Evde Kavanoz Süsleme - Cam Kavanoz Süsleme için En Güzel 20 Öneri

Evde Kavanoz Süsleme - Cam Kavanoz Süsleme için En Güzel 20 Öneri

Dikkatinizi Çekebilir ► Kavanoz Boyama için 10 Harika Fikir

El yapımı ürünler her geçen gün daha fazla rağbet görmeye başlıyor. Seri bir şekilde üretilen, makinadan çıkan ve her yerde rastlanabilen ürünler çekiciliği yitirirken, kavanoz süsleme gibi yaratıcılık içerenler çekicilik kazanıyor. Kavanozları dekore etmek, onları dilediğiniz gibi renklendirmek oldukça kolay. Hem yeni bir hobi hem de evinize katkı amaçlı yapabileceğiniz cam kavanoz süsleme seçeneğini aynı zamanda sevdiklerinize de edebilirsiniz. Renkli ipler, düğmeler, boncuklar, boyalar ve kurdeleler gibi kavanoz süsleme malzemeleri sayesinde çok kısa bir süre içerisinde harikalar yaratabilirsiniz. Eğer evde boş kalan kavanozları değerlendirmek istiyor ancak kavanoz süsleme nasıl yapılır sorusuna yanıt bulamıyorsanız yazımıza devam etmeniz yeterli.

Çakıl Taşlı Kavanoz

kavanoz süsleme

Şık bir seçenek sunan bu kavanoz süsleme modelinde ihtiyacınız olan en önemli malzeme bir avuç çakıl taşı. Hediyelik kavanoz süsleme olarak yapılabilecek ola bu modelde çakıl taşlarını dilediğiniz renge boyayabilirsiniz. Çakıl taşlarınız dilediğiniz renge boyadıktan sonra kurumalarını bekleyip ardından silikon yardımıyla taşları kavanozun üzerine yapıştırabilirsiniz.

İpli Kavanoz

kavanoz süsleme

Modern bir tasarım sunan bu kavanoz süsleme modelinde ihtiyacınız olan birkaç küçük malzeme var. Kavanoz süsleme çeşitleri arasında iple yapılanları son dönemlerde oldukça ilgi görüyor. Bu modelde onlardan biri. Hem malzemeyi bulmak hem de yapmak için kolay bir model olması da bu ilginin nedenlerinden. Kavanozun üzerini yapıştırıcı ile kapladıktan sonra dikkatli bir şekilde ipi kavanoz etrafına dolamanız gerekiyor. Daha sonrasında kavanoz süsleme yapımı aşamaları tamamen sizin zevkinize aklıyor.

Örgü Süslemeli Kavanoz

kavanoz süsleme

Kavanoz süsleme modelleri arasında örgü yeteneğinizi en iyi şekilde değerlendireceğiniz bu modelde mutfak raflarınız sıcacık oluyor. Her kavanoza göre dilediğiniz boyutta örebileceğiniz örgülerin tasarımı tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Örgü süsleri, ipi ve rengini dilediğiniz gibi değiştirebilir, ortaya muhteşem sonuçların çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Arkadaşa doğum günü hediyesi seçeneğinde de oldukça ilgi gören örgü kavanoz süsleme birçok kişinin ilk tercihi.

Otantik Kavanoz Süsleme

kavanoz süsleme

Görenleri kendine hayran bırakan bu kavanoz süsleme modeli ev dekorasyonuna farklı bir hava katıyor. Mumlar, ince kurdeleler ve yapraklarla muhteşem bir atmosfere sahip olmanız bu kavanoz süsleme çeşitleri sayesinde mümkün. İlginç hediyeler seçeneğinde belki de ilk sıraya  konabilecek kavanoz süsleme çeşidi otantik bir havanın oluşmasını sağlıyor. Dilerseniz içerisini ve süslerini çeşitlendirip, zenginleştirebilirsiniz. Hediyelik kavanoz süsleme seçenekleri arasında belki de en kolayını otantik kavanoz süsleme oluşturuyor.

İçi Dolgulu Kavanoz Süsleme

kavanoz süsleme

Baktığınız zaman içinizi ısıtacak bir seçenek sunan içi dolgulu kavanozları dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Kavanoz süsleme teknikleri bu defa içeriden başlıyor. Dilerseniz içine sevdiğiniz çiçekleri kurutup koyabilirsiniz. Dilerseniz kapak altına mum yerleştirip dilediğiniz zaman mumluk gibi de kullanmanız mümkün. Kokulu mumları tercih ederek evinizi güzel kokuların sarmasını da sağlayabilirsiniz.

İşlemeli Kavanoz

cam kavanoz süsleme

Geleneksel işlemleri evinizin köşelerinde görmeye devam etmek istiyorsanız işlemeli kavanoz süsleme modellerini deneyebilirsiniz. Kavanoz süsleme modelleri arasında en zarif duranları işlemeli kavanozlar olarak göstermek mümkün. Evde kavanoz süsleme oldukça keyifli bir hobi seçeneği sunuyor. Sizde hazır işlemeleri alıp, sonrasında rengine karar verdiğiniz kavanozun üzerine bir yapıştırıcı yardımıyla yapıştırabilirsiniz.

Çocuk Süslemeli Kavanoz Süsleme

cam kavanoz süsleme

Çocuklar için muhteşem bir seçenek olan bu kavanoz süslesinde dilediğiniz çizgi film kahramanını dilediğiniz şekilde işleyebilirsiniz. Kavanoz süsleme malzeleri tercih ettiğiniz kahramana göre değişiklik gösterebilir elbette. Eğer görsedeki bir bir kavanoz süsleme modeli tercih ederseniz birkaç renkli karton, biraz da süs malzemeleri kullanmanız yeterli. Çocuklarınızın ger gördüğünde heyecanla bakacağı kavanoları evinizin en güzek köşlerine koyabilir, içerisine onların en sevdiği yiyecekleri bırakıp onları ödüllendirebilirsiniz.

Yılbaşı Kavanozu

evde kavanoz süsleme

Yılbaşında yapabileceğiniz bu kavanozu dilerseniz normal zamanlar içinde yapabilirsiniz elbette. Kavanoz süsleme yapımı sırasında yaratıcılığınızı konuşturacağınız bu modelde çam kozalakları size eşlik edebilir. Köpük ve yapıştırıcı ile dilediğiniz kar modelini oluşturabileceğiniz bu seçenek aynı zamanda yeşil renkle çok daha güzel bir şekil alıyor.

Reçel Kavanozu

reçel kavanozu süsleme

Tadıyla damaklarınızı şenlendiren reçellerin kavanoz süsleriyle de mutfak raflarınızı şenlendirmesine ne derseniz? Reçel kavanozu süsleme oldukça kolay bir seçenek sunuyor. Dilediğiniz renk ve model bezleri kavanozlarının kapaklarına birbirinden güzel ip ya da kurdele ile oturtabilirsiniz. Tıpkı eski zamanlardaki gibi bir görüntü sunan reçel kavanozu süsleme modeli uzun süre favorileriniz arasında kalabilir.

Boyalı Kavanoz

kavanoz süsleme yapımı

Kavanoz süslemeleri arasında en çok sevileni boyalı kavanoz olsa gerek. Yapımı bir hayli zahmetli olan bu kavanoz bittiğinde bir o kadar güzel sonuçlar ortaya koyuyor. Kavanoz boyama herkes için eğlenceli gelmeyebilir ancak bu alana ilgisi olanların içerisinde çıkamayacağı bir hobi. Cam kavanoz süsleme için muhteşem bir seçenek olan kavanoz boyama seçeneğinde renkler ve desenler tamamen size kalmış. Kavanoz süsleme teknikleri arasından seçeceğiniz aksesuarları boyama sonrasında kavanozunuza ekleyebilirsiniz de.

Simli Kavanoz

kavanoz süsleme çeşitleri

Parıl parıl ışıltısıyla gözlerinizi kamaştıran bir seçenek sunan simli kavanoz da dilediğiniz sim rengini kullanabilirsiniz. Kavanozun üst kısmına ister hasır ip ister de bezle süsleme detayları ekleyebilirsiniz. Kavanozun dış yüzünü yapıştırıcıyla kapladıktan sonra sim üzerinde gezdirmeniz yeterli. Kavanoz süsleme nasıl yapılır sorusu simli modellerde karşımıza çıktığında bu kısa cevapları vermek mümkün.

Yazılı Kavanoz

kavanoz süsleme malzemeleri

Sevdiklerinize hediye etmek için yazılı kavanoz seçeneklerini kullanabilirsiniz. Evde kavanoz süsleme özellikle yazılı bir hal aldığında hem çok daha basit hem de çok daha hızlı oluyor. Yapmanız gerek tek şey kavanoza yazı yazmadan önce kalıp çıkarmak. Yazı için içlerini kesip kavanozun üzerine yapıştıracağınız kalıbın boşluklarından dilediğiniz renkle doldurmaya başlayabilirsiniz. Kavanozun üzerine yapıştırdığınız kalıbı çıkardıktan sonra istediğiniz yazının kavanoz üzerinde olduğunu görebilirsiniz. Bu süsleme seçeneği için cam kavanozları tercih etmeniz gerekli.

Mumluk Kavanoz

kavanoz süsleme modelleri

Ev dekorasyonunuza muhteşem bir ekleme olacak bu kavanoz süsleme seçeneğinde çok kısa bir işlem sonrasında dilediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Kavanozların içerisine biraz çakıl taşı koyup ardından dilediğiniz mum çeşidini yerleştirebilirsiniz. Taşlar yardımıyla mumu kavanoz içerisine sabitledikten sonra kavanoz süslemenin son adımı kalıyor. Kavanozun kapak kısmının iki yanından satın aldığınız zincirleri geçirip, tasarımı evinizin istediğiniz yerine asabilirsiniz.

Dikiş Kavanozu

kavanoz süsleme teknikleri

Kavanozunuz hem güzel gözüksün hem de işinize yarasın isterseniz dikiş kavanozu süslemesi tam da size göre. Evde bulunan yayıntıları kavanozun içerisine koyarak bir arada kalmalarını sağlayabilirsiniz. Eğer tamamen dikiş odaklı bir kavanozunuz olsun isterseniz kapağına bir sünger eklemesi yamanız yeterli. Kapağa ekleyeceğiniz süngeri dilerseniz bir bezle kaplayabilir, dilerseniz hazır desenli bir şekilde alabilirsiniz. Bir yapıştırıcı ya da silikon yardımıyla kavanozun kapağına süngeri yapıştırdıktan sonra küçük süslemeler yapabilirsiniz. Kavanozun kapağında bulunan sünger oldukça kullanışlı bir seçenek sunuyor aynı zamanda.

Anı Kavanozu

boş kavanoz ile neler yapılabilir

Evinizin baş köşesini almaya aday olan bu kavanozun içerisi yalnızca sizin anılarınızla doluyor. Süs ya da hediyelik eşya olarak gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu seçenekte küçük fotoğrafları kavanozun içerisinde yerleştirebilirsiniz. Eğer daha fazla anıyı kavanoz içerisine sığdırmak isterseniz daha büyük bir kavanoz kullanabilirsiniz. Kumsaldan bir avuç kum alıp kavanozun tabanına koyarak çok daha şık ve güzel bir seçenek elde etmeniz mümkün.

Işıklı Kavanoz

hediyelik kavanoz süsleme

Geceleri evde tüm ışıklar kapandığında gözünüze bir güneş gibi doğacak olan bu kavanozun yapımı da oldukça kolay. Dilediğiniz boyutta şeffaf bir kavanozun içerisini deniz kabuklarıyla doldurup tasarımı tamamlayabilirsiniz. Eğer deniz yıldızlarınız varsa onları kavanozun dış kısımlarına yapıştırıp çok daha güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Kavanozun içerisine küçük led lambalar koyarak gece aydınlatması olarak kullanmanız da mümkün. Eğer geceleri ışık değil de parlaklık olsun isterseniz fosforlu topları tercih edebilirsiniz. Deniz havasını evinize getiren bu kavanoz süsleme modelinde iş biraz da sizin yaratıcılığınıza kalıyor. Kumsaldan alabileceğiniz bir avuç kumu isterseniz deniz kabuklarının arasında sızdırabilirsiniz. Bu kavanozun çok daha gerçekçi olmasını sağlayabilir.