En İyi Romantik Filmler! Romantik Komedi Tadında Aşk Filmleri

En İyi Romantik Filmler! Romantik Komedi Tadında Aşk Filmleri

Aşk, sinemanın tarifi mümkün olmayan büyüsüyle birleştiğinde ortaya nefis bir görsel şölen çıkıyor. Sinema tarihine baktığımızda pek çok filmde belli ölçüde aşk temasına rastlayabiliyoruz; fakat başlı başına bir tür olarak çekilen romantik filmler, bu özel temanın hakkını gerçek anlamda teslim ediyor diyebiliriz.

Romantik aşk filmleri, biraz da doğası gereği sevgiliyle beraber izlenildiğinde daha özel bir etki bırakıyor. Kimi aşk filmleri ticari kaygılarla çekildiği için deyim yerindeyse sabun köpüğü etkisi yaratabiliyor. Oysa öyle tutkulu, öyle etkili aşk filmleri var ki üzerinden yıllar geçse bile tekrar tekrar izlenmeye değer olduğunu anlıyorsunuz. Listemiz, daha çok bu klasikleşmiş, kült hale gelmiş romantik filmlere odaklanıyor. İşte karşınızda, sevgilinizle beraber büyük bir keyifle izleyip aşkınızı pekiştirebileceğiniz, en iyi romantik filmler.

Not: Seni Seviyorum - 2007

romantik komedi filmleri

2007 yılında seyirciye merhaba diyen ABD yapımı “Not: Seni Seviyorum” filmi esasen bir kitap uyarlaması. Kitap satışlarındaki başarıyı filme de yansıtan bu sıcak aşk hikayesi, Hilary Swank, Gerard Butler gibi önemli isimleri bir araya getirdi. Dram ve romantizmin dans ettiği Not: Seni Seviyorum filminin yönetmenliğini LaGravenese üstlendi.

Filmde son derece hoş bir kadın olan Holly Kennedy’nin eşi Gery ile mutlu birlikteliğine tanıklık ediyoruz; fakat bu mutluluk ne yazık ki beklenmedik bir haberle sarsılmaktadır. Gery ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır. Kısa bir zaman sonra korkulan durum gerçekleşir ve Gery hayata veda eder. Holly’nin yaşamı adeta alt üst olur. Bu noktadan sonra yeniden toparlanması ve hayatına bir yön vermesi oldukça zor görünmektedir; fakat Gerry’nin öldükten sonra ona çok özel bir sürprizi vardır. En romantik filmler listesinin çoğu zaman zirvesinde yer alan Not: Seni Seviyorum filmini en özel zamanlarınız için saklayabilirsiniz.

Aşıklar Şehri (La La Land) – 2016

en iyi romantik filmler

Aşıklar şehri, orijinal adıyla La La Land, henüz birkaç sene önce çekilmesine rağmen şimdiden kült romantik filmler listesine adını yazdırdı diyebiliriz. 2016 ABD yapımı olan film, müzikal bir drama olarak da kabul edilebilir. Başrollerde usta oyuncu Ryan Gosling ve Emma Stone’un yer aldığı Aşıklar Şehri,  aynı yıl ABD’de çekilen en iyi 10 film arasında gösterildi. Film bu başarısını Altın Küre’de elde ettiği 7 ayrı ödülle de taçlandırmış oldu. La La Land, yaşamlarına yeni bir boyut katma derdinde olan Sebastian ile Mia’nın kesişen yollarına odaklanıyor. Sanatsal açıdan pek çok ortak yönleri olan ikili, ortak hayallerinin peşine düşmektedir. Sebastian’ın hayali Jazz temalı bir gece kulübü açmaktır. Mia ise bir film platosunun kafesinde çalışmaktadır; fakat hayali aynı platoda oyuncu olarak seçilebilmektir. Tutkuyla bağlı oldukları hayalleri gerçekleştirebilmek bu kadar kolay mıdır? Mia ve Sebastian, bu süreçte hem kendileriyle hem de düşleriyle sıklıkla çatışma halinde olacaktır.

Gün Doğmadan - 1995

en iyi romantik komedi filmleri

Hangi platformda romantik film önerileri yapılırsa yapılsın bir şekilde o listeye dahil olmayı başaran efsane bir film: Gün Doğmadan Önce. Üçlü bir seri olan filmin ilk ayağı olan Gün Doğmadan filmi 1995 yılında çekilmiş bir Hollywood filmi. Çekildiği yıl, müthiş bir yankı uyandıran film, romantik filmler konusundaki çıtayı gerçek anlamda çok üst düzeye çıkarmıştı. Gün Doğmadan filmi, bir trende tesadüfen tanışan Jesse ve Celine’in hikayesini merkezine alıyor.

Tam anlamıyla bir “ilk görüşte aşk” hikayesi olan film tek bir mekanda geçiyor; fakat tren içindeki diyaloglar o denli yalın ve o denli akıcı ki  filmin ne ara bittiğini anlayamıyorsunuz bile. Henüz 20’li yaşlarının başında iki insanın birbirlerini bir yolculuk boyunca bütün yönleriyle tanıdığına şahitlik edeceğiniz, diyaloglarıyla içinizi ısıtacak bu harika filmi mutlaka listenize alın. Zaten serinin bir sonraki filmini izlemek için sabırsızlanacaksınız.

Umut Işığım - 2012

romantik film

En iyi romantik komedi filmleri arasında her zaman rahatlıkla gösterebileceğimiz Umut Işığım, kalitesini aldığı Oscar ile tescillemiş bir film. J. Lawrence ile B. Cooper’ın başrolleri paylaştığı film, oldukça naif bir konuyu ele alıyor. Aynı zamanda bir edebiyat uyarlaması olan 2012 yapımı Umut Işığım’da sürpriz bir isim olarak Robert De Niro’yu da görüyoruz.

Salitano, bir dönem tarih öğretmenliği yapsa da büyük bir düşüş içindedir. Yaşadığı müthiş travmayla beraber hastanede psikolojik tedavi görmeye başlar. Hastaneden çıkar çıkmaz eski başarılarını tekrarlamak adına büyük bir hırs içindedir. Yeni tanışığı Tiffany aracılığıyla eski eşine bir şekilde ulaşmaya çalışır; fakat Tiffany ile olan beklenmedik yakınlaşmaları farklı gelişmeleri beraberinde getirir.

Not Defteri - 2004

romantik aşk filmleri

Listemize yine ABD yapımı bir romantik filmle devam ediyoruz. 2004 senesinde çekilen ve tüm dünyada olumlu eleştiriler alan Not Defteri’nde başrolleri Ryan Gosling ve McAdams paylaşıyor. Filmin bir dönem filmi olması (1940’lı yıllar) atmosfere önemli bir katkı yapmış durumda. Pek çok başarılı romantik filmde olduğu gibi Not Defteri’nin de bir edebiyat uyarlaması olduğunu görüyoruz. Film, bir yaz döneminde ailesinin yanına giden Allie’nin burada kendisinden sınıfsal olarak daha düşük düzeyde olan Noah ile tanışmasıyla başlıyor. Filme dair en ilginç not hiç kuşku yok ki başrol oyuncularının filmden sonra sevgili olmaya başlamalarıdır.

Amelie - 2001

romantik komedi filmleri izle

Genellikle romantik filmler en iyi, sevgiliyle izlenir derler. İşte size sevgilinizle beraber keyifle izleyeceğiniz bir başka film: Amelie. 2001 Fransız yapımı olan Amelie, J. Jeunet’in unutulmaz performansının damga vurduğu bir yapım. Amelie Paris yaşamını mizahi ve ironik bir tutumla eleştiriyor. BAFTA ve Cesar Ödülü de dahil olmak üzere pek çok festivalden başarıyla dönen film, Paris’te garsonluk yapan, saf bir kız olan Amelie’nin evinde bulduğu bir kutuyla beraber değişen dünyasını aktarıyor.

Hırçın Sevgilim - 2001

en romantik filmler

Hırçın Sevgilim filminin en önemli özelliği gerçek bir hikayeden esinlenilmiş olmasıdır. 2001 Güney Kore yapımı olan Hırçın Sevgilim filmi, en başarılı romantik komedi filmleri arasında gösteriliyor. Özellikle Asya kıtasında büyük gişe başarısı elde edilen film, 7 sene sonra ABD’de yeniden çekildi; fakat biz sizlere elbette orijinal versiyonunu tavsiye ediyoruz. Kyun Woo, oldukça naif, iyilik sever, dost canlısı bir kolej öğrencisidir. Eve döndüğü bir gece metro içinde oldukça sarhoş durumda olan Jun Hyun’u görür. Hyun öyle sarhoş bir haldedir ki karşıdan gelen treni dahi fark edemez. Woo onu son anda trenin önünde çekmeyi başarır.  Bu duygusal filmde bol bol tebessüm etmeye de hazır olun.

Aşkın 500 Günü - 2009

romantik filmler en iyi

Aşkın 500 günü genel kalıpları kıran bir romantik komedi diyebiliriz. Filmde aşka inancı olmayan bir kadınla kendisine aşık olan bir adamın hikayesine tanıklık ediyoruz. Filmin kurgu yapısı doğrusal bir şekilde hareket etmiyor. Bunun yerine tebrik kartları üzerine yazılan rakamlar aracılığıyla iki sevgilinin kaçıncı günlerinde olduklarını takip ediyoruz. Bir tebrik kartı şirketinde çalışan Tom ile patronun asistanı olan Summer arasında geçen 500 günlük aşk, size bol kahkaha ve duygusallık vadediyor.

Kefaret - 2007

romantik film önerileri

Orijinal adı Atonement olan 2007 yapımı Kefaret filmi, tipik bir İngiliz dönem filmi. Bir roman uyarlaması olan filmin başrollerinde Keira Knightley ve McAvoy gibi popüler isimleri görüyoruz. 1935 yılında geçen filmde Tallis karakteri, ablası ve hizmetçilerinin oğlu olan Robbie’nin cilveleşmelerine istemsizce tanıklık eder. Yaşananlara sadece 13 yaşında tanıklık etmesi, yaşadığı travmayı kolay kolay atlatamamasına neden olacaktır. Üçü de bir şekilde ömür boyunca ayaklarına bağ olacak bu sırrın kefaretini ödemek durumunda kalacaklar.

Sil Baştan - 2004

romantik film izle

İnternette romantik komedi filmleri izle ya da aşk filmleri izle gibi popüler aramalarda her daim en üstlerde çıkan filmlerden biri olan Sil Baştan son derece özgün senaryosuyla dikkat çekiyor. Filmin zaten senaryo dalında aldığı ödüller de bunu açık bir şekilde doğruluyor. Başrollerinde komedi ustası Jim Carrey’in oynadığı film, 2004 yılında ABD’de çekildi. Clementine, aniden aldığı bir kararla eski sevgilisine dair tüm hatıraları yok eden gizemli bir operasyon geçirir. Joel bu durum karşısında büyük bir üzüntü yaşar ve aynı yöntemi denemeye çalışır.

Saksı Olmanın Faydaları - 2012

romantik film

Geldik listemizin en ilginç ismine sahip filmine. Saksı Olmanın Faydaları Logan Lerman ve Emma Watson’ı bir araya getiriyor. Son derece travmatik bir geçmişi olan Charlie’nin bu durumu lise döneminde de devam eder. Arkadaşları tarafından dışlanan ve kabul görmeyen Charlie, oldukça asosyaldir. Charlie’nin yaşamı tanıştığı yeni arkadaşlarıyla beraber bambaşka bir boyut kazanır. Aşkla ve cinsellikle tanışmaya başlayan Charlie, artık yaşamaktan keyif alan birisidir. Kitap uyarlaması olan filmde lise öğrencileri daima uyuşturucu kullanan, son derece kötü kalpli gençler olarak resmedilmiş.

Aşk ve Gurur - 2006

güzel romantik filmler

2006 yapımı Aşk ve Gurur, güzel hikayesi kadar etkileyici afişiyle de akıllarda yer edinmiş bir film. Aşk ve Gurur’un başrollerini güzel oyuncu Keira Knightly ve M.Macfadyen paylaşıyor. Listemizde yer alan pek çok romantik film gibi Aşk ve Gurur da bir kitap uyarlaması. 18. Yüzyıl İngiltere atmosferinde geçen film, nefret ve kibir odaklı başlayan bir ilişkinin aşka dönüşmesini ele alıyor. Bingley ve Darcy kırsal bir yerde büyük bir malikaneye taşınırlar. Burada onları, beş kız kardeşin yaşadığı orta sınıf bir aile beklemektedir. Ailenin en büyük kızı olan Jane kısa sürede Bingley’in ilgisini çekecektir.

Yasak İlişki – 1995

romantik filmler

Yasak İlişki filmi iki efsane oyuncuyu, Clint Eastwood ile Meryl Streep’i bir araya getiriyor. Bol ödüllü Yasak İlişki filmi 1995 Amerika yapımı. Filmde Francesca, son derece sıradan bir yaşam sürmektedir. Bu sıkıcı ve tekdüze yaşamı, Robert ile tanışmasından sonra bambaşka bir hal alır. Francesca evli ve çocuklu olmasına rağmen kendini bir yasak aşkın içinde buluverir. Eşinin ya da çocuklarının yanında olmadığı zamanlarda sürekli Robert ile görüşmeye başlayan Francesca, bir noktadan sonra evliliğini sorgulamak durumunda kalır.

Casablanca - 1942

romantik film imbd

Casablanca filmi, sinema tarihinin kesinlikle en önemli efsanelerinden bir tanesi durumunda. 1942 yılında çekilen film, hala geçtiğimiz yüzyılın en başarılı filmleri arasında gösteriliyor. Film tümüyle 2. Dünya Savaşı atmosferinde geçiyor.  Bir örgüt lideri olan Lazlow, kamptan kaçıp Casablanca’ya ulaşır. Tüm ümitleri burada bir gece kulübünü işleten Rick’tir. Gerekli pasaportları temin edecek tek kişi Rick olduğu için ona adeta muhtaç durumdadır. Rick, geçmişte yaşanan gizemli bir aşk hikayesinden dolayı içten içe Victor’un yakalanmasını arzular.

Selvi Boylum Al Yazmalım – 1977

romantik filmler türk

Böyle bir liste hazırlanır da içinde bir Yeşilçam filmi olmaz mı? Romantik filmler Türk kategorisi geçmişten bugüne içimizi ısıtan sayısız eserle dolu. Atıf Yılmaz’ın yönettiği, Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın başrolleri paylaştığı Selvi Boylum Al Yazmalım, Cengiz Aytmatov’un edebiyat eserinden uyarlama.  Cahit Berkay’ın müziklerini yaptığı film “Aşk emek ister” cümlesini zihinlerimize kazımayı başardı. Repliklerinin pek çoğu klasikler arasında giren film çok sayıda ödüle sahip. Sevgili ile izlenecek romantik filmler yerli olmalı diyorsanız,ilk tercihiniz, her izlediğinizde farklı bir duygu uyandıran Selvi Boylum Al Yazmalım ideal bir tercih olacaktır. Şimdiden aşk dolu seyirler dileriz.