Yapımı Kolay Evde Kokulu Taş Yapımı - Kokulu Taş Modelleri

Yapımı Kolay Evde Kokulu Taş Yapımı - Kokulu Taş Modelleri

Son zamanlarda birçok kişi kokulu taş yapımı hakkında merakını gidermeye çalışıyor. Yapması oldukça keyifli olan bu taş sonucunda da ortaya güzel bir tablo sunuyor. Yeni bir hobi edinmek, evini kendi elleri ile süslenmek hatta kazanç sağlamak isteyenlerin başvurduğu kokulu taş yapımı küçük detayları içerisinde barındırıyor. Bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde ortaya muhteşem sonuçların çıkması mümkün.

Kokulu taştan ev hediyesi yaparak sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Kendi ellerinizle yapacağınız bu taşlar sayesinde sevdiklerinizin gönlünü kazanmak oldukça kolay. Eskinin hediye anlayışının artık değişmesi ile trendler arasına girmeye başlayan kokulu taşlar artık birçok yerde kullanılmaya başladı. Mevlut ve nikah şekerlerinin de yerini yavaş yavaş almaya başlayan kokulu taş hem sağlıklı hem de daha kalıcı bir seçenek oluşturuyor.

kokulu taş tozu

Kokulu Taş Nedir?

Son zamanların e trend ürünleri arasında olan kokulu taşların ham maddesi ve özellikleri oldukça merak edilen konuların başında geliyor. İlk gördüğünüz alçı tozu zannedeceğiniz kokulu taş ham maddesi aslında sandığınızdan çok daha farklı bir yapıya sahip. Beyaz bir toz olarak karşımıza çıkan bu maddenin alçıdan çok daha farklı özellikleri bulunuyor. Eğer kokulu taşınızı alçıdan yapmak isterseniz kaliteli ve uzun ömürlü bir sonuç beklememeniz gerekiyor. Alçıdan yapılan kokulu taşlar çok daha çabuk kırılabiliyor. Alçıdan daha farklı olan kokulu taşın hammaddesinde bir takım eklemeler bulunuyor. Bu eklemeler yapılan ürünün daha dayanıklı ve sonuçların daha güzel olmasını sağlıyor. Kokulu taş yapmaya kara verdiğiniz sizi üç çeşit ham madde bekliyor.

  • Sade ve Kokusuz, Beyaz Renkli Ham Madde

Tek başına hiçbir özelliği olmayan bu ham maddeyi ekleyeceğiniz yan ürünler ile desteklemeniz gerekiyor. Burada en önemli avantaj ise istediğiniz kokuyu ve istediğiniz rengi elde edebilmeniz. Çünkü ekleyeceğiniz yan ürünlerin başında kokulu taş esansı ve kokulu taş boyası geliyor.

  • Kendinden Renkli, Kokusuz Ham Madde

Bu kokulu taş ham maddesinde renklendirme işlemi uygulamanıza gerek kalmıyor. Almış olduğunuz ham maddenin kendi rengi bulunuyor. Soft renklere sahip olan bu maddeye kokulu taş esansı eklemeniz gerekiyor. Çünkü bu ham madenin herhangi bir kokusu bulunmuyor. İstediğiniz rengi bu ham madde ile elde edebiliyorsanız size yalnızca kokulu taş esansı eklemek kalıyor. Bu sayede kokulu taş esansını kendi istekleriniz doğrultusunda seçip uygulayabilirsiniz.

  • Kendinden Renkli ve Kokulu Ham Madde

Bu ham maddede adından anlaşılacağı üzer hiçbir ekleme yapmanıza gerek kalmıyor. Hem rengi hem de kokusu olan bu ham maddede kendi isteklerinize göre renk ve koku seçimi yapmanız mümkün değil. Harcı su ile karıştırıp istediğiniz kaba dökmeniz bu ham madde için yeterli. Su ile karıştıktan sonra rengini ve kokusunu fark edebilirsiniz.

Kokulu Taş Nasıl Yapılır?

Çoğu kişinin hayatına dahil ettiği hobilerin arasında yer almaya başlayan kokulu taşlar oldukça farklı seçenekler sunuyor. Yapım aşamasından son rötuşlarına kadar kendi fikir ve zevklerinizi yansıtabileceğiniz bu hobide kaptan sizsiniz. İstediğiniz kokulu taş modelleri istediğiniz renge boyayabilir sonuçların muhteşemliği ile mutlu olabilirsiniz. En sıkıldığınız zamanlarda terapi gibi gelecek kokulu taş yapımı sayesinde bir süreliğine de olsa kendinizi başka bir dünyada bulabilirsiniz. Oldukça keyifli olan kokulu taş yapımı malzemeleri bütçenizi de fazla zorlamıyor.

kokulu taş yapımı Malzemeler

  • Kokulu Taş Tozu
  • Kokulu Taş Kalıpları
  • Esans
  • Boya
  • Sıcak Su
  • Karıştırma Kabı

Yapılışı

Kokulu taş yapımına başlamadan önce bütün malzemelerinizin eksiksiz olduğundan emin olmanızda fayda var. Bunun ardından karıştırmak için kullanacağınız kabın içerisine kokulu taş tozu ilave etmeniz gerekiyor. İlave ettiğiniz bu tozun üzerine ise sıcak su ekleyerek işleme başlayabilirsiniz. Ancak suyun ılık olmamasına dikkat edin. Ne çok sıcak ne de çok ılık olacak şekilde ayarladığınız suyu kabın içerisine yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. Burada ölçeklendirmeyi kokulu taş tozunun yarı miktarı su olarak yapabilirsiniz. Ne kadar toz eklediyseniz onun yarısı kadar sıcak su ilave edilen karışımda topaklanma olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

kokulu taş yapımı

Tozu ve suyu karıştırmanın ardından karışıma esansı ve boyanızı ekleyip biraz daha karıştırmaya devam edin. Birbirinin içerisine iyice geçmiş olan malzemeleriniz kalıplara dökülmeye hazır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken karışımın kaba dökülürken kabarcıkların meydana gelmemesi.  Bunun önüne geçebilmek için karışım kabının dışına yavaş yavaş vurarak karışımın iyice yayılmasını sağlayabilirsiniz. İşlemin bu aşamalarında seri bir şekilde hareket etmeniz şart. Yoksa karışım kuruyabilir ve istediğiniz sonucu almanız zorlaşabilir.

Kalıplara döktüğünüz karışım yaklaşık 15 – 20 dakika sonra kabın şeklini alarak sertleşmeye başlayacaktır. Bu süreç içerisinde kabı hareket ettirmeyin ve karışımı çıkarmaya çalışmayın. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra karışımı kabın kenarını indirmeye başlayarak çıkarabilirsiniz. Bu evrede nazik ve yavaş olmanız fayda var. Eğer karışımınız daha sulu olduysa bekleme sürenizin daha uzun olacağınız da hatırlatmakta fayda var. Yani bekleme sürenizi karışımınızın kıvamı belirliyor. İlk denemelerde istediğiniz sonuçları yakalayamazsanız yılmamanız gerekiyor. Birkaç denemenin ardından elleriniz bu işleme alışmaya başlayarak size muhteşem sonuçlar verebilir. Dikkat edeceğiniz küçük detaylar ve kıvamını tutturacağınız bir harç size kokulu taşın en güzellerini sunuyor.

kokulu taş bebek

Kokulu Taş Yapımı Püf Noktaları

Her ne kadar yapılışında karışımları harmanlayıp kaba dökmek kadar kolay bir işlemle karşılaşsanız da aslında yapım aşaması sanıldığı kadar kolay değil. Bu işlemlere zor demek elbette olmaz ancak dikkat edilmesi gereken kokulu taş yapımı püf noktaları var. Bu küçük detaylara dikkat ettiğiniz takdirde ulaşacağınız sonuçların mükemmel olmaması için hiçbir neden yok.

  • Kokulu taş yapımında en önemli noktaların başında hazırlanan harcın ölçeğini en iyi şekilde hazırlamak geliyor. Eğer kokulu taş tozu ve ya suyu gereğinden fazla olursa karışımın erken donmasına ya da hiç donmamasına neden olabilir.
  • Kokulu taş tozunu suyla karıştırırken topaklanma yapmamasına özen göstermeniz gerekiyor. Topaklanmalar sizi istediğiniz görüntüden uzaklaştırır.
  • Kokulu taşınız donduktan sonra çıkarma işleminde oldukça nazik davranmanız gerekiyor. Aksi takdir de taşınızın şekline zarar verebilirsiniz.
  • Donma aşamasının tamamlandığından emin olmadan kaptan kesinlikle çıkarmayın.
  • Daha hızlı donması için üzerinde başka yöntemler uygulamamanızda fayda var. Kendi donma süresinde yavaş yavaş donması en ideal sonuçlara ulaşmanızı sağlar.

Kokulu Taş Malzemeleri Nereden Alınır?

Her yerde bulma imkanınız olmayan bu malzemeleri alabilmeniz için belirli yerler bulunuyor. Her süper markette ya da kırtasiye gibi yerlerde bu malzemeler ile karşılaşmanız pek mümkün değil. Kokulu taş malzemeleri nereden alınır sorusuna verilebilecek en güzel cevap ise internet olabilir. Hemen hemen artık internet üzerinde birçok siteden kokulu taş yapımı malzemeleri bulmak mümkün. Kokulu taş malzemelerine özel sayısız sitede çeşitli alternatifler bulunuyor. Bunun dışında gidip yerinde almak isterseniz yaşadığınız şehrin bazı mağazalarından bulabilirsiniz. Bunun için iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor.

Kokulu Taş Fiyatları

Hemen hemen her bütçeye uygun kokulu taş bulmak mümkün. Kokulu taş fiyatları şekillere ve özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Artık kokulu taşları birçok kadın evde ek gelir olarak yapıyor. Yapım aşaması oldukça keyifli olan bu taşların çok yüksek ücretleri bulunmuyor. Siparişlerinizde bulunan sayı ve detaylara göre bu fiyatların değişiklik göstermesi elbette mümkün. Eğer kokulu taşlarınıza özel süslemeler tercih ederseniz bu fiyatlar elbette artıyor. Paketlemesinden süslemesine kadar birçok noktayı içerisine alan bu seçenek sayesinde sevdiklerinize oldukça hoş hediyeler verebilirsiniz.

Eğer kendiniz evde kokulu taşlar yapmak isterseniz kokulu taş kalıp fiyatları için küçük bir araştırma yapıp seçeneklere göz atmanızda fayda var. Çünkü her taşın kendine has özelliği ve büyüklüğü bulunuyor. Şekillerde bulunan motiflere göre de değişiklik gösteren kokulu taş kalıpları ucuz olabildiği gibi farklı fiyatlarla da karşınıza çıkabilir. Çünkü bazı kokulu taş kalıplarında işlemeler daha derin ve uğraş verici olabiliyor. Kimi kalıplar ise oldukça düz şekillerde karşınıza çıkıyor. Kokulu taş kalıplarında bir diğer önemli nokta ise kalıbın esnekliği. Mükemmel sonuçlara ulaşmanın yolu silikon kalıplardan geçiyor. Harcınız kuruduktan sonra rahatlıkla çıkarabilmenizi sağlayan bu kalıplar oldukça güzel sonuçlarla karşılaşmanıza yardımcı oluyor.

Kokulu taş malzemeleri düşünüldüğü kadar yüksek fiyatlar gerektirmiyor. Kokulu taş tozlarının fiyatları birçok yerde 5 TL’den başlıyor ve bu oldukça uygun bir rakam. Tüm malzemelerin fiyatlandırmasını yapmak oldukça zor. Çünkü kokulu taşları birer tablo gibi düşünmek gerekiyor. Hangi kalıbı nasıl dizayn edeceğiniz sizin elinizde. Bir kalıp için üç ayrı kokulu taş tozu ya da kokulu taş boyası da kullanabilirsiniz tek bir ürün de. Bu nedenle kokulu taş yapım aşamasında karşınıza çıkacak olan fiyatların tutarını sizin zevkleriniz belirliyor. Bir de ne kadar kokulu taş yapmak istediğiniz. Kokulu taş kalıp fiyatları uygun olduğu için birçok kalıp alıp birçok seçenekte ürün meydana getirebilirsiniz. Ne kadar çeşitli ve çok ürün yaparsanız elbette kokulu taş için gözden çıkaracağınız fiyat o kadar çok artacak.