Babalar Günü Mektubu - Babalar Günü İçin Anlamlı Mektup Örnekleri

Babalar Günü Mektubu - Babalar Günü İçin Anlamlı Mektup Örnekleri

Babanız için babalar gününde anlamlı ve duygu dolu bir hediye vermek istiyorsanız babalar günü mektubu tercih edebilirsiniz. Doğumunuzdan itibaren sizin için en büyük fedakârlıkları yapmış ve sizi karşılıksız bir şekilde büyütmüş, her zaman yanınızda olmuş babanıza karşı özel bir mektup vermek son derece anlamlı olacaktır. Babalar günü için mektup seçmek birbirinden farklı mektuplar arasında duygularınızı en iyi yansıtmanızı sağlayacak  çeşitli mektuplardan oluşmaktadır. Aynı zamanda babalar günü mektup örnekleri kendi mektuplarınızı yazabilmeniz için de size fikir verebilecektir.

Dikkatinizi Çekebilir; Babalar Günü Hediyeleri

Ancak kendi mektuplarınızı yazmak için yeterli birikime sahip değilseniz ya da aceleniz varsa babalar günü için mektup seçenekleri arasında kolayca tercih yapabilirsiniz. Bu kapsamda isterseniz babalar günü mektubu uzun ya da kısa olanları tercih edebilir ve babanız için sevginizi çok anlamlı olacak şekilde, alışılmış hediyelerin dışında verebilirsiniz. Ayrıca tercih ettiğiniz hediyelerin yanında da bu mektupları vermek babanıza özel bir jest yapabilmenizi sağlayacaktır.

“Canım Babacığım,

Seni ne kadar çok sevdiğimi asla anlatamam sana çünkü bunun için kelimelerin yeterli gelebileceğini sanmıyorum. Ama yine de babalar gününü kutlamak için bir mektup denemesi kaleme almak istiyorum. Babacığım, her zaman yanımda olduğun için sana her şeyden önce teşekkür etmek istiyorum. Senin yerine başka kim bu kadar benim yanımda olup bana en zorlu günlerimde bile destek verebilirdi ki? Ayrıca senin varlığın benim için her şeyden önce geliyor çünkü bazen bana kızmış olsan da benim bir türlü hiçbir şeyi anlamadığım için yaptığını şimdi çok daha iyi görüyorum. Şimdi yine hislerimi anlatmakta bu yazdığım satırlar yetersiz kalıyor çünkü bilirsin hiçbir zaman hislerimi doğru olarak anlatamadım, özellikle de sana karşı. Ama baba, bence sen de seni ne kadar sevdiğimi çok iyi biliyorsun. Eğer böyle olmasaydı bana bu zamana kadar katlanmazdım. Evet, katlanmazdın diyorum çünkü yaptıklarıma senin gözünden baktığımda sadece olan bitenin katlanma olduğunu anlıyorum. Eğer bana katlanmamış olsaydın yapıp ettiklerime çok daha şiddetli tepkiler verirdin, ama öyle değil babacığım. Sen beni ne kadar çok seviyorsan, ben de seni o kadar çok fazla seviyorum. İyi ki varsın ve iyi ki benim babamsın, babalar gününü en içten duygularım ile kutluyorum.”

babalar günü mektubu

“Sevgili babam,

Mektup yazmak bana çok uzak bir fikir gibi geliyor ama sana olan duygularımı anlatmak, seni ne kadar çok sevdiğimi açıktan anlaman için bu yola başvuruyorum. Şimdi küçüklüğümden başlasam sanırım çok daha iyi olacak. Seninle ilgili ilk anım, benim sürekli yere düştüğümde bana uzaklardan koşarak yerden kaldırmaya çalışan birisinin siması. Tabii o zamanlar benim için ne yaptığını tam olarak anlayamıyordum ama şimdi bir düşününce çocuğun için fedakârlık yapmaya ta o zamanlardan başladığını daha rahat bir şekilde görebiliyorum. Daha sonraki anılarım ise benim okula başlayışım ve sanki ben değil de sen okula gidecek gibi heyecan duyman. Benim okul kıyafetlerimi giydirmen, beni okula götürmen ve merakla beni bekliyor oluşun hiç gözlerimin önünden gitmiyor. Babacığım daha sonraki anılarımda da bu heyecanını hiç yitirmedin, her zaman benim için uzaklardan koşup bir an önce yardım etmeye başlayan birisi olarak belirdin. Bunların sevgi olduğunu ise çocukken tam olarak bilemiyor olsam da ben şimdi çok rahat bir şekilde anlayabiliyorum. Ancak bu zaman zarfında yani geçen zamanlarda seni kırdıysam, üzdüysem ya da istemeden başka haylazlıklar yapmışsam, bunların asıl amacı seni kırmak olmadığı gibi hiçbir zaman da sana olan sevgimde bir azalmadan kaynaklı değildi. Ama bunları uzun uzun anlatmama gerek yok değil mi? Sen babamsın ve zaten bunları bilirsin, babalar günün kutlu olsun.”

babalar günü mektup örnek

“Pek kıymetli canım babacığım,

Ne zaman kendimi zor bir durumda bulsam, senin benim yanımda duracağını bilmekten ötürü o kadar güçlü hissediyorum ki kendimi bu yüzden her şeyi yapacak güçte kendimi görüyorum. Senin sayende yeni yerler, yeni insanlar ve yeni şeyler yapabiliyorum. Bu gücü küçük bir çocukken bile sen bisikletimi sürmeme yardımcı olurken tattığım gibi yaşamımım geri kalan kısmında da hiçbir zaman unutmadım. Zaten ben seni yaptıklarından ötürü hiçbir zaman unutamam. Her zaman benim biricik babam olarak kalacağını biliyor olmam bana müthiş bir güç veriyor ve bu yüzden yaşamda çok daha iyi adımlar atabiliyorum. Benim için yaptıklarını sana hiçbir zaman ödeyemem, sağ ol canım babacığım. Dünyada tek örnek aldığım kişi olabildiğin için de sana teşekkür ediyorum çünkü bunun ne kadar çok önemli olduğunu ve hiçbir zaman gözden çıkarılmaması gereken bir şey olduğunu gayet iyi biliyorum. Beni bu kadar özenli yetiştirdiğin ve her zaman yanımda olduğun için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

babalar günü mektup örnek

“Bugün babalar günü!

Babacığım bu yüzden sana en güzel sözlerden oluşan bir mektup yazmak istiyordum ama bu sevgimi anlatacağım ifadeleri bulmakta oldukça zorlandım. Ama sen benim sözlerimin nasıl anlamlara geldiğini çok iyi bilirsin ve sana sadece iyi ki varsın babacığım, babalar günün kutlu olsun demek istiyorum. Bu sözü öylesine söylemediğimi ve benim için gerçekten çok önemi olduğunu da yakından bilmeni isterim. Bugün bir yerlere gelebildiysem bu sadece senin sayesinde oldu. Bana çocukken yakın bir oyun arkadaşıyken, daha sonra da güçlü bir iş arkadaşı olabildin. Tüm mutluluklarım ve mutsuzlukların senin sayesinde daha iyi geçti babacığım, bu yaptıklarından ötürü seni hiçbir zaman unutmam ve her zaman kalbimde taşırım.”

babalar günü mektubu kisa

“Babacığım,

Bugün babalar günü ve bir babalar gününü daha ayrı geçirmekten ötürü buruk duygular içindeyim. Sen beni bu halimle görsen hemen üzülmemi kesmemi istersin ve yüzüme üzüntünün hiç yakışmadığından bahsedersin. Ama baba, ben seni o kadar çok özlüyorum ki senin küçük kızın olarak benimle oynamanı ya da dertlerimi dinlemeni istiyorum. Bir sorun olduğunda şimdi de sen beni dinlersin, her zaman yardım etmek istersin ama sanırım benim istediğim, benim ayağım tökezlediğinde senin hemen kendini öne çıkarıp benim düşmemem için elinden geleni yapman. Galiba ben o küçük kız olmak istiyor ve tüm nazımın sana geçmesini talep ediyorum. Ama babacığım, senden başka kimseye nazım geçmiyor. Çünkü insanlar her zaman meşguller ve dur durak bilmeden telaş içindeler. Şimdi onlara bakınca zamanında senin de bir sürü telaşın olduğunu ama bunları bana hiçbir zaman bahane etmediğini, senin için benim tüm işlerden daha önemli olduğunu görebiliyorum. Bana verdiğin değeri seneler sonra tam anlamıyla idrak edebiliyorum çünkü o zamanlar gençtim ve hiçbir şeyi düşünmüyordum. Fakat şimdi senin karşılıksız, koşulsuz ve fedakârca sevgin bana öylesine değerli ve eşi bulunmaz olarak geliyor ki, seni önceden olduğundan daha çok seviyorum canım babacığım, babalar gününü tüm kalbimle kutluyorum.”

babalar günü mektubu uzun

Babalar gününe mektup seçenekleri sayesinde babanızın bu özel gününü daha özel hale getirebilirsiniz. Mektup her ne kadar kâğıtta yazılan bir tür olsa da günümüzde teknolojik imkânların gelişmesi ile elektronik ortamlardan da gönderim yapılabilmektedir. Bu bakımdan babanız için birbirinden güzel mektupları daha hızlı bir şekilde adresine gönderilmesi için elektronik ortam için de tercih edebilirsiniz. Babaya babalar günü mektubu ile babanız daha önce almadığı özel bir hediye sahibi olacağı gibi aynı zamanda da babalar gününe özel mektuplar yüzünden bu mektubu ömrü boyunca saklayacaktır.

Oğuldan ya da kızından babaya babalar günü mektubu ile birlikte normal şartlarda hislerinizi söylemekte zorluk çekiyorsanız, bu mektuplar hislerinizi en iyi şekilde ifade etmenize büyük kolaylık sunacaktır. Babalar gününde babaya mektup babanızın şimdiye kadar sizin için yaptıklarına bir teşekkür anlamı taşıyacağı gibi aynı zamanda kendiniz için de babama babalar günü mektubu vererek özel bir hediye verdim demenize neden olacaktır.

“Babaların en iyisine,

Baba senin benim için anlamını ifade etmek için buraya sayfalar boyunca cümle yazsam bunlar yetersiz gelecek. Sen benim yere düştüğüm anlardan ayağa kalkmama her zaman yardımcı olurken, bana karşı her zaman karşılıksız sevgiler içindeydin. Ben bunları sana karşı hiçbir zaman ödeyemem. Zaten benden bunları ödememi de istemezsin. Ama yine de her zaman aldıklarından farklı olarak bir hediyen olması için bu mektubu yazma gereği duyuyorum. Benim ve ailemizin en sevgili varlığı olan babacığım, bu zamana kadar benim için yaptıkların, bir başkasının bir başka insana ne büyük fedakârlıklarda bulunabileceğini göstermesi açısından son derece anlamlı ve özel eylemler. Ben şimdi farkına varıyorum ki tüm sevgiyi, ilgi göstermeyi ve nasıl yaşamam gerektiğini sadece öğrendim. Bunların aynısını, çocuklarım da beni sevsin ve değer versin diye onlara karşı da uyguluyorum. Ama senin kadar hiçbir zaman büyük bir kalbe sahip olamayacağımı da biliyorum. Babacığım, iyi ki benim babam oldun ve bana her zaman en iyi şeyleri öğretebildin. Babalar gününü kutlarım.”

babalar günü mektup örnek

“Değerli babacığım,

Bugün babalar günü ve ben bu günü önceden olduğu gibi yüz yüze kutlamak isterdim ama senin de çok iyi bildiğin gibi büyümek artık senden ve aile ortamından ayrı kalmayı gerektiriyor. Babacığım beni soracak olursan, gayet iyiyim çünkü senin bana verdiğin değer ile kendimi kötü hissetmem mümkün değil. Benim her zaman başarılı olmamı istedin ve ben şimdi bugün kendimi başarılı olarak görebiliyorsam bu ancak ve ancak senin sayesinde oldu. Bu yüzden benim için varlığın her şeyin üzerinde ve bunu hiçbir zaman aklımdan çıkarmıyorum. Sadece babalar günü gibi bir günde değil, benim aklımda ve kalbimde sen her zaman özel bir yere sahip olarak bulunuyorsun. Ben bu özel duygular ile birlikte senin değerini özenle muhafaza ederken, her zaman seni çok özlüyorum. Biliyorum ki, seni özlememden ötürü üzülmemi hiçbir zaman istemezsin çünkü ne olursa olsun beni üzgün görmek istemezsin. Ama ne yapayım babacığım, senin böylesine fedakâr oluşun beni her zaman üzüyor çünkü buna yeterli karşılığı hiçbir zaman veremeyeceğimi düşünüyorum. Fakat bunlar, benim üzülmem için yeterli değil, diye düşüneceksin. Haklısın, üzülmek yerine senin gibi bir babaya sahip olduğum için sevinmeliyim. Babalar günün kutlu olsun.”

babalar günü mektubu örnek

“Babam’a,

“Canım babacığım, bugün benim babam oluşunun ödüllendirilmesi gereken bir gün, bu yüzden babalar gününü kutluyorum. Ancak tüm duygularımı ve sevinçlerimi ifade etmem için burası uygun değil. Sana sadece doğumumdan itibaren benim en zorlu günlerimde ve aynı zamanda mutluluğumda da yanımda olduğun için sadece teşekkür ediyorum. Babalar gününü kutlar, benim için her zaman özel olduğunu bilmeni isterim.”

babalar günü kısa mektup

Küçükken tanıştığımız ve sonrasında her zaman yanımızda olup bize destek olan, hayata karşı duruşumuzu oluşturan bir adamdır babalarımız. İlk öğretmenimiz ve örnek aldığımız ilk insandır onlar. Ve şimdi o güzel adamların babalar günü yaklaşıyor. Dünyadaki bütün babaların aynı günde sahip olduğu bir ayrıcalık. Hayatta en sevdiğiniz adama en özel gününde bir hediye almak ya da anlamlı bir şeyler yapmak tabi ki istersiniz. Mesela ona babalar günü için mektup yazmak güzel bir fikir olacaktır.  işte bu yüzden sizlerle babalar gününe özel mektuplar paylaşıyoruz ki sizler babalarınıza yazacağınız mektup örneklerini görün ya da mektupları kullanabilin.

Babalar günü babama mektup yazmak istiyorum diyen bütün arkadaşlarımıza elimizden geldiğince babalar günü mektup örnekleri’ni bir araya getirip daha önce babalar günü duygusunu yaşamış olan kişilerin görüşlerini aldık. Böylece sizler de babalar günü için mektup yazıp babanızı mutlu edeceksiniz.

"Teşekkürler Baba,

Bugün içimde bambaşka duygular var.Hani küçük bir fidanı büyütmek için ilk adımı atarsın,filizlendiğini gördükçe mutlu olursun,sonrada bir kenara çekilip onun ağaç olmasını izlersin ya galiba ben yavaş yavaş ağaç olmaya başladım. Fideyi diktiğinde onu büyütecek olan toprak,su ve güneşe nasıl gereksinim duyduğunu,ağaca dönüşürken dallarının kırılmaması için onu çemberler içine almayı,emek verdiğin kendi ellerinle büyüttüğün küçücük fidanın gün gelip ağaç olacağını düşünmek harika bir duyguymuş.Tıpkı senin beni büyütürken hissettiklerin gibi. O zamanlar neyi neden yaptığını anlamaz,benim babam böyle diyorsa böyledir der,senin izinde yürümek için çabalardım. Bugünlerde oğlumu kucağıma aldıkça seni daha da iyi anlıyorum. Senin oğlun olmaktan sonsuza dek gurur duyacağım. Bana öğrettiğin her şeyi bende oğluma öğreteceğim."


Canım Babam,

Her zaman söylemesem de biliyorum aslında babamın onu ne kadar çok sevdiğimi bildiğini.. Ve ben ne kadar karışık cümleler yazsam da hepsini deşifre edebileceğini. Çünkü benim babam.. Sen güçlü bir çınar gibisin. Arkamı ne zaman sana yaslasam sanırım ki dünyayı bile fethedebilirim. Çünkü bana hep güç verirsin. Babalar günün kutlu olsun…


Seni Çok Özledim Babam,

Erken gittin aramızdan, seninle uzun uzun konuşmaya vaktimiz maalesef olmadı baba… Hatırladığım ise bizi büyütmek için esnaflık yaparak bin bir zorluklarla yaptığın o amansız hayat mücadelesi… Senin ile yaşadıklarım ve hatırladıklarım ölene kadar bana yeter. Ellerin öyle sıcaktı ki, öyle şefkatle okşardın ki başımı… Başım sıkışınca gözlerine bakardım her seferinde ürkek ürkek. Bakışlarından “korkma arkanda ben varım” dediğini hep yüreğimde hissederdim. İşte tamda o zaman dünyam değişir, her şey güzelleşirdi Baba… Şimdi seninle sohbet etmeyi çok ama çok isterdim. Seni uzun uzun dinlemek ve de yavaş yavaş yaşlandığını görmek isterdim. Seni hayallerime eşlik etmek ve arada bir de seninle hayatı çekiştirmek isterdim Baba. Her zaman olduğu gibi “hayat zor” derdin ve yine sıkılırdım aklı beş karış havada olarak. Hayat sen varken zor olsa ne yazar ki? Ya şimdi… Ah Baba, hiç gitmeyecekmiş gibi yaşamımıza girdin, sonra birden bire bizleri bırakıp gittin ve en kötüsü sen ölünce ne yapılır hiç birini anlatmadın bize. Babasız yaşarken naçar kalınca beni kim teselli eder ki artık güvenle… Ah keşke seninle yaşamdan biraz daha zaman çalabilseydim. Ben şimdi hayatta sensiz, yalnız ve… babasızım. Babası olanlara uzaktan bakarken neye sahip olduklarının farkında olup olmadıklarını artık hep merak ediyorum. Ama şunu biliyorum ki birlikte yapacakları çok şeyleri ertelediklerini de… Bir gün babasız kalınıyor işte… Baba, beni artık düşünme… Çünkü alıştım artık Seni özlemeye…

?

İlgili Makaleler