Anneler günü geldi geliyor! Özel hissettirecek en anlamlı hediyen burada 🎁 Hemen şimdi seç 👉🏻
Öğretmene Mektup - Öğretmene En Duygusal Mektup Örnekleri

Öğretmene Mektup - Öğretmene En Duygusal Mektup Örnekleri

Öğretmene mektup yazmak, öğrencilerin öğretmene vereceği en anlamlı özel gün hediyeleri arasında yer almaktadır. Bir öğrencisinden mektup alan öğretmen, yaşayacağı mutlulukla kendini oldukça özel ve değerli hisseder. Öğretmene mektup duygusal özellikler açısından etkileyici ve ifade ediciliği yüksek bir yazı olmalıdır. Ancak mektubu yazarken mektup içerisine daha özel, sadece öğretmeniniz ile ilgili bir bilgi ya da hatırlatma eklemeniz, mektubu özelleştirecektir. Öğretmen, alacağı mektupla sizin için özel olduğunu hissedecektir. Bu sayede öğretmenler gününde ya da öğretmeninizin doğum gününde mektubunuz, hediye almasanız bile güne damgasını vuracaktır. Öğretmene mektup örnekleri arasında kendinize yakın hissettiğiniz bir tanesini seçerek öğretmeninize yazabilirsiniz.

Dikkatinizi Çekebilir: Öğretmene Sürpriz Hediyeler

Öğretmenlerin öğretmenler gününde aldıkları mektuplar, çoğu zaman ömür boyunca saklanır. Öğrenciden öğretmene güzel mektuplar iletildiğinde, öğretmen için bu bir gurur kaynağına, bir onura dönüşür. Hele bir de güzel bir anlatım ve doğru kelimeler kullanıldıysa, birr öğretmen için en kıymetli hediye b mektup olacaktır. Mektubun yazılması, hangi neden veya özel gün sebebiyle olursa olsun, öğretmeni daima mutlu eder. Bazı dönemler motivasyonunu kaybedip mesleki yeterliliğini sorgulayan öğretmen için, yazılan öğretmen mektubu mesleğe devam etmenin tek dayanağı haline gelir. Yazılan mektupta düşüncelerini ifade eden öğrenci, öğretmen için motivasyon kaynağı haline gelir. Yazılan mektup üzerinde yer alan her bir ifade, öğretmen için umut ve mutluluk kaynağı olacaktır. Bu nedenle öğretmene mektup iletilecekse, yazdığınız mektubun bir gün öğretmeninize umut kaynağı olacağını göz önünde bulundurmalısınız.

Öğretmene Mektup Örnekleri

İlkokul öğretmenlerine yazılacak mektuplarda, öğretmenin temel başarısının okuma yazma öğretmek olduğu vurgulanabilir. Öğretmene mektup ilkokul seviyesinde genellikle duygusal bir anlam ifade etmektedir. İlkokul çocuğunun bozuk el yazısıyla, kısa cümleleri ile yazdığı mektup, büyük ihtimalle çocuğun hayatındaki ilk mektubu olacaktır. Bu nedenle çocuk için de özel bir anlam ifade eder. Öğretmene duygusal mektup örnekleri, ilkokul seviyesi için şöyle sıralanabilir:

öğretmene mektup

Üzerindeki emeklerin sahibi öğretmenim,

Bu yazıyı siz bana yazmayı öğrettiğiniz için yazabiliyorum. Yazdıktan sonra siz bana okumayı öğrettiğiniz için okuyabileceğim. Siz bana öğrettiğiniz için doğru şekilde noktaları koyacağım. Siz bana gösterdiğiniz için kalemi düzgün tutacağım. Siz beni sevdiğiniz için size bu mektubu vereceğim. Sevmeyi sizden öğrendiğim için sizi çok seviyorum. İyi ki benim öğretmenimsiniz. Annemle babamdan sonra hayatımda olan ilk büyüksünüz. Ailemden biri gibisiniz.

Her gün sınıfa girerken günaydın dediğiniz için teşekkür ederim. Her gün bize gülümsediğiniz için teşekkür ederim. Bizimle oyun oynadığınız ve ilgilendiğiniz için, beslenme saatlerinde yanımıza geldiğiniz için teşekkür ederim. Bize güldüğünüz için teşekkür ederim.

İyi ki benim öğretmenimsiniz. Bana okumayı, yazmayı siz öğrettiniz. Kalem tutmayı, sayıları ve gökkuşağının hangi renklerde olduğunu da sizden öğrendim. Bana bu kadar çok şey öğrettiğiniz için teşekkür ederim. Bana öğreteceğiniz daha çok şey olduğuna eminim. Öğrenmek için çok çalışacağım.

Sizi seviyorum öğretmenim.

öğretmene mektup duygusal

Sevgili Öğretmenim,

Sizinle ilk tanıştığımda çok korkmuştum. Okulun nasıl olacağını, nasıl ders işleyeceğimizi ve neler yapacağımızı bilmiyordum. Kalem tutmayı bilmiyordum ve annemi çok özlemiştim. İlk gün çok ağlamıştım. Eve gitmek istemiştim. Bize bu kadar güzel oyunlar öğreteceğinizi, adımı yazmayı göstereceğinizi ve  bahçeye çıkaracağınızı bilmiyordum. Birlikte şarkı söyleyeceğimizi ve beraber sayıları öğreneceğimizi de bilmiyordum. Bu yüzden ilk gün çok korkmuştum.

Sonraki günlerde sizi sevmeye başladım. İlk gün çok korkmuş olsam da siz bana hep iyi davrandınız. Sizden yeni şarkılar öğrendim. Evimin adresini ve annemin telefon numarasını sizinle ezberledim. Günaydın ve merhaba demeyi sizden gördüm. her gün arkadaşlarımla güzel oyunlar oynamayı da bana siz öğrettiniz. Bu yüzden artık sizden korkmuyorum. Sizi çok seviyorum.

Ortaokul Seviyesinde Öğretmenlere Mektuplar

İlkokul mektupları spontane ve dağınıktır. Çocuk düşüncelerini toparlayamaz. Bunun yanında ortaokul için yazılan mektuplar ciddi ve komplike bir hal alır. öğretmen için yazılanlar daha özel ve öğretmenin özelliklerini yansıtan bir hale gelir. Mektup, bu aşamada öğretmene teşekkür mektubu halini alabilir. Samimi olunan öğretmenlere yazılan mektuplarda duygular daha açık ifade edilir ve çocuk, gelişen dil seviyesi sayesinde mektubun özelliklerini kavramaya başlar. Daha anlaşılır bir şekilde yazmaya başlamış çocuk, özellikle 7 ve 8. Sınıflarda öğretmenleri konusunda daha seçici olur. Bu nedenle ilkokul evresinde öğretmeni nasıl biri olursa olsun mektup yazabilirken, ortaokulda öğretmene yazılan mektuplar daha detaylı ve yazılan öğretmen sayısı daha az olur. Bunun yanında bu mektuplarda öğretmenlerin özelliklerine daha fazla yer verilir. ortaokul öğrencileri için mektup önerileri şu şekildedir:

öğretmene mektup örnekleri

Kıymetli Öğretmenim,

Sizinle geçirdiğimiz zaman içinde o kadar güzel şeyler öğrendik ve o  kadar çok eğlendik ki, sizi asla unutmayacağız. Öğrettiğiniz her şeyi aklımızda tutacak, hep sözlerinizi hatırlayacağız. Bize gülerken ne kadar içten olduğunuzu hep gözümüzün önüne getirecek, hayatımız boyunca öğrettiğiniz içten gülüşü tekrar edeceğiz. Ne kadar uzak olursak olalım, her zaman bize öğrettiklerinizle ilerleyeceğiz.

Öğretmenim olduğunuz için çok mutluyum. Sadece matematik öğrettiğiniz için değil, çok sevdiğim birçok oyunu da öğrettiğiniz için… En sevdiğim kitabı bulmama yardım ettiğiniz ve beni kitap okumaya alıştırdığınız için. Kitapların içinde geçen bilmediğim kelimeleri bulmama yardım ettiğiniz için. Beni sevdiğiniz için teşekkür ederim.

öğretmene mektup kısa ve öz

Canım Öğretmenime,

Çok iyi bir öğretmensiniz ve çok anlayışlısınız. Ödevimi yapmadığımda bana kızsanız da sizi çok seviyorum. Benim iyiliğim için kızdığınızı biliyorum. O yüzden üzülmüyorum. Bir daha ödevimi yapmamazlık etmeyeceğim. Hem beden dersinde öğrettiğiniz oyunlar çok güzel. Bu bile ne kadar iyi bir öğretmen olduğunuzu göstermez mi? Kim bu kadar güzel oyunlar öğretebilir ki? Matematik dersinde sizi kızdırdığım için özür dilerim. Sizi seviyorum.

Lise Öğrencilerinden Öğretmenlere Mektuplar

Lise dönemi, ergenliğin de etkisiyle duygusal çalkantıların yoğunlukta olduğu bir dönemdir. Bu nedenle lisede öğretmene yazılan mektup, daha çok duygu yoğunluğu yüksek ve hüzünlü olmaktadır. bunun yanında ergen, dil gelişimi açısından neredeyse gelişimini tamamlamıştır. Bu nedenle lise dönemlerinde yazılan mektupların içerisinde söz sanatlarına, benzetmelere ve ağdalı anlatımlara sık rastlanır. Bir lise öğrencisi gerçekten sevdiği bir öğretmene mektup yazıyorsa, öğretmeni konusundaki tüm detayları aklına getirir ve mektubunu bolca sembolik anlatım ile destekler.

Lise son sınıf, insanların pek çok şeye veda etmek zorunda kaldığı bir yıldır. Lise sonu ile birlikte ergenler okul arkadaşlığına, öğretmenlere ve lisenin zorunlu tuttuğu formalara veda eder. Bu nedenle lise öğrencileri tarafından yazılan mektuplar, genellikle öğretmene veda mektubu temalı olmaktadır. veda konusu ile yazılan mektuplarda ağırlıklı olarak öğrencinin ergenlikten kaynaklanan depresif ruh hali yansıtılır. Ancak öğrenci öğretmeni ne kadar seviyorsa, mektubunda duygularından o kadar bahsedecektir. Lise öğrencileri için en güzel öğretmen mektuplarını derledik!

öğretmene mektup ilkokul

Değerli Öğretmenim,

Şimdiye kadar bize öğrettiğiniz her şey için teşekkür ederiz. Verdiğiniz emekler ışığında

her zaman merak etmenin ve öğrenmenin gerekliliğine inanacağız. Her gün bize günaydın derkenki yüzünüzü ve gülümsemenizi unutmayacağız. Yüzünüzdeki her bir mimik aklımızda yer edinecek. Sinirli halinizden mutlu halinize, kahkahanızdan hüznünüze sizinle ilgili her şey aklımızda kalacak. Çünkü siz, bizim hayattaki tuvalimizi hangi renklerle boyayacağımızı bize öğretensiniz. Bazen renklerimiz solduğunda bize yardımcı olan, bazen renklerimiz karıştığında nasıl ayıracağımızı gösteren en büyük kurtarıcı, yol göstericisiniz. Hayattaki tuvalimiz her zaman mutlu renklerle dolu olmadı. Bu sebeple tuvalimizin bazı yerlerinde siyah çizgiler kalacak. Ama siz bize bu siyahlarla nasıl başa çıkacağımızı gösterensiniz.

Tuvalimizdeki en güzel boyalar, kendi renklerimizden bulup çıkardıklarımızdır. Yaptığımız en güzel resimler, gökyüzünü dilediğimiz renge boyadığımızdır. Siz bize kendi gökyüzümüzü istediğimiz renge boyama fırsatı verdiniz. Siz bize kendi tuvalimizi doldurma imkanı tanıdınız.

Benim hayatımdaki en güzel renk sizsiniz. Bu durum daima böyle kalacak. Daima sizin renginizden yürüyeceğim. Sizi seviyorum.

öğrenciden öğretmene mektup

Öğretmenim/ Hocam,

Bir insanın verdiği kararlarda yanında bir akıl hocası olmasının verdiği güveni siz de bilirsiniz. Tüm kararlarımda yanımda olan en kıymetli akıl hocam sizsiniz. Moralimin bozuk olduğu dönemlerde sizinle konuşmak bana her zaman iyi gelmiştir. Her zaman bir liman olarak size sığınmanın güvenini yaşadım. Beni hayal kırıklığına uğratmadığınız için teşekkür ederim.

Şimdi gidiyoruz… Size veda etmek çok zor. Kara tahtadan sınıf tavanındaki ayak izine kadar her şeyi özleyeceğim. Ama en çok sizin dersinizde yükselen sesleri, arka dörtlü diye bağrışınızı… Bizim için her zaman ayrı, özel bir yeriniz oldu. Her zaman zor durumda kaldığımızda sığınacak yolumuz oldunuz. Her zaman bildik dönüşü olmayan yanlışlar da yapsak yanımızda olacağınızı. Bu yüzden güvendik ve gayret gösterdik. Yanlışlar yapmamaya ve yaptıklarımızı düzeltmeye çabaladık. Daima yolumuzda adınız oldu.

Giderken son kez dönüp bakacağım okulun kapısına doğru. Sizi orada görür müyüm buna emin değilim. Ama ben her zaman sizi nöbetçi koltuğunda,okul kapısını kollarken hatırlayacağım. Her zaman tatlı sert gülüşünüzle parmak sallarken tebessümünüz aklımda kalacak. Daima benim için  yeriniz ayrı olacak. Hayatımda izinden yürüyeceğim öğretmenim… Hoşçakalın…

öğretmene teşekkür mektubu

Saygıdeğer Öğretmenim,

Bugün buradan ayrılırken size son bir mektup bırakmak istedim. Üzerimde geçen emeklerinizle benim için ne kadar kıymetli olduğunuzu bir kez daha anlamanız için. Her sözünüzde ne kadar büyük bir ilham verdiğinizi görmeniz ve ışığınızı daha büyük bir hızla yaymanız için. Kendinizi biraz daha fazla sevmeniz için.

Giderken unutmayacağım bazı şeyler olacak bu okulla ilgili. Mesela Ramazan’da iftar vakitleri hep son teneffüse denk gelirdi. Öğretmenlerimizden biri hep arka dörtlüye kızardı. Bir ders hep 45 dakika sürerdi. Kantin hep dolu olurdu. Bir de siz hep bize gülümserdiniz. Gülüşünüz her bir zerresinde ne büyük bir yaşama sevinci verdiğinizi bilmeden öylece gülümserdiniz. Belki de o yüzden gülüşleriniz bu kadar içten ve samimi olurdu. Her zaman sizden öğrenecek daha fazla şeyimiz olduğunu bildiğiniz için…

Bize hayat çok zor, derdiniz. Öğrendim gerçekten zormuş. Şimdi bu okula sevmeden, istemeden geldiğim her bir gün için pişmanım. En az bu okuldan gitmek kadar zormuş hayat da. Hep gitmek zorunda kalıyormuşuz bir yerlerden. Ama ne kadar uzağa gidersek gidelim, bazı insanların kıymeti daim oluyormuş gönlümüzde. Ne kadar uzaklaşırsak uzaklaşalım, o insanın verdiği ilhamı içimizde taşıyormuşuz.

Bize verdiğiniz ilham için teşekkür ederim. Bize bu kadar güvendiğiniz için ve kanatlarımızı açmamıza izin verdiğiniz için. Biz kanatları açalım diye bizi bir buluttan atmak yerine güzelce kırık yerlerimizi tamir ettiğiniz için. Bizi üzmek yerine incitmeden öğretmeyi tercih ettiğiniz için. Varlığınız için… Teşekkür ederiz.

Hoşçakalın.