Sonbahar Sözleri, Sonbahar İle İlgili Söylenmiş En Güzel 50 Söz

Sonbahar Sözleri, Sonbahar İle İlgili Söylenmiş En Güzel 50 Söz

Mevsimlerden en güzeli hangisi deseler herkes farklı bir mevsimi söyler fakat pek az insan için sonbahar dört mevsim arasında en güzeli sayılır. Sonbahar mevsimi bir az hasret, bir az gözyaşı, bir az da yarım kalmışlık gibi nitelendirilir. Mevsim sonbahar ise demek ki en güzel yaz günleri bitmiş ve önümüzde uzun bir kış var. Belki de bu yüzden sıcak, insanın içini ısıtan günlere vedayı simgelediği için sonbahar mevsimi bir az buruk duygular içeriyor.

  • Bir sonbahar yağmuru gibi yağıyor aşkın üzerime, bir sonbahar esintisi sanki sesin kulaklarımda.
sonbahar sözleri
  • İlkbaharı, yazı boş ver. Herkes âşık olur o mevsimlerde. Seveceksen bir insanı sonbahar yağmurları üzerine yağarken seveceksin.
sonbahar sözleri
  • Sonbaharda sararmış yaprak teki solup gidiyorken hayatımdan günlerim ben bir tek senin aşkınla ilkbahara inanıyorum hala.
sonbahar sözleri
  • Sen gidersen ansızın sonbahar olurum, yağmurlar dökülür yanaklarıma.
sonbahar sözleri
  • Bir sonbahar esintisine kapılarak sürüklenen sararmış yaprak gibi, savruluyor gönlümde sevdalarım.
sonbahar sözleri
  • Dudakların gülümserken, bu gözlerindeki sonbahardan korkuyorum asıl ben.
sonbahar sözleri
  • Kalbim bir sonbaharda her an yapraklarını dökecek bir ağaç misali, en ufak bir rüzgârla çırıl çıplak kalmaktan korkarak yaşıyor.
sonbahar sözleri
  • Bir sonbahar yağmuru gibi yağdın yüreğime, ellerin ellerimdeyken üşümedim hiç aslında.
sonbahar sözleri
  • Bir kadını sonbaharda sevmeli, elleri üşürken ısıtmak için, el ele tutuşmak için, yağmurlarda ıslanmasın diye aynı şemsiyenin altında sarılmak için.
sonbahar sözleri
  • Sonbaharda yağan yağmurlardan saklanmak için tek kişilik şemsiyenin altına iki kişinin sığınması gibiydi seni sevmek. Birlikteyken sığmıyordu içim içime, senden uzakta kalbim sırıl sıklam bir halde.
sonbahar sözleri

Sonbahar denilince aklımıza ilk gelen şey serin havalar, dökülen yapraklar ve şiddetli yağmurlar. Her ne kadar bu sonbahar resmi herkes tarafından sevilmese de aslında kendine has gizli bir güzelliği var bu mevsimin. Sonbahar sözleri genellikle ayrılıklarla, bitişlerle özdeşleştirilse de, çok az insan sonbaharı yeni başlangıçlardan önce son adım olarak görür. Sonbahar yeni bir başlangıçtan önce eski bir şeylerin bitmesini simgeliyor. Ağaçlardaki yapraklar dökülmese yenileri çıkmaz, yağmurlar yağmasa gökyüzü açılmaz. Doğa uzunca bir yorgunluktan sonra fazlalıklarından kurtulup derin bir dinlenme uykusuna dalıyor sanki. Bir süre mücadelesine, savaşına, çabalamaya ara veriyor ki, tekrar uyandığında daha güçlü olsun. Güneş yazın daha parlak olmak için dinlenmeye çekiliyor sanki. Sonbahar ile ilgili sözler bu bitişleri üzüntülü bir şekilde aksettirse de, bir başka bakış açısından sonbahar sanki uzun bir koşu öncesi nefes almak gibi. Bu yüzden güz mevsiminde daha melankolik bir ruh haline bürünmek yerine ilerde yapacaklarınız için bir hazırlıklar yapın. Hayatınızın planını çizin, evinizde cam önünde çayınızı yudumlarken hayaller kurun. Bırakın endişelerinizi, korkularınızı yağmurlar yıkayıp götürsün ve siz sadece güzel umutlarla doldurun kalbinizi.

Sonbahar, eskilerden kurtulma ve hayatımızda yeniliklere yer açmak için harika bir dönem. Sonbahar yaprakları birer birer eskiyip ağaçların dallarından düşerken siz de hayatınızdaki eskimiş, sizi yavaşlatan belki de üzen fazlalıklarınızdan kurtulun. Hayatınızı gözden geçirin bir daha, size gereken değeri vermeyen, çoğu zaman üzülmenizin sebebi olan, hayatınızda ilerlemenize engel olan her şeyden, herkesten kurtulmanız için harika bir zaman dilimi. Kendinize ağaçları örnek alın mesela. İlkbaharda daha güzel, daha yeşil yapraklar açmak için sonbahar yaprakları ile vedalaşıyorlar. Sonbaharda bir şeylere veda edecekseniz bırakın bu yükleriniz olsun. Tertemiz bir sayfa açmak için kendinize zaman ayırın, kendi kendinizle baş başa kalın, dileklerini, umutlarınızı, planlarınızı gözden geçirin. Yaptığınız hataları bir daha değerlendirin ve dersler çıkarın. Her vedanın üzüntü içermediğini, bazı vedaların daha güzel başlangıçlar için gerekli olduğunu asla unutmayın. Bırakın sonbahar yağmurları hayatınızı kirleten her şeyi yıkasın. Zorlu kış günlerinden önce sonbaharda güneşin zayıflamış ışınlarının tadını bir kez daha çıkarın, havalar buz gibi soğuk olmadan önce sonbahar manzaraları ile bir kez daha iç içe olun. Sokaklarda dolaşın, anın tadını çıkararak ayaklarınızın altında ezilen ve bir zamanlar yemyeşil olan yapraklara dikkatle bakın. Şimdi yerlerde, eski şahaneliklerini kaybetmiş ve solmuş haldeler. İnsanlar da öyle değil mi? Hayatımız bir yaprak gibi yemyeşilken, daha zaman varken sonbahar ilkbahar demeden doya doya yaşanmalı. Endişelere kapılmadan, üzülmemize izin vermeden, korkmadan, hayatı tam olarak kucaklayarak sonbahar yaprağına dönüşmeden ağaç dalında sallanmanın tadını çıkarmamız gerekiyor.

  • Her ayrılık bir sonbahar aslında, hangi mevsimde olursan ol kalbini üşütür.
sonbahar ile ilgili sözler
  • Sonbahar da hüzünlü, gözyaşları hiç kurumayan, terkedilişlere alışık bir kadın gibi. Bir gün güneş doğsa da ertesi gün mutlaka hüzünlerini hatırlar, yağmurlar yağar.
sonbahar ile ilgili sözler
  • Bir sonbaharda gel yanıma sevgilim, ısıt ellerimi avuçlarında, beraber yağmurun penceremizi ıslatmasını izleyelim. Ben seninle mevsimlerden sonbaharda kalayım hep.
sonbahar ile ilgili sözler
  • Her sonbahar bir vazgeçiş aslında. Aşktan, sevgiden yorulanların, bir ağaç misali yapraklarını döker gibi umutlarından vazgeçişleridir sonbahar.
sonbahar ile ilgili sözler
  • Bitişlerin de kendine has güzellikleri olduğunu gösteren bir mevsimdir sonbahar.
sonbahar ile ilgili sözler
  • Bir sonbahar günü gel sevgilim, benim umutlarım tükenmişken tut ellerimden. Sevgimiz hiç solmayacak bir çiçek gibi açsın sonbahar yağmurlarına inat.
sonbahar ile ilgili sözler
  • Pembeyi, yeşili, maviyi boş verin. Renklerin en güzeli sonbaharda solan ağaçların dallarında saklı.
sonbahar ile ilgili sözler
  • En çok sonbaharı severim. Yağmurlarıyla bütün kötülüklere meydan okurmuşçasına hepsini temizlemek için çırpınır sanki.
sonbahar ile ilgili sözler
  • Sonbahar bir kitabın son sayfası gibi. Bir an önce bitsin isterseniz, bitirirseniz de özlersiniz.
sonbahar ile ilgili sözler
  • Hüzünlü bir Eylül sabahında sevmeye başladım seni. Mevsimlerden sonbahardı ama benim gönlümde ilkbahar çiçekleri açmıştı bile.
sonbahar ile ilgili sözler

Her mevsim güzel aslında ve tek yapmanız gereken güzelliği görebilecek açıdan bakmanız. Güneş ışınları gibi düşünün. Bazı açılardan gözünüze gelirse hiçbir şey göremezsiniz ama doğru açıyı yakaladınız mı doğanın en harika manzarasını görünür kılar sizin için. Mesele aslında mevsimin güzelliğinden ziyade sizin bakış açınız. Sonbahar mevsimler arasında en huzur dolu olanı doğru açıdan baktığınızda. Dışarıda yağmur yağarken, sıcacık evinizde elinizde çay fincanınızla bu harika manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Hele bazı şehirlerde sonbaharın güzelliği dillere destan olacak kadar fazla. İstanbul`da sonbahar sözleri, kelimeleri kifayetsiz kılacak bir güzellik sergiliyor. Bütün sonbahar renkleri gözlerinizin önündeyken İstanbul`a bir daha âşık olacaksınız. İstanbul`da sonbahar sözleri kullanarak anlatamayacağınız bir güzelliğe dönüşüyor. Şehre nerden bakarsanız bakın, ister boğazdan, ister en yüksek noktadan, sonbaharın asil bir duvak gibi üzerine çöktüğünü göreceksiniz. Bir taraftan serin havaların gelişi ile evlerine çekilen insanlar, diğer taraftan sonbahar hayranlarının sokaklarda her anın tadını çıkardığı bir şehre dönüşüyor İstanbul. Sonbahar kızıl örtüsünü örtüyor yollara, sokaklara. Bir zamanlar insan kaynayan, yemyeşil ağaçlarla çiçeklerle parlayan sokaklar artık daha sessiz, daha bir yalnız olmaya başlıyor. Mevsim sonbahar ise İstanbul gibi bir şehir bile uyuyor küçük küçük, kışa hazırlanıyor, belki bir az da sessizleşiyor.

Kimileri sonbaharı solgun, renksiz bir mevsim olarak nitelendiriyor. Evet, belki bir ilkbahar gibi pembelere, yeşillere bürünmüyor doğa fakat sonbahar manzaraları da kendine has bir güzellik taşıyor. Bir sonbahar resmi canlandırın gözlerinizin önünde. Yağmurları, yağmurdan sonra toprak kokusunu, serin rüzgârları, gök gürültülerini, ağaçlardan dökülen yaprakları, onların yerlerde savruluşunu hayal edin. Bir zamanlar yemyeşil olan doğa artık altın, sarı, turuncu hatta bazen kırmızının tonlarından bir birinden harika renklere bürünmüş hale geliyor. Her bir yaprak eski yeşil renginin aksine daha güzel daha parlak bir tona dönüşüyor. Sanki ağacın dallarına veda etmeden önce son bir kez en güzel halleri ile gösteriş yapmaya çalışıyorlar. Sonbahar kızıl renginin en muhteşem tonlarına ev sahipliği yapıyor. Doğanın en göz alıcı haliyle görebileceğimiz bir mevsim sonbahar. Bu kadar harika rengin bir arada uyum içinde olduğu sonbaharı diğer mevsimlerden ayıran en belirgin özelliği belki de bir bitişi, bir sonu böyle bir şahane şekilde bizlere sunması. Hışırdayan yaprakların arasında dolanırken, doğanın uyumadan önce bizim için son bir kez ninni söylemesi gibi esiyor rüzgâr.

  • Sonbahar aslında yalnızlık mevsimi değil, insanın kendi kendisiyle kalabalıklaşması için öyle içine kapanık duruyor.
sonbahar resmi
  • Yorgun bir aşığın omuzlarındaki yük gibi sonbahar. En ufak bir esintide yapraklarını dökecekmiş gibi saklar sevdasını kalbinde.
sonbahar resmi
  • Sımsıcak gülüşünün ardında bir sonbahar saklama lütfen. Bu defa sensizlikten üşümeyi kaldıramam.
sonbahar resmi
  • Kirpiklerine düşen her bir yağmur damlası kadar saf ve temiz bir aşkla seviyorum seni.
sonbahar resmi
  • Sonbaharda dökülmüş yaprakların üzerinde dolaşırken çıkan hışırtı sesi gibi seni özlemek. Dokunmasan sesim çıkmayacak ama kalbime bastıkça, kırılıyor her tarafı.
sonbahar resmi
  • Müzik notaları gibi ahenkle dökülen yağmurların sesindeki huzuru buldum senin kalbinde.
mevsim sonbahar
  • Bir sonbahar güneşi gibi kandırıyor hayat insanları. Güzel günlere yakınlaştım sanırken, donuyor bütün umutlarımız bir anda.
mevsim sonbahar
  • Bir sonbahar gibi yalnız ve sessiz kalbim artık. Mevsimlerin en tenhasına âşık olmuş gibiyim bu sabah.
mevsim sonbahar
  • Sonbahar yağmurları kadar şiddetli bir aşkla seviyorum seni.
mevsim sonbahar
  • Bir ayrılık şarkısı sanki sonbahar, yapraklar dallarından, kuşlar evlerinden ayrılıyor.
mevsim sonbahar

Aşkı doya doya yaşamak için en güzel mevsimlerden biri sonbahar. Sevdiğiniz insana doya doya sarılacağınız, birlikte ele ele tutuşup üşüyen parmak uçlarınızı ısıtacağınız, sıcak bir şeyler içip sohbet edeceğiniz harika bir mevsim.  Sonbahar sözleri, kalbinizden geçen romantik kelimeleri dile getirerek aşkınızı itiraf etmeniz için gereken en sıcak ortamı yaratmanıza yardımcı olacak. Dışarıdaki soğuk havanı sevdiğiniz insanla baş başa zaman geçireceğiniz güzel bir ortam yaratmak için avantaj olarak kullanın. Sonbahar çiçekleri ve sevdiği çikolatalardan ona güzel bir hediye hazırlayın. Havalar sıcakken hepimiz en güzel, en bakımlı halimizle dolaşıyoruz. Eğer bir insan sizin burnunuz soğuktan donmuş, yüzünüz kızarmış  halinize âşık olmuşsa size olan sevgisinden hiç şüphe etmeyin. Bu yüzden sonbahar en temiz, en doğal, en gerçekçi aşkların doğduğu bir mevsim. Bir de elleriniz buz gibi donarken, her tarafta yağmur yağarken, sonbahar renkleri kızıldan sarıya kadar sıralanmışken âşık olmanın tadını çıkarın.

Sonbahara üzgün ruh halini veren sürekli yağan yağmurlar ve gök gürültüsü. Yağmurlar sanki sıcak günler bitti diye ağlayan, şimşekler ise isyan ederek bağıran gökyüzünü temsil ediyor. İşte bu yüzden sonbahar ile ilgili sözler hep gözyaşı, ayrılık ile birlikte sesleniyor. İnsanlar bir şekilde sonbaharı daha hüzünlü bir mevsim olarak buluyorlar. Kuşların bile soğuk ülkeleri terk edip sıcak ülkelere gidişi bir ayrılığı simgeliyor. Sanki insanın ellerinden uçup giden güzel günleri temsil ediyorlarmış gibi çırpıyorlar kanatlarını. Bu soğuk günlerde sevdiklerinize bir daha sarılın, kalplerini ısıtın, onlara en güzel sonbahar çiçekleri ile sürprizler yapın. Bırakın soğuk havalarda kalpleri sımsıcak kalsın. Sonbahar belki bir ayrılık mevsimi olabilir ama bunu asla aşktan, sevgiden ya da sevgiliden ayrılık olarak kabullenmeyin. Sonbaharı sıkıntılardan, sorunlardan, yüklerden, fazlalıklardan ayrılık olarak benimseyin. Hayatınızdaki kötü enerjileri sıfırlayın, sevdiklerinize daha çok zaman ayırın, onlara daha çok sevgi verin, daha kocaman sarılın ve aşkınıza sahip çıkın. Sonbahar sevip sevilmenin, sarılmanın, beraber zaman geçirip aşkı çoğaltmanın en güzel zamanı.