Babalar Günü Hediyesi El Yapımı Harika Fikirler! #KendinYap Hediye

Babalar Günü Hediyesi El Yapımı Harika Fikirler! #KendinYap Hediye

Amaç sevilen insanlara kendilerini özel ve değerli hissettirebilecek bir hediye almak olduğunda, hediyenin bir emekle hazırlanmış olması etkileyici bir detay oluyor. Sevdiklerimize özellikle özel günlerde verdiğimiz anlamlı hediyeler onların hayatında kalıcı birer hatıraya dönüşüyor. Bizim için en değerli varlıklardan biri olan babalarımız için doğum günlerinde veya yaklaşan Babalar Günü’nde hediye seçilirken kişiye özel olması ve sizden anlamlı mesajlar taşıması hediyeyi unutulmaz kılacaktır. Kendi emeğinizle babanıza karşı beslediğiniz güzel duyguları yansıtabileceğiniz derin hediyeler özel günler için mükemmel tercihleri karşınıza çıkarıyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Babalar Günü Hediyeleri

Şimdiye kadar babanıza kim bilir ne kadar özel ve değerli hediyeler almış ve onu mutlu etmişsinizdir. Peki, hiç kendi ellerinizle babanıza bir hediye yapmayı ve onu şaşırtmayı denediniz mi? El yapımı babalar günü hediyesi ile babanızın nasıl şaşıracağını ve mutlu olacağını bir düşünün… Babanız bu hediyeleri gördüğünde, onun için uğraştığınızı ve babanız için zaman harcadığınızı görecek ve çok duygulanacak… Elbette ki onun için doğru hediyeyi bulmak da çok önemli. Bunun için babanızı iyi tanımanız ve karakterini çözmüş olmanız lazım. Bu hediye güzel olduğu kadar kullanışlı da olmalı…

Babalar gününe özel el yapımı hediyeler yapmak istiyorsanız bu konuda sınırsız bir dünyanın içinde bulabilirsiniz kendinizi çünkü yapacak ne kadar çok şey olduğunu, araştırmaya başladıktan sonra göreceksiniz. Önemli olan hangi hediyenin babanız için daha uygun olduğuna karar vermek. Hangisi olursa olsun zor olduğunu düşünmeyin çünkü işe başladıktan sonra göreceksiniz ki bir anda bitivermiş bile…

Babalar Günü Kitabı

babalar günü hediyesi el yapımı

Babanız için babalar günü hediyesi el yapımı bir hediye vermek onu ne kadar çok sevdiğinizi gösterecektir. Her baba, çocuklarından gelen hediyeler ile büyük mutluluk duysa da bu hediyeyi tamamen kendilerinin yapmaları sebebiyle daha büyük bir mutluluk duyacaktır. Babaya evde yapılabilecek sürprizler arasında ona kendinizin yapacağınız bir kitap armağan etmek kendisinin çok mutlu olmasına neden olacaktır.

Babanızı ne kadar çok sevdiğinizi göstermek için tercih edeceğiniz babalar günü kitabını yapmak için şu malzemelere sahip olmalısınız;

  • Dosya kağıdı,
  • El işi kağıdı,
  • Tutkal ya da silikon tabancası,
  • Babalar gününü sözleri ya da babanız için kuracağınız sevgi dolu sözcükler.

Öncelikle kitabınızın sayfaları olarak kullanacağınız sayfaları bilgisayardan çıktı olarak alabilirsiniz. Ya da tamamen dosya kağıtlarına babanızı ne kadar çok sevdiğinizi ifade eden sözcükler ya da resimler yapabilirsiniz. Sayfalara şu şekilde ifadeler koyabilirsiniz: “Benim babam biriciktir!”, “Ben babamı çok seviyorum, çünkü:”, “babam benim için her zaman en iyidir!” gibi cümleleri yazdıktan sonra birkaç sayfaya da babanızı anlatacak ya da babanıza olan sevginizi ifade edecek resimlere yer verin. Bunları yaparken A4 boyutundaki dosya kağıtlarının sağ ve sol olarak kullanmaya dikkat edin. Yani dosya kağıdını ortadan eşit olacak şekilde ayırdıktan sonra (kesmeden) sol taraftaki kısma yazı ve sağ taraftaki kısma da resimlerinize yer verebilirsiniz. Bu şekilde 5 sayfa yaptıktan sonra bu kağıtlar katlandıklarında 10 sayfaya dönüşeceklerdir. Kağıtları istediğiniz boyutta keserek de kendi kitabınızı tasarlayabilirsiniz. Eğer daha küçük bir kitap istiyorsanız bu sefer tüm kağıtları aynı boyda olacak şekilde kesmeniz gerekir. Kağıtları ortadan katladıktan sonra oluşan 10 sayfaya kitap kapağı hazırlamaya sıra geliyor. İstediğiniz renkteki el işi kağıdını kapak olarak kullanmak üzere kesin, ancak sayfalarınızdan küçük olmamasına dikkat edin, çünkü el işi kağıdını katlayacağınız için sayfalardan büyük olması gerekmektedir. Kestiğiniz el işi kağıdına tutkal ile yapmış olduğunuz sayfaları yapıştırın. En üstte kitabınızın kapağı olacağın için en üste gelecek sayfaya dikkat edin. Yapıştırdığınız sayfaları bir araya getirmek için ise sayfalarınızın boyutunda olan ince bir şerit halinde yine renkli el işi kağıdı kesin. Bu şeridi üst üste duran sayfalarınızın sol tarafına baştan aşağıya yapıştırın, bu sayfalarınızı bir arada tutacaktır. Artık kitabınız hazır!

Kendin Yap Kupa Bardak ile Babanızı Mutlu Edin

babaya evde yapılabilecek sürprizler

Babalar günü için kolay hediyeler yapmak istiyorsanız bu özel bardak babanızın yaşamında alacağı en güzel hediyelerden birisi olacaktır. Tamamen kendinizin yapacağınız bu bardak sayesinde babanız evde ya da işyerinde sizin bardağınızı kullanacak ve onu ne kadar sevdiğinizi her zaman anımsayarak kendisini mutlu hissedecektir.

Bu özel babalar günü hediyesi yapımı için gereken malzemeler şu şekilde;

  • Sade tasarıma sahip beyaz kupa bardağı alın. Eğer babanıza birden fazla hediye almak istiyorsanız daha çok beyaz kupa bardağı alabilirsiniz.
  • Farklı renklere sahip sharpie kalemler.

Babanıza özel bir hediye vermek için yapacağınız bu özel kupa bardakları yaparken hem çok eğlenecek hem de babanıza özel bir hediye vermenin mutluluğunu duyacaksınız. Babanız da bu özel hediyeyi aldığında kendisini çok şanslı ve mutlu olarak görecek, kendisini bu kadar düşünen bir çocuğa sahip olduğu için duygulanacaktır.

Bu özel hediyeyi yapmak için öncelikle marketten ya da mağazadan aldığınız beyaz kupa bardakları güzelce temizleyin, temizlemek için sabunlu su ve sünger kullanabilirsiniz çünkü boyama yapılacağı için bardakların tamamen temiz olması gerekmektedir. Yıkama işleminden sonra bardakları özenle kurulamaya dikkat edin. Kurulama için peçete ya da benzeri malzemeler kullanmamanız gerekir çünkü peçeteler bardakta küçük tüyler bırakacakları için bu yapacağınız tasarımın kötü olmasına neden olacaktır. Mikrofiber bez kullanarak bardaklarınızı en iyi şekilde kurulayabilirsiniz.

Temizleme işlemi sonrasında sharpie kalemler ile birlikte boyama işlemine geçebilirsiniz. Sharpie kalemlerin kullanılması bardaktan yaptığınız çizimlerin çıkmaması içindir. Bu yüzden sulu boya, pastel boya ya da fosforlu kalem kullanmak seramik üzerinde iyi sonuçlar vermeyecektir ve yaptıklarınızın silinmesine neden olacaktır bu yüzden kalem seçiminde dikkatli olmanız gereklidir. Sharpie kalemlerini hazır ettikten sonra her bardağın üzerine babanızı anlatan ifadeler yazabilirsiniz. Özellikle büyük harflerle BABA yazmanız çok güzel duracaktır. Yazınızı yazarken harflerin içini boyayacak şekilde yapmanıza dikkat ediniz, bu şekilde yazılarınız daha güzel olacaktır. Yazdığınız harflerin içini de farklı renkler ile boyayın. Birden fazla bardak yapıyorsanız sadece yazı ile değil, babanızı anlatan resimler de çizebilirsiniz. Daha sonra boyama işlemi bittikten sonra yazılarınızı ya da resimlerinizi silmemeye dikkat ederek 150 dereceye ayarlanmış bir fırına koyarak 30 dakika pişmesini sağlayın. Yaşı küçük olanlar için fırınlama aşamasında annelerinden yardım almaları çok daha iyi olacaktır. Fırında durduktan sonra bardaklarınıza yaptığınız desenler ve yazılar silinmeyecek şekilde yerleşmiş olacaktır. Artık bu özel hediyeyi babanıza verebilirsiniz.!

Babalar Günü Zarfı ile Babanızı Şaşırtın

babalar günü için kolay hediyeler

Babalar günü el yapımı hediyeler babanızı şaşırtmanın ve mutlu etmenin en özel hali olarak öne çıkmaktadır. Kendinizin yapabileceği babalar günü zarfı ile birlikte ona büyük bir mutluluk yaşatabilir ve yaşamında aldığı en güzel hediyeyi verebilirsiniz. Yapımı son derece kolay olan bu hediyeyi yapmak için şu malzemeler gerekmektedir;

  • Küçük renkli düğmeler,
  • Kalın el işi kağıdı,
  • Kelebek makarna
  • Akrilik boya
  • Makas
  • Tutkal

Tüm bu malzemeleri bulduktan sonra artık bu özel zarfı yapmaya başlayabilirsiniz. Bu özel el yapımı babalar günü hediyesi babanızı gerçekten çok şaşırtacak ve kendisini mutlu hissetmesine neden olacaktır. Önce kalım el işi kağıdınızı (bunu bazı kırtasiyelerde renkli Kraft kağıdı olarak da bulabilirsiniz) küçük bloklar halinde kesiniz ancak kesim yaparken bloğun sol üst köşesinde düz bir çubuk olacak şeklinde bir çıkıntı bırakın, burası gömleğinizin yakası olacaktır. Daha sonra kestiğiniz kağıdı tam ortadan, bıraktığınız çubuk çıkıntının hizasından ikiye katlayın. Yakayı yapmak için ise kesilen kenarı karın ortasına doğru uçlarından katlayın. Katlama sonrasında gömleğin yaka kısmının oluştuğunu göreceksiniz. Daha sonra ise akrilik boya ile kelebek makarnayı istediğiniz bir renge boyayın. Kelebek makarnayı boyadıktan sonra kurumasını beklerken renkli düğmeleri gömlek yakasının altında kalacak şekilde hizalı olacak şekilde yapıştırın. Çok fazla düğme kullanmamanız daha sade bir görünüm yaratacaktır. Boyadığınız makarna kuruduktan sonra tutkal ile gömlek yakasının tam ortasına yapıştırın. Makarnanın oynamaması için biraz fazla tutkal kullanabilirsiniz. Babanız için vereceğiniz bu özel hediye neredeyse bitmek üzere! Daha sonra kartınızı açarak sağ kısmına babanız ile hoşunuza giden sözcükleri ya da babalar gününü kutlayacak ifadeler yazabilirsiniz. Tekrar kartı kapattıktan sonra babanıza verebilir ya da onun kendisinin bulmasını sağlayarak çok mutlu edebilirsiniz. Bu sayede babalar günü hediyesi el yapımı kağıttan hediyeniz her zaman saklayacağı bir hediye olacaktır.

Babanızı Çok Mutlu Edecek Masaüstü Fotoğraf Albümü

babalar günü hediyesi yapımı

Babalar günü için hediye yapımı merak ediyorsanız masaüstü fotoğraf albümü çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunu yapmak için ise yer yer annenizden yardım alabileceğiniz için annenizden yardım istemekten hiçbir zaman çekinmeyin!

Bu özel hediyeyi yapmak için gerekli malzemeler;

  • 5 x 5 cm ölçülerinde ahşap kare
  • Fotoğraf makinesi
  • Ahşap boyası
  • Fırça
  • 2 adet çengel vida
  • Zımpara
  • Dosya delici

Öncelikle bu hediyeyi yaparken yaşınız küçük ise anneniz ile yapmanız güvenliğiniz için önemlidir bu yüzden anneniz ile hediyenin yapımına başlayabilirsiniz. İlk olarak zımpara ile ahşap kare bloğu güzelce pürüzsüz hale getirin. Ahşap blok ilk halde oldukça pütürlü olabileceği için zımparalama işlemini özenli bir şekilde tüm yüzeye ve köşelere dikkatlice yapın. Zımpara tehlikeli olabileceği için bunu yaparken parmaklarınızı zedelememek için dikkat gösteriniz. Zımpara işlemi bittiğinde ahşap boyası ve fırça ile tüm yüzeyi boyayın. Ahşabı boyamanız çok daha güzel bir renge sahip olmasına neden olacaktır. Özellikle kahverengi ve tonlarına boyamanız daha gerçekçi bir görünüm yaratacaktır. Ahşap boyaları çevreyi kirleteceği için boyama işlemini gazete kağıdı üzerinde yapabilirsiniz.

Boyama işlemi bittikten sonra fotoğraf makinesi ya da cep telefonu ile babanızın fotoğraflarını çekmelisiniz. Babanızın fotoğraflarını çekerken bu fotoğrafları niçin çektiğinizi ona söylememeye dikkat edin. Eğer babanız çok ısrarcı olursa yine de neden fotoğraflarını çektiğinize dair yine de açıklamada bulunmayın. Vaktiniz çok yoksa ve babalar günü yaklaşıyorsa bu durumda, annenizin telefonunda olması muhtemel fotoğrafları da kullanabilirsiniz. Babanızın fotoğraflarına karar verdikten sonra bir fotoğrafçıdan fotoğrafların çıktısını alın. Daha sonra delikli zımba ile fotoğrafların tam üst noktasından delikler açın.

Boyadığınız ahşabı üst kısmında yer alacak şekilde iki tane çevirmeli vida takınız. Bu işlem biraz güç gerektireceği için yine annenizden ya da tanıdıklarınızdan yardım alabilirsiniz. Vidaları taktıktan sonra delmiş olduğunuz fotoğrafları bu vidalara geçirin. Pek çok fotoğrafı arka arkaya takabilirsiniz, babanız için son derece özel bir babalar günü hediyeniz bu şekilde hazır hale gelecektir.

Farklı ve Özel Bir Hediye: Akordeon Fotoğraf Kutusu

babalar günü hediyesi el yapımı kağıttan

Babalar günü hediyesi kendin yap tercihleri arasında güzelliği ve el yapımı olarak öne çıkan Akordeon fotoğraf kutusu babanız için unutulmayacak bir hediye olacak. Bu hediyeyi yapmak için şu malzemelere ihtiyacın olacak;

  • Kalın renkli el işi kağıdı,
  • Maket bıçağı
  • Yapıştırıcı
  • Küçük boy fotoğraflar
  • Cetvel

Öncelikli olarak hangi boyda yapmak istediğine karar vermelisin. En ideal boy 5 cm olduğu için burada 5 cm ölçülerinden bahsedilecektir, dilersen daha büyük boy tercih edebilirsiniz. İlk olarak albümde yer alacak fotoğraflara ihtiyacın olacak. Bunun için babanın fotoğraflarını çekebilir ya da annenin telefonunda bulunan hazır fotoğrafları kullanabilirsiniz. Eğer cep telefonundan fotoğraf çekimi yapılıyorsa farklı filtreleri kullanarak babanın daha renkli görüntülerini çekmeye dikkat etmelisin. Daha sonra bu fotoğrafları bilgisayar yardımı ile çıktısını alman gerekiyor. Ancak fotoğrafların baskını alırken albümün boyutlarında olmasına dikkat etmelisin. Örneğin 5 cm boyutlarında bir albüm yapıyorsan fotoğrafların 4 cm olması gerekmektedir. Bunu çeşitli çıktı programları ile kağıda nasıl basılacaklarını rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. Dilersen bilgisayardaki grafik programlarıyla da fotoğraflar üzerinde düzenleme yapabilirsin.

Fotoğrafların çıktısını aldıktan sonra renkli el işi kağıdını düz bir çubuk olacak şekilde yukarıdan aşağıya cetvel ve maket bıçağı yardımı ile kesmen gerekiyor. Maket bıçağı kullanımı riskli olacağı için kesim işlemi için annenden yardım alabilirsin. Düz bir çubuk şeklinde kalın el işi kağıdını kestikten sonra, cetvel yardımı ile 5 cm olacak boşluklar bırakarak katlama yapmalısın. Katlamayı yaparken tüm karelerin aynı boylarda olmasına dikkat etmelisin aksi halde fotoğraflar karelere sığmayacaktır.

Katlama işlemi bittikten sonra düz bir çubuk şeklinde kesilen el işi kağıdı akordeon görünümü alacaktır. Bu kağıda şimdi çıktısının alındığı fotoğrafları yapıştırmak gerekiyor. Kareler arasında düzenli şekilde birer boşluk bırakarak fotoğrafları yapıştırdıktan sonra üst kısımdaki parçadan tutarak kağıdı katlayın. En son ise bir ip yardımı ile yaptığınız albümü fiyonk olacak şekilde bağlayın ve babanızın babalar gününü kutlayın!

Babalar Gününe En Zarif Hediye: Mandallı Fotoğraf Çerçevesi

babalar günü hediyesi kendin yap

Babanız ile geçirdiğiniz mutlu anların özel tasarım bir çerçeve yer almasını istiyorsanız mandallı fotoğraf çerçevesini çok kolay ve zahmetsiz bir şekilde yapabilirsiniz. Babalar günü için el yapımı hediyeler ve yapılışları arasında pratik ve zahmetsiz oluşu ile öne çıkan bu özel çerçeve babanızın çok hoşuna gideceği gibi aynı zamanda sizin ona ne kadar değer verdiğinizi de görmenize yardımcı olacaktır.

Bu özel çerçeveyi yapmak için gerekli malzemeler;

  • Camsız fotoğraf çerçevesi – ahşap olmasına dikkat edin,
  • Tutkal,
  • Jüt ipi,
  • Babanızın fotoğrafları,
  • Küçük mandallar,
  • Farklı kartonlar.

Babalar günü için evde yapılabilecek sürprizler arıyorsanız son derece hoş bir sürpriz olacak bu hediyeyi yapmak için ilk olarak ahşap çerçeveyi temin edin. Ahşap çerçeve eğer pürüzlü bir haldeyse onu zımpara yardımı ile pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz, bu sayede daha şık görünecektir. Yine aynı şekilde istediğiniz renge boyamak için ahşap boyalarını kullanabilir ve daha canlı bir çerçeve elde edebilirsiniz. Bu aşamadan sonra çerçevenin arka kısmına jüt iplerini tutkal ile yapıştırınız. Eğer tutkal ipleri tutmayacak olursa bu durumda küçük çivileri de kullanabilirsiniz. Çerçevenin sağından soluna kadar taktığınız jüt ipini çerçevenin boyutuna göre iki ya da üç kez belirli aralıklar ile çerçeveye tutturunuz. Daha sonra babanızın fotoğraflarını ya da birlikte geçirdiğiniz anları gösteren fotoğrafları kırtasiyeden aldığınız küçük mandallar ile bu iplere tutturunuz. Onları tuttururken daha derinlikli görünmesi için farklı renge sahip kartonlar ile asabilirsiniz. Artık babanız için vereceğiniz özel bir hediye hazır!

Babanıza Özel Kendin Yap Fotoğraf Çerçevesi

el yapımı babalar günü hediyesi

Babalar günü hediye fikirleri el yapımı olduğunda babanızın unutamayacağı hediyeleri vereceğiniz anlamına gelmektedir. Kendiniz yaptığınız için sevginizi de dahil ettiğiniz bu özel hediye, hem yapımı açısından kolaylık taşıdığından hem de şık görünümü ile babanızı çok mutlu edecektir. Aynı zamanda babalar günü hediyeleri el yapımı olduğunda sadece babanıza özgü olacağından kendisini de özel hissetmesine neden olacaktır.

Bu özel hediyeyi yapmak için gereken malzemeler;

  • Bahçeden ya da parktan toplayacağınız ince kuru dallar,
  • Ahşap çerçeve,
  • Gerekliyse kullanmak üzere zımpara
  • Tutkal ya da silikon tabancası,
  • Babanızın fotoğrafı

İlk olarak ahşap bir çerçeve alarak hediye yapımına başlayabilirsiniz. Çerçeveyi aldıktan sonra kenarlarını güzelce temizleyerek kurulayınız. Ardından topladığınız ince kuru dalları çerçevenin boyunu biraz geçecek şekilde kesiniz. Dalları keserken makas kullanabilirsiniz. Kırmaya çalışırsanız dalların kabukları soyulacağı için hoş bir görüntü oluşmayabilir. Ardından tutkal ya da silikon tabancası yardımı ile hemen hemen aynı boyda olan dalları çerçevenin kenarına yapıştırmaya başlayın. Daha hızlı olması için silikon tabancası kullanılabilir ancak silikon tabancası kullanımında mutlaka yanınızda bir yetişkin olmasına dikkat edin çünkü silikon tabancası çok tehlikeli olabilmektedir.

Çerçevenin dört bir tarafına kuru dalları yapıştırdıktan sonra son bir hamle olarak çerçevenin içine babanızın fotoğrafını koyun. Birlikte geçirdiğiniz mutlu anların fotoğraflarını tercih etmeniz daha anlamlı bir babalar günü hediyesi olacaktır. Artık babanız için tamamen kendinizin yaptığı ve babanızın yaşamında alacağı en özel hediye olacak fotoğraf çerçevesi hazır!