Yastık Yapımı | El Yapımı Dekoratif 10 Yastık

Yastık Yapımı | El Yapımı Dekoratif 10 Yastık

Dikkatinizi Çekebilir ► Kişiye Özel Yastık
Son zamanlarda en çok moda olan el yapımı ürünlerden bir tanesi de yastık yapımı… Siz de bu furyaya ayak uydurup, birbirinden güzel el yapımı yastıklar yapmak istemez misiniz? Birbirinden güzel ve farklı yastıklar yaparak oturma odanızı, salonunuzu, yatak odanızı ya da çocuğunuzun odasını güzelleştirebilirsiniz.

Evinizin her bir köşesi için farklı tasarımlarda ve renklerde yastıklar üretebilirsiniz. Ayrıca başka bir açıdan baktığımızda, tasarımı size ait olan birbirinden sevimli ve orijinal yastıklar üretmek de kendinizi iyi hissettirecektir.

Son zamanların en çok tercih edilen yastık modellerinden bir tanesi, bulut yastık yapımı modelleridir. En çok da çocukların odası için yapılan bu yastık modelleri birbirinden farklı renk ve desenlerde yapılabilir. Hatta sizin yaratıcılığınıza bağlı olarak bulut yastık modellerine ayaklar, kulaklar, eller, gözler, burunlar da eklenebilir. Favori yastık modellerinden bir tanesi de örgü yastık yapımı modellerdir. Özellikle kış mevsiminde ve soğuk şehirlerde örgü yastık modelleri çok revaçta olan modellerdir.

Yastık kılıfı yapımı konusunda sayfamızdan yardım alabilirsiniz çünkü burada size birbirinden farklı yastık kılıfı fikirleri vereceğiz. Sevgiliye yastık yapımı, çocuklara yastık yapımı, yaşam alanlarınıza yastık yapımı konusunda birbirinden farklı fikirleri burada bulabilirsiniz. Birbirinden farklı kalpli yastık yapımı örnekleri ile eşinizin, sevgilinizin gönlünü kazanabilir, onun için ortamı güzelleştirebilirsiniz. Böylece sevgiliye yastık yapımı konusunda birbirinden farklı ve güzel ürünler ortaya koyabilirsiniz.

Yıldız yastık yapımı da en çok beğenilen yastık modellerinden birisidir. Yıldız şeklindeki yastıklarınızın üzerine farklı desenler işleyerek onu istediğiniz şekildeki yıldız modeline dönüştürebilirsiniz. Dekoratif yastık yapımı modelleri ile yaşam alanlarınıza bambaşka bir hava kazandırabilir, hatta arkadaşlarınıza da bu yastıklardan yaparak yeni ev hediyesi dekoratif yastıklar hazırlayabilirsiniz.

Çocuklarınızın odası için de emoji yastık yapımı modellerini deneyebilir, onları sevindirebilirsiniz. Çocukları sevindiren bir başka yastık modeli ise baykuş modelli yastıklardır. Ne kadar zor gibi görünse de aslında baykuş yastık yapımı da kolay ve güzel yastık modellerindendir. Çocuklarınız için bir diğer yastık modeli de harf yastık yapımı modelleri olabilir. Çocuklarınızın baş harflerini, isimlerini ya da farklı kelimeleri bu yastık modelleri ile hazırlayabilirsiniz.

Baykuş Yastık Yapımı

Baykuş yastık yapımı Dışarıdan zor gibi görünen ama yapımına başladıktan sonra aslında o kadar da zor olmadığını anlayacağınız bu güzel yastık için bir an evvel hazırlıklara başlamalısınız. Bu model için öncelikle yapmanız gereken düz bir kumaş seçerek baykuş kafası modelinde kumaşınızı iki kat olarak kesmek. Daha sonra kumaşınızın içini elyaf ile doldurduktan sonra kenarlarından dikerek formu belirginleştirin. Sonrasında yuvarlak keçeleri silikon yardımıyla üzerine sırayla yapıştırarak baykuş modelini belirginleştirmelisiniz. Sıra geldi gözleri belirlemeye… Yuvarlak şekillerde birkaç boy ve renkte keçeleri üst üste yapıştırarak göz şeklini verin. Burnunu da fotoğraftaki gibi kalıp belirleyerek keçeden oluşturun ve silikon yardımı ile yastığa birleştirin. Kulakları ise üçgen biçiminde kesilmiş küçük keçelerin içini elyaf doldurarak oluşturabilirsiniz. Sonrasında onları yastığa yapıştırarak yastığınızı tamamlayın.

Bulut Yastık Yapımı

bulut yastık yapımı

Bulut yastık yapımlarında birçok farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz. Bizim görselimizdeki bulut yastık modelinde, uyuyan ve ayakları olan bir bulut göreceksiniz. Bulut için öncelikle bulut şeklinde kesilmiş bir kumaşa ihtiyacınız olacak. Sonra bu kumaşın alt tarafını açıkta bırakarak her yerini dikin. Açık kalan bölgeden elyafları yerleştirin. Bir diğer yandan da boru şeklinde kesilip dikilmiş kumaş parçalarına elyaf doldurun ve ucunu kapatın. Sonrasında bulutun açık kalan bölgesine bunları yerleştirin ve çevresini dikerek her yerin iyice dikildiğinden ve ayakların sabitlendiğinden emin olun. Daha sonra Bulutun gözlerini ağzını ve yanaklarını dikiş ile şekillendirin. Tüm bunlardan sonra bulutunuz bitmiş olacak. Güle güle kullanın.

Emoji Yastık Yapımı

emoji yastık yapımı

Özellikle çocukların en sevdikleri yastık modellerinden olan emoji yastık modelleri, birbirinden farklı renk ve modellerde çocuklarınızın odasını süslüyor. Siz de çocuğunuzu sevindirmek ve onun odasını daha özel hale getirerek renklendirmek istiyorsanız bu emoji yastıklardan yapmalısınız. Öncelikle istediğiniz renk kumaş seçin. Ancak genellikle emoji yastık modelleri sarı renk kumaş ile yapılır. Yuvarlak formda kestiğiniz kumaşın kenarlarını dikin ve içini elyafla doldurun. İsterseniz fermuarlı olarak da hazırlayabilirsiniz. Daha sonra ağzını ve gözlüğü kalıbını çıkardıktan sonra kesin ve yastığın üzerine yapıştırarak yastığı oluşturun. Bunlardan birkaç tane yaparak çocuğunuzun yatağını süsleyebilir ve onu daha da mutlu edebilirsiniz. Çocuklarınız bu yastıkları gördüğünde mutluluktan havalara uçacak ve arkadaşlarını odasında ağırlayacağı zamanı hevesle bekleyecek…

Harf Yastık Yapımı

harf yastık yapımı

Son zamanların en hızlı yükselen trend yastıklarından birisi de harf yastık modelleri. İsterseniz sadece baş harfinizi ya da tüm isminizi bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Hem orijinal hem de çok güzel yastıklar hazırlayabilir hatta hediye olarak arkadaşlarınız ya da sevdikleriniz için de yapabilirsiniz. Öncelikle yapmak istediğiniz harfin kalıbını çıkartarak işe başlamalısınız. Daha sonra istediğiniz renk ve desendeki kumaşınızın üzerine bu kalıbı çizip çıkarın ve kesin. Sonrasında bir tarafı hariç diğer tüm köşelerini kesin ve içine elyafınızı doldurun. En sonunda da kalan köşeyi de diktikten sonra harf yastık yapımınızı tamamlayın. Yatağınızın üzerinde bu harf yastıklar inanılmaz şık duracak ve herkes onlar için de bir tane yapıp yapamayacağınızı soracak…

Kalpli Yastık Yapımı

kalpli yastık yapımı

Özellikle sevgiliniz için ya da yatak odanızın dekorasyonu için yapabileceğiniz bu şık ve güzel kalpli yastık modelleri ile hayatınıza aşka daha büyük yer açın… Bu güzel yastıklar ile yaşam alanlarınızın havasını değiştirmek sizin elinizde… İstediğiniz renk ve desendeki kumaşı seçerek işe başlayabilirsiniz. Daha sonra bu kumaşlardan istediğiniz büyüklükte iki tane kalp şekli çıkarmalısınız. Sonrasında ise bu kalplerin ortasına denk gelecek şeklinde uzun bir şerit kesmeli ve tüm parçaları, tek bir köşe hariç,  birbirine birleştirmelisiniz. Daha sonra açık bıraktığınız yerden boncuk elyafları koyarak yastığa kalp şeklini vermelisiniz. Kalan tek bölgeyi de diktikten sonra yastığınız hazır. Bu güzel yastıklardan istediğiniz boyutlarda ve sayıda yaparak odanızın ve evinizin her tarafına koyabilirsiniz. Aşk dolu evinize giren herkes de böylece evinizin ne kadar sevgi dolu bir yuva olduğunu içeriye girer girmez anlar…

Örgü Yastık Yapımı

örgü yastık yapımı

İşte şimdi de sırada kış ayları ve özellikle soğuk şehirler için en kullanışlı yastık modellerinden biri olan örgü yastık yapımı var. Bunun için örgü bilmek zorunda değilsiniz aslında. Nasıl mı? Eğer örgü konusunda kendinize çok da güvenmiyorsanız eski bir kazağınızı keserek de birbirinden orijinal ve güzel yastıklar elde edebilirsiniz. Öncelikle istediğiniz boyutlarda kestiğiniz bir astarın içine elyafı doldurun. Daha sonra bu astarı kaplayacak şekilde ördüğünüz ya da eski bir kazağınızdan kestiğiniz kılıfı giydirin ve çevresini dikin. Dikişinizi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca üzerinde farklılık yaratmak için düğmeler ya da kurdeleler de dikebilir ve yastığınızın karakterini belirleyebilirsiniz.

Polardan Yastık Yapımı

polar yastık yapımı

Özellikle çocuklar için düşünülen bu yastık çeşidini yüzlerce farklı renk, desen ve şekillerde tasarlayabilirsiniz. Onların odasına farklı bir ruh kazandırmak ve odalarını eğlenceli hale getirmek için bu polardan yastık yapımı son zamanlarda oldukça popüler… Siz de çocuklarınızı sevindirmek ve onların odalarına küçük dokunuşlar yaparak odalarını güzelleştirmek istiyorsanız bu polar yastık modellerinden mutlaka dikmelisiniz. İstediğiniz şekilde, desende, ebatta ve renkte yapacağınız birbirinden sevimli yastık modellerini yaparak çocuklarınızın gönlünü bir kez daha fethedebilirsiniz. Önemli olan onların mutluluğuna şahit olmak… Çocuklar bu birbirinden güzel yastıkları gördüklerinde sevinçten havalara uçacaklar…

Yıldız Yastık Yapımı

yıldız yastık yapımı

Birbirinden farklı yastık modellerinin içinde genç kızların en çok dikkatini çeken modellerden biri de yıldız yastık modelleri… Onlar, odalarında ya da yeni evli kadınlar da evlerinde yıldız yastık modellerini kullanmayı çokça seviyorlar. Bu sebeple yıldız yastık yapımına yazımızda yer vermek istedik. Bu yastık yapımına başlamadan önce istediğiniz renk ve desende bir kumaş seçin. Daha sonra istediğiniz boyutlarda yıldız kalıbı çıkarıp o kalıba göre de kumaşınızı kesin. Sonra istediğiniz dikiş şekli ile yıldızınızın dört ucunu da dikin ve birleştirin. Sadece tek bir ucunun açıkta kalmasına dikkat edin. Bu açıkta kalan kısımdan elyafınızı doldurun ve daha sonra burayı da dikin. Eğer isterseniz yıldız şeklindeki yastığınızın üzerine keçeden ya da işlemeden göz, burun ya da ağız yapabilirsiniz. Ya da çiziminiz kuvvetli ise çizerek de tüm bunları yapabilirisiniz.

Yuvarlak Yastık Yapımı

yuvarlak yastık yapımı

En kolay yastık yapımlarından birisi de yuvarlak yastık yapımı diyebiliriz. Ama bu sıradan görünen yastık modellerini siz çok daha karakteristik yastık modelleri haline getirebilirsiniz. Eğer fotoğraftaki gibi bir yastık modeli denemek istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken istediğiniz renk ve desende kumaş seçimi yapmak ve bizim görselimizde olduğu gibi yuvarlak örgü modellerini uygulayarak yastık kılıfı örmek. Daha sonra yuvarlak olarak kesip diktiğiniz kumaşın içini elyaf ile doldurarak yastık yapımınıza devam edebilirsiniz. Sonrasında ise ördüğünüz yastık kılıfını da astar olarak kullandığınız kumaşınıza geçirin ve dikişinizi tamamlayın. İşte size yuvarlak ve kullanışlı yastıklarınız…

Vintage Yastık Yapımı

yastık kılıfı yapımı

Eğer dilerseniz vintage yastık modelleri ile de evinizi süsleyebilir ve geçmişe doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bunun için ilk olarak vintage desenli kumaşlar bulmalısınız. Sonrasında ise bunları istediğiniz boyut ve şekillerde hazırlayabilir ve içini elyaf ile doldurabilirsiniz. Bu yastıklar için önemli olan kumaş seçimi ve üzerine yapacağınız küçük dokunuşlardır. Görselimizde gördüğünüz gibi üzerine düğmeler dikebilir ya da o dönemlere ait detayları kullanarak vintage yastıklar tasarlayabilirsiniz. Önemli olan bu yastıkların evinize kazandıracağı ambiyans…

Desenli Yasatık Yapımı

desenli yastık yapımı

Birbirinden farklı desenlerde ve şekillerdeki el yapımı yastıklarla evimizin havasını değiştirmek sizin elinizde… Öncelikle yapmanız gereken şey, kendiniz için uygun bir konsept belirlemek. Daha sonra buna uygun yastıklar üretmek… İsterseniz kalıplar çıkarıp üzerine renkli kalemler ile şekiller çizebilir, yazılar yazabilirsiniz. Bunun için çizim yeteneğinizin olmasına gerek yok çünkü kalıplar çıkararak istediğiniz şekilleri yastıklarınıza çizebilir ve onları daha sonra boyayabilirsiniz. Önemli olan doğru şekiller seçmek… Yaratıcılığınızı konuşturarak birbirinden farklı yastıklar üretmek sizin elinizde…

Çuval Yastık Yapımı

çuval yastık yapımı

Şimdilerde moda olan bir diğer yastık modeli de çuval yastık yapımı… Çuval kumaşından yapılan bu yastıklar özellikle ahşap ağırlığı olan yaşam alanlarına çok daha fazla yakışıyor. Eğer siz de yaşam alanlarınızda ahşaba ağırlık verdiyseniz bu çuval yastık modellerini kullanabilir ve evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Emin olun evinize gelen her misafir öncelikle bu yastıklarla ilgilenecek ve size nasıl yaptığınızı soracak. Bu yastıklara küçük detaylar eklemek de sizin elinizde…

Bu kadar yastık modeli yapımı hakkında konuştuktan sonra şimdi de sıra geldi hediye seçmeye… Fotoğraflı yastık modellerinden aşk kokan yastık modellerine kadar birçok çeşitteki yastık modellerimize göz atmaya ne dersiniz…