Doğum Günü Masası için Harika 30 Fikir - Doğum Günü Masa Süsleme

Doğum Günü Masası için Harika 30 Fikir - Doğum Günü Masa Süsleme

Yaşınız kaç olursa olsun, elbet bir kutlama yapılmasını istersiniz değil mi? Hele ki bu kutlama bir de özel olarak hazırlanırsa değmeyin keyfinize. İşte bugün yazımızda keyfinizi ikiye katlayacak, yeni yaşınızın daha güzel geçmesini sağlayacak doğum günü masa süsleme teknikleri hakkında bilgi vereceğiz. Burada ele alacağımız doğum günü masa konseptleri farklı yaş gruplarını ele alan süslemelerden oluşacak. Daha kolay anlaşılabilmesi için gruplayarak devam edeceğimiz yazımızda; 1 yaş doğum günü masası, 2 ve 10 yaş aralığı doğum günü masası ve romantik doğum günü masası şeklinde ilerleyeceğiz.

1 Yaş Doğum Günü Masası

İster kız olsun ister erkek, her anne baba özellikle de 1 yaş doğum günü masası için birbirinden güzel fikirleri bir araya derlemek ister. Burada dikkat edilecek tek şey; bebeğinizin cinsiyetine göre 1 yaş doğum günü masa süslemesi yapmak. Şimdi sizlere derlediğimiz çocuğunuz için doğum günü masası hazırlama önerileri hakkında fikir edinebilmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Prens ve prenses temalı doğum günü masası

doğum günü masası

Bebek doğum günü masası olarak da geçen bu konseptlerin ana malzemesi olarak kullanılan süslemeler; kral veya kraliçe taçları, uçuşan tüller, genellikle parlak gümüş veya altın renginden yapılan pastalar olarak karşınıza çıkabilir. Eğer kendiniz hazırlayamayacaksanız bu işi profesyonel olarak yapan kişiler veya firmalardan da yardım alabilirsiniz. Ancak kendiniz yapacaksanız öncelikle pasta fikri için bir pastane ile görüşmeli, sonrasında pasta şeklinize uyum sağlayacak süslemeleri parti malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.

Minnie ve Mickey temalı doğum günü masası

doğum günü masası

Doğum günü masa konseptleri bilindiği gibi en popüler çizgi film kahramanlarından seçilebilir. Şimdilik bebeğinizin favori bir kahramanı olmadığı için tamamen sizin karar vermeniz gereken bu doğum günü masası için; masa örtünüzden tutunda, dekorlara hatta ve hatta hazırlayacağınız atıştırmalıklara kadar aklınıza ne geliyorsa hepsini Minnie ve Mickey maketleri ile yapmalısınız.

Deniz ve denizci temalı doğum günü masası

doğum günü masası hazırlama

Deniz aşığı anne ve babaların çok beğendiği bu doğum günü masa düzeni mavi, beyaz ve kırmızı renklerin eşsiz uyumu ile sağlanabiliyor. Genellikle evi geniş ve beyaz renk ile dekor edilen ailelerin ilk tercihleri arasında yer alan bu konseptin doğum günü masa süsleme malzemeleri çapa, can kurtaran simidi, yıldızlar ve kayıklardan oluşabilir.

Yaz temalı doğum günü masası

1 yaş doğum günü masası

Özellikle kız bebek doğum günü masası için tercih edilebilecek yaz hayvanları için flamingo, martı ve farklı kuş türleri; erkekler için aslan, kaplan gibi hayvan figürlerinin kullanıldığı yaz temalı doğum günü masa süsleme örnekleri için internet üzerinden diğer ailelerin hazırladığı doğum günü masa düzeni için araştırma yapabilirsiniz. Yaz renkleri dediğimiz canlı tonlar ile süslenen bu konsepte seçeceğiniz pasta modelleri de tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Dondurma temalı doğum günü masası

1 yaş doğum günü masası

Yaz aylarında doğan bebekleriniz için doğum günü masası hazırlama o kadar kolay ki, sadece mevsimin popüler ürünlerini bile kullanmanız yeterli olacak. Soğuk içecekler, hafif atıştırmalık aperatifler, patlamış mısırlar ve rengarenk şekerlemelerden oluşacak bu konsept için çok uygun maliyetlere renkli tüller alarak doğum günü masa örtüsü hazırlayabilir, yine bu tüllerle ikramlıklarınızı, bardaklarınızı hatta ve hatta duvarlarınızı süsleyebilirsiniz.

Uğur böceği temalı doğum günü masası

doğum günü masa süsleri

Kırmızı renkten oluşan doğum günü masa örtüsü kullanmanız gereken bu konsepte beyaz, siyah ve tabi ki kırmızı renkleri kullanmanız gerekiyor. Hatta güzel bir uğur böceği pasta da hazırlatabileceğiniz doğum günü masası süsleme işinde yardım almanız gerekebilir. Eğer profesyonel bir yardım almak istemiyorsanız internet üzerinden doğum günü masası nasıl hazırlanır araştırması yapabilirsiniz.

Hayvan dostlarımız temalı doğum günü masası

doğum günü masasında neler olmalıGenellikle erkek bebekler için hazırlanan 1 yaş doğum günü masası örneklerini incelerseniz ya sevdiği oyuncaklar ya da hayvanlar aleminin en bilindik hayvan maketlerinden yararlanıldığı görebilirsiniz. İster bir savan teması ister bir hayvanat bahçesi teması yaratabileceğiniz bu doğum günü masa süsleri ile davetli olan diğer çocukların dikkatini de çekebilirsiniz.

Güneş temalı doğum günü masası

doğum günü masası

Bahar aylarında dünyaya gelen bebekleriniz için “sen benim güneşimsin” konseptli bir doğum günü hazırlamak isteyebilirsiniz. Bunun için beyaz ve sarı ağırlıklı doğum günü masa süsleme örnekleri incelenebilir. Pastanız, duvar ve dekorlarınızı da güneş temalı oyuncaklar ile renklendirerek ortama bambaşka bir hava katabilirsiniz.

Meyve şöleni doğum günü masası

[caption id="attachment_15172" align="alignnone" width="700"]doğum günü masası doğum günü masası[/caption]

Daha önce de belirttiğimiz gibi 1 yaş doğum günü masası örnekleri bebeğiniz karar veremeyeceği için anne ve babanın istekleri doğrultusunda hazırlanır. Eğer sizlerde rengarenk görüntülerin olduğu bir doğum günü hayal ediyorsanız aradığınız masa süslemesi bu olabilir. Bu doğum günü masasında neler olmalı diye soracak olursanız; meyve şekilli pastalar, ananas süslemeleri, meyveye benzetilen atıştırmalıklar işinize yarayabilir.

Kış mevsiminde doğanlara özel doğum günü masası

1 yaş doğum günü masası

Yaz mevsiminde dünyaya gelen bebeklerinize doğum günü masası süsleme kolay gelebilir ancak kış mevsimi bebekleri içinde farklı konseptler geliştirebilirsiniz. Özellikle 1 yaş doğum günü masası için geyikler, kar yağmış ağaçlar, bembeyaz kar görünümlü bir pasta ile yine beyaz tüllerden oluşan doğum günü masa eteği ile şahane bir konsept yaratabilirsiniz.

2 – 10 Yaş Aralığı Doğum Günü Masası

Her yaşta çocuk için çok özel olan bu doğum günü kutlamaları aslında 1 yaş doğum günü masa süslemesi ile aynı fikirden yola çıkıp, farklı konseptlerin izlenebildiği kutlamalardan oluşuyor. 2 ve 10 yaş aralığındaki her çocuk için kullanılabilecek doğum günü masası hazırlama örneklerinden en beğenilenleri derleyecek olursak;

Renkli balonlar konseptli doğum günü masası

kız doğum günü masası

Hem kız çocukları hem de erkek çocuklarında kullanılabilecek renkli balonlar konsepti ile unutulmaz bir doğum günü organize edebilirsiniz. Çocuğunuzun arkadaşları ile eğlenceli dakikalar geçirebileceği bu parti için birbirinden leziz atıştırmalıklar hazırlayabileceğiniz gibi balon konseptine uygun bir doğum günü pastası da hazırlatabilirsiniz.

Yarış arabaları konseptli doğum günü masası

erkek doğum günü masası

Özellikle erkek çocuklarınızın çok hoşuna gidebilecek yarış arabalı doğum günü konsepti için pasta tasarımınızı büyük bir yarış arabası olarak seçebilirsiniz. Bu konsept doğum günü masasında neler olmalı diye bakacak olursak; dilediğiniz büyüklükte araba maketleri, çocuklar için atıştırmalık yiyecekler, limonata veya portakal suyu gibi içecekler, araç rengine uygun balonlar ve çocukların dikkatini toplayacak farklı oyuncaklar.

Hello Kity konseptli doğum günü masası

hello kity doğum günü masası

Kız çocuklarına özel doğum günü konseptleri arayan ailelerin çok beğeneceği bu Hello Kity masa süslemeleri için kısa sürede maket oyuncaklar hazırlatabilirsiniz. Beyaz, pembe ve kırmızı tonlarının ağırlıklı olacağı bu partide düz renk masa örtüleri seçebilirsiniz. Pasta şeklini ister bu ünlü kahraman ile yaptırın isterseniz de sadece maket oyuncaklardan yararlanın, tercih tamamen size ve kızınıza ait.

Çiçek konseptli doğum günü masası

doğum günü masa örnekleri

Her yaş grubundan çocuğunuz için doğum günü masası hazırlama önerileri arasında en çok tercih edilen konsept; mevsime uygun çiçekler ile donatılan maslar oluyor. Genellikle bahçe, balkon veya teras gibi açık alanlarda uygulanabilen bu konsept için rengarenk çiçeklerden oluşan buketler hazırlatabileceğiniz gibi, tüm dekorları çiçek konseptli de seçebilirsiniz.

Romantik Doğum Günü Masası

Eşe veya sevgiliye doğum günü masası hazırlamak istiyorsanız; öncelik olarak diğer doğum günü masa örneklerinden daha yaratıcı olmanız gerekiyor. Ana süsleme malzemeleri arasında balonlar, renkli konfetiler, beraber çekilen fotoğraflar ve gösterişli pastalar bulunan bu konseptin en beğenilen doğum günü masa örnekleri;

Kırmızı güller temalı doğum günü masası

doğum günü masaları

Romantik doğum günü masası için olmazsa olmazlardan biri olan kırmızı gülleri evinizden eksik etmemeniz gereken bu özel konseptte yaratıcılığınızı konuşturmanız gerekiyor. İstr sadece aranızda kutlayacağınız isterseniz de bir parti havasında geçebilecek bu sevgiliye özel doğum günü masası konseptleri için mumlar ve uçuşan tüllerden de yararlanabilirsiniz.

Fotoğraf konseptli doğum günü masası

fotoğraflı doğum günü masası

Sevgiliye doğum günü masası süsleme fikirleri için araştırma yapıyorsanız; unutulmaz bir doğum günü masası hazırlamanıza yardımcı olabiliriz. Özellikle de uzun süreli bir ilişkiniz varsa, yıllar içerisinde çekilmiş olduğunuz en güzel fotoğraflarınızı teker teker helyum gazı nedeni ile tavana asılabilen balonlara asabilirsiniz. Arkadaşlarınızın patlatacağı renkli konfetiler eşliğinde sizin patlatabileceğiniz şampanyalar ile oldukça özel bir kutlama hazırlanabilir.

Kalp konseptli doğum günü masası

kalpli doğum günü masası

Eşe veya sevgiliye doğum günü masası hazırlama konseptlerinin ana süsleme malzemelerine bakacak olursanız; balonlar, güller, mumlar ve kalplerden oluşan oldukça romantik ortamları görebilirsiniz. Eğer kalabalık bir kutlama için sevgiliye doğum günü masası süsleme fikirleri arıyorsanız; ilk yapmanız gereken ya tek renk ya da birkaç renkten oluşan balonlar hazırlamak olmalı. Doğum günü alanını dolduracak bu sayısız balonları, sevginizi gösteren pankartlar ile de tamamlayabilirsiniz.

Beyazın hâkim olduğu doğum günü masası

romantik doğum günü masası

Her ne kadar aşkın rengi kırmızı sayılsa da sevginizin masumiyetini gösterebileceğiniz ana renk elbette beyazdan başkası değil. Masa, sandalye ve pasta süslemelerinizi beyaz ile donatabilirsiniz. Ancak ortama biraz renk katmak isterseniz beyaz yanında; gümüş, altın veya toz pembe renklerinden oluşan dekorları da tercih edebilirsiniz. Rengarenk şuruplardan oluşan içecekleri kristal kadehlerde sunabilir, altın yaldızlı pasta tabakları kullanabilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekilebileceğiniz bir dekor ayarlatarak sevgiliniz ve arkadaşlarınızın bu alanda anılarının olmasını sağlayabilirsiniz. Hatta doğum gününüze katılmasını istediğiniz arkadaşlarınız için sevgilinizle çekilmiş bir fotoğrafınızı süslü bir davetiye haline getirerek işinizi daha özel kılabilirsiniz.