El Yapımı Öğretmenler Günü Hediyesi - ( Resimli & Video'lu Anlatım)

El Yapımı Öğretmenler Günü Hediyesi - ( Resimli & Video'lu Anlatım)

Dikkatinizi Çekebilir; Öğretmenler Günü Hediyeleri

Öğretmeniniz için ayrıcalıklı ve özel bir hediye tercihinde bulunmak istiyorsanız öğretmenler günü hediyesi el yapımı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Her 24 Kasım öğretmenlerin ne kadar değerli olduklarını onlara hatırlatmak için önemli bir fırsat olarak öne çıkmaktadır. Bugünde, cefakar öğretmenlere, öğrencileri için yaptıklarının ufak da olsa bir karşılığını vermek için hediye seçiminde özenli davranmak gerekmektedir. Bu bakımdan öğretmenler günü için ne yapılabilir sorusuna yanıt arıyorsanız özel sunulan hediye seçenekleri arasında kolayca tercihte bulunabilirsiniz.

Mesajlı Çiçek Kartı

Özellikle bayan öğretmene el yapımı hediyeler vermek için son derece ayrıcalıklı bir hediye olacak mesajlı çiçek kartı, öğretmenler gününü kutlamak için son derece sevimli ve özenli bir hediye olacaktır. Birbirinden farklı renklerde öğretmeniniz için çiçekler vermek ve çiçeklerin içinde de özel mesajlarınız bulunması, onu çok mutlu etmeye neden olacak!

Bu özel çiçekleri yapmak için şu malzemelere ihtiyacınız var;

  • El işi kağıdı, tercihen renkli karton,
  • Yapıştırıcı,
  • Makas,
  • Renkli pipet, renkli pipet bulamazsanız beyaz pipet,
  • Kalem
öğretmenler günü hediyesi el yapımı

Malzemeleri temin ettikten sonra çiçeklerinizin yapımına geçebilirsiniz. Öncelikle renkli kartonların üzerine kalem ile dikkatli bir şekilde çiçek desenleri çizin. Çiçeklerinizin nasıl görüneceğini kendiniz belirleyebilir ya da hazır çiçek şablonlarından bir çıktı alarak kartonların üzerine koyarak şablon üzerinden çiçek desenlerinizi çizebilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken nokta, çiçeklerden ikişer tane çizmeniz gerekiyor. Bu çizimlerin de aynı boyutta olması önemli. Bir diğer önemli nokta da bir çiçeğin kenarında daha sonra bitiştirme yeri olarak kullanacağınız bir çıktı bırakarak kesmeniz olacak. Bunun için çiçeğinizin sol kenarından bir dikdörtgene benzeyen bir kısım bırakmalısınız.

Kalem ile çizimlerinizi yaptıktan sonra sıra çiçeklerinizi kartondan ayırmaya geliyor. Makas yardımı ile özenli bir şekilde çizdiğiniz çiçek desenlerini kartondan kesin. Bu esnada eğer kesmekte zorlanırsanız bir yetişkinden yardım alabilirsiniz. Çiçeklerinizi kestikten sonra pipetlerinizi hazırlamaya sıra geliyor. Eğer yeşil renkte pipet bulmuşsanız çiçeklerinizin sapları hazır olacaktır ama beyaz renkte pipet bulmuşsanız bu durumda onları çiçeklerin sapları olabilmeleri için hazırlamanız gerekiyor. Bunun için yeşil kartondan düz çizgiler kesin. Kestiğiniz çizgilerin çok kalın olmamasına ama ince de olmamasına dikkat edin. Daha sonra kestiğiniz bu çizgileri pipetinize aralarda beyaz boşluklar gözükecek şekilde saracaksınız. Kestiğiniz yeşil şeritlerin bir tarafına yapıştırıcı sürdükten sonra bunları dikkatli bir şekilde pipetinize dolayın. Ortaya harika görünümlü bir çiçek sapı çıkacaktır. Şerit için kullandığınız yeşil kartondan birkaç tane de yaprak yapın. Bunun için oval küçük yapraklar çizip kesebilirsiniz. Daha sonra yapraklarınızı da pipetin kenarlarına yapıştırın. Daha sonra kesmiş olduğunuz çiçeklere sıra geliyor. Sol kenarında dikdörtgen olan çiçeğinizi diğer çiçeğe dikdörtgen kenardan yapıştırın. Onları yapıştırdıktan sonra ise tam eklem yerinden yani dikdörtgen kısımdan pipete iç kısımdan çiçeklerinizi yapıştırın. Daha sonra ise kenarlarını kapatarak pipetin iç kısmının görünmemesini sağlayın.

Son olarak ise çiçeğinizin iç kısmına öğretmeninize söylemek istediğiniz bir sevgi sözcüğü ya da şiir yazabilirsiniz. Bu basit adımlar ile öğretmenler günü için evde yapılacak hediyeler arasında öğretmeninize sayısız çiçek yapabilirsiniz.

Kitap Ayracı

Öğretmenler denilince akla ilk gelenler kitaplar olmaktadır. Onların her zaman öğrencilerine karşı daha yararlı olabilmeleri için kitap okumaları gerekir ve öğretmeninize özel bir hediye vermek için kitap ayracını kendiniz yapabilirsiniz. Bu özel ayraç, el yapımı öğretmenler günü hediyesi olarak öğretmeninizi çok mutlu edeceği gibi aynı zamanda her zaman kullanacağı da bir hediye olacaktır.

Öğretmenler günü için evde yapılabilecek hediyeler arasında öne çıkan bu özel ayracı yapmak için gereken malzemeler;

  • Renkli kartonlar,
  • Yapıştırıcı,
  • Yün iplikler,
  • Cetvel,
  • Makas ya da bir yetişkin ile kullanacağınız maket bıçağı,
  • Zımba

el yapımı öğretmenler günü hediyeleri

Kitap ayracı üzerinde yer alacak desenlere tamamen kendiniz karar verebilirsiniz. Dilerseniz hazır desenleri bilgisayar üzerinden çıktı alabilir ya da kartonlar üzerine kendiniz çizimler yapabilirsiniz. Her iki durumda da ortaya öğretmeniniz için son derece güzel bir tasarım çıkacaktır. Çıktı aldıktan ya da desenleri kartın üzerine çizdikten sonra, maket bıçağı ile dikkatli bir şekilde kartonları kitap ayracı boyutlarında kesin. Bunun için daha önceden edindiğiniz bir kitap ayracını örnek kullanabilirsiniz. Maket bıçağı çok keskin olduğu için bıçağı kullanırken mutlaka yardım almanız yararlı olacaktır. Eğer çıktı aldığınız desenleri kullanmak istiyorsanız, çıktı aldığınız kağıt ince olacağı için öncelikle deseni kağıttan kesin ve daha sonra daha kalın olan kartonların üzerine yapıştırın. Birkaç kat karton üst üste kullanmanız ayracın dayanıklılığını arttıracaktır.

Ayraçlarınız neredeyse bitmek üzere! İlk olarak üst kısımdan zımba yardımı ile tek bir delik açın. Bu açtığınız delikten daha sonra püskülleri geçireceksiniz. Püsküllerinizi yapma kısmı ise ayraç hazırlamanın en eğlenceli yeri. Yün iplikten ipi uzunca bir şekilde çekin ve daha sonra bu bağlantı yerinden kesin. Daha sonra küçük parçalar halinde, ama çok da küçük olmayacak şekilde ipliği kesin. Dilerseniz birbirinden farklı renkte olan iplikleri de kullanabilirsiniz. Kestiğiniz iplikleri yan yana getirin ve daha sonra orta kısmından katlayın. Ortaya bir püskül çıkmış olacak. Püskülünüzün alt kısımlarından bir başka iplik ile onların ayrılmaması için sıkıca bağlayın, düğüm atın. En alt kısma ise makas ya da maket bıçağı yardımı ile bir çentik atın, buradan bir iplik çıkacaktır ve onu da ayracın deliğinde takmış olduğunuz diğer iplikten geçirin. Ayracınız öğretmeninize vermeniz için artık hazır oldu.

Ahşap Askılı Çerçeve

Öğretmenler günü hediyeleri el yapımı olduklarında öğretmeninizi ne kadar çok sevdiğinizi çok daha iyi ve doğrudan gösterebileceğiniz için ayrı bir güzelliğe sahip bulunuyorlar. Basit yöntemler ile öğretmeninizin çok seveceği bir çerçeve yapmak öğretmenler günü için el yapımı hediyeler arasında tercih edeceklerinizden önemli bir örneği oluşturuyor.

Bunun için gerekli malzemeler;

  • Kırtasiyeden temin edeceğiniz kumaş baskı,
  • Çıta
  • Koli bandı,
  • Zımba tabancası
  • Asmak için jüt ipi
  • Makas

öğretmenler günü için ne yapılabilir

Öncelikle bu özel çerçeveyi hazırlamak için 1 x 2 cm ölçülerinde olan çıtalara ihtiyacınız olacak. Bunları temin etmeniz için marangozlara ya da yapı marketlere gidebilirsiniz. Bazı yapı marketler istediğiniz ölçülerde çıtaları keserek size hazır şekilde vermektedirler. Ancak bu çıtalar kullanıma hazır hale gelmesi için zımpara yapılması gerekmektedir. Böylece daha pürüzsüz bir görünüme kavuşacaklardır. Bir yetişkinden yardım alarak çıtaları zımparalayın. Ardından vernik sürün ve kurumaya bırakın. Vernik ahşabın çok daha güzel görünmesini ve korunmasını da sağlayacaktır.

Çıtalarınız hazır olduktan sonra çerçeveniz için iki seçenek bulunuyor. İlki çerçevenizi kumaştan yapabilir ya da kağıt kullanabilirsiniz. Kumaştan tercih etmeniz daha şık ve uzun ömürlü olacaktır. Bunun için ofset olarak adlandırılan kırtasiyelere giderek kumaşa baskı yaptırmak istediğinizi söyleyin. A4 boyutunda bir beyaz kumaşa baskı yaptırmanız yeterli olacaktır. Yaptıracağınız baskıyı ise tamamen siz seçeceksiniz. Öğretmeniniz için bilgisayarda hazırladığınız bir yazı, desen, sembol, çizim her şey olabilir. Eğer kumaş yerine kağıt kullanmak isterseniz çıktıyı yine alarak çerçeveniz için en zor kısmı geride bırakmış olacaksınız.

Daha sonra aldığınız çıktıyı ters çevirin ve onları çıtaların üzerine koyun. Yukarıda ve aşağıda olacak şekilde çıta yerleştirmeniz yeterlidir. Daha sonra çıktının gergin olacak şekilde çıtaların üzerinde ayarlamasını yapın ve kaymaması için koli bandı ile yerlerini yapıştırın. Daha sonra zımba makinesi ile çıta ile çıktıları birbirine sabitlemeniz gerekecek. Zımba makinesi dikkatli kullanım gerektirdiği için bu noktada, yardım alabilirsiniz.

İlk zımba yapma işlemi bittikten sonra zımba yaptığınız yerlere tekrar çıtalardan koyunuz ve yine zımba işlemi yapınız. Bu hoş bir çerçeve görünümü sağlayacaktır. Üst kısımda ise jüt ipi kullanarak sağ ve sol kenarlardan öncelikle çıtaya ip dolayın ve doladığınız iplerin üzerinden de zımba ile bağlantı kurun. İp için yeterli boşluğu bıraktığınızdan emin olun. Daha sonra öğretmeniniz için vereceğiniz bu özel çerçeve tamamlanmış olacak.

Filografi Sanatı İle Çiçek Saksısı

Öğretmenler günü için evde yapılabilecek hediyeler kolay bir hediye arıyorsanız özel filografi sanatı ile çiçek yapabilir ve öğretmeninize hiçbir zaman solmayacak bir hediye verebilirsiniz. Bu özel hediye öğretmeninizin çok hoşuna gideceği gibi şimdiye kadar almış olduğu en ayrıcalıklı bir hediye anlamı da taşıyacak.

Bu özel saksıyı yapmak için gerekli olan malzemeler;

  • Kesilmiş ve kırtasiye ya da yapı marketlerden bulabileceğiniz yuvarlak, ahşap dilimler
  • Renkli ip
  • Yapay çiçekler
  • Küçük çiviler,
  • Çekiç,
  • Pense,
  • Kavanoz şablon çıktısı

bayan öğretmene el yapımı hediyeler

Malzemelerinizi hazırladıktan sonra ilk olarak kavanoz şablonun çıktısını alın. Bu çıktının ahşap dilim üzerine orantılı oturmasına dikkat edin. Özellikle ahşap dilimi tam kaplamamalıdır eğer böyle olursa daha sonra çiçeklerinizi koyacağınız yer kalmaz. Kavanoz şablon çıktısını ahşap dilim üzerine koyduktan sonra küçük çivileri çekiş yardımı ile ahşap üzerine çakın. Bu nokta dikkat istediği için yetişkinler yardım da alabilirsiniz.

Çivilerin ahşaba tamamen girmemesi gerekiyor yani birkaç milimetre tahtaya girmeleri yeterlidir. Eğer yanlış çivi çakarsanız bunları pense yardımı ile çıkarabilirsiniz. Kavanoz şablonun ana hatlarını sıralayan çivilerin çakma işlemi bittikten sonra kağıdı çıkarmanız gerekiyor. Çıktı kağıdı artık gerekli olmayacak ve yırtarak çıktıyı çivilerden tamamen ayırın. Daha sonra ipi ya da renkli ip kullanmak istiyorsanız, çivilerin herhangi bir noktasından düğüm atarak sarmaya başlayın. Burada ne kadar sık bir görüntü olursa o kadar hoş olacaktır. Dilerseniz yan yana ipleri çivilere sarmaya başlayabilir ya da üçgen dolama yöntemi kullanarak aralarda biraz boşluk kalmasını sağlayarak derinlik katabilirsiniz.

Kavanozun daha güzel görünmesi için alt kısımda beyaz yün ip ve daha sonra kenarlarda ya da ağız kısmında renkli iplikler kullanmak çok daha güzel bir görünüm verecektir. İpleri çivilere sarmayı bitirdikten sonra artık çiçekleri kavanoza yerleştirmeniz gerekiyor. Yapay çiçekleri kavanozun üst kısmından yerleştirin. İyice sabitlenmeleri için herhangi bir ipe yapay çiçeklerin saplarını tutturabilirsiniz. Böylece öğretmeninize hiçbir zaman solmayacak özel hediyesini verebilirsiniz.

Masaüstü Fotoğraf Tutucu

Öğretmenler günü hediye yapımı için kolay ve aynı zamanda da öğretmeninizin çok hoşuna gidecek bir hediye arıyorsanız bu özel fotoğraf tutucu öğretmeninizin çok hoşuna gidecek. En özel, güzel ve mutlu anları ölümsüz hale getiren fotoğraf göz önünde olduğunda, o anların tekrar yaşanmasını sağladığı için büyük öneme sahiptirler. Bu yüzden öğretmeninize özel bir fotoğraf tutucu vermek her zaman kullanacağı bir hediye vermenize neden olacak. Dilerseniz sadece fotoğraf tutucunuzu hediye edebilir, dilerseniz sınıf arkadaşlarınız ile birlikte fotoğraf çekerek öğretmeniniz için böyle bir hediye de verebilirsiniz.

Bu özel ve sevimli hediyeyi yapmak için gereken malzemeler;

  • Düzgün köşelere ve pürüzsüz yüzeye sahip olan taşlar,
  • Bakır kablo,
  • Karga burnu (ince burunlu pense olarak da bilinir)
  • Akrilik boya
  • Fırça

öğretmene el yapımı hediyeler

Öncelikle malzemeleri nereden temin edeceğinizi çözelim. Genelde yollarda taşlara sık denk gelinse de şehir ortamında düzgün köşelere ve pürüzsüz yüzeylere sahip taşları bulmanız zor olabilir. Bunun için öncelikle parklara bakabilirsiniz. Parklarda peyzaj için düz köşelere sahip pürüzsüz yüzeyde taşlar sıklıkla bulunmaktadır. Eğer parka baktınız ve bulamamışsanız, bu durumda da kırtasiyeden ya da akvaryumculardan bu taşlardan temin edebilirsiniz. Bakır kablo için ise elektrikçiye gitmeniz gerekecek. Aynı şekilde elektrikçiden ince burunlu pense de alabilirsiniz. Akrilik boya ve fırçayı ise kırtasiyeden alabilirsiniz.

Malzemeler tamamlandıktan sonra taşları akrilik boya ile istediğiniz renklere boyayın. Burada karar tamamen kendinizin. Taşların rengi değiştikten sonra onların üzerine desen yapmak için farklı renge sahip olan akrilik boyaları kullanın ve istediğiniz desenleri yapın. Daha sonra ise kurumaya bırakın.

Bakır kabloyu, fotoğraf tutucu boyutunuz hangi ölçüde olmak istiyorsanız o ölçüde pense yardımı ile kesin, bu noktada yardım da alabilirsiniz. Daha sonra kablonuzun bir ucunu dayanıklı bir kaleme dolamaya başlayın. Birkaç kere doladıktan sonra küçük bir yuvarlak oluştuğunu göreceksiniz. Ardından kurumuş olan taşlarınıza düz olan kablonun diğer ucunu tam ortadan olacak şekilde dolayın. Birkaç kere dolamanız sağlam olmasını sağlayacaktır. Daha sonra ise üstte kalan kısmın ortasına öğretmeniniz fotoğraflarını koyabilecektir. Özenle yaptığınız sevimli hediyeniz artık hazır!

Harf Çiçek Saksısı

Öğretmenler günü için hediye yapımı seçenekleri arasında öğretmeninize özel çiçekler vermek ve aynı zamanda çok mutlu olmasını sağlayacak bir hediye seçmek istiyorsanız harf çiçek saksısı ayrıcalıklı bir hediye değeri taşıyacak. Bu özel öğretmenler günü için hediye yapımı daha önce öğretmeninizin hiç almadığı bir hediye olurken siz de hediyesini hazırlarken çok eğleneceksiniz.

Öncelikle gereken malzemeler;

  • Mukavva,
  • Makas,
  • Yapay çiçekler,
  • Silikon tabancası
  • Sprey boya (tercihen)

öğretmenler günü el yapımı hediye

Malzemeleri temin ettikten sonra yapıma başlayabilirsiniz. Öncelikle mukavvadan üç boyutlu olacak şekilde öğretmeninizin isminin baş harfini kesmelisiniz. Hediye vereceğiniz öğretmeninizin isminin baş harfi ne ise buna yönelik A, C, D, E, M vb. gibi harfleri kesmeniz gerekir. Sadece tek bir harf kesebileceğiniz gibi dilerseniz isminin tamamını da yapabilirsiniz.

Harf kesimi için dikkatli olacağınız nokta üç boyutlu görünmesi için kesimi için yan kenarlar da kesmeniz gerekmektedir. Öncelikle harfin 2 boyutlu halini kesin. Daha sonra bu tabanın kenarlarına yapıştıracağınız diğer parçaları kesin. Bu kısımları yapıştırdıktan sonra ön kısım açık olacak ve harften üç boyutlu bir görünüm elde edeceksiniz. Parçaları yapıştırmak için tutkal kullanabilirsiniz. Mukavva genelde gri renkte olduğu için daha sonra harfin rengini değiştirmeniz gerekecek. Bunu yapmak için sprey boya kullanabilir ya da diğer boya yöntemlerini de tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanırsanız mutlaka bir yakınınızdan yardım almalı ve dikkatli şekilde boyama yapmalısınız.

Harfinizi istediğiniz renge boyadıktan sonra yapay çiçeklerin eğer sap kısımları varsa onları makas yardımı ile kesin. Sap kısımlarını kestikten sonra sırayla, bir yetişkin yardımı ile kullandığınız silikon tabancasını kullanarak alt kısımlarına silikon ekleyin ve hemen ardından baş harf kutusunun içine sıralı bir şekilde dizin. Harfin tamamı doluncaya ve hiçbir boşluk kalmayıncaya kadar bu işlemi yapınız. Böylece el yapımı kolay öğretmenler günü hediyesi artık hazır olacaktır. Bu sayede öğretmeniniz çok ayrıcalıklı ve özel bir hediyeye de kavuşmuş olacak. Öğretmene hediye el yapımı tercihinde bulunmak sizin için de onu ne kadar çok sevdiğinizi gösterecek.

Farklı Alternatif El Yapımı Öğretmenler Günü Hediyeleri

  • Kişiselleştirilmiş Kalemlik: Renkli kağıtlar, boncuklar, ve diğer süsleme malzemeleri kullanarak kişiselleştirilmiş bir kalemlik yapabilirsiniz. Öğretmeninizin ismini veya sınıfınızı temsil eden bir motif ekleyebilirsiniz.
  • El Yapımı Defter: Boş bir defteri alıp, kapak tasarımını kendiniz yapabilirsiniz. Öğretmeninizin sevdiği renkleri ve desenleri kullanarak özelleştirebilirsiniz.
  • Resimli Çerçeve: Sınıfınızın bir fotoğrafını çerçeveleyerek öğretmeninize hediye edebilirsiniz. Çerçeveyi süslemek için renkli taşlar, deniz kabukları veya diğer süsleme malzemelerini kullanabilirsiniz.
  • Bitkiler için Dekoratif Saksı: Bir saksıyı boyayıp süsleyerek içine küçük bir bitki veya çiçek ekleyebilirsiniz. Öğretmeninizin masasında güzel bir dekoratif öğe olacaktır.
  • El İşi Takı: Basit boncuklar ve ip kullanarak öğretmeniniz için özel bir bileklik veya kolye yapabilirsiniz. Renk ve tasarımı onun tarzına uygun seçebilirsiniz.
  • Öğretmenler Günü Kartı: El yapımı bir tebrik kartı her zaman değerlidir. Kendi yaratıcılığınızı kullanarak özel bir mesaj yazabilir ve kartı süsleyebilirsiniz.
  • Özelleştirilmiş Kupa: Seramik boyalar kullanarak bir kupa boyayabilir ve öğretmeninizin ismi veya sizin için anlamlı bir söz yazabilirsiniz.

Öğretmenler Günü El Yapımı Mesaj Kartı

Öğretmenler Günü El Yapımı Hediye Kutusu