Kamp Malzemeleri - Olmazsa Olmaz Kamp Malzeme Listesi

Kamp Malzemeleri - Olmazsa Olmaz Kamp Malzeme Listesi

Dikkatinizi Çekebilir >> Kamp Alanları

Doğaya gönül verenlerin vazgeçemedikleri tutkuların başında çadırlarını omuzlarına alıp yeşilliklerin arasında kaybolmak geliyor. Uzun yollar aşılıyor, gidilmez denilen yerlere ulaşılıyor. Her sabah güne kuş cıvıltılarının içinde uyanmanın verdiği mutluluğun tadını alanlar kamp hayatından kendini alamıyor. Her zaman keyif veren kamp yaşantısında keyifsiz durumlarla karşılaşmamak için baştan önlemler almak gerekiyor. Yola çıkmadan önce kamp malzemeleri iyi seçilmeli, hava şartları iyi değerlendirilmeli. Yoksa keyif dolu anlar yaşamak biraz zorlaşabiliyor. Kamp hayatına merhaba diyenler, malzemelerini gözden geçirmek isteyenler ve yeni alternatifler öğrenmek isteyenler için rehber niteliğinde bir kamp malzeme listesi yazısıyla doğa tutkunlarına yardımcı olmayı diliyoruz.

Kamp Çantası

kamp çantası

Yola çıkmaya karar verenlerin ilk işi kaliteli ve kullanımı rahat bir kamp çantası almaktan geçiyor. Çıkacağınız yolda sizi neler beklediğini henüz bilmiyorsunuz ve belki de sırtınızda saatlerce taşıyacağınız çantanın sizi çok fazla yormaması gerekiyor. Bunun yanında uzun süreli bir seyahat amaçlıyorsanız yanınıza alınacak eşya sayısında da artış yaşanıyor. Uzun yollarda ağır çantalar çoğu zaman işkence haline dönüşebiliyor. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için kamp çantası seçiminde titiz davranmak gerekiyor. Normal sırt çantalarından farklı olan kamp çantalarının belden bağlama özelliğinin olması oldukça önem taşıyor. Sırta binen yükü biraz olsun hafifletmeye yarıyor bu bağlama şeritleri. Kamp çantası ağırlığı ve hacmi de önemli diğer noktaların arasında. Kaliteli ve kanvastan yapılan çantaların boş durumdayken ağırlığı çok fazla olmuyor. Bu sayede çantanızı taşırken bir de çanta yüküne maruz kalmamış oluyorsunuz. Çantanın hacmi ise tamamen yanınızda ne kadar eşya taşımak istediğinize bağlı. Kamp çantaları için genellikle 60 + 15 litre hacimli çantalar öneriliyor. Bütün yükü sırtınıza almanızdansa 15 lt hacminde ayrı bir çanta yanınıza alabilirsiniz. Kamp yapmak için gerekli malzemeleri tek bir yere toplamanıza gerek kalmıyor çünkü bu çantalar yükünüzü eşit bir şekilde bölmenizi sağlıyor. Çanta seçiminin yanı sıra diğer bir önemli nokta ise yanınıza almak istediğiniz tüm bu eşyaları çantanın içine en doğru şekilde yerleştirmek. Kamp için ana malzemeleri ve kişisel eşyalarınızı kamp çantasının içerisine koyarken belirli bir düzende ilerlemenizde fayda var. Eğer dağınık bir yerleştirme yaparsanız tahmin etiğinizden daha az eşya ile yola çıkmak zorunda kalabilirsiniz.

Kamp Çadırı

kamp çadırı

Özenle seçilmesi gereken diğer kamp malzemesi ise kamp çadırı. Yola çıkarken yanınıza alacağınız birçok eşyadan daha dikkatli bir tercih gerektiren kamp çadırları bütün kamp hayatı boyunca sizin eviniz olacak. Bu nedenle herhangi bir aksilik yaşamamak için kamp çadırı seçerken en kalitelilerine bakmanız gerekiyor. Çıktığınız mevsime göre kamp çadırınızın hazırlıklı olması gerekiyor. Tente sayısına göre farklı türleri olan çadırlarda yaz ve kış mevsimleri için ayrı özelliklere sahip seçenekler bulunuyor. Kış mevsiminde yapılacak bir kamp için alınacak çadırın daha donanımlı ve kalın yapıda olması, sizi soğuklardan koruması gerekiyor. Çadırınızı kurduktan sonra onu sabitlemeniz gerekiyor ve bu işlem için size yardımcı olan ekipmanlar da kamp çadırı fiyatları dahilinde bulunuyor. Kamp çadırı seçiminde dikkat edilmesi gereken olmazsa olmazlardan bir diğer konu ise havalandırma pencerelerinin boyutları. Bu pencerelerin çok büyük olması durumunda rüzgarlı havalarda çadır için tehlike oluşturabiliyor. Eğer çok küçük veya penceresiz bir çadır tercih ederseniz de özellikle sıcak havalarda çadırınız havasız kalabilir. Bunun yanında kampa çıkarken yanınıza aldığınız çadırın kişi sayısına dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer kalabalık bir şekilde yola çıkıyorsanız çadırlara kişi dağılımında dikkat edilmesi gerekiyor. Kamp çadırı fiyatları 80 – 500 TL arasında markaya, kişi sayısına ve kalitesine göre değişiklik gösteriyor.

Uyku Tulumu

kamp uyku tulumu

Özellikle kış aylarında uyku tulumu kamp çantasında mutlaka olması gereken bir eşya. Soğuk havalarda korunaklı bir çadırın yanı sıra sizi bütün gece tutmayı sağlayan uyku tulumu seçiminde kişisel zevkler ve rahatlık önemli bir nokta. Kamp hayatının getirisi olan yorgunluğun ardından deliksiz bir uyku çekmek istiyorsanız yumuşak ve içinde rahat edebileceğiniz bir tulum seçmenizi öneriyoruz. Ancak uyku tulumu seçiminde bol tulumlardan kaçınmak gerekiyor. Tulumun genişliğinin sizi sıkmayacak seviyede olması yeterli. Aksi takdirde boşluklardan gelen soğuk hava gece boyu üşümenize neden olabilir. Uyku tulumu seçimlerinde kadın ve erkeklerin farklı tercihlerde bulunması gerekiyor. Kadın ve erkeğin vücut ısısının birbirinden farklı olması, uyku tulumu seçiminde rol oynayan en büyük etken. Kadınlar için standart ve uzun olmak üzere iki seçenekli uyku tulumları, erkekler içinse kısa, standart ve uzun olmak üzere 3 çeşit uyku tulumu seçenekleri mevcut. Genellikle kadınlar için tasarlanan uyku tulumlarının ayak kısmında ekstra ısı yalıtımı bulunuyor. Uyku tulumu türlerinde ise kaz tüyü ve sentetik uyku tulumları karşınıza çıkıyor. Kaz tüyünden yapılan uyku tulumları daha hafif ve daha az yer kaplıyor. Kaz tüyünden yapılan tulumlar ise daha yumuşak fakat daha hacimli bir yapıya sahip.

Mat

kamp malzemesi mat

Çadırınızı kurduğunuz nokta her zaman yumuşak toprak zeminler üzerinde olmayabiliyor.  Daha sert zeminlerde uyumak zorlaşıyor. Zemininiz ister sert ister daha yumuşak olsun, kamp malzemesi listesi için olmazsa olmazlardan biri de mat. Rahat bir uyku için uyku tulumuna yardımcı olan matlar yola çıkarken mutlaka yanınıza almanız gereken eşyalar arasında bulunuyor.

Kamp Masası

kamp sandalyesi

Kamp hayatında çadırlar kurulup sıra yemek faslına geldiği zaman en çok ihtiyaç duyulan kamp masası katlanabilir özelliği sayesinde taşıma sırasında kolaylık sağlıyor. Tercihe göre kişi sayısında değişiklik gösteren bu masaları kamp alanına giderken yanınıza almak da tamamen size kalıyor. Kamp hayatını daha konforlu bir hale getirmenin önemli bir noktası olan kamp masası özellikle daha rahat bir şekilde yemek yemek isteyenlerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Kamp Sandalyesi

kamp masası

Yumuşak dokusu ve kullanışlı yapısıyla kamp sandalyesi, çadırı kurduktan sonra denize karşı keyif yapmak isteyenlerin listesinde başköşede yer alıyor. Kamp masasını tamamlayan kamp sandalyeleri kolayca taşınıyor ve katlanabilen yapısı sayesinde çantanızda çok yer kaplamıyor. Sayısız seçeneğe sahip olan kamp sandalyesi tercihe göre özel çantaları ile de taşınabiliyor.

Kamp Baltası

kamp baltası

Balta taşıma fikri birçok kişiye rahatsız edici gelse doğayla baş başa kalınacak olan uzun bir seyahat için hayat kurtaran eşyaların başında geliyor. Kamp baltası çantaya konmadan önce dikkatli bir şekilde sarılmalı. Sarılan baltanın eşyalarınıza ve çantanıza zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız. Yola çıkmadan önce keskinliğini kontrol etmenizi de öneriyoruz. Kör bir kamp baltası size yük olmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Eğer kamp alanında ateş yakma izni varsa ve kamp ateşinde ısınmak, keyifli sohbetler yapmak istiyorsanız balta odunları toplamanızda size bir hayli yardımcı oluyor.

Kamp Bıçağı

kamp bıçağı

Kamp süresi boyunca en küçüğünden en büyük işlere kadar kamp bıçağı büyük fayda sağlıyor. Yemek yapmaktan, meyve soymaya herhangi bir durumda kesilmesi gereken ip ve kumaşlardan avlanmaya kadar sayısız seçenekte kamp bıçağı kullanmak mümkün. Her kesici alet gibi kamp bıçağının da kullanılırken dikkat edilmesi ve kullanıldıktan sonra güvenli bir şekilde sarılıp kaldırılması gerekiyor.

Kamp Tüpü

kamp tüpü

Yemek pişirme konusunun bazı zorluklarla karşınıza çıktığı kamp hayatında yanınıza alacağınız küçük bir kamp tüpü bu zorlukların hafiflemesini sağlıyor. Her kamp alanı ya da hava koşulları kimi zaman ateş yakmaya müsait olmayabiliyor. Ateş yakılsa da bu ateş bazen istenilen kıvamı vermeyebiliyor. Böyle durumları yaşamamak ve rahatlıkla yemek yapıp, çayınızı demleyebilmek için kamp tüpü en ideal çözüm. Tüplerin fiyatları boyutlarına göre değişiklik gösteriyor ve uzun süre doğal ortamdan çıkmamaya kararlıysanız uzun ömürlü bir tüp almanızı öneriyoruz.

Kamp Ocağı

kamp ocağı

Özellikle soğuk ve rüzgarlı havalarda tercih edilen kamp ocağı yemek pişirme konusunda size yardımcı olacak birkaç seçenekle karşınıza çıkıyor. Kartuşlu ocaklar daha kısa ömürlü ve birden fazla parçaya ihtiyaç duyuyor. Kartuşlar bittikten sonra da bu ocak türü arkasında çok fazla atık bırakıyor. Fakat tek kişi için en sık tercih edilen ocak çeşitlerinden biri. Kamp ocağı türleri arasında benzin veya alkol ocakları da bulunuyor. Maliyeti biraz daha yüksek olan bu ocaklar için yakıt bulmak her zaman kolay olmayabiliyor. Bu ocaklar daha çok profesyonel kullanımlar için tercih ediliyor. Son olarak da ispirto ocaklarını değerlendirebilirsiniz. Birçok kişi bu ocakları kolay kullanımı ve daha az yer kaplamasından dolayı kamp çantasından eksik etmiyor. 1 litrelik ispirto ile 3 tencere yemek ve 2 çaydanlık dolusu çay pişirmek mümkün.

İlkyardım Çantası

kamp malzeme listesi

Kamp çantası hazırlanırken en çok atlanılan kısım ilkyardım çantası hazırlığında yaşanıyor. Diğer eşyalara öncelik tanınmasından dolayı kimi zaman ilkyardım eşyalarına kamp çantasında yer kalmıyor. Fakat doğal ortamda ağaç kesiklerinin, diken batmalarının ve buna benzer birçok olayın başınıza gelebileceğinizi unutmamanız gerekiyor. Bu nedenle içerisinde yara bandı, tentürdiyot, sargı, makas gibi ana malzemelerin olduğu küçük bir çantayı olası problemlere karşı yanınızda taşımanızda fayda var.

Harita

kamp yapmak için gerekli malzemeler

Teknolojinin ilerlemesi sonucunda haritalar önemini kaybetse de kamp alanlarında yanınızda bulundurmanız size fayda sağlıyabilir. Kimi zaman dijital haritaların sizi yanıltma payları bulunabiliyor. Bu pay özellikle doğal hayatta karşınıza çıkıyor. Diğer bir nedense bazı noktalarda telefonunuzun çekmeme ihtimali. Bu durumlarda kaybolmamak adına küçük bir cep haritası ve pusula edinmeniz gerekiyor.

Çakmak

kamp malzemesi çakmak Kamp yapmak için gerekli malzemeler listesinde küçük ama en önemli detaylar arasında çakmak yer alıyor. Çakmağın olmadığı bir durumda ne yemek pişirmek ne de onca yol yanınızda taşıdığınız ocak ve tüpleri kullanmak mümkün. Özellikle kış mevsiminde ateşsiz bir kamp sizi bir hayli zorlayacaktır. Bu nedenle çakmak ya da kibritleri kamp çantanıza koyduğunuzdan emin olup, onları su geçirmez poşetlere sararak muhafaza etmenizi tavsiye ediyoruz.

Sinek Ve Böcek Kovucu Sprey

kamp malzeme listesi

Kamp çantanıza mutlaka almanız gereken kamp malzemeleri arasında bulunan ve özellikle yaz aylarında sizi sinek ve böceklerden koruyan spreyler tatsız olayların yaşanmasına engel oluyor. Yaz sıcaklarında gece vakitleri sineklerin yoğun olduğu zamanlar. Her 4 – 5 saatte bir spreyinizi yenilemeniz gerekiyor. Bu nedenle çadırınızın kapısını açık bırakmamalısınız. Çadıra her girişte ve çadırdan her çıkışta çadırın içerisine böcek ve sineklerin girmesini önlemek için bu noktaya dikkat etmenizde fayda var.

Çöp Torbası

kamp çöp torbası

Çöp torbalarını farklı amaçlarla kullanmak mümkün. İlk öncelikle kamp yaptığınız alanda böcek ve sinek oluşumunu önlemek amacıyla kalın yapılı ve ağzını sıkıca bağlayabileceğiniz torbalar kullanmalısınız. Yemeklerin ardından yemek artıklarını bu torbalara koyarak çadırınızdan uzak bir noktada toplayabilirsiniz. Bu şekilde hem sineklerin ve böceklerin çöplere gelmesini engeller hem de doğayı kirletmemiş olursunuz. Diğer kullanım amacında ise gün içinde tüketemediğiniz yiyecekleri paketlemede çöp torbalarını kullanabilirsiniz. Eğer gece yemeklerinizi daha serin ve gözlerden uzak bir yerde korumak istiyorsanız kalın çöp torbalarına sararak ağaç tepelerine asmanızı öneriyoruz. ?