En İyi Kamp Alanları - Türkiye'nin En Beğenilen 15 Kamp Alanı

En İyi Kamp Alanları - Türkiye'nin En Beğenilen 15 Kamp Alanı

Kamp denince gözleri parlayan, içi içine sığmayanlar bu duyguyu iyi bilir. Herkese hitap etmese de kamp yapmanın, çadırda kalmanın yaşattığı eşsiz duygular var. Gencinden yaşlısına kadar birçok kişi her yıl muhteşem manzaraların eteklerine çadırlarını kuruyor. Çadırın fermuarının açılmasının ardından sabahın ilk ışıklarında enfes manzaralara uyanırsınız. Çadır kurulan yerde komşu çadırlarla dostluklar kurulur, akşam çayları kimi keyifli sohbetler eşliğinde birlikte yudumlanır. Şehir hayatından biraz uzaklaşmak, doğanın bizlere sunduğu güzelliklerle iç içe zaman geçirmek isteyenleri muhteşem kamp alanları bu yazımızda sizleri bekliyor.

Kaş Camping Kamp Alanı, Kaş

kaş kamp alanları

Akdeniz’in kıyılarında denize nazır çadırını kurmak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerin başında geliyor Kaş Camping. Sahip olduğu geniş alanda ister karavanınızda, isterseniz de çadırınızda konaklayabiliyorsunuz. Ayrıca tesiste bungalov evler de bulunuyor. Çadır başı konaklamanın yaklaşık 55 TL olduğu Kaş Camping’de tüm ihtiyaçlar için her şey düşünülmüş. Mutfak kısmında bulunan çamaşır makinesi ve buzdolapları kamp boyunca kullanımınıza hazır bir şekilde bekliyor. Kaş’a beş dakika yürüme mesafesinde bulunan Kaş Camping’de verilen haritadan seçebileceğiniz sayısız çadır kamp alanı bulunuyor. Doğanın kalbinde sakin, huzur dolu bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Akdeniz’in incisi Kaş Camping’e giderek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Rido Camp, Geyikbayırı, Antalya

kamp alanları rido camping

Antalya’ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve tırmanma alanlarının da olduğu Rido Camp özellikle dağ tırmanışına meraklı olanların sıklıkla ziyaret ettiği kamp alanları arasında yer alıyor.  Bir kaya tırmanışçısı tarafından işletilen bu yerde nar ağaçları ve huzur dolu akşamlar misafirlerini bekliyor. Geceleri yakılan ateşlerin eşliğinde keyifli sohbetler, gitar eşliğinde söylenen şarkılar ve dahası ile karşılaşmanız mümkün. Kayalıkların ve yeşilliklerin arasına kurulan çadırlardan geceleri yıldızları izlemenin tadını doyasıya çıkarmak isterseniz, bir sonraki seyahatinizde çadırınızı alıp Rido Camp’a gidebilirsiniz.

Salda Gölü, Burdur

salda gölü kam alanları

Türkiye’nin Maldivler’i olarak adlandırılan, bembeyaz kumların sahil boyunca size eşlik ettiği doğa harikası bu yerde kamp yapmak gerçekten de harika! Masmavi bir deniz ve ipeksi kumlar eşliğinde tam görsel şölenin olduğu Salda’da unutamayacağınız bir tatil yapabilirsiniz. Burdur’un Yelişova ilçesinde konumlanan Salda Gölü’nde kamp çadırı kurabileceğiniz 2 farklı alan bulunuyor. Bölge sit alanı olduğu için sadece belirli yerlere çadır kurulabiliyor. Çadır kurulabilen yerler ise Yeşilova Belediyesi Halk Plajı ve Doğanbaba Halk Plajı. Yeşilova Belediyesi Halk Plajı hem geniş hem de çok uygun fiyatlı bir tesise sahip. Doğanbaba Halk Plajı içinse aynı durum söz konusu değil. İhtiyaçlarınızı gidebileceğiniz büyük bir tesis burada bulunmuyor.

Akyaka Orman Kampı, Muğla

akkaya orman kamp alanları

Doğayla iç içe olmak isteyenlerin her adımda ağaçlarla karşılaşacağı Akyaka Orman Kampı’nda muhteşem bir kamp deneyimi ziyaretçilerini bekliyor. Kamp çadırı deniz manzarası eşliğinde kuruluyor ve sabah uyandığınızda masmavi denizle karşılaşıyorsunuz. Uçsuz bucaksız ormanlarda huzur dolu yürüyüşlere ev sahipliği yapan Akyaka Orman Kampı Gökova Mesire alanında konumlanıyor ve Muğla’yı ziyaret edenlerin mutlaka uğraması gereken noktaların başında geliyor. Mavinin ve yeşilin harmanlanıp size eşsiz bir görsel şölen sunduğu Akyaka Orman Kampı’nda çadır başına konaklama ücreti sadece 40 TL. Kiralama seçeneklerine göre fiyatlar da değişebiliyor. 75 gün üzeri konaklamalarda çadır fiyatları 35 TL, karavan ise 40 TL üzerinden hesaplanıyor.

Aktur Datça Camping, Datça

aktur datça kamp alanları

Çam ormanlarının gölgesinde huzur dolu bir tatil yapmak isteyenlerin ilk adresi olan Aktur Datça Camping misafirlerine tüm olanakları sağlıyor. Datça kamp alanları içerisinde ilk sıralarda yer alan, manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan bu yerde çadır kurmak ayrı bir keyif veriyor. Sahip olduğu iki koy sayesinde su sporları yapma imkanı da sunan Datça’nın denizinde yüzebilir, tekne turuna katılabilir veya balık tutabilirsiniz. Karavan ve çadırlar için konaklama alanları bulunuyor ve merkezi bölgede konaklayanların ihtiyaçlarını giderebilecekleri banyo, duş, mutfak, çamaşır ve bulaşık yıkama alanları da mevcut. Geniş bir alana yayılan kamp alanında güne uzun yürüyüşlerle başlamak, doğanın kalbinde zaman geçirmek hayal olmaktan çıkıyor. Sunduğu birçok hizmet ile Datça kamp alanları doğa tutkunlarından tam not alıyor.

Kapadokya Kaya Camping, Nevşehir

Kapadokya Kamp alanları

Farklı bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin mutlaka gitmeleri gereken yerlerden biri de Kapadokya. Kamp yerleri denince akla ilk gelen doğa, deniz manzaralarının çok dışında farklı bir deneyim yaşama imkanı sunan Kapadokya’da çadırınıza gökyüzünde süzülen rengarenk sıcak hava balonları eşlik ediyor. Uzun yıllardır kaliteli hizmet anlayışı ile misafirlerini ağırlayan Kapadokya Kaya Camping toplamda 15 bin metre karelik bir alanı kaplıyor.  100 karavan ve 200 çadır kapasitesine sahip olan bu alanda yaz sıcaklarında serinlemek isteyenler için bir de havuz bulunuyor. Göreme’de konumlanan ve eşsiz Kapadokya manzaralarını sunan Kaya Camping Göreme Milli Parkı’na da 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Kapadokya’yı tüm gün keşfettikten sonra akşamüstü güneşin batışını renkli balonlar eşliğinde izlemek için mükemmel bir yer.

Kelebekler Vadisi, Fethiye

kelebekler vadisi kamp alanları

450 metre yükseklikteki dağların arasında gizlenen, her göreni büyüleyen, birçok bitki türüne ve renk renk kelebeklere ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi Türkiye’nin en iyi kamp alanları listesinde ilk sıralarda geliyor. Doğanın sunduğu eşsiz güzellikleri yaşamak, berrak denizinde yüzmek isteyenlerin ilk tercihi olan bu yer özel koruma alanlarından biri olmasından dolayı kamp kurallarına kesinlikle uymanız gerekiyor. 70’in üzerinde kelebek türünü içerisinde barındırdığı için Kelebekler Vadisi ismini alan bu yerde doğa size kelimenin tam anlamıyla kucak açıyor. Vadide tatilini daha uygun fiyatlara yapmak isteyenlere gönüllü olarak çalışma imkanı sunuluyor. Çadırların fiyatlandırması sezona göre 80 ve 110 TL arasında değişiklik gösteriyor. Kendi çadırınız ile konaklayacaksanız eğer 10 TL indirimden faydalanabilirsiniz. Ayrıca konaklama fiyatlarına açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği de dahil.

Kabak Koyu, Fethiye

kabak koyu kamp alanları

Fethiye denince Kelebekler Vadisi’nin ardından akıllara gelen ilk isim Kabak Koyu oluyor. Şehir hayatının karmaşasından kaçanların buluştuğu yer olan Kabak Koyu’nda çadır kamp alanları için sayısız seçenek bulunuyor. Doğal güzelliklerin her adımda nefesinizi keseceği bu yerde bol oksijenli bir tatil sizi bekliyor. Kabak Koyu’nda ticaret kısmının ağır bastığı işletmeler çok fazla bulunmuyor. Bungalov ve çadırda konaklama seçeneklerinin yer aldığı bölgede doğal güzellikleri bozmadan inşa edilmiş birkaç butik otel de bulunuyor. Yeşilliklerle dolu heybetli tepelerin arasında keşfedilmeyi bekleyen Kabak Koyu’nda harika bir tatil yapma fırsatını kaçırmayın.

Ada Camping, Cunda Adası, Ayvalık

ayvalık kamp alanları

Cunda Adası’nda yer alan Adam Camping sahip olduğu plajı ve doğal güzellikleri ile tatilini huzur içinde geçirmek isteyenlerin beğenisini topluyor. Çadır ile konaklama seçeneğinde misafirlerin çadırlarını kendileri getirmeleri gerekiyor. Farklı konaklama seçenekleri de sunan Ada Camping Cunda merkeze 3 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Merkezi bir konama sahip olması tercih edilmesini arttıran nedenler arasında yer alıyor. Ada Camping ayvalık kamp alanları listesinde ilk sırada yer alıyor. Kampçılara özel hazırlanan çardaklarda güneşin batışını izlemenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Güvenliği elden bırakmayan tesiste gece bekçisi de var. Mangal yapmak isteyenler için tesisin hizmet verdiği özel bir mangal alanı da mevcut. Cunda Adası hayatın karmaşasından sıyrılmak isteyenler için muhteşem bir kamp alanı vadediyor. Ayvalık kamp alanları bölgesinde ilk tercih edilen nokta Ada Camping oluyor.

Çubucak Orman Kampı, Muğla

muğla kamp alanları

Marmaris – Datça yolu üzerinde konumlanan Çubucak Orman Kampı doğal güzelliklerini korumayı başarmış ender yerlerden biri. Tesiste bulunan restoran, kafe, oyun alanı, market ve çocuk alanı misafirlerin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor.  Özellikle çocuklara özel oyun alanlarının bulunması çocuklu aileler için büyük bir avantaj sağlıyor. Taze sebze ve meyvelerden vazgeçemeyenlerse tesisin karşısında yerli halk tarafından kurulan pazardan alışveriş yapabilir. Bu pazar her sabah erken saatlerde kurulmaya başlıyor ve bölge halkı pazar alışverişlerinde tatlı sohbetiyle size eşlik ediyor. Karavan ve çadırla konaklama seçeneklerinin de bulunduğu Çubucak Orman Kampı günübirlik ziyaretçiler için de özel piknik alanları sunuyor. Devlet işletmesinde olan tesiste fiyatlar oldukça uygun. Kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tuvalet, duş, mutfak alanları ve market de var.

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

yedigöller kamp alanları

Sonbaharda yapraklarını dökmeye başlamasıyla bilhassa fotoğraf çekmeyi seven herkesin ziyaret ettiği Yedigöller Milli Parkı Bolu’da kamp çadırı kurmak isteyenlerin sıklıkla uğradığı noktaların başında geliyor. Her mevsimde ayrı güzellikte manzaralar sunan Yedigöller’in kışı ayrı güzel yazı ayrı güzel oluyor. Özellikle aralık ve şubat aylarında bölgede kar yağışı da olabiliyor. Bu nedenle bu bölgede kışın kamp yapmak isteyenlerin hazırlıklı olmasında fayda var. Hepsinin kendine has hikayesi olan 7 göl size zaman zaman olta balıkçılığı yapma şansı da tanıyor. Doğanın kalbinde uzun yürüyüşler yapmak isteyenleri de sevindiren bir alana sahip Yedigöller Milli Parkı. Yaprak hışırtılarının size eşlik ettiği bu doğa harikasında kamp yapmanın apayrı bir tadı var şüphesiz. Parkın içerisinde alışveriş yapılabilecek bir nokta bulunmuyor. Bu nedenle kamp alanına gelmeden hazırlıkların yapılması gerekiyor. Günübirlik gelenler için de ayrı bir piknik alanı bulunuyor. Ateş yakma her alanda serbest değil. Sadece taştan yapılmış özel alanlarda ateş yakılabiliyor.

Doğa Muhit Camping, İznik Gölü

Doğa Muhit Camping

Alışılagelmiş kamp yerleri dışında sıra dışı bir deneyim yaşamak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerler arasında İznik Gölü manzaralı Doğa Muhit Camping bulunuyor. Bu yer göl kenarında sakinliğin, huzurun ve enfes bir manzaranın kapılarını kamp tutkunlarına açıyor. Akşamüstü gün batımında güneşin göle yansıması ise kesinlikle görülmeye değer. Bol çeşitli bir kahvaltı seçeneği sunan Doğa Muhit Camping besinlerinin organik olmasına da bir hayli dikkat ediyor. Bursa merkeze 70 kilometre uzaklıkta konumlanan İznik Gölü, şehir hayatına kısa molalar vermek isteyenlerin de sıklıkla tercih ettiği noktalardan biri.

Kapıdağ Camping, Erdek, Balıkesir

en iyi kamp alanları

Ağaçların gölgesinde huzurlu bir kamp yapmak isteyenlerin ilk adresi olan Kapıdağ Camping çevresinde sunduğu doğal güzelliklerle en iyi kamp alanları arasında yer alıyor. Kamp alanında bulunan kafe ve restoranlarda sayısız yeme içme seçeneği bulunuyor. Balıkesir’e yakın bir konumda bulunan kamp alanında kimi zaman sevimli köpekler gününüzü neşelendiriyor. Uçsuz bucaksız sahilinde ise güneşin tadını doyasıya çıkarmak mümkün. Tesise ait kamp alanında bulunan tuvalet ve duşlar her daim temiz bir şekilde kampçıların hizmetine sunuluyor. Güneşin batışının ardından gece gökyüzünde belirmeye başlayan yıldızların denize yansımaları benzersiz bir manzara sunuyor. Uygun fiyatlara konaklama seçeneği sunan Kapıdağ Camping’de yeme içme fiyatları da konaklama fiyatlarına paralel bir şekilde karşınıza çıkıyor.