Çiçek İsimleri - 40+ Çiçek Çeşitleri ve İsimleri (Fotoğraflı)

Çiçek İsimleri - 40+ Çiçek Çeşitleri ve İsimleri (Fotoğraflı)

Çiçek isimleri taşıdıkları hoş kokular ve güzellikler ile birlikte özel anlamlar taşıyorlar. Özellikle isim koymak için cennet çiçeklerinin isimleri anne ve babalar tarafından merak ediliyor. İsim koymanın yanında saksı çiçek isimleri de çiçek yetiştirmek isteyenler için önem taşıyorlar. Çiçek çeşitleri ve isimleri sayesinde bilmediğiniz çiçekleri öğrenebilir ve yeni çiçek türlerinin keşfini sağlayabilirsiniz. Beyaz, kırmızı, sarı, mor çiçek isimleri tüm renklere ait çiçeklerin neler olduğunu size gösteriyor.

Özellikle yeşil yapraklı ev çiçekleri isimleri evinizde bakabileceğiniz çiçekleri öğrenmenizi sağlıyor. Çiçekler ve isimleri ile birlikte hangi çiçekten çok daha hoşlandığınızı bilecek, özellikle bakmak istediğiniz çiçek türünü de bileceksiniz.

Açelya

saksı çiçekleri isimleri

Doğrudan ışığa gerek duymadan yaşayabilmesi ile bakımı kolay çiçekler arasında bulunan açelya hem bahçede hem de ev içinde yetişmesi uygun olan çiçekler arasında bulunuyor. Az sulamayı seven açelya çiçeği özellikle pembe ve kırmızı tonlarındaki renkleri ile birlikte çiçek severlerin tercihi oluyor.

Ağlayan Gelin

ağlayan gelin çiçeği

Ters lale olarak da bilinen ağlayan gelin çiçeği görünümü itibariyle etkileyici bir yapıya sahiptir. Özellikle çiçek kısımlarının aşağıya doğru bakması kendisinin en belirgin özelliğidir. Yarı gölgelik toprağı sever ve yüksek sıcaklardan rahatsız olur. Soğuktan herhangi bir zarar görmez ve özellikle suya da az ihtiyaç duymaktadır.

Akasya

akasya çiçeği

Genelde parklarda ve yol kenarlarında bulunan akasya ağacının aynı isimdeki çiçeği beyaz, pembe, sarı renklerde olabilmektedir. Çok dayanıklıdır ve sıcakları sever. Kuraklığa dayanıklı olduğu için çok fazla su ihtiyacı duymaz, ortalama iklim şartlarının sağlandığı her bölgede rahatlıkla yetişebilir.

Akşam Sefası

akşam sefası çiçeği

Gece sefası olarak da adlandırılan akşam sefası çiçeği özellikle akşam saatlerine doğu çiçeklerini açmaktadır. Sabah vakitlerinde ise genelde çiçekleri solmuş olur. Ancak akşam vakitlerinde açmasına rağmen güneşi ve ışığı çok sever bir yapıdadır. Aynı zamanda suyu da çok seven çiçek günlük en az iki kez sulamalıdır. Kurumuş ve solmuş çiçeklerinin de üzerinde bırakılmaması gerekmektedir.

Antoryum

saksı çiçeklerinin isimleri

En kolay bakılan çiçekler arasında yer alan antoryum kırmızı yaprakları ile dikkat çeker. Ev ve ofis ortamlarında bakmak için son derece idealdir. Çiçekleri çok gösterişli olduğundan güzel bir görünüme sahiptir. Kurumuş olan yaprak ve çiçeklerinin kesilmesi gerekir. Doğrudan güneş ışığını sevmez ve yarı gölge bir yerde tutulmalıdır. Haftada sadece 2 – 3 kez sulanması yeterli olur.

Aslanağzı

aslan ağzı çiçeği

Ağza benzediği için aslanağzı olarak anılan çiçeğin yaklaşık 40’a yakın renk tonu vardır. Hafif kokusu ve hoş görünen çiçekleri ile özellikle bahçelerde peyzaj amacıyla tercih edilir. Güneş ışığına ihtiyaç duyar ve güneş ışığı almaktan keyif duyar. Toprağının kurudukça sulanması gerekir, gün aşarı sulanması idealdir.

Atatürk Çiçeği

çiçek isimleri

Canlı kırmızı tonları ile dikkat çeken Atatürk çiçeği özellikle ev içinde kullanım açısından da uygundur. Yazları doğrudan güneş ışığı almayan, yarıl gölge alanlarda bakılmalıdır. Ancak sonbahar aylarında yarım gününü tam karanlıkta geçirmesi gerekmektedir, bu sayede daha sonra yaprakları kızarabilecektir. Aşırı sulama zarar vereceği için aşırı sulama yapmaktan kaçınılmalıdır.

Ateş Çiçeği

ateş çiçeği

Tek yıllık yani mevsimlik olarak yetiştirilir. İsmini canlı kırmızı tonlarına sahip olan çiçeklerinden alır. Boş ışık ve güneş alan yerleri sever. Susuzluğa dayanıklı olmasına karşı kuraklık için uygun değildir ve toprağı kurudukça sulanması gerekir.

Begonvil

çiçek çeşitleri ve isimleri

Renkleri ile ferahlık yaratan ve herkesin hoşuna giden begonvil özellikle denize yakın yerlerde sıklıkla tercih edilir. Güneş ışığını çok sever ve sürekli olarak güneş almak ister. Aynı zamanda suya karşı da büyük ihtiyacı bulunur ve toprağı kurudukça sulanması gerekir. Don ve rüzgara karşı ise çok hassastır.

Begonya

çiçek isimleri ve çeşitleri

Narin yapısı ile öne çıkan begonya saksıda yetiştirilecek en güzel çiçeklerdendir. Işığı çok sever ama öğlen ışığının yakıcı özelliğinden hoşlanmaz. Özellikle sabah güneşinden faydalanmayı çok sever. Sulama yaparken doğrudan toprağa su dökülmeli, yapraklarına su dökülmemelidir. Soğuktan ve dondan da korunması gerekir.

Boru Çiçeği

boru ciceği

Bir tür boruya benzediği için bu isimle anılan boru çiçeği özellikle bahçe ve balkonlarda sık tercih edilen bir çiçek olmaktadır. Bakımına dikkat edildiğinde boyu 1 metreye kadar varabilmektedir. Yarı gölgelik alanlarda yetişmeyi sever ve en az 5 saatlik güneş alan yerlerde bakılmalıdır.

Cam Güzeli Çiçeği

çam güzeli çiçeği

Mevsimsel yetişen bir çiçek olan cam güzeli kırmızı, beyaz, pembe ve turuncu renklerde olmaktadır. Yeni Gine çiçeği olarak da bilinir. Yarı gölge ve öğle güneşi almayan yerlerde iyi bir gelişim gösterir. Suyu sevdiği için toprağı kuru kaldıkça sulanması gerekir. Bahçe ve balkonlarda yetiştirilmek için uygundur.

Cennet Kuşu Çiçeği

cennet çiçeklerinin isimleri

Görünümü ile cennet kuşuna benzediği için bu ismi alan cennet kuşu çiçeği ev ortamında yetişmez ve bahçe ya da park gibi alanlarda tercih edilir. Sıcak iklimleri sever ve soğuğa karşı son derece hassastır. Sıcağı sevmesine rağmen doğrudan güneş ışığından da korunmalıdır.

Çuha Çiçeği

cuha çiçeği

Soğuk hava şartlarına karşı korunaklı olduğu için genel tercih edilen çiçekler arasında bulunan çuha çiçeği kış aylarında eksi 30 derecelere kadar dayanıklılık göstermektedir. Sıcak ve kapalı mekânlarda sağlıklı gelişim gösteremediği için dışarıda bakılması tavsiye edilir. Canlı renklere sahiptir ve nazik yapısı ile tercih edilir.

Defne

defne cicegi

Esasında bir ağaç olan defne ağacının çiçeği de aynı isimle anılmaktadır. Hoş kokulu çiçeklere sahiptir ve özellikle kültürel olarak kendisine yüklenen anlamlar açısından özel bir yere sahiptir. Genel olarak Akdeniz kıyılarında görülen bir bitki türüdür.

Devetabanı

devetabani çiçeği

Ev ve ofis çiçekleri arasında en çok tercih edilen türdür. Çiçek açmaz ama canlı yaprakları sayesinde dekoratif bir görünüm sağlar. Özellikle boyunun büyümesi ile birlikte hoş görünümü daha da artar. Çok fazla güneş ışığı ve sulamayı sevmez.

Fulya Çiçeği

en güzel çiçek isimleri

Zarafeti ile özellikle isim olarak da tercih edilen fulya çiçeğinin kokusu oldukça azdır ama görünümü sayesinde etkileyici bir izlenim bırakmaktadır. Özellikle turuncu ve beyaz tonlarında görülen fulya ev ortamında yetiştirmek yerine bahçe ya da balkon gibi alanları sever.

Fesleğen

fesleğen çiçeği saksı

Ev çiçekleri arasında öne çıkan fesleğen kokusu ile herkesin hoşuna giden bir çiçek olmaktadır. Çiçek açmasına rağmen çiçekleri yerine daha çok yapraklarından gelen koku yüzünden tercih edilir. Fesleğen bulunduğu ortama ferahlık katar ve özel bir hava sunmuş olur.

Gardenya

gardenya cicegi

Ev çiçekleri arasında en çok tercih edilen gardenya güneşi seven bir çiçektir. Toplu görünümü ile özellikle pencere kenarlarında sıklıkla tercih edilir. Çiçeklerinin hoş kokusu bulunur. Suyu çok fazla sevmez ve toprağı kurudukça sulanması tavsiye edilir.

Gelincik Çiçeği

gelincik cicegi

Genelde evlerde ya da bahçelerde bakmak için uygun olmayıp kırlarda kendiliğinden yetişir. Gelincik çiçeğinin kokusu hoş değildir ve kokusu için tercih edilmez. Ancak canlı kırmızı renkleri ile yetiştiği ortama özel bir güzellik katarlar.

Guzmanya Çiçeği

salon çiçeklerinin isimleri

Ev ve bahçelerde rahatlıkla kullanılabilecek bir çiçek türüdür. Uzun süre çiçekli kalması yüzünden tercih edilir. Çok yılık olduğu için geniş kesimler tarafından tercih edilir. Doğrudan güneş ışığı istemez ve aşırı sıcakları da sevmez. Aynı şekilde aşırı soğuklardan da korunması gerekir. Bulunduğu ortamda hava akımının olmamasına da dikkat edilmelidir. Genelde kırmızı çiçeklere sahiptir ve çiçek tonları zamanla turuncu ve sarı tonlarına da dönüşebilmektedir

Gül

gül

Farklı renkleri ile birlikte gül en özel çiçeklerden birisi olmaktadır. Gül tek başına genelde ev içinde yetiştirilmesi tercih edilmez ama minyatür güller ev içinde saksıda bakmak için uygundur. Bunun dışında bahçede, parkalarda ve geniş alanlarda güzellikleri ve kokuları ile tercih edilirler. Güller aşk, sevgi, dostluk gibi pek çok anlama geldiklerinden en çok bilinen ve tercih edilen çiçekler arasında yer almaktadırlar.

En güzel çiçek isimleri özellikle doğacak bebeklerine isim koymak isteye anne ve babalar tarafından merak ediliyor. Çocuğunuza çiçek isimlerinden seçim yaparak bir tercihte bulunmanız onların çiçekleri zarafetini taşımaları için yardımcı olacaktır.

Ev çiçekleri isimleri ise evde bakılacak çiçeklerin neler olduğunu gösteriyorlar. Evde çiçek bakmak özellikle eve hoş bir görünüm katmak, pozitif enerji yaymak gibi konular açısından büyük önem taşıyorlar. Salon çiçekleri isimleri sayesinde geniş salonlarda kullanılacak çiçekleri öğrenebilecek ve bu sayede hangi çiçeklerin salonda yetişmesinin uygun olduğunu anlayabileceksiniz.

Çiçek türleri isimleri ve özellikleri hangi çiçeklere nasıl bakım göstermeniz gerektiğini de size ifade ediyorlar. Çiçek türleri ve isimleri bilmeniz halinde bakmak istediğiniz çiçeğin doğru yetiştirilmesi koşullarını da yerine getirmiş olabileceksiniz. Kırmızı, mor, sarı, beyaz çiçek isimleri farklı renklerde olan çiçekleri de keşfetmenizi sağlıyorlar. Canlı çiçek isimleri çiçek severlerin yeni çiçekleri tanımalarına da fırsat veriyor.

Hanımeli

hanımeli çiçeği

Görünümü ile hoş izlenimler yaratan ve bahçe ve balkonlarda sık tercih edilen hanımeli çiçeği sıcak iklimleri sever ve soğuğa karşı oldukça hassastır. Çok fazla suyu sevmemekle birlikte toprağı kuru tutulmamalıdır. Genelde sarı ve beyaz tonlarında çiçeklere sahiptir.

Hercai Menekşe

mor çiçek isimleri

Menekşe türleri arasında büyük yaprakları ile dikkat çeker. Güzel kokuya sahiptir ve kadifeyi andıran dış yüzeye sahiptir. Çok çeşitli renk tonlarında görülür. Ev içinde ve balkonlarda rahat bir şekilde yetiştirmek için uygundur. Çok fazla soğuğu sevmediği için soğuk geçen bölgelerde kış mevsimlerinde ev içine alınmalıdır. Zor bir bakım gerektirmez. Fazla suya ihtiyacı yoktur ve toprağı kurudukça su verilmesi gerekir. Kışın yapraklarını dökmez ve nemli toprakta yeşilliğini korumaya devam eder.

Hüsnüyusuf Çiçeği

hüsnüyusuf çiçeği

Renkli yapısı ile dikkat çeker ve bir araya gelen küçük çiçekler ile güzel bir görünüm sergiler. Evde ve balkonda yetiştirmek için idealdir. Farklı renk tonlarında bulunduğu gibi özellikle kırmızı ve pembe tonlarında görülür. Aşırı soğuk ve aşırı sıcakları sevmez, toprağı kurudukça su vermek gerekir.

Itır Çiçeği

Itır çiçeği

Çok narindir ve genelde nemli bölgelerde bulunur. Ev içinde bakmak için uygun değildir. Aşırı sıcaklardan hoşlanmaz ve aynı şekilde çok soğuklara karşı da hassastır. Bakımı için özel bir dikkat gerektirir.

Kadife Çiçeği

kadife çiçeği

Genelde turuncu renklerinde olur ve evlerde ya da bahçelerde sıklıkla tercih edilir. Güzel bir kokuya sahiptir ama en çok renkli yaprakları ile dikkatleri üzerine çeker. Katmanlı yaprakları sayesinde güzel bir görünüm sunar. Çok fazla suyu sevmemesine rağmen toprağının kuru kalmaması gerekir.

Kaktüs

kaktüs

Çiçekler arasında dikenleri ile öne çıkan kaktüs çok güç şekilde çiçek açmaktadır. Çiçeği kısa ömürlü olup açması da uzun sürmektedir. Soğuklardan ve nemden hoşlanmaz ve güneş ışığına ihtiyaç duyar. Ayrıca toprak koşullarının da kaktüs türüne göre uygun hazırlanmış olması gerekmektedir. İklim şartları yüzünden Türkiye’nin çoğu bölgesinde bahçe ya da açık alanda yetiştirilmez.

Kalanşo

kalanso cicegi

Farklı renkleri ve deriden hissi veren yaprakları ile dikkat çeken kalanşo ev içinde bakılacak çiçeklerden birisidir. Bakımı oldukça kolaydır ve kolay şekilde çiçek açabilmektedir. Çok fazla suyu sevmediği için günlük olarak su verilmemesi gerekir ancak susuz kalmamasına da dikkat edilmelidir. Doğrudan güneş ışığından hoşlanmadığından yarı gölge yerde saklanmalıdır.

Karanfil

ev çiçekleri isimleri

Aşkın, tutkunun, sevginin ve dostluğun ifadesi olan karanfil evde, balkonda ve bahçede rahatlıkla bakılabilen bir çiçektir. Son derece zarif olan çiçeği ve görünümü sayesinde herkesin hoşuna gider. Suyu seven bir yapıdadır ve susuz bırakılmamalıdır. Ayrıca doğrudan güneş ışığı almamalı ve gün içerisinde belirli saatlerde güneş alacak bir yerde muhafaza edilmelidir.

Kasımpatı

kasimbati cicegi

Güllerden sonra en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alan kasımpatı özellikle büyük çiçekleri ile dikkat çeker. Kolay yetişebilen kasımpatı güneşi ve suyu çok sever bu yüzden iki ihtiyacı ihmal edilmemelidir. Bahçelerde yetişmesi için uygun olup çok fazla bakım gerektirmez.

Lale

lale çiçeği

Dünyanın en zarif çiçekleri arasında yer alır. Kırmızı, sarı, beyaz, turuncu gibi farklı renklerde bulunur. Hem bakım hem de hediye etmek için tercih edilir. Son derece zariftir. Lale, soğandan yetişen bir çiçek olduğu için ekim zamanı yılın belirli dönemleridir. Doğrudan güneş ışığını sevmez. Çok fazla sudan hoşlanmaz ama güneş ve suya doğru şekilde yetişmek adına ihtiyaç duyar.

Leylak

leylak çiçeği

Kokusu ile ideal bir bahçe çiçeği olan leylak özellikle açtığı bahar dönemlerinde etrafa yaydığı hoş kokular ile tercih edilen bir çiçektir. Renginden ötürü bulunduğu ortama da ayrı bir hava ve güzellik katar. Yetişmesi için uygun sıcaklık, güneş ve su şartlarının sağlanması gerekir. Temelde ağaçta yetiştiğinden ev içinde bakılması uygun değildir.

Lilyum

çiçek türleri ve isimleri

Zambakgiller ailesine mensup olan lilyum hoş kokusu sayesinde etrafa çok güzel kokular yayar. İdeal bir bahçe çiçeğidir. Özellikle iri polenleri sayesinde arıların da çok sevdiği bir çiçektir. Narin yapısı nedeniyle çok soğukları ve rüzgarı sevmez.

Manolya Çiçeği

manolya çiçeği

Manolya ağacının çiçekleri olan manolya çiçeği ilkbaharın geldiğini müjdeler ve özellikle hoş kokuları ile etrafa güzel kokular yayar. Çok sıcak ve çok soğuk olmayan bölgelerde yetişebilir. Suyu sever ve toprağının biraz nemli kalması gelişimini destekler.

Nilüfer

nilüfer çiçeği

Tropikal iklimlerde ve tatlı su birikintilerinde yetişen nilüfer toprağa bağlı değildir ve doğrudan besinini sudan alır. Bu yüzden bahçelerdeki özel süs havuzlarında yetiştirilebilir. Lotus olarak da bilinen nilüfer pek çok kültürde zarafetin sembolü olarak görülmektedir.

Orkide

orkide cicegi

Orkide toprak yerine genelde ağaç kabuğu ya da küçük çakılları tercih eder ve besininin çoğunluğunu güneş ya da havadan alır. Bu bakımdan güneşi çok sevdiğinden doğruda güneş ışığı almalıdır ama ışığı uzun süreler boyunca değil, belirli süreler kapsamında almalıdır. Sulamasına dikkat edilmelidir ve çok fazla su verilmemesi gerekir.

Papatya

papatya

Farklı çeşitleri bulunan papatyalar, evde, balkonda ve bahçede yetişmeye uygundurlar. Yapılarına göre küçüklük ve büyüklük taşıyan papatyalar farklı renklerde bulunurlar. Suyu seven bitki olmasına rağmen sulama için aşırıya kaçılmamalıdır. Güneş ışığı almasına dikkat edilmelidir.

Yasemin

yasemin cicegi

Zarafetin sembolü olarak bilinen yasemin kokusu rahatlatıcıdır. Tropikal bölgelerde yetişen bir çiçektir ve çok sıcak ya da çok soğuktan hoşlanmaz. Ev içinde bakılabilir ancak ideal ısı ortamının sağlanmasına dikkat edilmelidir. Çok fazla güneş ışığını sevmediği için genelde tül, perde gibi alanlarda tutulmalıdır. Ayrıca yasemin çok büyüdüğü için bahçe gibi alanlarda da özellikle çardak yanlarında tercih edilmektedir.

İlişkili Bağlantılar