1 Yaş Doğum Günü Pastası için Lezzetli 10 Pasta Tarifi

1 Yaş Doğum Günü Pastası için Lezzetli 10 Pasta Tarifi

Çocuğunuzun her doğum günü çok önemlidir ama 1 yaş doğum günü ve 1 yaş doğum günü pastası çok daha önemlidir. Ona vereceğiniz en güzel hediye ise el yapımı güzel bir pastadır. Her anne çocuğunun ilk yaş günü partisinin kusursuz ve güzel geçmesini bekler ve bunun için elinden gelen her şeyi yapar. Buna doğum günü pastası da dâhildir.

1 yaş doğum günü pasta modelleri arasından seçeceğiniz güzel bir pastayı evde kendiniz de uygulayabilir ve doğum günü misafirlerine el yapımı yaş pasta ikram edebilirsiniz. Doğum günü partisine gelen herkes birbirinden farklı doğum günü hediyeleri getirirken siz de muhteşem el yapımı pastanız ile o önemli günü taçlandırabilirsiniz.

1 yaş doğum günü pastası erkek çocuk için tasarlanıyorsa ona kral taçlı bir pasta yapabilirsiniz. Erkek çocuğunuzun birinci yaşını kutlarken onun seveceği renkler bebeğinizin dikkatini çekecektir… 1 yaş doğum günü pastası fiyatları istediğinizden daha yüksekse siz kendi ellerinizle güzel bir pasta hazırlamayı denemelisiniz. Böylece el yapımı pasta ile hünerlerinizi de gösterebilirsiniz. 1 yaş doğum günü pastası resimli olarak internette arattıktan sonra tariflerine bakarak siz de evde aynısını uygulayabilir ve güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Kendi el emeğinizle yaptığınız bu lezzetli pasta çocuğunuzun en önemli günlerinden bir tanesine daha da renk katacaktır.

Şimdilerde herkes şeker hamurlu doğum günü pastaları yapmaya ve almaya başlasa da o tat sizin damak tadınıza göre değilse 1 yaş doğum günü pastaları şeker hamursuz olarak da hazırlayabilirsiniz. Birbirinden farklı meyve şekerlemelerle de süsleyebilir ve sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Doğum günü pasta yazıları ile destekleyerek de doğum günü pastanızı özelleştirebilirsiniz.

1 yaş erkek doğum günü pastası ve 1 yaş kız doğum günü pastası çok özel ve güzeldir. Bebeğinizin fotoğraflarından oluşan güzel bir pasta hayal edin… Ne kadar da güzel bir tablo olmaz mıydı? 1 yaş erkek bebek doğum günü pastaları güzel bir kral tacı ile 1 yaş kız bebek doğum günü pastaları da güzel bir prenses tacı ile tasarlanabilir. Böylece 1 yaş doğum günü pastası nasıl yapılır derdinden de kurtulmuş olursunuz çünkü fikriniz de tarifiniz de hazır. Şimdi sırada işe koyulmak var…

İlişkinizin en başlarına dönün, bir bebeğinizin olma hayalinin bile uzak olduğu zamanlara… O zamanlarda erkek arkadaşa doğum günü hediyesi olarak bir pasta hazırlamak ne kadar da heyecanlıydı değil mi? Şimdi de onunla birlikte sahip olduğunuz dünyanın en güzel çocuğuna hazırlayacaksınız bu güzel doğum günü pastasını… Hamaratlığınızı konuşturup, yıllar içinde aşçılığınızın üstüne ne kadar koyduğunuzu göstereceksiniz… Şimdi hazırsanız sizin için hazırladığımız tariflere göz atmalı ve sizin için en uygun olan pastayı yapmaya başlamalısınız… Haydi bakalım herkes mutfaklarına…

Beyaz Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler:
  • Kek İçin: 4 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı su, 1/2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.
  • Krema İçin: 3 yemek kaşığı un,  7 yemek kaşığı tozşeker, 1 yumurta, 2 buçuk su bardağı süt (500ml.), 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya.
  • Üzeri İçin: 1 buçuk su bardağı soğuk süt, 2 paket krem şanti, 100gr beyaz çikolata.

1 Yaş doğum günü pastası

Hazırlanışı: Öncelikle pandispanya için oda ısısındaki yumurtaları toz şekerle birlikte, kabarıp krema gibi olana kadar (yaklaşık 5 dakika boyunca) yüksek hızda çırpın. Daha sonra suyu ilave edip karıştırın. Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek düşük devirde, tüm malzemeler homojen olana kadar karıştırın. Kelepçeli yuvarlak bir pasta kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru koyup 170 °C ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Daha sonra keki 4-5 dakika bekletip kalıptan ayırarak soğumaya bırakın. Bu arada kreması için yumurta ve şekeri bir tencerede tel çırpıcı ile çırpın. Unu ilave edip karıştırdıktan sonra sütünü de ilave ettikten sonra orta ateşte koyulaşıp kabarcıklar çıkarmaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Sonrasında altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek kremayı soğumaya bırakın. Üstünde kullanacağınız krem şantisini de soğuk sütle hazırlayıp dolapta dinlendirin. Krem şantinin üçte birini, soğumuş iç kremaya ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Pastayı tırtıllı büyük bir bıçak yardımı ile enlemesine üç parçaya bölün.  İlk katını pasta servis tabağına alıp kremanın yarısı dökün. İkinci katını yerleştirip tekrar kremasını yayın ve üçüncü parçayı da üstüne ekleyin. Krem şanti ile pastanın her yerini kaplayın. Beyaz çikolatayı da üzerine rendeledikten sonra pastanın her tarafını beyaz çikolata parçaları ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat soğuması için dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Renk Renk Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler:  5 yumurta sarısı, 2/3 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı limon rendesi, 5 yumurta akı, 1 buçuk su bardağı un, ¼ çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 6 farklı gıda boyası, 1 paket krem peynir, 1 paket sıvı krema, 1 çay kaşığı vanilya.
  • Üzeri İçin: 1 paket krem şanti, rengârenk şekerleme ya da çikolata.

1 Yaş Doğum Günü Pastası

Hazırlanışı: İlk önce geniş bir kâseye 5 yumurta sarısını alın. Daha sonra yumurtaları mikser ile yaklaşık 3-4 dakika kadar çırptıktan sonra üzeri köpüren yumurtaların içerisine yarım su bardağı kadar şekeri yavaş yavaş ilave edin. Ardından harcın içerisine 2 yemek kaşığı rendelenmiş limonu ve 1 çay kaşığı limon suyunu da ilave ettikten sonra kaşık ile karıştırın. Sonrasında geniş bir kabın içerisine yumurta aklarını alın ve mikser ile üzeri kar beyaz oluncaya kadar çırpın. Kar gibi olan yumurta aklarının içerisine 4 -5 yemek kaşığı kadar şeker ilave edin ve mikser ile çırpmaya devam edin. Çırpmış olduğumuz yumurta aklarının içerisine daha önce hazırlamış olduğunuz sarı yumurta harcını ilave edin ve kaşık ile güzelce karıştırın. Sonrasında da 3- 1 buçuk su bardağı kadar unu süzgeçten süzerek harcımızın içerisine alın. Oda sıcaklığında erittiğimiz 3 yemek kaşığı tereyağını ilave edip bütün harcı karıştırın. Sonra harcı 6 ayrı kâseye ayırın. Ayırdığımız harçların her birinin içerisine 1’er çay kaşığı kadar gıda boyası dökün ve gıda boyasını kek harcı ile güzelce karıştırın. Hazırladığımız renkli kek harcını kat kat dökerek 190 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Pişen kekin her renkli katını keserek diğerlerinden ayırın. Daha sonra bir kâseye 1 paket krem peyniri alın ve içerisine 1 çay bardağı kadar toz şeker ve 1 çay kaşığı vanilya ilave edin. Krema harcını yaklaşık 3-4 dakika kadar mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra sıvı kremayı ayrı bir kasede katılaşıncaya kadar mikser ile çırpın ve diğer krema harcının içerisine alıp kaşık ile güzelce karıştırıp kremayı elde edin. Sonrasında her katın arasına bu kremayı sürün. En üste de kremşantiyi hazırlayıp döktükten sonra şekerlemelerle süsleyin. Afiyet olsun.

Kral Tacı Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler:
  • Pandispanya Hamuru İçin: 3 adet yumurta, 3 fincan şeker ve un, 1’er paket vanilya ve kabartma tozu, 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ.
  • Kreması İçin: 1 Adet yumurta sarısı, 7 yemek kaşık şeker, 2 yemek kaşık un, 2 yemek kaşık buğday ya da mısır nişastası, 2 su bardak süt, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşık margarin.

Bir yaş doğum günü pastası

Hazırlanışı: Öncelikle yumurtaları ve şekeri karıştırıp iyice çırpın. Sonra sıvıyağı ve 2-3 yemek kaşığı sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra da unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığımız karışımı yağladığınız fırın kabına döküp 180 derecede pişirin. Daha sonra kremasını hazırlamaya başlayın. Yumurtanın sarısı ve şekeri bir tencereye koyup karıştırın. Un ile nişastayı da ekledikten sonra soğuk sütü de ilave ederek iyice karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirdikten sonra kremanın kaynamaya başladığını göreceksiniz. 1 dakika sonra altını kapatıp vanilyayı, yağını da ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra soğuyan pandispanyayı bıçak yardımı ile iki parçaya bölün. Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsiye önce pandispanya parçasını koyup üzerine kremanın yarısını dökün. Sonra diğer katı da koyup aynı işlemi tekrarlayın. En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır krem şantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın. Ya da şimdilerde moda olan şeker hamurunu hazır olarak alıp ona şekil verebilir ve üzerine şeker hamurundan yaptığınız küçük figürler ve kral tacını da yerleştirerek pastanızı süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun…

Vişneli Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler:
  • Kek İçin: 4 yumurta, 1 bardak şeker, 1 bardak süt, 1 bardak sıvıyağ, 1/2 bardak kakao, 1 kabartma tozu, 1 vanilya şekeri, 3 bardak un.
  • Üzeri İçin: 2 paket kremşanti, 2 bardak süt, 1 bardak vişne kompostosu, 1-2 bardak kompostodan geri kalan vişne suyu, 1 paket vişneli jöle.

1Yaş doğum günü pastası

Hazırlanışı: Öncelikle pandispanya için 4 yumurtayı ve şekeri bir kaba koyup, köpürene dek, 5 dakika boyunca çırpın. Sütü, sıvıyağı, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son olarak da unu ekleyin ve tekrar çırpın. Kekin yapışmaması ve kolay çıkması için kek kabınızı önce tereyağı ile yağlayın daha sonra da üzerine un serperek daha kolay çıkacak hale gelmesine yardımcı olun. Çırptığınız karışımı kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 150° - 200° C fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek pişerken krem şantiyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Derin bir kaba 2 paket krem şantiyi hazırlayın. Daha sonra krem şantiyi buzdolabına koyun ve biraz soğutun. Bu arada soğuyan keki kabından çıkarın ve keki ikiye bölün. İlk katına kremşantinin yarısını dökün. Kekin ikinci katını yerleştirin. Üzerine ve kenarlarına geride kalan kremşantiyi ekledikten sonra her yerini kapayın. Vişne kompostosundan çıkardığınız vişneleri pastanın üzerine yerleştirin. Üst süslemesi için de bir tencereye vişne kompostosundan kalan vişne suyunu koyun. Jöle biraz katılaşmaya başlayıp, göz göz pişince tencereyi ocaktan alin. Pastanın en üstüne son olarak hazırladığınız jöleyi de yavaş yavaş gezdirin ve daha sonra pastayı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çilekli Doğum Günü Pastası

Malzemeler:
  • Kek İçin: 4 adet yumurta, 1 yemek kaşık tereyağı, 1 su bardak toz şeker, 1 çorba kaşık toz şeker, 1 paket vanilya, 1 tutam tuz, 4 çorba kaşık sıcak su, 3/4 su bardak un, 100 gram buğday nişastası, yarım çay kaşık kabartma tozu.
  • Krema İçin: 1 paket pasta kreması, yarım paket margarin, bir buçuk su bardak süt, 1 paket vanilya.

1 Yaş doğum günü pastası

Hazırlanışı: Öncelikle tereyağını eritip soğumaya bırakın. Yumurtaların sarı ve aklarını ayırdıktan sonra yumurta sarılarını 4 çorba kaşığı sıcak su, toz şeker ve vanilya ile kıvam alıncaya kadar çırpın. Erimiş tereyağını da ekleyin. Diğer tarafta da yumurta aklarını tuz ile birlikte sertleşip, kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta aklarını diğer karışıma ekleyerek yavaşça karıştırın. Kar haline gelen yumurtaların sönmemesine dikkat edin. Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyip yine yavaşça karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin. Sonra keki kalıptan çıkartıp enlemesine 3 parçaya bölün. Çileklerin 100 gramını ayıklayıp çatalla ezerek püre haline getirdikten sonra püreyi keklerin üzerlerine sürün. Krema için margarini mikserle çırpın. Pasta kremasını, vanilyayı ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kremayı sürün. Çilekleri dizip üzerine diğer kek dilimini yerleştirin. Tekrar krema sürüp çilek dizme işlemini yapın. Son kek dilimini de yerleştirdikten sonra üzerini krema ile sıvayın. Kalan çilekleri dilimleyip pastanın üzerini dizin. Buzdolabında bir saat bekletip dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.