Doğum Günü Pastası | En Özel 10 Doğum Günü Pasta Tarifi

Doğum Günü Pastası | En Özel 10 Doğum Günü Pasta Tarifi

Doğum günlerinde en önemli konu pasta seçimidir. Bu pasta seçimleri, doğum günü sahibinin zevkine göre yapılmalıdır; çikolatalı, meyveli, kestaneli, krokanlı ya da beyaz çikolatalı olabilir. Unutmayın ki doğum günü pastası seçerken en çok önem verilmesi gereken şey, doğum günü sahibinin zevkleridir…

Doğum günü pasta çeşitleri göz önünde tutulduğunda seçim yapmak biraz zor gibi gelebilir ama eğer doğum günü sahibini tam olarak tanıyorsanız aslında zannedildiği kadar zor da değildir. Son zamanlarda çok popüler olan şeker hamurundan doğum günü pastası da seçenekleriniz arasında olmalıdır. Doğum günü pastaları görseller ile internetten de bakılabilir ve internetten bu konuda yardım alınabilir. Bu şekilde doğum günü pastası resmi beğenip onun benzerini de özel olarak yaptırabilir ya da belki de kendiniz bile yapabilirsiniz.

Doğum günü pastasını kendi ellerinizle yapmak ve bu şekilde güzel bir sürpriz hazırlamak istiyorsanız doğum günü pastası yapımı için arkadaşlarınızdan, yakınlarınızdan ya da internetten faydalanabilirsiniz. Emin olun onlar sizi, en iyi pastayı yapmanız konusunda yönlendirecektir. Bu şekilde doğum günü pastası tarifi alarak hazırlıklara da başlayabilirsiniz.  Emin olun bu pasta doğum günü hediyeleri arasında en güzeli olacaktır.

Dikkatinizi Çekebilir; Doğum Günü Pasta Yazıları

Dikkatinizi Çekebilir; Doğum Günü Sözleri

Sizin o kadar emek vererek, araştırarak ve özenerek hazırladığınız bu güzel doğum günü pastası o gecenin, doğum günü sahibinden sonraki, en önemli yıldızı olacaktır. Doğum günü pastası mumlu ve maytaplı görüntüsüyle güzelliğini ve önemini bir kez daha arttıracaktır. O önemli gün için toplanan herkes, güzel ve lezzetli ev yapımı bir pasta yemek için emin olun sabırsızlanacaklar…

İnternetten araştıracağınız doğum günü pastası resimli haliyle hoşunuza gittikten sonra tariflerini öğrenebilir ve malzeme seçimine özen göstererek hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tabi ki doğum günü pastası kadar önemli olan bir diğer konu da, doğum günü pasta yazıları olacaktır. Bu konuda fikir sahibi olmak ve yardım almak için sitemizdeki doğum günü pasta yazıları konusunu okuyabilirsiniz. Böylece, hazırladığınız muhteşem pastanın daha da mükemmel görünmesi için tüm detayları düşünmüş ve hiçbir ayrıntıyı atlamamış olacaksınız. Doğum günü sahibi de onun için harcadığınız emekleri gördüğünde emin olun mutluluktan gözyaşlarına hâkim olamayacak… Erkek arkadaşa doğum günü hediyesi olarak da düşünebileceğiniz birbirinden güzel el emeği doğum günü pastaları, sizin aşkınızın da simgesi olacaktır. Bu pasta, ilişkinizi ve ona olan sevginizi anlatmanın en tatlı yolu olabilir.

Şimdiye kadar hiçbir pasta yapmamış da olabilirsiniz, korkmayın. Bunun için birazdan vereceğimiz birbirinden güzel pasta tariflerine bakarak evinizde deneyebilirsiniz. Hatta emin olamadığınız zaman birkaç gün önceden demo çalışması yaparak elinizin lezzetinden de emin olabilirsiniz. Şimdi kafanızdaki tüm soru işaretlerini temizleyin ve bir an önce pasta yapımınıza başlayın. Hep birlikte bir göz atalım bakalım doğum günü pastası nasıl yapılır?

Kakaolu Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler:
  • Hamuru İçin: 8 adet yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı un, 2 kabartma tozu, 1 paket kakao
  • Arası için: 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 yumurta, 3.5 litre süt
  • Üzeri için: 1 paket sade krem şanti
  • Süslemek için: Kurabiye, boncuk şekerleme, çilekli sos

Hazırlanışı: Öncelikle 4 yumurta ve 1 bardak toz şekerini kar haline gelene kadar çırpın. Daha sonra kakao, un ve kabartma tozunu eledikten sonra hamura ekleyin ve çok yavaş bir şekilde karıştırarak unu yumurtaya yedirin. Hamuru yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen fırın tepsisine döktükten sonra önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalan hamur malzemeleri ile (yarısını kullandık) aynı şekilde bir tane daha hamur yapıp pişirin. Pişen keklerinizi fırından çıkarıp üzerlerini temiz bir bezle kapatarak beklemeye alın. Bu arada muhallebi için tencereye un şeker yumurta ve sütü alıp çırpma teli ile çırpın ve tencereyi ateşe alıp orta ateşte pişirin. Muhallebiyi ateşten alıp 50 gr. margarin ekleyerek soğumaya bırakın. Soğuyunca blenderdan geçirin. Kekleriniz soğuyunca bir tanesini geniş ve düz bir tepsiye alın, üzerine muhallebinin tamamını boşaltın ve diğer kek ile üzerini kapatın. Sonrasında krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve pastanın tamamını kaplayın. Önceden herhangi bir kurabiye hamuruyla istediğiniz harflerde kurabiyeler hazırlayabilir ve pastanıza, hazırlamış olduğunuz bu kurabiyelerle istediğiniz ismi yazabilirsiniz. En son olarak da yanlarından çilekli sos akıtabilir ve üzerini boncuk şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. En son olarak da pastanızı buzdolabında dinlenmeye bırakın. Daha sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolatalı ve Çilekli Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler:

  • Pandispanya Hamuru İçin: 4 orta boy yumurta, 1 su bardağından biraz az toz şeker, 1 su bardağından biraz az elenmiş un, 1 yemek kaşık sıvı yağ ve çok az tuz.
  • Kreması İçin: 1 Adet yumurta sarısı, 7 yemek kaşık şeker, 2 yemek kaşık un, 2 yemek kaşık buğday ya da mısır nişastası, 2 su bardak süt, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşık margarin veya tereyağı İsteğe göre limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı: Öncelikle pandispanya hamuru için yumurtanın beyazını sarısından ayırın. Yumurtanın beyazını çok az tuz ile cam ya da metal bir kapta hafif kar haline gelene dek yüksek hızda mikser ile çırpın. Şekerin yarısını ekleyip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya sürdürün. Ayrı bir kapta, kalan şeker ile yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi açık sarı renk alana kadar bu işleme devam edin. Daha önceden çırptığınız yumurta beyazlarının içine sarılarını da ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla beyazları söndürmeden karıştırın. Sonrasında sıvı yağı da ilave edip hafifçe karıştıralım. Önceden yağlanıp unlanmış yuvarlak pasta kalıbına hamuru dökün. 175 °C dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Hafif soğuduktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Daha sonra kremasını hazırlamaya başlayın. Yumurtanın sarısı ve şekeri bir tencereye koyup karıştırın. Un ile nişastayı ekleyin. Ardından soğuk sütü ilave edip karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve isteğe göre limon kabuğu rendesini ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra soğuyan pandispanyayı bıçak yardımı ile üç parçaya bölün. Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsiye önce pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı dökün (kremanın 1/2 sini kullanın). Sonra diğer katı da koyup aynı işlemi tekrarlayın. En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır krem şantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın. Çevresini çikolata ile süsleyebilir ve meyveler yerleştirebilirsiniz. Afiyetler olsun…

Kolay Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler: 3 bardak süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, Bir paket hazır pandispanya keki, Kekin arasına ve üstüne koymak için meyve (çilek, muz veya frambuaz), Bir kutu krem şanti (sade), Bir kutu hazır pasta kreması (sade), 25 gram margarin ya da tereyağı

Hazırlanışı: Hazır pandispanya kekini katından ayırın. Ayrı bir kapta bir bardak süte 2 yemek kaşığı toz şekeri yedirin ve ayırdığınız kekin ilk katını sütün yarısı ile ıslatın. Ardından diğer bir kapta 2 bardak süte bir kutu (2 paket) krem şantiyi, pasta kremasını ve oda sıcaklığında erimiş margarin ya da tereyağını bir mikser yardımı ile çırpın. Krema hazır olduğunda ıslattığınız kekin ilk katının üzerine hazırladığınız karışımı güzelce sürün. Bu katın kalın olmasına dikkat edin. Meyve tercihinizi belirleyin ve ince ince dilimleyin. Kremanın üzerine güzelce yerleştirdikten sonra üzerine kekin ikinci katını yerleştirin. Kalan sütü üst kattaki keke yedirdikten sonra kalan kremayla pastanın her tarafını kapatın. Meyve dilimleri ile süsleyerek pastanızın hazırlığını tamamlayın. Dilerseniz üzerine çikolata rendesi ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Jöleli Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler: 1 kutu çilekli jöle, 1 paket vanilyalı puding, 2 bardak süt, 1 bardak krema, 1 yemek kaşığı toz jelatin, 10-12 adet kedidili, 10-15 adet çilek

Hazırlanışı: Öncelikle bu pasta için yuvarlak ve şekilli bir silikon kaba ihtiyacınız olacak. Pastanızın kalıptan kolay çıkması için kalıbınızı kullanmadan önce suyla çalkalayın. Pasta için önce jöleyi kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayarak kalıbın içine dökün ve donması için bir müddet bekleyin. Jöle hafif donmaya başladığında saplarını ayıkladığınız çilekleri büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya bölerek jölenin içine dizin. Çabuk donması için de bir süre buzdolabında bekletin. Pudingi üzerindeki tarife göre pişirin (ancak bu tarif için pudingi 1,5 bardak krema ve 2 bardak süt kullanarak pişirin. Pudingi soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra 1 yemek kaşığı jelatini 2 yemek kaşığı ılık suda eriterek süzgeç yardımıyla süzerek pudinge ilave edin ve iyice karıştırın. Dolaptan çıkardığınız donmuş jölenin üzerine yine soğuk olan pudingi kedidillerine pay bırakarak dökün ve en üste de kedidillerini dizin. Kalıbınızın üzerini kapatarak en az 3-4 saat buzdolabında bekletin. Pastanız yeterince soğuduğunda servis tabağına ters çevirin ve kalıptan çıkarın. Pastanızı dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Rulo Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler:

  • Hamuru İçin: 3 adet yumurta, 3 fincan şeker ve un, 1’er paket vanilya ve kabartma tozu, 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ.
  • Kreması İçin: 4 su bardağı süt, 2-3 fincan un ve şeker,  1 adet yumurta, Yarım çay kaşığı kadar damla sakızı, 1 adet vanilya ve 50 gram margarin.
  • Üzeri İçin: Ahududu ve krem şanti

Hazırlanışı: Önce hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Yumurtalarımızı ve şekerimizi karıştırıp iyice çırptıktan sonra sıvıyağı ve 2-3 yemek kaşığı sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. En sonunda ise unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazırladığımız karışımı yağladığınız fırın kabına döküp 180 derecede pişmeye bırakın. Bu arada krema için; margarini, vanilyayı ve damla sakızı hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip kıvamını alana kadar pişirin. Piştikten sonra kalan malzemeleri de ekleyin ve mikser yardımıyla 5 dakika boyunca çırpın. Fırından aldığınız keki enlemesine ikiye bölerek inceltin. Kremayı, ikiye böldüğünüz kekin üzerine dökün ve biraz ahududu ekleyip rulo şeklinde sarın. Bu işlemi ikinci kek için de tekrarlayın. Daha sonra krem şantiyi arkasındaki tarife göre hazırlayın ve ruloların üzerini süsleyin. Servisten önce en üstüne yine ahududu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli ve Karamelli Doğum Günü Pastası Tarifi

Malzemeler:

  • Hamuru İçin: 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı kakao, 1 adet kabartma tozu, 4 yumurta, ½ su bardağı esmer şeker 1 adet şekerli vanilin.
  • Dolgu İçin: 1 paket çikolata parçalı puding, 2 su bardağı süt, ½ su bardağı iri kırılmış ceviz.
  • Islatmak İçin: 1 çay bardağı ılık süt,  1 çay kaşığı çözünebilir kahve. 1 tatlı kaşığı toz şeker.
  • Krema İçin: 3 yemek kaşığı sıcak su, 1 çay kaşığı çözünebilir kahve, 1 paket krem şanti, 1 ½ çay bardağı   buzdolabında soğutulmuş süt.
  • Süslemek İçin: 1 su bardağı iri kırılmış ceviz, 1 adet hazır karamel sos.

Hazırlanışı: Kalıbın tabanına pişirme kağıdını serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın (Turbo pişirme: 160°C. Alt-üst pişirme: 170°C). Hamur için; un, nişasta, kakao ve

kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirin. Yumurta ve esmer şekeri ayrı bir çırpma kabına koyun ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika kadar çırpın. Üzerine şekerli vanilini ve elediğiniz un karışımını ekleyip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin. Pişirme süresi yaklaşık olarak 25 – 30 dakika olacaktır. Daha sonra keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kek ılıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve üstteki bombeli kısmını kesip çıkarın. Keki bıçak ile enlemesine üç parçaya bölün. Sonra da dolgunun hazırlığına geçin. Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Sonrasında 1 çay bardağı ılık sütü bir kaseye alın, kahve ve toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kekin ilk katını servis tabağına alın ve kahveli sütün 1/3'ü ile ıslatın. Üzerine pudingin yarısını yayın ve cevizin yarısını serpin. Üzerine ikinci kat keki kapatın ve kalan kahveli sütün yarısı ile ıslatın. Kalan pudingi yayın ve ceviz parçaları sıralayın. Son katı kapatın ve kalan kahveli süt ile ıslatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Krema için; 3 yemek kaşığı sıcak su ve 1 çay kaşığı kahveyi bir bardağa alıp kaşık ile karıştırın. Kahveli suyu ve 1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krema ile pastayı kaplayın. Bir tatlı kaşığının tersi ile kremanın üzerinde şekiller oluşturun. Soğuduktan sonra ceviz parçaları ve karamel sos ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.