Tişört Nasıl Katlanır? Pratik Tişört Katlama Yöntemleri

Tişört Nasıl Katlanır? Pratik Tişört Katlama Yöntemleri

Dikkatinizi Çekebilir ► Kişiye Özel Tişört Tasarımları

Mükemmeliyetçi, düzen düşkünü insanlar evin her köşesinde düzgün bir dizilim sağlamak isterler. Bazı insanlarda bu istek hastalık derecesine ulaşabilse de genellikle evde daha sakin bir ortam oluşması, daha rahat ve daha konforlu bir ambiyans yaratmak için düzenli bir havanın hakim olması önemlidir. Evdeki eşyaların düzgün ve uygun biçimde yerleştirilmesi, temizliğin muntazam bir şekilde düzenli aralıklarla gerçekleştirilmesi ev sahipleri için önemlidir. Sadece eve gelen misafire göstermek için değil evdeki işlerin daha rahat bir şekilde yürütülebilmesi ve daha huzur verici bir ortam yakalanması adına düzenleme girişimleri gerçekleşmelidir.

Özellikle evde sürekli temas halinde bulunulan, sürekli göz önünde olan örtüler, perdeler, kumaştan yapılan eşyalar her zaman düzenli görünmelidir. Zaten evin bir düzen içerisinde bulunmasının, temiz ve tertipli görünmesinin başlıca püf noktası bu tarz eşyaların son derece düzgün görünmesidir. Evin havasını değiştiren örtü gibi aksesuarlar kırışık, dağınık olduğunda ev ister istemez dağınık ve kötü bir görünüme sahip olur, bu nedenle öncelik bu eşyalara yönlenmelidir.

Dikkatinizi Çekebilecek Yazımız:

İnsanların işlerini kolay halledebilmeleri için, pratik bir yaşam sürmek için tabii ki düzen içerisinde görünmesi gereken alanlardan biri de evde yer alan dolaplar ve çekmecelerdir. Bu alanlara yerleştirilen eşyaların bir düzen içerisinde yerleştirilmesi insanlara ev hayatında kolaylık ve pratik bir kullanım olanağı sunar. Buzdolabında ürünlerin yerlerinin belli olması ve her seferinde buna uygun bir yerleştirme, gardıroplarda kıyafetlerin sınıflandırılarak yerleştirilmesi aslında ev yaşamında büyük bir ihtiyaçtır, bunu fark etmeden ister ve düzenli bir yerleştirme sayesinde aslında daha kolay bir kullanım gerçekleştirmiş oluruz.

Bu yazımızda gardırop düzenini inceleyecek sizlere bu konuda tüyolar vereceğiz. Öncelikle gardırobunuzun düzenli görünmesi için kıyafetleri sınıflandırmakta fayda var. Gömlekler, pantolonlar, tişörtler, elbiseler, kazaklar ayrı ayrı düzenlenmelidir. Ütülü gömlekler askılara yerleştirilerek gardıroba düzgün bir şekilde asılmalıdır. Sık kullandıklarınızı orta kısma, daha seyrek kullandığınız gömlekleri kenarlara yerleştirebilirsiniz. Gömleklerin kırışmaması ve sizin daha kolay kullanabilmeniz için askıları birbiriyle sıkışmayacak şekilde alanda boşluk kalacak şekilde yerleştirmekte fayda var. Pantolonlar da eğer kırışmayacak şekilde ise katlanarak gardırobun belirlenen bölgesine yerleştirilmeli, ya da askıya asılmalıdır. Elbiseler askılara yerleştirilerek gardırobun  uzun kapaklı bölümünde kırışmayacak şekilde aralıklarla yerleştirilmelidir. Tişörtler, en sık kullanılan günlük hayatın olmazsa olmazı kıyafetlerimiz ise düzenli bir şekilde katlanarak gardırobun sık kullanılan ön kısımlarında yerini almalıdır.

Peki tişörtlerin düzenli görünmesi için, ütüsünün bozulmadan gardıropta bulundurulması için nasıl bir katlama gerekir? Tişört katlama yöntemleri nelerdir, tişört katlama tekniği nedir?

Tişörtlerinizin düzgün bir şekilde kalmasını, her zaman giyime hazır olmasını, kırışmamasını ve günlük kullanıma uygun olmasını istiyorsanız tişört katlama için şu adımları takip etmelisiniz:

  • Ütülediğiniz tişörtü düzgün bir zemine yayarak düzeltin, altta veya üstte bir çıkıntı kalmamasını sağlayacak şekilde düzleyin.
  • Tişörtün omuz kısmından birkaç santimlik bölümünü sırta doğru kol kısmıyla birlikte katlayın. Daha sonra kolu ters yöne yani dışa doğru katlayın. Diğer omuz için de aynı yöntemi kullanın.
  • İki omuzdan da aynı genişliğe sahip parçalar katladığınızdan emin olmalısınız. Bu parçaları tişörtün merkez kısmında buluşturmalısınız. Yani parçalar yaka hizasında buluşmalıdır, doğru yaptığınızı yakaya bakarak anlayabilirsiniz. Tişörtün yaka kısmında orta hizadan iki tarafa da eşit bir mesafe uzanıyorsa mükemmeli yakaladınız demektir.
  • Tişörtü bu halde iken size dik olacak şekilde çevirin ve alt bölümünden tutarak üçte birlik kısmını yakaya dönük bir şekilde katlayın. Aşağıda kalan kat kısmından tutarak yakaya doğru bir kez daha katlayın.
  • Tişört katlama bittiyse son olarak katlı tişörtü ter çevirin ve yaka kısmı yukarı gelecek şekilde döndürün ve mesafeleri bir kez daha kontrol edin. ,

Eğer tişört katlama tekniği daha etkili olsun istiyorsanız tişörtlerinize daha fazla özen gösteriyorsanız katlama sırasında geniş bir kağıt kullanmayı tercih edebilirsiniz. Her kat arasında biraz kağıt yerleştirirseniz kat izlerinin belirginleşmesini önlersiniz ve tişörtünüz asla kırışık görünmez.

Tişört katlama yöntemi için tişört katlama makinesi de kullanabilirsiniz.

tisort katlama teknikleri

Tişörtlerinizin mağazalardaki gibi muazzam bir düzen içerisinde görünmesini istiyorsanız evde kolay bir şekilde tişört katlama aparatı yapabilirsiniz. Tişört katlama aparatı ile artık kıyafet katlama üşengeçliğinden kurtulacaksınız. Koli parçası veya mukavva kullanarak kendinize tişört katlama işini kolay hale getiren bir aparat hazırlayabilirsiniz.

İşte evde hem ucuz hem de kolay bir şekilde tişört katlama aparatı hazırlamak bu kadar kolay! Artık tişört katlamak ve gardırobu bir düzen hakimiyeti içerisinde tutmak sandığınız kadar zor değil. Kullanım kolaylığına özen göstererek her zaman düzenli olmaya ve ev yaşamında düzenle mutlu olan insanlar için tişört katlama makinesi denilebilecek bu el yapımı ürün kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak.

Diğer pratik yöntemlerden bir tanesi de videomuzda :)

Eğer elbise katlama olayını tamamen ortadan kaldırmak istiyorsanız “Giysi katlama arkadaşınız” sloganıyla yola çıkan FoldiMate güzel bir tercih olabilir :)

Tişörtler günlük hayatta en sık kullandığımız kıyafetlerdir, dolayısıyla bizim düşüncelerimizi, tarzımızı çok kolay bir şekilde yansıtabilirler. Ya da anlamlı baskılar sayesinde sevdiklerimize duygularımızı ifade etmemizi sağlayabilirler. Tişörtler rahat kullanımı kadar sizi yansıtmasıyla da karakterinizi ve tarzınızı ortaya koyabilir.

Örneğin birbirini çok seven ve güzel duygularını her fırsatta ifade etmekten çekinmeyen çiftler için anlamlı sevgili tişörtleri  sevgilinizi çok mutlu edecektir.

sevgili tişörtleri

Hem ilişkinizin hoş ve sempatik bir sembolü haline gelecek hem de sevgilinize verebileceğiniz alternatif bir hediye olarak düşünülmesi gereken bir fikirdir. Özel günlerinizde veya herhangi bir romantik sürprizinizde sunabileceğiniz bu hediye sevgilinizi şaşırtacak bir seçenektir. Hem rahat bir şekilde giyebileceğiniz bir kıyafet hem de anlam taşıyan, sizin duygularınızı en farklı şekilde anlatan ürünlerdir.

Daha da farklılık arayanlar, farkı tişörtlerde hissettirmeyi adet edinenler varsa rahat giyinmeyi seven konforuna düşkün çiftler için fotoğraf baskılı tişört  hem anlamlı hem de kullanışlı bir kıyafet haline gelebilir.

Eşinize veya sevgilinize fotoğraflarınızın baskısıyla süslü tişörtlerden hediye edebilirsiniz. Görsel olarak ikinizi de mutlu edecek ve içinizi ısıtacak bu tişörtler bir harika! İkinizde de aynı tişörtün olması sevgilinize bağlılığınızı hissettirebileceğiniz etkileyici bir detay olacaktır. Sıradanlıktan uzak, farklı hediye seçenekleri arayanlar için şaşırtıcı ve gülümsetici bir seçenek. En güzel anları yansıtan, size mutlu ve romantik anılarınızı hatırlatan fotoğraflarınızın yerleştirildiği tişörtler aşkınıza özel hazırlanmasıyla eşinize kendisini çok farklı ve değerli hissettirecektir.

Tişörtler ile aslında birçok duyguyu ifade edebilir, birçok şey söyleyebilirsiniz. Sevdiğiniz yerleri veya karakterleri göstererek kendinizi çok daha iyi ifade edebilirsiniz. Örneğin şehir sembolleriyle süslü tişörtler memleketine düşkünlerin severek tercih edebileceği farklı ürünlerdir.

Anlamlı, şık ve kullanışlı erkek tişört arayanlar için de memlekete özel baskılı tişörtler hem hoş bir görüntü hem de rahat bir kullanım sağlar. Sevdiğiniz, yaşadığınız ya da memleketiniz olan şehrin özelliklerini yansıtan siyah veya beyaz renk üzerine baskılı tişörtler günlük hayatta kullanabileceğiniz kıyafetler olarak gardırobunuzda yer alacak. Kendinize alabileceğiniz  veya sevdiklerinize hediye edeceğiniz bu tişörtler memleketine düşkün insanları mutlu edecek cinsten farklı bir hediye olacaktır.