Sevgiliye Mektup | En Özel 17 Aşk Mektubu

Sevgiliye Mektup | En Özel 17 Aşk Mektubu

Dikkatinizi Çekebilir ► Sevgiliye Hediye

Sevgiliye duyguları ifade etmenin en güzel yollarından biri de ona mektup yazmaktır. Eski zamanlardan beri süregelen bu hoş geleneği devam ettirmek istiyorsanız aşağıdaki oldukça manalı sözler ile sevgilinize güzel bir aşk mektubu yazabilirsiniz.


“Canım sevgilim,

Sana olan sevgimi anlatmaya hiçbir sözcük yetemez. Bu öyle kuvvetli bir sevgi ki, her an seni yaşamak, seninle yaşamak, seninle yaşlanmak istiyorum. Beni yalnızlığımdan sıyırıp mutlu günlere kavuşturan sensin, yaşadığımın farkına vardıran sensin, huzurun diğer adı sensin. Biricik aşkım, gözlerin kadar parlak olmasalar da seninle yıldızları izlemek, dünyanın en huzurlu şeyi. Çünkü olur da bir yıldız kayarsa dileğim belli; sen … Bil ki; her duamda ellerimi açtığım, her hayalde baş köşeye kondurduğumsun. Bil ki; benim en tatlı uykum, en hakiki mutluluğumsun.

Bazen yokluğunu haykırmak istiyorum, o koca yüreğinin yanımda olmayışından duyduğum hüznü herkes bilsin diye. Sana olan sevgimi herkes iliklerine kadar hissetsin diye avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum: Seni seviyorum.”

Sevgiliye Mektup


“Canımın içi yokluğun beni zora sokuyor. Daha önce böyle bir hüznü tatmamıştım, böyle bir sızı doldurmamıştı yüreğimi. Böylesine üzülmemiş, gecenin karanlığıyla mutsuzluğa boğulmamıştım.

Senden ayrıyken, ellerin ellerimde değilken sevgilim, ben dünyanın en karamsar insanı oluveriyorum. En kötü kabuslara dalıyor, en acılı şarkıları yaşıyor sensizliği buram buram hissediyorum. Seni her şeyim yaparken, sana sevgilim derken bir an bile tereddüt etmedim. Ama senden ayrı kalınca yaşamak konusunda kararsız kalıyorum… Senin sesini duymadan geçen günlerimin hiçbir anlamı yok, hem inan bana zaman geçmiyor bile. Sensiz geçecek bir ömrü asla istemiyorum. Lütfen hep benimle kal. Seni çok seviyorum ve her zaman seveceğim…”

Sevgiliye Mektup


“Hayatımın anlamı,

Sen benim başıma gelen en güzel şeysin! Beni hayatın karanlığından ve solgunluğundan kurtaran, gönlümün neşe ile rengarenk olmasını sağlayansın. Yüreğin o kadar büyük ve temiz ki, seninle sanki bütün kara bulutlar uzaklaştı ve her yerde çok sevdiğim ebemkuşağı. Her yerde var sanki gülümseyen bir fotoğrafın, güzel bakışlım. Seni görmek bile beni o kadar mutlu ediyor ki, seni öylesine seviyorum ki aşkım bunu anlatmaya hiçbir kelime, hiçbir şiir, hiçbir şarkı yetmez. Sana olan aşkımı hiçbir şey ifade edemez.

Senin gibi bir güzelliğe sahip olduğum için, beni ben olduğum için sevdiğini bildiğim için çok mutluyum. Seni tanıdığım için, attığım tüm adımlar içim, seni tereddütsüz hayatıma aldığım için çok mutluyum. Benim sevgilim olduğun için dünyanın en şanslı insanıyım. Sensiz hiçbir yere ait değil, hiçbir sözle mutlu değilim. Sensizken hiçbir yemekte iştahlı, hiçbir mevsimde huzurlu değilim. Her an seni görmek, her an senin yakınında olmak, mümkünse seninle aynı yastığa baş koymak ve ömrüm boyunca seni mutlu etmek istiyorum. Seninle birlikte yaşlanmak, saçlarıma düşen akları seninle birlikte saymak istiyorum. Sen benim dünyadaki en değerli varlığımsın. İyi ki benimlesin. İyi ki varsın! Doğum günün kutlu olsun.”

Sevgiliye Mektup


“Birtanem,

Senin mutlu olman için elimden gelen her şeyi yapar, senin bir damla gözyaşın için her şeyi yakarım biliyorsun. Benim için o kadar değerlisin ki, sanki diğer yarım olmuşsun. Sanki sen ne hissetsen aynısını hisseder olmuşum. Dertlerinle dertlenir, acınla ağlar, mutluluğunla gülümser olmuşum. O kadar sana benzemişim ki, ne zaman huzursuz olsan ben de huzur bulamaz olmuşum. Seni o kadar dinlemişim ki, sesini duymadan hiçbir günü adamakıllı bitiremez olmuşum. Ben sen olmuşum.

Diğer yarım… Seninle geçen zamanlarım o kadar kıymetli ki hiçbir anım boşa akmasın istiyorum. Her anımız ölümsüzleşsin, her sevincimiz tarihe kazınsın istiyorum. Gülüşün dudaklarına sabitlensin ve hiç bozulmasın, gözlerin gözlerimden ayrılmasın istiyorum. Ellerinin sıcaklığı ile ısınmak, seni doya doya yaşamak istiyorum.

Ben her zaman senin yanında kalmak, senin sevgilin olmak, sevdiğin olmak istiyorum aşkım. Beni bir an bile yalnız bırakma. Ben sensiz yarım kalırım. Çünkü ben içimden senin bıraktığın koca boşluğu hiçbir zaman atamam, hiçbir zaman seninle olduğum kadar mutlu olamam. Seni hep aynı aşkla, aynı parıltılı bakışla seveceğim birtanem…”

Sevgiliye Mektup


“Biricik sevgilim… Bazen sanki taşıyorsun içimden. Adın dilime yapışmış, sürekli senin adını söylüyorum. Ruhun ruhuma dolanmış, seninle tatlanıyor hayatım. Nefes almak seninle birlikte iken anlam buluyor, sanki dünyada var olan her şey sevilir hale geliyor. Sanki insanlar sana olan sevgimin kuvvetinden ve büyüklüğünden zarar görecekmiş gibi geliyor. Güzelliğin gözlerimi kamaştırıyor.

Aklımdan hiçbir zaman silemedim yüzünü, silemiyorum da. En umutsuz, en mutsuz anlarımda seninle göz göze geldiğimi hayal ederek güç buluyorum. Senin yanımda, yakınımda olduğunu hissederek tüm huzursuzluklardan bir çırpıda kurtuluyorum. Senin beni sevme şekline hayran ve oldukça minnettarım. Beni o kadar mutlu ve iyi bir insan yaptın ki, sanki senden önce hiçbir anlamım yokmuş gibiydi. Senden önce ben umutsuzluklarla debelenen ve bunun farkında bile olamayan biriydim. Sen benim gözlerimi açtın, hem de sadece o parıldayan gözlerinin ışığıyla. Sen benim kalbimi açtın ve içine daldın hem de sadece gülümseyen dudaklarınla. Sen benim hayatımın anlamı oldun, güzel bakışların, yanımda oluşlarınla. Benimle olduğun için çok şanslıyım… Dünüm, bugünüm, yarınım… Seni her şeyden, herkesten çok seviyorum.

Sen her zaman gülümse… Sen gülümseyince ömrüme ömür ekleniyor. Sen gülümseyince içime ferahlık doluyor…  Seni her zaman ilk günkü aşkla seveceğim… Seninle yaşadığım hiçbir dakikadan dahi pişman olmadım. Seni her zaman mutlu edeceğim aşkım… İyi ki varsın.”

Sevgiliye Mektup


“Gökyüzündeki yıldızlar senin gönlümde yarattığın cennetin bir yansımasıdır gözümde. Seninle aşkımız hayatımızı ikiye bölmenin adıdır sevgilim. O yüzden aşk denilen, her şeyi istisnasız bölüşmektir. Acıları, umutları, hüzünleri, mutlulukları paylaşmaktır. Seninle önümüzde mutluluğa açılan tüm kapıların ardına kadar açık olacağını seziyorum. Seninle bir güzel kayboluyorum çiçek kokulu düşlerde. Yaşamamın seni sevmek gibi özel bir anlamı var artık. Yüreğimi sımsıcak ve güvende hissediyorum, ellerim varken ellerinde.

Şimdi yanımda olsan ve uzun uzun seyre dalsam kirpiklerini, gözlerindeki parıltıya baksam doya doya. O bülbül sesin çınlasa kulaklarımda, ne söylediğin inan hiç önemli değil. Sadece yanımda olsan ve ben varlığınla güç bulsam, büyük bir huzurla dolup taşsa içim. Şimdi yanımda olsan da sevgilim, kulağına fısıldasam en güzel aşk sözcüklerini. En güzel aşk şarkılarını yanındayken dillendirsem. Gülüşünle ısınsam ve tüm aşk şiirlerine beraber konu olsak. Bir kez daha, bir kez daha en içten halimle döksem sana içimdeki duyguları ve varlığının bana kattığı anlamı.

Şimdi seninle olsam ve uzun uzun izlesem yüzünün her santimini. Ellerini tutsam hiç bırakmayacak kadar sıkı ve inatla. Saçlarında gezinse ellerim yine. Yine anlasam ki aşk bu. Aşkın senden başka adı, senden başka sanı yok. Aşkın seninle yaşananlardan başka tarifi yok. Asla tanım kabul etmeyen ve yere göğe sığmayan aşkın, senden başka kimsede yeri yok. Şu dünyadaki en büyük aşkımsın…”

Sevgiliye Mektup


“Biriciğim, her şeyim… Sen beni en iyi tanıyan insansın. Her şeyimi seninle paylaşmaktan, seninle adeta hayat arkadaşı olmaktan ve tüm yolları seninle yürüme ihtimalinden öylesine mutluyum ki.. Seni her şeyden çok severken tabii ki tüm hayallerimin baş rolünde sen yer alıyor, beni sadece sen mutlu ediyorsun. Varlığın bile birçok şeye yeterken beni sevdiğini bilmek inan bana çok iyi geliyor. Senin en ufak bir anlamlı bakışında bile dünyalar benim oluyor.

Sen benim uyumadan önce hayalini kurduğumsun. Sen benim uyanır uyanmaz aklıma düşen meleğimsin. Seni sevmek, beni iyi bir insan yapıyor. Seni sevmek beni dünyanın en huzurlu insanı yapıyor. Çünkü seni severken ben hayatın tüm çirkin yüzlerinden kurtuluyorum. Tüm hesaplamaları bir kenara atıyorum, tüm kötülükleri affediyorum. Seninleyken ben kendimi dünyanın en güvenli yerindeymiş gibi hissediyorum. Sanki o an kıyamet kopsa bize hiç uğramayacakmış, sanki bir felaket olsa bizi teğet geçecekmiş gibi hissediyorum.

Sen benim meleğimsin. Her zaman iyi yönlerimi keşfetmemi sağladın. Bana hayatta güzel bir şeyler de olabileceğini gösterdin. Sen bana hayatın aydınlık bir yüzünün de olduğunu anlattın. Sen bana yaşamayı ve paylaşmayı sevdirdin. İşte bu yüzden seni sevmekten vazgeçemiyorum. Sensiz bir an bile düşünemiyorum. Senin hayalinle uyuyup senin hayalinle sarılırken her sabah hayata, inan seni kaybetmekten çok korkuyorum. Hep benim sevgilim, benim biriciğim, benim can yoldaşım, hayat arkadaşım olarak kal. Seni her şeyden çok seviyorum.”

Sevgiliye Mektup

“Tek başıma, yalnız adımlarla yürüyorum kentin sokaklarında. Üşüyorum. Rüzgarın uğultusuyla ürküyorum. Sen yanımda değilsen sıcaklık hep mevsim normalleri dışında seyrediyor. Ne kadar uzaksan o kadar tahammülsüz oluyorum havaya. Sen bitmek bilmez, yaşam dolu bir şarkısın. Sanırım ben notaları yanlış basıyorum ve iç sızlatıyorsun. Aldırış etmeden canımın yanmasına, beni kör karanlıklara itiyorsun.

Oysa ki, içimdesin. Her an yüreğimde taşıyorum seni, yüreğimde ve kimsenin ulaşamayacağı kadar derinlerimde. İşte bu yüzden yanımda da olmalısın. Çünkü sensizliğin verdiği acıya dayanamıyorum, çünkü sensiz yapamıyorum.”

Sevgiliye Mektup

Erkek Sevgiliye Mektup Erkekler sevgililerinden mektup aldıklarında sevinir mi? Hemen yanıtlayalım: Evet, evet, evet. Çünkü erkekler, her ne kadar biz onları biraz romantizm yoksunu olarak nitelendirsek de hayatlarındaki kadının iz bıraktığı, emek vererek hazırladığı ayrıntıları önemserler. El yazımız, seçtiğimiz kağıt ve zarfımızla onu büyüleyebiliriz. Dolayısıyla fırsat bu fırsat. Sevgililer Günü hazır yaklaşırken ona duygusal, yer yer komik ve içinizden gelen kelimelerle süslediğiniz bir mektupla sürpriz yapın.

İşte sevgiliye mektup yazarken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Mektubunuza Başlarken

İsmini kullanmaktan çekinmeyin. İsminin yanına koyacağınız “Sevgili” ibaresiyle de hitabınıza güzel bir söz oyunu katabileceğinizi hatırlatalım.

  • Yazma nedeniniz

"14 Şubat bahane" ya da "Bize her an Sevgililer Günü" şeklindeki iddialı açıklamalarla söze başlamaktan çekinmeyin. Erkekler, ilişkisine değer ve emek veren, üstelik bunu gösteriden ve gösterişten uzak yapmaya çalışan kadınlardan çok etkilenirler.

  • Sevgilinizi önce geçmişe sonra geleceğe götürün

"Hatırlar mısın?" sorusuyla söze başlamaktan çekinmeyin. Onu mutlu edecek bu mektupta, ikiniz için çok önemli bir anıya ve o anının sizde bıraktığı etkiye yer verin. Eğer ilişkiniz evliliğe giden bir yoldaysa, gelecek planlarınızdan; flört döneminiz devam ediyorsa, ona mutlaka hayatınıza kattığı değerlerden söz edin.

  • Teşekkür edin

“Bana yaşattığın her an muhteşem, sana her bir saniyesini için teşekkür borçluyum” demekten çekinmeyin. Bu cümleyi kurarken de sakın ola –di’li geçmiş zaman kullanmayın. Yoksa sevgiliye mektup , “Sen bu cümleyi okurken ben çok uzaklarda olacağım” trajedisine kadar uzar.

  • Oyuna devam edin

14 Şubat Sevgililer Günü'nü özel kılmak için seçtiğiniz bu yöntemi aranızda bir oyuna dönüştürmeyi deneyin. Mektubunuzun not kısmına şu cümleyi ekleyin: Seneye 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sen de bana yaz!

  • Gönderme zamanı!

Pullu bir zarf çok şaşırtıcı olabilir ancak bunu fazla nostaljik bulanlara önerimiz basit! Birlikte bir resminizi sticker yapın ve zarfın üzerine yapıştırın, ardından onun cebine koyun.

Sevmek şüphesiz ki dünyanın en güzel duygusudur. Ve tabii ki sevilen insan için yapılan her şey de güzeldir. Sevgiyi, içinizdeki yoğun aşkı tarif etmek her zaman zor olur. Sevgiliye mektuplar ile, en güzel sevgi sözcükleri ile oluşturduğunuz güzel bir aşk mektubu ile sevginizi ifade edebilirsiniz.

Sevgilinize bu özel ve romantik sözler dolu mektuplar eşliğinde anlamlı bir hediye vererek aynı zamanda ona harika bir hatıra da bırakmış olursunuz. Onunla geçirilen tüm günler özeldir ancak sevgilinizin doğum gününde veya birlikteliğinizin yıl dönümünde ona anlam yüklü bir aşk mektubu ile etkili bir hediye vermek çok mutlu edici bir davranış olacaktır. Ona büyük mutluluk duyacağı bu güzel sözler ile birlikte hiç unutamayacağı bir hediye vererek gününüzü daha özel ve unutulmaz kılabilirsiniz.

Sevgililer Günü'nde sevgilinize bir hediye alacaksınız. Kaçış yok. Sevgili “sevgilinizin” cinsiyetine bağlı olarak ama bir buket çiçek ya da kravat ama bir tek taş ya da bir oyun konsolu; artık bütçenize göre bir şeyler alacaksınız. Aksini aklınızdan bile geçirmeyin! Sevgililer Günü'nde hediyeden muafiyetin tek yolu, sevgilinizin olmamasıdır zira... Siz bilirsiniz yani...

Mevzunun ciddiyetini idrak edip de hediye konusunda daha mantıklı düşünmeye başladıysanız, bu sene bulduğumuz hayat kurtaracak numaramızı sizlerle de paylaşalım ki hediye stresinden bir nebze olsun kurtulun hiç değilse... İşte karşınızda Sevgililer Günü için nostaljik bir fikir: Sevgiliye mektup!...

Evet, sevgiliye mektup yazacağız. Ne hediye verirsek verelim, yanında bir de romantik mektup "döşeneceğiz". Nostaljik... “Nostaljik” kelimesi, burada, aynı zamanda “ucuz” anlamına da geliyor. Ama yanlış olmasın; pahada ucuz... Yoksa manevi değeri, paha biçilemez. Hem romantik hem nostaljik... Bundan değerli ne olabilir? Hediyemizin yanına iliştireceğimiz “nostaljik” mektupla sevgililerimize onlara verdiğimiz değeri, sevgimizi, aşkımızı anlatacağız. Onlar da bizlere bir kere daha âşık olacaklar. (Yani, en azından biz öyle umuyoruz. Hiç değilse her sene son dakikada aldığımız kahve kupası ya da peluş ayıcıktan başka yöne çekmiş oluruz diye düşünüyoruz dikkatlerini...)

Siz de eğer kupa-peluş döngüsünde sıkışıp kaldıysanız mektup işini deneyebilirsiniz. Yalnız, her türlü hediyede olduğu gibi mektupta da klişelerden kaçınmalısınız: Başlarken hâl hatır sormanıza; bitirirken de büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpmenize falan hiç gerek yok. Öpeceğiniz tek kişi, o gün, sevgiliniz! Unutmayın bu ayrıntıyı lütfen... Bir de “Nasılsın, iyi misin? Beni sorarsan...” kısmını da es geçin. Kız ya da çocuk karşınızda olacak zaten. Burada amaç, “nostaljik” (!) bir jestle o mühim şahsiyete onu ne kadar sevdiğinizi anlatmak. Ciddi ciddi mektuplaşmayacaksınız. Sadece hanımkıza yahut beyefendiye verdiğiniz kıymeti, ona olan muhabbetinizi, aşkınızı anlatın yeter... Aynı eski günlerdeki gibi. Nostaljik ve romantik...