Sevgi Şiirleri - Yüksek Dozda Sevgi İçeren 10 Sevgi Şiiri

Sevgi Şiirleri - Yüksek Dozda Sevgi İçeren 10 Sevgi Şiiri

Dikkatinizi Çekebilir ► Sevgiliye Verilecek En Güzel Hediyeler

Her dönemin değişmeyen modası hiç geçmeyen ve yürekleri sıcacık yapmaya yeten duygusudur sevgi. Yıllar geçer, mevsimler değişir belki araya kocaman bir hayat girer ama yüreklerden taşan sevgiler hiç değişmez. Kelimelerin anlam kazandığı sevgi şiirleri değişmeyen sevgiyi anlatan en önemli yol belki de. Gözlerden taşan, kalpleri hızlandıran sevgiler insan hayatının en güzel anlarını oluşturuyor. Durum böyle olunca gönüllerden taşanlar dillerden en güzel sevgi şiirleri olarak dökülüyor.

Seni seviyorum demenin her geçen gün önemli olduğu bu dünyada insanlar sevgisini anlatmanın çeşitli yollarını arıyor. Her ne olursa olsun tüm yaraların ilacı olan sevgiyi anlamak, anlamlandırmak ise yolun başlangıcı. Bir sevgiyi anlamak aslında çok uzun bir yola çıkmakla eş değer. Aşk ve sevgi şiirleri çıkılan bu yolun su gibi akıp gitmesine yardımcı oluyor. Olmaz denilenler oluyor, gelmez denilenler geliyor. Bazen neşe bazen keder dolu hayat yolunda gülümsenerek hatırlanan ise daima sevgi oluyor.

Her doğan gün başka,
Her doğan gün ayrı gülümsüyor,
Seni sevdiğim zamandan beri…
Nicedir düşümdesin bilir misin?
Düşlerimi yaşamaya gelir misin?


Bilmiyorum…
Bilinmezlerin içerisinde tutunduğum tek dalım sensin.
Ama doğru ama yanlış.
Bazen kızıyorlar bana, sevme bu kadar incinirsin diyorlar
Doğru mu dersin?
Sevmek incitir mi insanı dersin?


sevgi şiirleri

Sevgi şiirleri kısa bir yolculuk yaptırıyor bazense insana. İster geçmişe ister geleceğe. Aslında bunun çok da önemi bulunmuyor. Özlenen, aranan, sevilen her nerdeyse bu yolculuk tam da oraya oluyor. Sevmenin engel tanımadığı ve her yere ulaştığı göz önüne alındığında ise bu eşsiz duygunun insana neler yaptırabileceği geliyor akıllara. Sahi sevginin yaptırmayacağı bir şey var mıdır insana? Sevginin kıymetini bilen, onu en derinden yaşayanların bu soruya vereceği cevabı tahmin etmesi zor değil. Bir insanı sevmekle başlayan bu yolculuk yolda rastlanan her şeyi sevmekle devam ediyor. Sevgi şiiri bir insanı sevmekle başlasa da bittiğinde içerisinde sayısız şey barındırıyor. Her çıkılan yolculuk aslında bir son değil yeni başlangıçları getiriyor. Sevginin evrensel gücüne inanlar bu güzel duyguyu tek bir insana ya da nesneye yüklemeye itiraz ediyor. Çünkü sevmek yalnızca tek bir şeyden ibaret değil. Haklılar. Bir çiçeği sevmek, bir ağacı sevmek, bir kediyi sevmek, bir köpeği sevmek, bir yemeği sevmek, bir kuşu sevmek… Bu örnekler öylesine artıyor ki hayat katlanılabilir oluyor. Bu örnekler öylesine artıyor ki aşk sevgi şiirleri anlam buluyor. Bu örnekler öylesine artıyor ki sevmek yeniden yürürlüğe giriyor.

Gülümsediğin her an dünyam nasıl aydınlanıyor bilir misin?
Duyduğum sesler gördüğüm yüzler daha da güzelleşiyor.
Hiç bilmezdim kuşların bu kadar güzel cıvıldadığını,
Hiç bilmezdim ağaç yapraklarının bu kadar gür olduğunu,
Hiç bilmezdim derelerin böylesine hırçın aktığını.
Senden önce hiçbir şey bilmezdim sevgiye dair.
Bilemezdim sevmenin bu kadar güçlü,
Sevilmenin bu kadar cesur olduğunu.
Bilmediğim daha nice şey varsa hepsini öğrendim.
Seninle yeniden başlayan hayatımda,
Bilmediğim bir şey yok artık.
En çokta neyi öğrendim bilir misin sevgilim?
Seni her sabah yeniden sevmeyi…

sevgi şiirleri

Şiirlere konu olan aşklar, filmlere ilham olan kavuşma anları. Aslında hepsi bize ait. Ne yaşadıysak ne yaşattıysak bu sahneler bu anlar bizi bize anlatıyor. Nasıl ki sevgi şiirleri sevgiliye tüm benliğinizi sunmanızı sağlıyorsa işte bunlarda bizi bize tüm benliğimizle sunuyor. Sevmek zor iş, ciddi bir iş diyor şairler bazen. Yalan da söylemiyorlar belki de. Sevmenin zor bir iş olduğu aslında yaşananlardan çıkarılan sonuçlar için söyleniyor. Sev çünkü sevmek en kolay denir miydi yoksa? Sevmek en kolay iş belki ama insanı korkutan sevgisinin incinmesi, yıpranması, karşılık alamaması. İşte tam da bu noktada sevmek zor bir iş oluveriyor.

Bilinmez akşamlar her zaman korkuttu beni
Her korkumda aklımda sen kalbimde sen.
Bilinmezliğin o uçsuz bucaksız dünyasında
Tek bildiğim hep sen.


Ellerinde bulduğum aşkı büyütüyorum her geçen gün
İçimde kocaman bir sen
Ve bende kalan küçücük bir ben.
Görüyorsun ya, hep benimlesin.


sevgi şiirleri

Sevgi şiirleri Nazım Hikmet söz konusu olduğunda akıp giden bir pınar gibi karşımıza çıkıyor. Piraye’sine aşık, Vera’sına tutkun Nazım Hikmet… Koca bir nesil aşkı, sevgiyi Nazım Hikmet’in dizelerinden öğreniyor. Sevginin gücü Nazım Hikmet’in kaleminden çıkan dizelerle büyüyor. Sevginin gücünü ise usta şairin ‘’Gelsene dedi bana. Kalsana dedi bana. Gülsene dedi bana. Ölsene dedi bana. Geldim, kaldım, güldüm, öldüm‘’ sözleri açıkça gözler önüne seriyor. Yürekte yer edinen sevgilinin söylediği sözler öyle kolay kolay hafife alınmıyor. Öl dese ölünüyor, gel dese gidiliyor. İşte sevgi böyle bir güç. Sevgi insana her şeyi yaptırabilecek kadar kuvvetli bir güç. İki kelime ile dünyaları ateşe vermenizi sağlayacak kadar kuvvetli hem de.

Seni sevdiğimi anladığım gün nefesim kesildi
Sevmenin ne demek olduğunu anladığımda
Aslında korktum.
Sevmekten korkar mı insan?

Sahi korkmaz ya. Ellerin ellerime kavuşmasaydı eğer.
İşte, işte o zaman başlardı yangınlar.


sevgi şiirleri

Sevgi şiirleri ünlü şairlerden çeşitli mısralar sunuyor bize. Eskinin aşkları bir başkaymış dedirten bu şairler birçok kişinin duygularına tercüman oluyor. Sevgi şiirleri ünlü şairlerden çıkıyor bizim yüreğimize kadar uzanıyor. Sevgilinin gözüne bakıp yıllar öncesinde yazılmış bu mısralar yenide hayat buluyor. Her sevgide ayrı parlayan, yüreklerin heyecandan dolup taşmasını sağlayan masum duyguları içerisinde barındıran aşk ve sevgi şiirleri gözlerden akan yaşların mutluluktan olmasını sağlıyor.

Unutulmayacak anım, hiç solmayacak gülüm,
Dikenlerin bahçelerin eşsiz güzelliği.
Senin için bunca çabam
Senin için bunca yorulmam
Bana gelesin diye
Bende kalasın diye
Nasıl güzelsin gözümde bir görsen
Çiçek bahçeleri yanında bir hiç.
Her gün bir yaprağın daha artıyor sanki.
Sana her bakışımda sevmek tekrardan tekrardan tekrardan…


sevgi şiirleri

Her insana duyulan sevgi türü ise değişebiliyor. Sevgiliye duyulan sevgi aşkın en saf haliyle karşımıza çıkıyor. Tek bir insan birden dünyamız haline geliyor. Bir dosta duyulan sevgi ise bambaşka hissetmemizi sağlıyor. Dostluğun verdiği o sıcacık duygular içimizi ısıtıyor. En küçük dertler bile birlikte aşılıyor dostlarla bir olunca. Sevgi mesajları dostlara gönderilirken her zaman iyi ki varsınla bitiyor. Çünkü dosta iyi ki varsın demekten güzel bir seçenek bulunmuyor. Onların sevgisi, varlığı, hoş sohbetleri ve en zor zamanda verdikleri destek birçok şeyden kıymetli oluyor. Birde dosttan öte kardeşe duyulan kocaman bir sevgi var ki insanı her koşulda sarı sarmalıyor. Kardeşe duyulan bu sevgi kimi zaman tüm aşk sevgi şiirleri ne varsa ezip geçebiliyor. Sevginin en saf halini sunan kardeşiniz yıllar geçse de gözünüzde hiç değişmeyecek yeriyle size gülümsüyor. Anne ve babaya duyulan sevgiye sıra geldiğinde ise boğazlar düğümleniyor, gözlere mutluluk yaşları doluyor. Her koşulda bizi seven, kendilerinden önce bizi düşünen anne babalar belki de hayatta en sevdiğimiz insanlar oluyor. En güzel sevgi şiirleri anne babaya yazılıyor bazen.

Bilir misin nicedir sana yandığımı?
Bilir misin nicedir sende söndüğümü?
Gözlerinin bana bir değişi bin hayat bedel,
Bilir misin?
Ya da gel,
Gel hepsini ben sana öğreteyim.


Seni sevmeyi, sende yanmayı, sende sönmeyi…
Gökyüzüm benim,
Gülüşlerinde hayat bulduğum.
Varlığın şükür sebebim, gözlerime bakan gözlerin penceren.
Hiç gitme
Hiç gitme ki hiç bitmesin bu rüya.


sevgi şiirleri

Sevmenin sevilmenin her şeyden önemli olduğunu bilenlerin dünyasında kimselerin görmediği bambaşka bir renk oluyor. Sevginin gücünü hissettiren bu renk her koşulda hayatın zorluklarını bizden alıp götürüyor. Sevgiliye küçük hediyeler almak, ona tatlı sözler söylemek ve her koşulda onu seveceğinizi hissettirmek her geçen gün güçlenmenizi, ayaklarınızın yere daha sağlam basmasını sağlıyor. Sizden başka kimsenin anlayamayacağı bu güç iki kişinin en önemli sırrı belki de. Bu sırı ise sevgi şiiri en güzel mısraları ile renklendiriyor. Sevmenin kelimelere döküldüğünde bulduğu anlamları her koşulda dile getirmeyi sevenler bu şiirlerden bir an olsun uzaklaşamıyor. Sevginin gücü de aslında bu noktada kendini gösteriyor. Sevgi ne kadar güçlüyse kelimeler bir o kadar anlamlı, doğan güneş bir o kadar parlak, yenen yemek bir o kadar güzel ve alınan nefes bir o kadar ferahlatıcı oluyor. Küçük bir sevgi demeti dünyaya başka bir pencereden bakmamızı sağlıyor. Her koşul gözünüze daha iyi geliyor bütün olmazlar tek bir kişinin sevgisiyle tek tek olmaya başlıyor. Her dünyada ayrı bir anlam bulan sevgi şiirleri kısa olsun uzun olsun hiç ama hiç fark etmiyor.

Hadi bir oyun oynayalım seninle.
Adı aşk kuralı sevgi olsun.
Bütün cezalar öpücükle son bulsun.
İstersek aşalım bu kuralları,
Daha çok sevgimiz olsun.



Hadi bir oyun oynayalım seninle.
Kuralı bir ömür yan yana olmak olsun.
Ellerinde ellerim,
Gözlerinde gözlerim…
Bu oyundan kimse çıkmasın.


sevgi şiirleri

Sevdalar, aşklar, sevgililer, sevgililer… Tek tek geçiyorlar dünyadan küçük izler bırakarak. Her sevgi farklı bir iz farklı bir tat bırakıyor damaklarda. Durum böyle olunca da her sevginin aslında bambaşka bir gücü olduğunu anlıyor insan. Her kısa sevgi şiirleri belki de en uzun duyguları anlatıyor. Küçücük bir kelime bir ihtiyarı gençlik aşkına götürüyor belki de. Eskilerin yaşadığı aşklar tek tek çıkıyor gün yüzüne. Eskinin insana huzur veren o zamanlarında göz göze gelmenin aşıklara aylarca yettiği o zaman dilimleri… Sevgiliye anlamlı hediye o zamanlarda bazen küçük bir mendil bazense kimselerin görmeyeceği küçük bir biblo. Aylarca belki yıllarca mutlu olmalarını sağlayan bu hediyeler özenle saklanır, kimselerle paylaşılmazmış. Öyle anlatıyor büyükler. Sevmek güzel sevgi güçlü. Durum böyle olunca da şarkılar daha anlamlı hayat mücadelesi daha kolay gelmeye başlıyor insana. Herkesin payına düşen bir sevgi var bu hayatta ama iyi ama kötü. Her sevgi insanı büyütüyor, her sevgi insana bir şey katıyor. İyisiyle insan daha anlamlı oluyor, renkleri daha iyi görüyor, daha çok seviyor dünyayı. Kötüsüyle ise büyüyor. Sevginin kötü olmaz belki. Ama bazen sevginin dolaylı yoldan getirdikleri tatsız deneyimler acı hatırlarda sunmuyor değil. Sevmek sevilmek çok ince bir mesele olsa da her sevgi umduğu gibi karşılık bulamıyor.