Zippo Çakmak Nedir, Kullanımı - Orijinal Zippo Çakmak Nasıl Anlaşılır ?

Zippo Çakmak Nedir, Kullanımı - Orijinal Zippo Çakmak Nasıl Anlaşılır ?

Çakmak obje olarak da gündelik kullanımıyla yanımızda taşıdığımız bir eşya olarak da önem taşıyor. Çeşit çeşit çakmaklar arasında bir çakmak var ki diğerlerine uzun yıllardır fark atıyor. Hediyelik şık çakmaklar denince akla ilk gelen isim Zippo. Tarzı ve dayanıklılığıyla zippo çakmak herkesin bir dönem gözdesi olmuştur. Eğer zippo nedir diye soracak olursak, kapaklı dekoratif bir case içine yerleştirilmiş ve yıllar boyu hiç değişmemiş eski klasik tasarım akla gelir.

Dikkatinizi Çekebilir: Orijinal Zippo Çakmak Modelleri

Kapaklı, rüzgarda sönmeyen, metal iç ve dış aksama sahip çakmakların lider markası Zippo olarak bilinir. Bu zippo çakmak tarihi boyunca aynı kalan orijinal tasarımın doldurulabilir olması da büyük önem taşıyor. Benzerlerine kıyasla uzun ömürlü ve çok bilinen bir isim oluşturması kıymetini ve sürekliğini garanti altına alıyor. Zippo’yu tahtından indirebilecek güçte bir benzeri daha zaten yok.

Zippo Çakmak Tarihi

zippo tarihi

Dış görünüşte farklı gibi dursa da Zippo modelleri aslında sandığınız kadar da değişik değiller. Zippo çakmağın bütün kendine özgü özellikleri tarihi boyunca aynı kalıyor. Ünlü Zippo markası, Amerikalı George G. Blaisdell tarafından 1932 yılında kurulan bir marka. Genç girişimcinin 1933 yılında ürettiği kendinden daha küçük Avustralya kökenli bir ürünün benzerini üretmesiyle yaşamımıza giriyor.

Orijinal görünümü ve dayanıklılığıyla Zippo çakmak tarihi boyunca mucizevi şekilde aynı kalmayı başarıyor. Otuzlu yıllardan bugüne kadar prestiji koruyan bir marka olarak tüm dünyada özel bir yere sahip. İkinci Dünya Savaşı sırasında Zippo’nun Amerikan ordusuna tüm ürünlerini yönlendirdiği biliniyor. Bu durum bugün sinemadan tiyatroya, romanlara kadar Zippo ile aklımıza kazınmış onlarca ünlü sahne ve kahraman olmasını da açıklıyor. Birçok ünlü an Zippo ile özdeşleştirilmiş durumda. Hem marka güvenilirliğini artırıyor hem de popüler kültürle tanınıyor.

Zippo Nasıl Doldurulur ?

zippo nasıl doldurulur

İlk alındığında zippo nasıl doldurulur diye merak ediyorsanız aslında bu kolay bir işlem. Çakmağın kullanım esnasında yakıtı bittiğinde de aynı prosedür uygulanır. Kullanımı ve yeniden doldurulması son derece kolaydır. Case ve iç kısmın birbirinden nazikçe ayrılması gerekir. Dolum için ayrılan kısımlardan içtekinin besleme noktası dolum yapacağınız yeri oluşturur.

Tarihi boyunca hiç değişmeyen iç aksamı sayesinde zippo benzin ile çalışır. Yeniden doldurularak kısa sürede hemen kullanılabilir hale gelir. Uzun soluklu bir çakmak olması da onu kıymetli kılar. Case kısmını iç aksamdan ayırıp çıkarınız. İç kısma bakınca tabanda göreceğiniz keçe yüzeye özel zippo benzin eklemeniz bu işlem için yeterli olacak.

Orijinal Zippo Çakmak Nasıl Anlaşılır

Öncelikle zippo çakmak taşı veya keçesinden case kapağına kadar standart ölçülere sahip olmalı. Dayanıklılık ve mükemmellik Zipponuzun en temel ayırt edici özelliklerini oluşturuyor. Bunun yanında çakmağın rüzgara rağmen yanması daha önce de belirttiğimiz gibi en iddialı olduğu konu durumunda.

Hem herkesin bir zipposu olmalı hem de çakmağınız benzersiz olmalı. Markanın temel yaklaşımına göre standartlardan ödün verilmiyor. Böylece ömür boyu garanti de ortaya çıkıyor. Orijinalliği anlamanız için orjinal ürün sahibi olmanız, detaylara çok dikkat etmeniz ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmanız gerek.

Dünyanın En Prestijli ve Pahalı Çakmağı

zippo nedir

Orjinal Zippo ve ona benzer çakmakların yaklaşık yüz yıllık bir geçmişe sahip olduğunu biliyor muydunuz? Birkaç ünlü mücevherat markasının masa çakmaklarının oluşturduğu ilk beşte Zippo da yer alıyor. Sıradan insanların satın alabileceği bir marka olması bu yüksek değerin yanında çok güzel bir nüans. Dünyanın en pahalı ilk beş çakmağından biri de orjinal zippo. Bu en pahalı Zippo ilk akılımıza gelen antika modellerden biri değil.

75. Yıla özel olarak 2007’de üretilmiş olan suya ve rüzgara dayanıklı klasik zippo. The 75th Anniversary Zippo lighter olarak da aratabileceğiniz bu zippo çakmak markanın tarihi boyunca güvenilir olan Zippoları kutlamak için tasarlanmış. Ederi 28 bin Euro civarında ve tabii ki koleksiyoncuların gözdesi olmayı sürdürüyor. Sıradan diyebileceğimiz zippo fiyatları herkesin bir Zippo’su olmasına elverişli şekilde düşünülüyor. İlk piyasa değeri yaklaşık 2 dolar olduğu için bu fikir de markanın temel taşlarından.

Zippo Çakmak Taşı Değiştirme

zippo çakmak taşı nasıl değiştirilir

Kullananların Zippo nasıl doldurulur sorusu gibi bir de ilerleyen zamanlarda taş değiştirmek gerekince bununla ilgili akla gelen sorular oluyor. Satış sırasında alabileceğiniz yedek Zippo çakmak taşı yetkililer tarafından değiştirilebilir. Bu da çakmağınızı uzun soluklu kılan bir diğer özellik olarak dikkat çekiyor. Eğer Zippo çakmak taşı satın alarak kendiniz değiştirmek istiyorsanız bu uzmanlara değiştirtmenin bir alternatifi olabilir.

Özellikle dikkat etmeniz gereken kısım ise Zippo çakmak taşı değiştirirken keçeye yerleştirilmiş vidayı gevşetmek oluyor. Bir cımbız bir de düz uçlu küçük tornavida bu işlemde ihtiyaç duyulacak aletleri oluşturuyor. Vidayı söküp çakmak taşı ucunda yer alan eskimiş kısmı değiştirip dikkatlice yeniden yerine takabilirsiniz. Bu kısmın, çakmağınızın temel ateşleyici mekanizmasını oluşturduğunu ve bu yüzden önemli olduğunu unutmayın.

Orijinal Zippo Çakmak Modelleri

Bir dünya markası olarak Zippo nedir? Dayanıklılık, süreklilik, kullanışlılık, kalıcılık… Siz de bir Zippo alırken elbette orijinal olmasına özen göstereceksiniz. Gerçek yani orjinal zippo nasıl anlaşılır? Zippoların dekoratif dış case kısmı çıktığında içinde göze çarpan numaralar, genel görünüşü, oranlarının mükemmelliği hatta kapak sesi ile dahi anlaşılabilir.

Orjinal zippo nasıl anlaşılır sorusunun damgalama ile ilgili net yanıtlarında neler var? Bu kısımda ise hem case kısmının altında yani dış aksam tabanında hem içteki yazılar yer alıyor. Metale işlenmiş yazıların mükemmel baskısı ve standartlara uygunluğu kontrol edilebilir. Birbirinden farklı serilerden olan slim, normal ya da antik gibi özelliklere sahip Zippolar ancak uzmanlar tarafından kategorilendirilebilir. Eğer gerçek bir Zippo tutkunuysanız ve yolunuz New York ya da Pennsylvania’ya düşerse buradaki Zippo Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Kişiye Özel Zippo Fikri

zippo çakmak

Hediyelik Zippo almak istiyorsanız kesinlikle vereceğiniz miktarın karşılığını alacağınıza güvenebiliyorsunuz.  Zippo fiyatları bütün özelliklere göre her modelde değişkenlik gösterse de uygun fiyatlı modeller bulmanız mümkün. Ömür boyu garantisi ile de meşhur olan bu markanın bir ürününe sahip olmak insana gerçekten de ayrıcalıklı hissettirmeye yetiyor.

Ayrıca kişiye özel Zippo çakmak yaptırmak da çeşit çeşit modellerin ötesinde isme özel armağanlardan hoşlanıyorsanız tam size göre bir seçenek oluşturuyor.  Belki de izim yazdırılabilen hediyelik eşyalara dair de ilk fikir bu markayla ortaya çıkmış sayılabilir. Şimdi hediyelik eşya dünyasında büyük yeri olan kişisel günlük eşyaların ilk örneği savaşta bile sahibini yarı yolda bırakmayan bu çakmakta.

Ömür Boyu Zippo

Yıllardan beri ülkemizde de kişiye özel Zippo çakmak yaptırmak daima en havalı hediyelik eşyalar arasında görülüyor. Her geçen gün karşımıza yepyeni bir Zippo çıkabiliyor. Farklı, kadın ve erkeklerin beğenisini kazanan Zippo modelleri modaya uygun şekilde ünlü markaların ürettiği orijinal ve ilgi çekici örneklerle çoğalıyor. Bu durumda da Zippo sevgisinin hiç azalmayacağını söylemek mümkün. Yani dünya çapında bir üne sahip olan Zippolar için geçici bir heves diyemeyiz. Kısacası Zippo çakmak modelleri her zaman popülerliğini koruyacak gibi görünüyor.