#KendinYap Kurutulmuş Çiçek Çerçevesi - Kurutulmuş Çiçek Tablo Yapımı

#KendinYap Kurutulmuş Çiçek Çerçevesi - Kurutulmuş Çiçek Tablo Yapımı

Sevdiklerimiz tarafından bizlere armağan edilen güzeller güzeli çiçekleri, uzun süre kalıcı olması için kurutmayı tercih ediyoruz. Ancak kuruttuğumuz çiçekleri nerelerde değerlendireceğimiz konusunda net fikirlere sahip olmayabiliriz. Bugüne kadar biriktirdiğiniz tüm kurutulmuş çiçekleri değerlendirmenin mümkün olup olmadığı, her zaman soru işareti oluşturmuştur. Doğal kurutulmuş çiçeklerinizi değerlendirmeniz ve eviniz için etkileyici aksesuarlar oluşturmanız için sizlerle yeni fikirler paylaşmak istiyoruz. Kurutulmuş çiçek tablosu yaparak ya da biriktirdiğiniz çiçekleri bir çerçevede birleştirerek, özgün dekoratif ürünler elde edebilirsiniz. Kurutulmuş çiçek nasıl saklanır ya da nasıl değerlendirilir türünden soruları soranlar arasındaysanız, bu yazının sizler için faydalı olacağınızı bilmelisiniz.

Baskılı Kurutulmuş Çiçek Çerçeve Modeli

Kurutulmuş çiçek nasıl değerlendirilir sorusuna cevaben, akla gelen yöntemlerden ilki çiçek baskılı tablo yapımıdır. Çerçevelerin içine yerleştireceğiniz kurutulmuş çiçekler, özgün ve şık dekoratif ürünler haline gelecektir. Tamamen kendi tasarımınız olacak çiçek baskıları, özenle sakladığınız kurutulmuş çiçeklerinizin ölümsüzleşmesini sağlayacaktır. Kurutulmuş çiçek çerçeve yapımında, istediğiniz türden çiçekleri kullanabilir ve zevkinize göre çerçeveleyebilirsiniz. Beğendiğiniz çiçekleri kalın bir kitabın arasına koyarak ya da iki düz ağırlığın arasına yerleştirerek, birkaç gün boyunca bekletin. Çiçeklerin iyice düzleştiğinden ve kuruduğundan emin olduktan sonra, çiçek baskısı işlemlerine başlayabilirsiniz. Kurutulmuş çiçek baskısı, el işi ürünleri kullanmayı seven ve kendisine hobi arayan herkesin yapabileceği, oldukça şık ve basit uygulamalardan bir tanesidir. Evlerinizde kendinizden parçalar bulmak ve bu parçalarla doğallığı yakalamak istiyorsanız, kurutulmuş çiçek baskısını mutlaka denemelisiniz.

kurutulmuş çiçek çerçevesi

Kurutulmuş Çiçek Baskısı İçin Gerekli Malzemeler

Kurutulmuş çiçek baskısıyla özel tablolar oluşturmak için belli başlı malzemelere ihtiyaç duyacağız. Çiçek baskısı çerçevelerin yapımında kullanılan malzemeleri sizler için listeliyoruz:

  • İki ağırlık arasında kurutulmuş çiçek ve bitkiler
  • İstenen modelde resim çerçevesi
  • Çerçevenin arka temasını oluşturacak 1 adet kağıt (Sulu boya kağıtlarını tercih edebilirsiniz.)
  • Çift taraflı yapışkanı bulunan bantlar
  • 1 adet makas
kurutulmuş çiçekler nasıl değerlendirilir

Yukarıda sıralanan malzemelerin haricinde, zevkinize göre simler, etiketler, boyalar ya da farklı materyaller kullanabilirsiniz. Çiçek baskısı çerçevelerin tasarımında, hayal gücünüzün tüm sınırlarını zorlamalısınız.

Çiçek Baskısı İçin Çerçeve Seçimi Nasıl Olmalı?

Kurutulmuş çiçek baskısı çerçeveleri hazırlarken, zevklerinize ve dekorasyonuna uygun parçaları tercih etmelisiniz. Tercih edeceğiniz çerçevelerin özelliklerinin yanında, kullanacağınız çiçeklerin yapısına uygun boyutlarda çerçeve seçmeniz gerekiyor. Çiçek baskısı çerçeveleri nerede kullanmak istediğinize bağlı olarak, çerçeve boyutlarını büyütebilir ya da küçültebilirsiniz. Çerçeve seçimini yaptıktan sonra, çiçeklerinizin arka planını oluşturacak kağıtları belirlemelisiniz. Çerçevelerin boyutlarını da dikkate alarak, parlak ya da mat, renkli ya da beyaz gibi özelliklere dikkat ederek kağıt seçimi yapmanız gerekir. Tercih ettiğiniz kağıtların sulu boya kullanımına uygun kağıtlardan olması, daha mat ve yoğun bir arka plan elde etmenizi sağlayacaktır. Çerçeve, çiçek ve arka plan kağıdınızı belirledikten sonra, hazırlayacağınız çerçeve için ek aksesuarlar seçebilirsiniz. Akrilik boya, sulu boya ya da guaj boya kullanarak, arka planı daha canlı hale getirebilirsiniz.

kurutulmuş çiçek çerçeveletmek

Kurutulmuş Çiçeklerin Çerçeveye Takılması

Kurutulmuş çiçek baskısı için gerekli olan tüm malzemeleri hazırladıktan sonra, çerçevenin yapımına geçebilirsiniz. Çerçevenin arkasındaki kartonu çıkararak, arka plan kağıdını bu kartonun ölçüsünde kesmelisiniz. İkinci adımda, kestiğiniz kağıdın üzerine kurutulmuş çiçekleri yerleştirmeniz gerekmektedir. Kurutulmuş çiçekleri nasıl yerleştireceğinizi belirledikten sonra, çift taraflı bantlarla çiçekleri kağıtlara yapıştırabilirsiniz. Çerçevenin içerisine eklemek istediğiniz farklı objeler bulunuyorsa, çift taraflı bantlarla bu objeleri de sabitlemeniz gerekmektedir. Kağıtların üzerini dilediğiniz gibi tasarladıktan sonra, çerçeve içerisine yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Hazırladığınız çerçeveleri, dilediğiniz yerde kullanabilir ya da sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Kurutulmuş Çiçek Çerçevesi 

Kurutulmuş çiçeklerinizi saklamak yerine, birbirinden özel tasarımlar elde edebilir ve dekorasyonunuza yeni parçalar ekleyebilirsiniz.  Kurutulmuş çiçeklerden neler yapılabilir diye düşünüyorsanız, sizler için hazırladığımız özgün tasarımlardan faydalanabilirsiniz. Özel zamanlarınızdan kalan çiçeklerinizi değerlendirmek ya da kurutulmuş pamuk çiçeği gibi farklı çiçekleri kullanmak için çerçeveleri değerlendirmelisiniz. Ev dekorasyonunun eşsiz ürünleri olan çerçeveler, özellikle farklı tasarımlara sahip olduklarında bambaşka bir görüntü oluşturmaktadır. Şeffaf camlı çerçeveleri değerlendirip, kurutulmuş çiçek çerçevesi yapmanız için gerekli adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

kurutulmuş çiçek nasıl saklanır

Kurutulmuş Çiçek Çerçevesi Malzemeleri

Kurutulmuş çiçek çerçeveletmek yerine, ufak dokunuşlarla evde kendi çerçevelerinizi oluşturabilirsiniz. Kurutulmuş çiçek çerçevesi yapımında ihtiyaç duyacağımız belli başlı malzemeler bulunuyor. Bu malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kilitlenebilir şeffaf çam çerçeve
  • Hızlı kuruyan şeffaf çam tutkalı
  • Bir adet yumuşak uçlu tutkal fırçası
  • İstenen türde ve miktarda kurutulmuş çiçek

kurutulmuş çiçek malzemeleri

Yukarıda sıraladığımız malzemeler, sizlerin hayal gücüne ve isteğine göre artabilir. İstediğiniz malzemeyi kullanabilir ve şeffaf çam çerçevelerinizi daha da güzel hale getirebilirsiniz. Kurutulmuş çiçek çerçevesi için gerekli malzemeleri belirttikten sonra, uygulama aşamasına geçebiliriz.

Cam Çiçek Çerçevesi Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kurutulmuş çiçek saklama yöntemlerinden bir tanesi olan cam çerçeveler, çiçeklerinizin zarar görmesini engellemenin yanında, ev dekorasyonunuzun farklı boyutlara taşınmasına olanak sağlamaktadır. Eğer çerçevelerin dekorasyondaki yerine önem veriyor ve kendinize özgü tasarımlar üretmekten hoşlanıyorsanız, eşsiz bir kendin yap projesi üretebilirsiniz. Hangi türden çiçekleri kurutacağınıza karar verdikten sonra, çiçeklerin boyutlarına uygun şeffaf çerçeve almalısınız. Tercih edeceğiniz şeffaf çam çerçeveler, kapaklı ya da çift taraflı olabilir. Kurutulmuş çiçek çerçevesi fiyatları, tercih edeceğiniz çerçevenin boyutlarına ve özelliklerine göre değişiklik gösterecektir. Çerçeveleri kullanmak istediğiniz alanın dekorasyonuna uygun modelde bir çerçeve tercihi yaptıktan sonra, uygulamaya başlayabilirsiniz.

Cam Çiçek Çerçevesi Nasıl Yapılır?

Cam çiçek çerçevesi yapmak için istediğiniz tüm çiçek ve bitkileri kullanabilirsiniz. Elinizdeki çerçeveye uygun boyutlarda çiçekleri alarak, ağır bir kitabın arasına ya da iki düz ağırlığın arasına yerleştirin. Bu işlemden önce, çiçeklerin alt ve üst kısmına bir kağıt parçası koymayı unutmayın. Böylece çiçeklerin boyası dışarı çıkmayacaktır. Çiçekleri kitap arasına yerleştirdikten sonra, birkaç gün kurumaya bırakın. Kurutulmuş çiçek saklama yöntemleri arasında en etkili ve güvenlisi olan presleme uygulamasıyla, çiçeklerinizin formu bozulmayacak ve 3 boyutlu görüntüleri ortadan kalkacaktır.

kurutulmuş çiçeklerden tablo yapımı

Ortalama 3 gün içerisinde, çiçeklerinizin kuruyup düzleştiğini gözlemleyebilirsiniz. Çiçekleriniz tam olarak kuruduktan sonra, çerçeve yapımına başlayabilirsiniz. Çiçekleriniz kuruduktan sonra, kağıtlardan dikkatli şekilde ayırmalısınız. Kullanacağınız cam çerçeveyi, çiçekleri yerleştirecek şekilde hazırlayıp, çiçekleri nasıl dizeceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Çiçeklerinizin dıştan görünümü için bir tercih yaptıktan sonra, şeffaf tutkal yardımıyla çiçeklerinizi cama yapıştırın. Çiçeklerinizin cama sabitlenmesi için birkaç dakika bekleyin. İsteğe göre, camın içerisine farklı objeler ya da aksesuarlar yerleştirebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz ürünleri de cama sabitledikten sonra, cam çerçevenin iki kapağını birbirine sabitlemelisiniz. Çerçevenin askısı ya da zinciri bulunuyorsa, küçük alanları değerlendirmek amacıyla duvara asabilirsiniz. Kurutulmuş çiçek saklamak için en etkili yöntem olan çiçek çerçeveleri, dekorasyonunuzda dikkat çekici tasarımlara imza atacaktır.

Çerçevede Kurutulmuş Çiçek Sanatı

Evinizin her köşesinde doğadan bir parçayı görmek, dekorasyonunuzu daha da güzelleştirecek ve iç huzurunuzu artıracaktır. Kurutulmuş çiçeklerden tablo yapımıyla, eşsiz ve tamamen size hitap eden dekoratif ürünler elde edebilirsiniz. Özel günlerden hatıra kalan kurutulmuş çiçeklerinizi değerlendirmek ya da en sevdiğiniz çiçeklerden meydana gelen bir kendin yap projesi oluşturmak için sizlere oldukça basit bir yöntemden bahsetmek istiyoruz. Kurutulmuş çimek çerçevesine yeni bir bakış açısı getirmek ve boş zamanlarınızı değerlendirecek bir kendin yap projesi oluşturmak istiyorsanız, en sevdiğiniz çiçekleri kurutmayla işe başlayabilirsiniz. Doğanın güzelliklerini evinize taşımanın ve bu eserleri kalıcı kılmanın en etkili yolu olan kurutulmuş çiçek çerçeveleri, tamamen size hitap edecek ve size özgü olacaktır. Kurutulmuş çiçeklerin zarar görmemesi ve kalıcılığını koruması amacıyla, kurutulmuş çiçeklerden tablo yapım yöntemini denemenizi tavsiye ediyoruz. Sözü fazla uzatmadan, ortaya çıkacak sonuca hayran kalacağınız kurutulmuş çiçek çerçevesi yapımına geçebiliriz.

kurutulmuş çiçek çerçeveleri

Kurutulmuş Çiçek Çerçevesi İçin Gerekli Malzemeler

Kurutulmuş çiçeklerden, tabloyu aratmayacak güzellikte bir çerçeve hazırlamak için ihtiyaç duyacağımız temel malzemeler bulunmaktadır. Gerekli malzemeleri dikkatli şekilde seçerek, tasarılarınızın eşsiz olmasını sağlayabilirsiniz. Kurutulmuş çiçek çerçevesi yapımında ihtiyaç duyacağımız temel malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İki ayrı ağırlık arasında sıkıştırılarak kurutulmuş çiçek ve yapraklar
  • Bir adet çiçek makası
  • İstenen renklerde parşömen kağıdı
  • Şeffaf tutkal ya da beyaz tutkal
  • İstenen modellerde kalın çerçeve
  • Craft köpük levha
  • İstenen renklerdeki kağıtlar
  • Başı bulunmayan toplu iğneler ya da ince çiviler
  • Bir adet hassas uçlu cımbız
kurutulmuş çiçek saklama yöntemleri

İhtiyaç duyduğumuz temel malzemelerin yanında, istediğiniz tüm aksesuar ve malzemeleri değerlendirerek, tablolarınızı daha özgün hale getirebilirsiniz. Tabloların tasarımlarının tamamen size ait olduğunu bilerek, belirttiğimiz uygulamaların dışına çıkmayı ve yeni tasarımlar geliştirmeyi göz ardı etmemelisiniz. Aklınıza gelen tüm fikirleri, kurutulmuş çiçek çerçevenizde uygulayabilir ve eşsiz aksesuarlara sahip olabilirsiniz. Seçtiğiniz malzemelere dikkat etmeli ve çiçeklere zarar vermeyecek ürünleri tercih etmelisiniz. Çiçeklerinizin kurutulması için kalın bir kitaptan yarım almayı unutmayın…

Kurutulmuş Çiçek Çerçevesinin Yapımı

Kurutulmuş çiçeklerden tabloyu aratmayacak bir çerçeve yapmak için tablonuzda yer almasını istediğiniz çiçekleri belirlemelisiniz. İstediğiniz tüm çiçekleri kullanabileceğinizi unutmadan, birbirine yakıştırdığınız çiçekleri belirlemeli ve kurutma işlemine başlamalısınız. Çiçeklerinizi kurutmak için kalın ve ağır bir kitabın sayfalarından destek alın. Çiçeklerin birbirine temas etmediğinden emin olarak, kitap sayfalarının arasında yerleştirmeye başlayın. İki ayrı sayfaya dizdiğiniz tüm çiçeklerin kuruması ve düzleşmesi için çiçeklerin arasındaki sayfa sayısını sık tutmalısınız. Çiçekleri dizdikten sonra, kitabın üzerine birkaç kitap daha koymalı ve çiçeklerin tamamen düzleşmesi için beklemelisiniz. 2-3 gün sonra, çiçeklerinizi kontrol ederek, kuruyup kurumadıklarından emin olmalısınız. Çiçekler kuruduktan sonra, çerçevenin yapımına başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz çerçevenin arkasındaki bölgeyi çıkararak, strafor parçasını bu bölgenin üzerine koymalı ve eşit gelecek boyutlarda kesmelisiniz. Straforun üzerini örtecek parşömen kağıdını kesmelisiniz. Çiçeklerin sabit durması amacıyla, iki kat köpük kullanmaya özen gösterin…

kurutulmuş çiçek

Köpüklerin boyutlarını ayarladıktan sonra, çerçevenin arka bölümüne yerleştirmeli ve köpüğün üzerine istediğiniz renkteki kağıdı sabitlemelisiniz. Çerçevenin içine yerleştireceğiniz çiçeklerin duruşuna karar vermek için küçük bir aranjman oluşturmalısınız. Çiçeklerinizin düzenine karar verdikten sonra, en alt katmanda duracak çiçeklerden başlayarak, çiçekleri tablo içerisine yerleştirmelisiniz. Çiçekleri yapıştırmak yerine, uzun ince toplu iğnelerden faydalanacağımızı unutmayın. İğne ya da ince çivileri çiçeklerin üzerinden geçirdikten sonra, iğneleri tablodaki köpüklere batırın ve sabitleyin. En alt katmandan, en üst katmana gelinceye kadar aynı işlemi uygulamaya devam etmelisiniz. Tüm katmanları yerleştirdikten sonra, çerçevenin üst kısmını da yerleştirmeli ve çerçeveyi sabitlemelisiniz.

kurutulmuş çiçek çerçeve yapımı

Kurutulmuş Çiçekleri Sabitlerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kurutulmuş çiçek çerçevesi nerede yapılır sorusuna cevap vermek gerekirse, rüzgarlı olmayan ve çiçeklerin yapısına zarar vermeyen kapalı ortamların tercih etmeniz gerektiğini söylememiz gerekiyor. Kurutulmuş çiçeklerin oldukça hassas ve ince olduğunu unutmamalı, iğneleme esnasında çiçeklerin kırılmasını engellemek için köpüklerden yardım almalısınız. Çiçeklerin hemen arkasına gelecek şekilde, minik bir köpük parçası kullanarak iğnenin çiçeklerinize zarar vermesini engelleyebilirsiniz. Kurutulmuş çiçek çerçeveniz tamamlandıktan sonra, istediğiniz her ortamda sergileyebilirsiniz.