Evde Kolay Kar Küresi Yapımı - Görsel Anlatımlı Kar Küresi Yapımı

Evde Kolay Kar Küresi Yapımı - Görsel Anlatımlı Kar Küresi Yapımı

Dikkatinizi Çekebilir ► Hediyelik Kar Küresi

Yılbaşının simgesi olan kar küresi, neredeyse her evde mevcuttur. Yalnızca yılbaşında değil, içinizden geldiği bir anda sevdiklerinize hediye etmek için son derece ideal bir ürün olan kar küresini illa ki satın almanıza da gerek yok. Evde kendiniz de yapabilirsiniz. Üstelik evde kar küresi yapımı da oldukça kolay. Sevdiklerinize parayla satın aldığınız bir hediye götürmektense kendi emeğinizle hazırladığınız bir hediyeyi götürmek, karşınızdaki insana ne kadar değer verdiğinizi gösterir. Kar küresi yaparken pek çok farklı model üretebilirsiniz. Genellikle ana malzeme olarak kavanoz kullanılsa da ampulden kar küresi yapımı da oldukça yaygın.

Yılbaşı Kar Küresi Yapımı

Bu kar küresi modelinde temamız yılbaşı olacak. El yapımı kar küresi için gerekli malzemeler;

  • Cam kavanoz,
  • Suya dayanıklı silikon yapıştırıcı,
  • Çam ağacı, Noel Baba gibi yılbaşını anımsatan ufak oyuncak figürler,
  • Sim veya yapay kar,
  • Su,
  • Gliserin, (Gliserinsiz kar küresi yapımı da mümkün olsa da simlerin suyun içerisinde daha uzun süre salınabilmesi için tavsiye ediliyor.)

kar küresi yapımı

İlk önce cam kavanozun kapağına seçtiğiniz figürleri suya dayanıklı silikon tabancasıyla yapıştırıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus seçtiğiniz oyuncak figürlerin kavanozun boyutuna uygun olması ve kavanozun kapağı kapatıldığında yamulması için mümkün olduğunca ortaya yapıştırılmasıdır. Figürleri yapıştırdıktan sonra birkaç dakika kuruması için bekletiyoruz. Bu esnada da kavanozun içine saf su doldurarak simleri ekliyoruz. Bu aşamada gliserin eklemeniz de tavsiye edilir. Susuz kar küresi yapımı için bu aşamaların uygulanmasına gerek yoktur. Sadece simleri eklemeniz yeterli olacaktır. Altına figürleri yapıştırdığımız kapağı, dikkatli bir şekilde kavanozun içine yerleştiriyoruz ve ağzını sıkıca kapatıyoruz. Ters çevirdiğiniz anda figürlerinizin üzerinden simlerin yağdığına göreceksiniz. Hediye kar küresi olarak sevdiklerinize götürmeyi düşünüyorsanız eğer, kar kürenizin altına minik bir platform ekleyerek rengarenk boyayabilir veya kapağına kurdele bağlayabilirsiniz.

kar küresi el yapımı

Kilden Kar Küresi Yapımı

Kilden dediysek de öyle tamamen kilden değil elbette. Dış malzemesi yine cam kavanozdan olsa da içerisine yerleştireceğiniz kardan adamı kilden yapabilirsiniz. Bu kar küresi yapımı malzemeler listesinde;

  • Cam kavanoz,
  • Fırın tepsisi,
  • Alüminyum folyo,
  • Damıtılmış su,
  • Uhu,
  • Sim,
  • Çeşitli süslemeler,
  • Siyah, beyaz ve turuncu fırınlanabilir kil,
  • Fırın eldiveni,
  • Ufak dal parçaları,
  • Şeffaf silikon,
  • Akrilik boya,
  • Fırça,
  • Gliserin

kar küresi yapımı kolay

yer alıyor. Damıtılmış sus kullanılmasının sebebi ise eğer kavanozunuzun kapağı metal olursa kolay paslanmaması içindir. Kar küresi yapımına kavanozunuzun kapağını akrilik boyayla boyayarak başlayın. Dilerseniz kavanozunuzun içini de yağlı boya ile boyayabilirsiniz ancak boyanın kuruması günler sürebilir. Daha sonra fırınlanabilir beyaz kilden üç ufak parça alın ve aynı boyda olacak şekilde yuvarlayın. Yuvarladığınız killeri, en alttaki daha yayvan olacak bir biçimde üst üste koyarak bir kardan adamı iskeleti oluşturun. Siyah fırınlanabilir kilden ise ufak yuvarlaklar yaparak kardan adamınızın düğmelerini ağzını ve gözlerini yerleştirin. Dilerseniz siyah kilden şapka dahi yapabilirsiniz. Turuncu kilden de kardan adamınızın burnunu hazırlayın. Kırdığınız minik dalları da kardan adamın kolları olacak şekilde iki yanına ekleyin. El yapımı kar küresi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kavanozun içerisine koyacağınız figürünüzün kavanozun içine oturmasıdır. Eğer büyük gelirse yamulur, istediğiniz görselliği elde edemezsiniz.

Fırın tepsinizin üzerine alüminyum folyoyu serdikten sonra sonra kardan adamınızı folyonun üzerine yerleştirip fırınlayın. Fırınlanabilen kil paketinin üzerinde ısıtma talimatları yazsa da paketi kaybetme ihtimalinize karşı 275 derecede 30 ile 45 dakika arasında fırınlayacağınız bilgisini biz size veriyoruz. Tüm bunlara ek olarak eğer minyatür kar küresi yapımı oluşturmak istiyorsanız, kullandığınız malzemeleri en azından 3'te 1 oranına indirebilirsiniz.

el yapımı kar küresi

Kardan adamınızı fırından çıkardığınızda alt taraf biraz kavrulmuş gözüküyorsa dahi herhangi bir sorun olmaz. Çünkü bu kısım kavanoza yapışacak olan kısımdır, dışarıdan gözükmez. İlk olarak kardan adamın tabanını daha sonra da süsleri kapağa yapıştırın. Sonra da en az 1 saat kurumasını bekleyin. Eğer yapışmasını 12 saat beklerseniz, kar küresi yapımı için çok daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.

Kavanozunuzu damıtılmış su ile ağzına kadar doldurun. Sonrasında suyun içerisine simlerinizi serpin. Sonrasında da kavanozun içerisine istediğiniz süsleri koyabilirsiniz. Kavanozun kapağını kapatmadan önce kapağın iç kısmına ince bir şeffaf silikon çekin. Böylece içerideki su hiçbir şekilde dışarıya akmayacaktır. Sonrasında da kapağı yavaşça kapatarak iyice sıkın. Eğer kar küresini hediye edecekseniz, kavanozunuzun üzerine renkli kurdeleler bağlayabilir ya da minik ışıklar ekleyebilirsiniz.

Kar küresi yapımı resimli anlatım için internetteki pek çok siteden faydalanabilirsiniz. Eğer yaza yönelik bir kar küresi yapmak istiyorsanız, kardan adam yerine gemi, şezlong, şemsiye vb. yazı çağrıştıran figürler ekleyerek aynı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Simlerinizin rengini de mavi ve yeşil olarak benzerseniz kar küreniz tam anlamıyla yaz küresi olacaktır. Tabii kar küresinin adının 'Kar küresi' olduğuna bakmayın. İstediğiniz modeli farklı figürler, kavanozlar, renkler kullanarak kendiniz yaratabilirsiniz. Burada önemli olan sizin ne yapmak istediğiniz. Örneğin; tüm bunların dışında farklı bir kar küresi modeli olan fotoğraflı kar küresi yapımı için gerekli bilgiyi edinebilir gidip satın almak yerine evde kendiniz yapabilirsiniz.