İstanbul'da Gezilebilecek Yerler Listesi için Harika 15 Öneri

İstanbul'da Gezilebilecek Yerler Listesi için Harika 15 Öneri

Dikkatinizi Çekebilir ► Hatıralık Hediyeler

İstanbul, güzelliği ile tüm dünyanın diline düşmüş muhteşem bir şehir… Burada göreceğiniz yerler dünyanın hiçbir tarafı ile benzerlik göstermeyen, tamamen İstanbul’un şahsına münhasır muhteşem yapılar, yerlerdir. İstanbul da gezilecek yerler saymakla bitmez çünkü buranın tarihi güzelliğinden doğal güzelliğine kadar birçok noktası gezilmeye değerdir. İstanbul güzelliği ile herkes tarafından bilinse de destansı havası ile de oldukça dikkat çekmektedir. Bu şehir, birçoğunun dediği gibi, gizemli bir şehirdir. Bir yandan yorar ama bir yandan da kendini o kadar sevdirir ki şaşar kalırsınız nasıl da sizin için vazgeçilmez olduğuna… İşte bu yüzden İstanbul gezilecek yerler konusunda çok fazla seçeneğe sahip olan muhteşem bir seyahat noktası da olmaktadır.

İstanbulda gezilmesi gereken yerler konulu bir liste hazırlamaya başladığınızda göreceksiniz ki bu listenin sonu bir türlü gelmeyecek. Çünkü bu şehrin her köşesi ayrı bir güzellik, her durağı ayrı bir seyir alanı… Gezdikçe göreceksiniz ki, bu şehir her adımınızda kulağınıza bir şeyler fısıldıyor ve hiç durmadan derinleşen bir girdap gibi, her köşesinden size yeni bir mücevher sunuyor. Hal böyle olunca İstanbulda gezilebilecek yerler bitmiyor. Yani bu şehirde canınızın sıkılıp da yapacak bir şey bulamadığınız bir zaman dilimi asla yaşayamıyorsunuz.

İstanbulda gezilecek en güzel yerler konusunda küçük bir araştırma yaparak gezilerinize başlayabilirsiniz çünkü bu şehir çok büyük olduğu için yola çıktıktan sonra nereden başlayacağınızı şaşırabilirsiniz. Bunun için belki bir yardımcıya bile ihtiyacınız olabilir ama kimse yoksa istanbul  gezilecek yerler haritası ile de bu işi kolayca çözebilirsiniz.

İstanbul gezilecek yerler doğa konusunda da oldukça gelişmiş ve seçeneği boldur. Burada eğer doğa ile birlikte nefes almak isterseniz bunun için İstanbul size her türlü imkânı sunmaktadır, yeter ki siz değerlendirmek isteyin. Daha önce de yazdığımız gibi İstanbul, gezme konusunda ucu bucağı olmayan, sonu olmayan bir derya deniz gibidir.

Miniatürk

istanbulda gezilecek yerler

Burada adeta zaman geriye doğru akıyor çünkü Miniatürk’ün içinde Antik Çağdan Roma’ya, Bizans’tan Selçuklu’ya, Osmanlı’ya kadar bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerine ait işaretler bulunuyor. Burayı gezerken adeta geçmişe doğru bir yolculuk yapacaksınız ve geçmişin ruhunu içinize çekeceksiniz.

Kız Kulesi

istanbul gezilecek yerler

Birden çok efsaneleşmiş hikâyeye sahip olan Kız Kulesi hem yakından hem de uzaktan bakıldığında ayrı güzelliklere sahip bir tarihi kule. İstanbul Boğazı’nın Marmara Denizi’ne yakın kısmında yer alan Kız Kulesi birçok aşka da ev sahipliği yaparak ismini aşk ile yan yana andırmayı başarmıştır. Eğer İstanbul’un simgeleşmiş yerlerinden birisini arıyorsanız Kız Kulesi sizin de ilk durak yerlerinizden birisi olmalı…

Rumeli Hisarı

istanbul gezilebilecek yerler

İstanbul’un gezmeye değer bir diğer tarihi noktası da Rumeli Hisarı’dır. Osmanlı Döneminden günümüze kadar gelmiş olan Rumeli Hisarı, İstanbul fethi sırasında halat çekmek için yapılmış tarihi bir yapıdır. Hem yerli hem de yabancı turistlerin vazgeçemediği gezi duraklarından olan Rumeli Hisarı’nı mutlaka gezmeli ve görmelisiniz…

Kapalı Çarşı

istanbul gezilebilecek yerler

İstanbulluların ve turistlerin asla görmeden geçmedikleri bir diğer nokta da kapalı çarşı… Üzerine şarkılar şiirler yazılan, filmlere konu olan Kapalı Çarşı popülerliğini senelerdir hiç yitirmeden devam ettiriyor. Burada bulacağınız antika eşyalar, geçmişten gelen dokularla hazırlanan objeler, halılar, hediyelik eşyalar, baharatlar ve daha birçok farklı şey ile Kapalı Çarşı’yı gezmenin keyfi bir başka…

Emirgan Korusu

istanbul gezilebilecek yerler

İstanbul’un doğal güzelliklerini keşfetmek ve farklı bir açıdan İstanbul’a bakmak istiyorsanız Emirgan Korusu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Burada göreceğiniz eşsiz güzellikteki çiçekler ve yeşilin her tonuna sahip bahçeler ile Emirgan Korusu’nu mutlaka görmeli ve bu güzellikleri kendi gözlerinizle de keşfetmelisiniz.

Bakırköy

istanbul gezilebilecek yerler

İstanbul’un en kalabalık semtlerinden birisi olan Bakırköy’de denizi seyretmek, alışveriş yapmak ve yürüyüşler yapmak sizin için güzel olacaktır. Bakırköy’de birbirinden güzel mekânlarda bir çay ve simit eşliğinde denizi seyretmenin keyfine doyum olmaz. Burada bulunan Bakırköy Çarşı Camii Bakırköy’ün en meşhur tarihi noktalarından birisidir. Bakırköy Özgürlük Meydanı da yine Bakırköy’e gidilip de görülmeden dönülmeyecek yerler arasında… Zaman zaman konserler düzenlenen bu meydandan mutlaka geçmeli ve sonrasında da Bakırköy Sahili’nde mutlaka gezinmelisiniz. Buradaki kafelerde oturarak Marmara Denizi’ni seyretmenin keyfi çok başkadır. Bakırköy pazarı da yine bu bölgenin en çok beğeni alan buluşma noktalarından birisidir.

Bebek

istanbulda gezilebilecek yerler

Burası da yürüyüş rotası olarak oldukça popüler olan semtlerden bir tanesidir. İstanbul’un en şık ve güzel semtlerinden birisi olan Bebek sahili oldukça meşhurdur. Burada bulunan trend mekanlar, İstanbulluların en uğrak noktalarından… Buradaki en ünlü noktalardan bir tanesi Bebek Parkıdır. Özellikle güzel havalarda kuş cıvıltıları ile birleşen çocuk sesleri eşliğinde boğazı seyretmenin keyfi bir başkadır. Burada köpekler için bulunan ayrı bir bölüm ile tüm hayvan severler de rahat etmektedir. Burada bulunan Mısır Konsolosluğu ve Valide Paşa Yalısı da görmeden gelmemeniz yerler arasında yer alıyor. Bebek Kahve, Bebek’in en meşhur mekânları arasında yerini alıyor. Burada bir kahve eşliğinde eşsiz güzellikteki manzarayı seyretmenin keyfine mutlaka varmalısınız.

Beşiktaş

istanbulda gezilebilecek yerler

Avrupa Yakasının en çok ziyaret edilen semtlerinden birisi de Beşiktaş’tır. Öncelikle burada bulunan İstanbul Deniz Müzesi ile listemize başlamak istiyoruz çünkü burası mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin en başında geliyor. Müzede saltanat kayıklarından birbirinden farklı gemi modellerine, denizcilik haritalarından bahriyeli kıyafetlerine ve hatta el yazmaları ve silahlara kadar birçok eşya ve obje bulunuyor. Beşiktaş Sahili de mutlaka görmeniz ve hatta turlamanız gereken yerlerden. Özellikle havanın güzel olduğu zamanlarda burada kitabını, dergisini okuyan birçok insan görebilirsiniz. Ayrıca sahilde bulunan çok sayıdaki cafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip içerken de boğazı doyasıya seyredebilirsiniz. Beşiktaş Akaretler Yokuşu da yine listemize girmeye hak kazanan yerlerden. Akaretler yokuşunda bulunan evlerde eskiden Dolmabahçe Sarayı’nda çalışan memurların kaldığını biliyor muydunuz?

Ayrıca alışveriş için de Beşiktaş çok popüler yerlerden… Beşiktaş balık pazarı civardaki herkesin mutlaka ziyaret ettiği yerlerden. Burada bulunan taze yiyeceklerden mutlaka siz de almalısınız. Beşiktaş Sinan Paşa Pasajı da kıyafet ve ayakkabı alışverişiniz için tercih edebileceğiniz adresler arasında yerini alıyor.

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi

İstanbulda gezilmesi gereken yerler

İstanbul’un en çok ziyaret edilen bölgesi olan Beyoğlu tam bir insan kalabalığı… Ancak bu kalabalık itici değil, aksine güzel bir kalabalık çünkü Beyoğlu size, cıvıl cıvıl bir ortamda İstanbul’un kimliğini keşfetme imkânı sunuyor. Bu cadde üzerinde bulunan birbirinden güzel tarihi yapılar gezmekle bitmez… Burada bulunan kilise, konsoloslar ve tarihi binalar Beyoğlu’nun gözdesi… Ayrıca İstiklal Caddesi üzerinde bulunan fazla sayıdaki müze de gezilip, ziyaret edilmeye değer… Alman Kilisesi, Better Apartmanı, Salt Beyoğlu, Borusan Kültür ve Sanat Merkezi, Saint Antuan Kilisesi, Mısır Apartmanı, Panayia Rum Ortodoks Kilisesi, Elhamra Han, Anadolu Han – Rumeli Han- Afrika Han, Aya Triada Beyoğlu Rum Ortodoks Kilisesi, Ağa Camii ziyaret edilmesi gereken başlıca tarihi mekânların başında geliyor. Ayrıca yine büyük tarihi öneme sahip pasajlar da şimdilerde alışveriş noktaları ve durak noktası olarak gezilebiliyor. Bu pasajlara örnek olarak Hacopulo Pasajı, Atlas Pasajı, Çiçek Pasajı, Halep Pasajı, Avrupa pasajı, Terkos Pasajı sayılabilir. Bu caddede bulunan birçok tarihi yemek mekânlarında da yemek yiyebilir ve bir şeyler içebilirsiniz. Nevizade Sokak ise yine Beyoğlu’nun en meşhur yerlerinden. Özellikle gece eğlenceleri, akşam yemekleri ve müzik konusunda Nevizade mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer…

Cihangir ve Çukurcuma

İstanbulda gezilmesi gereken yerler

Cihangir ve Çukurcuma son zamanların en popüler semtlerinden… Özellikle Çukurcuma, antikacıları ile ünlü olan bir semt. Burada yer alan birbirinden farklı karakterdeki antikacı arasında dolaşmak insana kendisini çok iyi hissettiriyor. Özellikle de antikaya biraz ilginiz varsa burası sizin için bulunmaz bir nimet gibi… Tarihi binaların altında bulunan bu antikacıları gezerken gözünüzü dört açmalısınız çünkü nereye baksanız bir tarihin fışkırdığını, kulağınıza farklı bir hikâyenin fısıldandığını duyacaksınız.

Çukurcuma’da görmeniz gereken birçok nokta olduğunu belirterek listemizi yapmaya başlayalım… Öncelikle Çukurcuma Faik Paşa Sokağı’ndan bahsetmeliyiz çünkü burası biraz ilginç bir sokak. Eskiden bu sokağın bir tarafında zenginler bir tarafında o zenginlerin evlerinde çalışan hizmetkârlar yaşarmış. Tabii zenginlerin oturdukları binaları direkt ayırt edebilirsiniz çünkü bu yapıların daha yüksek ve dış duvarlarının heykellerle süslenmiş olduğunu göreceksiniz. Hizmetkârların binalar ise daha alçak ve tamamen süsten uzak olarak inşa edilmiştir. Ayrıca Faik Paşa’nın aslında Francesco della Suda adında İtalyan bir eczacı olduğu bilgisini de vermeden geçemeyiz…

Cezayir Sokağı da yine görmeden geçmemeniz gereken yerlerden… Galatasaray Lisesi’nin alt tarafından başlayıp devam ediyor. Burada bulunan birbirinde farklı konseptteki cafe ve restoran ile farklı tatları keşfedebilirsiniz. Cuma Cafe, Çukurcuma, Asri Turşucusu en ünlü mekânlar arasında…

Cihangir de son zamanlarda sanat camiasının en fazla bulunduğu semtlerden birisi… Burada gezilecek çok fazla tarihi mekân da bulunuyor elbette ki… Öncelikle tarihi Firuzağa Kahvesi, Firuzağa Camii ziyaret edilerek gezinize başlayabilirsiniz. Sonrasında Cihangir Camii ile gezinize devam edebilirsiniz. Cihangir Sanatkârlar Parkı ve Cihangir Roma Parkı da yine görmeden geçmemeniz gereken yerler arasında… Bu arada burada bulunan Masumiyet Müzesi de mutlaka gidip görmeniz gereekn yerler arasında yerini alıyor. Adını Orhan Pamuk’un ünlü eserinde almış olan Masumiyet Müzesi, geçmişe ait ayak izlerini bulabileceğiniz şahane bir müze…

İstanbul gezilecek yerler avrupa yakası ile de sonsuz listelere sahiptir. Burada birbirinden güzel cafeler, restoranlar olduğu gibi müzik dinlemek için ve doğa gezintisi yapmak için de Avrupa Yakası birebirdir. Tabi her şey bu kadarla bitmiyor, her birisi kendisine has karaktere sahip olan mağaza ve antikacılar, müzeler, tarihi yerler ve kitapçılar da yine Avrupa Yakasının vazgeçilmezleri arasındadır… Yani anlayacağınız İstanbul gezilecek yerler listesi saymakla bitmez… İstanbul hatıralık hediyeler bakımından da oldukça geniş seçeneklere sahiptir çünkü her yıl kendisini ziyaret edem milyonlarca turiste sunacak birçok şey biriktirmiştir yıllar içerisinde… Buradan alacağınız birbirinden farklı hatıralık hediyeler ile sevdiklerinizi, arkadaşlarını mutlu edebilir ve İstanbul havasını biraz olsun onlara da koklatabilirsiniz.

İstanbul hafta sonu gezilecek yerler konusunda da sizi oldukça mutlu eden bir şehirdir çünkü birbirinden farklı alternatiflerle sabah kahvaltısından başlayarak akşam gece mekânlarına, eğlenceye kadar size tam bir yirmi dört saat boyunca yetecek kadar alternatifi vardır. Eğer siz enerjinize güveniyorsanız ve İstanbul ile yarışabileceğinizi düşünüyorsanız İstanbul bu düelloya her zaman seve seve tamam diyecektir, bundan şüpheniz olmasın…

Sadece İstanbul içinde değil İstanbul civarı gezilecek yerler de oldukça meşhurdur. Özellikle İstanbul’da yaşayan insanlar bir hafta sonu tatili için İstanbul çevresinde bulunan birbirinden farklı ve güzel yerlere giderek hem kafa dinlemeyi hem de hem de kısa bir tatil yapmayı seçerler. Bu tatil yerlerinin en bilinenleri ise Sapanca, Ağva, Şile, Kandıra, Kilyos, Riva, Polenezköy, Maşukiye ve adalardır. Buralarda bir hafta sonu tatili geçirmek oldukça eğlenceli çünkü birbirinden farklı tatil alternatifleri ile gönlünüzü fethetmeyi başarıyor…

Eğer dilerseniz İstanbul gezilecek yerler resimli olarak da arama motorlarında aratılabilir ve birbirinden güzel cennet köşeleri arasından istediğiniz yeri seçebilirsiniz. Bu şekilde aratıldığında o yer gözünüzde daha net canlanacağı için oralarda kalacak bir yer aramak da çok daha kolay ve eğlenceli olacaktır. Hatta evlenme teklifi etmek gibi bir düşünceniz varsa da güzel bir mekân bulmak için görsellerden arama yaptırabilir ve muhteşem bir hazırlığın ardından istediğiniz gibi bir ortam yakalayabilirsiniz. Hatta doğum günü kutlamaları için de yine görsellerden arama yaparak ideal mekânınıza ulaşabilirsiniz. O mekân hakkında internetten yazılan yorumları da inceledikten sonra eğer o mekânın sizin için uygun olduğunu düşünürseniz rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.