Yapımı Kolay 10 Hediye Paketi - Hediye Paketi Nasıl Yapılır? Video

Yapımı Kolay 10 Hediye Paketi - Hediye Paketi Nasıl Yapılır? Video

Mutlu ve özel günlerin olmazsa olmazı hediye paketi nasıl yapılır sorusuna cevap niteliği taşıyan videomuz ile evde pratik ve az maliyetli yöntemler ile şık bir tasarım ortaya çıkararak sevdiklerinize güzel bir sunum hazırlayabilirsiniz. Bu noktada, uygulama anında kullanacağınız parçalara da büyük iş düştüğünü söylemek yanlış olmaz çünkü hediyenize uygun bir paket seçmeniz çok önemli. Orta kalınlıkta olacak şekilde bir kâğıt edinerek işe başlayabilirsiniz. Evde kullanmadığınız desenli bir kâğıt yahut kırtasiyelerden elde edilecek bir defter kabı ile plana başlayabilirsiniz. Özenle seçtiğiniz kâğıdın hediyenizle ve hediye edeceğiniz kişiyle uyumlu olmasına dikkat ettiğiniz sürece zaten ortaya harika manzaralar çıkacağını söyleyebiliriz.

Hediye Paketi Nasıl Yapılır? -  Video

?

İlk ve en önemli adım olan kâğıt seçme işlemi bittikten sonraki süreçte sırada hediye edilecek ürünün paketlenme evresi başlıyor. Ürünün boyut ve çeşidine göre mantıksal bir şekilde verdikten sonra, kenarlardan bantlama kısmına geçilebilir ancak dikkat kenarlardan potluk yapması yahut fazlalık kalmamasına dikkat edilmeli çünkü görüntü ve estetik olarak paketin şeklini bozabileceği gibi yırtılma riski oldukça yüksek hale gelebilir. Eğer hediye paketi süslü olmalı derseniz de paketin üzerine kurdele veya renkli kâğıtlar yardımıyla hazırlanabilecek süslükler tasarlayarak paketi renklendirebilirsiniz. Bu gibi durumlarda zaten en büyük kurtarıcı görevini kurdele görüyor aslında, özellikle pakete uygun bir renk seçimi yapıldıysa net uyum sağlanıyor diyebiliriz.

Metal Renkte Pileli Hediye Kutusu

İlk olarak parlak metal kâğıtların harika bir tasarımla buluştuğu ve üzerine bir kar tanesinin konduğu sempatik hediye paketi yapımı için kolları sıvayabilirsiniz. Parlak kâğıt üzerine elle pileler ekleyerek onu daha da sevimli bir hale getireceksiniz ama öncelikle kâğıdı istenen boyutta 3 hatta 4 parça şeklinde katlayarak geri açıp kat izi bırakıyoruz. Böylece pileler hazır hale gelmiş oluyor. Bundan sonrası ise tamamen sizin zevkinize kalıyor eğer pileler sık görünmesin daha doğal bir hâl alsın derseniz bunun için oluşturduğunuz pilelerin üzerinden yumuşak bir cisim yardımıyla geçebilirsiniz.

hediye paketi

Pile ön kısma gelecek şekilde hediyeyi yerleştirip paketi bantlayabilirsiniz. Üzerine de beyaz bir kâğıt yardımıyla tasarladığınız bir kar tanesi sembolünü yerleştirerek özellikle kış aylarında ve yılbaşı hediyelerinde şık duracak bir jest yapmış olacaksınız.

Paket Değil Poşet!

Hediye aldıktan sonra ona ille de bir paket değil poşetle de hareket katabilir ve hediye edeceğiniz kişiye sunum yapabilirsiniz. Paketi taşımak zor olabilir ancak poşeti taşımak daha kullanışlı diyebiliriz. Bunun için yapmanız gereken aslında çok basit; sadece desenli bir kâğıt ve renkli bir ip ayarlayarak işe başlayabilirsiniz. Özellikle küçük hediye paketi yapımı için ideal tercih olan bu tasarım hem farklı hem de yapımı oldukça basit bir ürün. Öncelikle aldığınız desenli kâğıdı ikiye katlayarak katlayabilirsiniz.

hediye paketi teknikleri

İkiye katladıktan sonra bir tarafı açık uçlu bırakarak kapalı kısmı renkli bir bant ile yapıştırıp poşetin kapalı ucunu katlayarak poşet görünümüne gelmesini sağlıyorsunuz. Sonrasında tasarımın altıgen şeklini alması için de son işlem olarak köşelerden bastırarak bu etabı da tamamlamış oluyorsunuz. En sonunda da tutacak yerleri delgeç ile delerek ipi, ucu kaçmayacak şekilde sabitleyerek hediye poşetini tamamlıyorsunuz.

Fiyonklu Hediye Paketi

hediye paketi nasıl yapılır

Hediye paketinizin tasarımı kadar süslemesinin de oldukça önemli olduğunu belirtmeden geçmek olmaz çünkü paketi hareketlendirip renklendiren bir nevi bu gibi minik tatlılıklar oluyor. Bunun için de en ideal yöntem şüphesiz ki şık bir kâğıt ile hazırlanmış patlayan bir fiyonk olabilir. Hediye paketi süsleme işlemi için hazırsak fiyonk yapımı kısmına artık geçebiliriz. Elinizdeki kâğıdı dörde katlayarak işleme başlıyoruz. Katladığınız kısımların açık uçları aşağıda kalacak şekilde küçük kısımları kıvrımlar halinde kesmeye başlayabilirsiniz ancak dikkat; keserken yukarıya kadar gitmeden yarım yarım ilerlemelisiniz. Makas ile kıvırdığımız fiyonkun ilk aşaması bu şekilde bitmiş oldu.

hediye paketi nasıl yapılır

Ortaya çıkan manzarayı direkt olarak ucundan tutarak demetler halinde içeri doğru katlayarak katladıktan sonra fiyonk görüntüsüne ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Son aşamada istediğiniz görüntüyü elde ettikten sonra fiyonku bir bant veya etkili bir yapıştırıcı yardımıyla hazırladığınız paketin üzerine sabitleyerek işlemi bitiriyorsunuz. Hediye paketi düz bir renk ise fiyonk kâğıdını onunla örtüşecek bir seçim ile renklendirerek hareketlendirebilirsiniz. Ya da fiyonk ile paket tek renk olsun derseniz de aynı kâğıdı kullanarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Hediyeyi alan kişinin sizin el emeğinizle hazırladığınız bu sürprize en az hediyeniz kadar sevineceğinin garantisini verebiliriz.

Yastık Tasarımlı Hediye Paketi

Yastık görünümünde bir kutu tasarlamak için öncelikle ürüne göre bir ölçü belirleyerek kâğıdı yarım yuvarlak oluşturacak şekle getirin ve kenarlarını sivrileştirecek şekilde hatları keskinleştirin. Yuvarlaklığı yakalamak için; bardak, kâse ya da evinizdeki herhangi yuvarlak bir nesneden yardım alabilirsiniz. Oluşturduğunuz yuvarlakları kesmeden katlayarak kutunuzun açma/kapama işlemini halletmiş oluyorsunuz. Tüm bunları ambalaj iki boyutluyken yapıyoruz ancak sonraki işlem kutuyu 3 boyutlu hale getirmek olacak. Nasıl olacağı merak konusu ancak cevabı çok basit; hazırladığımız tasarımı ikiye katlayarak ürüne yer kalacak şekilde pay bırakmak yeterli olacak. Tabii iki tarafa da aynı işlem uygulanacağından altı ve üstü şeklinde ayırarak bir kapama alanını sıkıca bantlamalı yahut sağlam bir yapıştırıcı ile yapıştırmalısınız. Paketin şeklinin yanında kullanılan karton ambalajın da rengi ve deseni kesinlikle çok büyük anlam ifade ediyor.

hediye paketi yapımı

Çünkü sade bir seçim yaptıysanız bir de süsleme işlemi için malzeme edinmelisiniz. Eğer ürüne uygun renkli ya da sade şık bir seçim yaptıysanız zaten paketin tasarımı için başka süslemeye ihtiyaç olmayacak diyebiliriz. Hediyenin ebadına göre bir ölçü belirlemeniz sizin faydanıza olabilir. Sonrasında geriye hediye paketine hediyeyi yerleştirip sahibine teslim etmek kalıyor. Tüm bu teknikler ile hediye paketi nasıl yapılır sorusunun da cevabı bulunmuş oluyor. Yastık tasarımlı hediye paketi yapımı fazla sade kaçar ben daha havalı ve hareketli bir parça istiyorum derseniz o zaman sizi pileli ve fiyonk harikası paketlerin yapımına doğru yola çıkaralım.

hediye paketi nasıl yapılır

Hediye paketi yapımı teknikleri oldukça kapsamlı ve derinlemesine bir iş olduğu için her detayın ince elenip sık dokunması gerekiyor. Aynı zamanda sevdiklerinizi mutlu edecek parçaların süslendiği bu paketin içerisindeki kadar dışının da göz doldurması gerekiyor. Dilerseniz aldığınız kâğıdın üzerine makas ya da falçata yardımıyla istediğiniz şekli verebilir yahut paket desenine uygun olarak süslük bir fiyonk ya da daha sempatik bir tema oluşturabilirsiniz. Kişilerin hediyeden çok hediye paketleri ilgisini çektiğinden bu anlamda evde hazırlanacak bir paketin de o derece özenli ve şık durması gerekiyor. Özel günlerde sevdiklerinize yapacağınız güzel sürprizlerin ve onların zevkine hitap eden parçaların seçimi ile kendilerine ne kadar değerli ve önemli olduklarını hissettirebilirsiniz.

hediye paketi yapımı

Aynı zamanda hediyenin boyutu da bu bağlamda oldukça önemli çünkü ebat olarak küçük bir hediye için büyük bir paket hazırlamak oldukça anormal karşılanabilir ve daha zahmet istenen bir konu halini alabilir. Bu gibi durumlar için hemen küçük hediye paketi yapımı ile ilgili araştırmalara başlayarak minimal bir çalışmayla şirin bir hava katabilirsiniz. Bu gibi durumlarda hediyenin de iyi korunması ve muhafaza edilmesi çok önemli bunun için de direkt olarak hediyeyle aynı boyda değil de bir tık daha geniş bir formatta hazırlanarak hediye sahibine teslim edilebilir. Böylece kâğıttan bolca kalacağı için süsleme faslı için daha fazla malzemeyle çalışarak gerek 3 boyutlu gerekse düz bir tasarımla paketi daha şık hale getirebilirsiniz.

hediye paketi süsleme