Doğum Günü Konsepti için Düşünülmüş Harika 15 Öneri

Doğum Günü Konsepti için Düşünülmüş Harika 15 Öneri

Dikkatinizi Çekebilir ► En Trend Doğum Günü Hediyeleri

Doğum günü sahibi hangi yaşta olursa olsun onun için bir doğum günü partisi düzenlemeyi düşünüyorsanız, izlemeniz gereken çok önemli adımlar var. Bu önemli adımların en başında da doğum günü konsepti belirlemek geliyor. Doğum günü hazırlıklarına başlamadan önce, o doğum günü partisini hangi konseptte yapmak istediğinizi bilirseniz hazırlıklarını çok daha rahat tamamlayabilirsiniz. Doğum günü konsept fikirleri bulmakta yaratıcılığınızı kullanabilir, sınırları zorlayabilirsiniz. Ancak bir türlü en iyi fikri bulamadığınızı düşünüyorsanız mutlaka yazımızdan ilham almalısınız.

Doğum günü konseptleri en çok çocuklar için araştırılıyor çünkü çocuklar bu tarz doğum günü partilerini çok seviyorlar. Doğum günü konseptleri 1 yaş çocuktan yetişkin çocuklara kadar farklı çeşitlerde ve fikirlerde mutlaka yapılıyor. Doğum günü konsepti erkek çocuk için de kız çocuk için de büyük önem taşıyor. Hatta bazen çocuklar doğum günü tarihinden çok önce, o yıl için hangi konsepti istediklerini ebeveynlerine söylüyorlar. Böylece işiniz biraz daha kolaylaşıyor aslında.

Doğum günü konsepti hazırlama işlerine başlamadan önce konsepti belirlediyseniz aslında işin yarısını da bitirmişsiniz demektir. 1 yaş doğum günü konsepti her ne kadar çocuğunuz için hatırlanmayacak diye düşünseniz de onun ileride bakacağı fotoğraflara güzel birkaç kare yansıtmak açısından oldukça önemli. Üstelik bu doğum günlerinin hepsi ileriye bırakacağınız güzel anılar… 2 yaş doğum günü konsepti de aynı mantıkla oldukça büyük önem taşıyor. Çünkü doğum günü konsepti 2 yaş için çok eğlenceli bir güne rahatlıkla dönüşebilir. Artık çocuğunuz 2 yaşına geldiğinde bir şeyleri algılamaya başlamıştır…

Özellikle erkek çocuklarının en fazla istedikleri konseptlerin başında Spiderman doğum günü konsepti gelmektedir. Kız çocukları da şirinler doğum günü konsepti ve kırmızı doğum günü konsepti partilere bayılıyorlar. Onların sevdikleri doğum günü konseptlerine uygun olarak partiyi düzenlediğinizde emin olun onlar da arkadaşları da bu partiyi mutlu bitirecekler.

Doğum günü konseptleri fiyatları konusunda da fikir sahibi olmak için internette bir araştırma yapabileceğiniz gibi daha uygun fiyatlarda konsept parti hazırlamak için süsleri kendiniz de yapmayı deneyebilirsiniz. Bebekler için doğum günü konsepti hazırlarken de yine internetten araştırma yaparak süsleri kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Çocuğunuza vereceğiniz en güzel hediye, onun istediği şekilde hazırladığınız eğlenceli bir doğum günü partisi olacaktır.

Spiderman Doğum Günü Konsepti

Spiderman Doğum Günü Konsepti

Özellikle erkek çocukların en sevdiği doğum günü konseptlerinden birisi de Spiderman doğum günü konsepti… Çocuklar süper kahramanları ne kadar sever bilirsiniz. Ancak onların dünyasında Spiderman’in çok daha büyük bir yeri var. Fantastik dünyalarında Spiderman olma hayalleri kuran birçok çocuk için Spiderman temalı doğum günü partisi ona vereceğiniz en büyük ödüllerden birisi olacaktır. Onlar Spiderman konseptli doğum günü partilerinde kendilerini adeta bir spiderman gibi hissederek tüm gün mutlulukla oradan oraya koşturacaklar. Özellikle bir de partide onlara Spiderman maskesi dağıttığınızdan havalarından da mutluluklarından da geçilmez…

Şirinler Doğum Günü Konsepti

Şirinler Doğum Günü Konsepti

Kız çocuklarının en sevdiği doğum günü konseptlerinden birisi olan şirinler doğum günü konsepti ile her kız kendisini Şirine gibi hissetmek ister. Bu doğum günü konseptinde mavinin, beyazın ve kımızının her tonunu pastalarınızda ve süslerinizde kullanabilirsiniz. Mekânı süslerken şirinlere ait her türlü objeyi ve yiyeceği kullanarak harikalar yaratabilirsiniz. Kendi doğum günü partisi için yapılan hazırlıkları sonradan gören kızınız, mekâna ilk girdiği anda sevinçten ve şaşkınlıktan nasıl koşarak gelip boynunuza sarılacak kendi gözlerinizle göreceksiniz. Şirinler temalı doğum günü partiniz için özel olarak yaptıracağınız hatıra köşesi de çocukların çok ilgisini çekecek. Onların boyuna göre kartondan yapılmış şirinler posterleri ya da şirinler maskotuyla ortada dolaşan animatörler de çocukların eğlencesine eğlence katacaktır.

Kırmızı Doğum Günü Konsepti

Kırmızı Doğum Günü Konsepti

Özellikle 1 yaş doğum günü konsepti ve 2 yaş doğum günü konsepti hazırlarken kız çocukları için ağırlıklı olarak kırmızı rengin kullanıldığını biliyor muydunuz? Kırmızı konseptli doğum günü partisi hazırlamaya karar verdiyseniz aslında işiniz çok da komplike değildir. Kırmızı pastalar, süsler, balonlar ve dekorasyon objeleri ile mükemmel bir doğum günü partisi hazırlayabilirsiniz. Doğum günü partisine katılan çocuklar her yerde kırmızı süsler ve pastalar gördüğünde sevinçten havaya uçacaklar. Özellikle kız çocuklarının en sevdikleri doğum günü parti konseptlerinden birisi olan kırmızı doğum günü konsepti, hazırlaması kolay ve eğlenceli, görüntüsü de oldukça güzel olan doğum günü partilerinden…

Korsan Konseptli Doğum Günü Partisi

Korsan Konseptli Doğum Günü Partisi

Erkek çocuklar nedense korsan konseptli doğum günü partilerine bayılıyorlar. Özellikle korsan kostümleri giyerek ortalıklarda dolanmak onlara kendisini çok özel hissettiriyor. Korsanların zekâları, savaşma yetenekleri ve denizde geçen hayatları onlara çok çekici geliyor olacak ki, bu doğum günü partilerinde kendilerini adeta sefere çıkmış gibi hissediyorlar. Siz de korsan temalı pastalar, süslemeler ve kurabiyelerle partiyi keyiflendirebilirsiniz. Hatta maket bir korsan gemisi ve o gün için kiralayacağınız bir papağan ile partiye olan ilgiyi bir kat daha arttırabilirsiniz. Korsanların hazine sandıkları gibi bir sandık da dekorasyonunuzu tamamlayabilir. Ayrıca bu sandığın içine, çocuklar için hazırladığınız korsan maskelerini koyarak onların ilgisini ve mutluluğunu katlayabilirsiniz.

Denizkızı Konseptli Doğum Günü Partisi

Denizkızı Konseptli Doğum Günü Partisi

İşte kızlar için ideal doğum günü partilerinden birisi daha; denizkızı konseptli doğum günü partisi… Her kız çocuğunun, bir gün denizkızı olmak gibi bir hayali ya da denizkızlarına bir özentisi vardır. Onun bu hayalini az olsa gerçekleştirmek için denizkızı konseptli doğum günü partisi hazırlamak sizin de mutlu olmanızı sağlayacaktır. Çünkü kızınızın ortalıklarla mutlulukla koşturması sizin de mutlu olmanızı sağlar. Denizkızı konseptli bardaklar, tabaklar, posterler, pastalar ve süsler ile süsleyeceğiniz denizkızı konseptli doğum günü partinize katılan tüm çocuklar ve onların ebeveynleri bu konsepte bayılacaklar. Hazırladığınız denizkızı desenli kurabiyelerin nasıl bittiğine şaşıracaksınız…

Minnie Mause Konseptli Doğum Günü Partisi

Minnie Mause Konseptli Doğum Günü Partisi

Kız çocuklar tam bir Minnie Mause hastası olabilir. Onlar Minnie Mause Konseptli Doğum Günü Partisine bayılırlar. Kırmızı ve siyah puantiyeli desenlerle süslenmiş bir doğum gününün eğlencesiz geçmesine imkân yok… Sevimli maskotlar, Minnie Mause şekilli pastalar ve kurabiyeler, balonlar ve birbirinden güzel süsler ile hazırladığınız parti salonuna gelen her çocuğun büyük bir sevinç ve mutlulukla gözleri parlayacak. Onlar için hazırlayacağınız kulaklı taçlar da doğum gününün en çok ilgi çeken parçalardan birisi olacak… Hele Minnie Mause’lu pastayı gördüklerinde çocukların hepsi sevinç çığlıkları atacak… Emin olun bu doğum günü konsepti çok alkış toplayacak.

İnşaat Konseptli Doğum Günü Partisi

İnşaat Konseptli Doğum Günü Partisi

Erkek çocuklar nedense küçükken tırlarla, kamyonlarla ve inşaat malzemeleriyle oynamaya bayılırlar. Bu yüzden onlar için düzenleyeceğiniz inşaat konseptli bir doğum günü partisine de bayılacaklardır. Kamyon şeklindeki yaş pasta ve onlar için hazırlanmış inşaat malzemeleri şekillerindeki kurabiyeleri yemeye kıyamayacaklar bile. Doğum günü partisine gelen kız çocukları da en az erkek çocukları kadar bu konseptteki bir partiyi ilginç bulacak ve yavaş yavaş bu partiye ısınacaklar. Parti için bahçeye özel olarak hazırlayacağınız kum havuzu da orada rahatça oynamalarına yardımcı olacaktır. Onlara küçük işçi kıyafeti kostümleri hazırlayarak çocukların mutluluğunu ikiye katlamak ise siz büyüklerin elinde…

Bahçede Doğum Günü Partisi

Bahçede Doğum Günü Partisi

Kız çocuklarının da erkek çocuklarının da en çok seveceği konseptlerden birisi de yeşillikler içinde açık havada yapılan doğum günü parti konseptleridir. Birbirinden renkli şekerlemelerin, kurabiyelerin, pastaların ve içeceklerin olduğu bu güzel partide eğlenmeyen, mutlu olmayan çocuk kalmayacak. Hem açık havada bol oksijen alacaklar hem de enerjilerini sonuna kadar atabilecekler. Açık hava konseptinde, özellikle bir bahçede kutlama yapıyorsanız, çocuklar için oyun parkurları olan bir yer seçmeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca bunun gibi partilerde çocuklar için palyaço ya da bir animatör de ayarlayabilirsiniz. Emin olun bu parti onların en unutamadığı doğum günü partilerinden birisi olarak hafızalarına yerleşecektir.

Formula 1 Konseptli Doğum Günü Partisi

Formula 1 Konseptli Doğum Günü Partisi

Erkek çocuklar için hazırlayabileceğiniz Formula 1 konseptli doğum günü partisi emin olun en çok puan toplayan konseptlerden birisi olacaktır. Erkek çocukları Formula 1 yarışlarına bayılırlar. Hatta sadece çocuklar değil, büyükler de bu konsepti oldukça sevecektir. Sadece çocuğunuz değil, eşiniz ya da sevgiliniz de tam bir yarış tutkunu olabilir. Onun için özel olarak hazırlayacağınız Formula 1 konseptli doğum günü partisi, yapacağınız en büyük sürprizlerden birisi olarak tarihe geçebilir. Eğer bu konsepti çocuğunuz için düşünüyorsanız da dekor olarak maket ya da oyuncak bir Formula 1 arabası ile partiye heyecan katabilirsiniz. Çocuklar bu araba ile bol bol fotoğraf çektirerek anılarını oluşturabilirler.

Masha ve Koca Ayı Konseptli Doğum Günü Partisi

Masha ve Koca Ayı Konseptli Doğum Günü Partisi

Çocukların şimdilerde en sevdiği çizgi filmlerinin başında gelen Masha ve Koca Ayı, doğum günü partilerinin de konseptlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Çocukların izlerken maksimum düzeyde eğlendiği ve çok şey öğrendiği bu çizgi dizinin başkarakterlerinin kostümlerini giyen animatörlerle de partiye neşe katabilirsiniz. Çocuklar bu animatörlere bayılacaklar ve sürekli onların çevresinde olmak isteyecekler. Ayrıca çizgi dizinin başkarakterleri olan Masha ve Koca Ayı’nın posterleri ile süslediğiniz partinize, üzerinde onların şekillerinin olduğu pastalar ve kurabiyelerle lezzet katmak da yine sizin elinizde… Çocuklar bu konsepte bayılacaklar…

Superman Konseptli Doğum Günü Partisi

Superman Konseptli Doğum Günü Partisi

Özellikle erkek çocuklarının en sevdikleri doğum günü konseptlerinden bir tanesi de Superman konseptidir. Onların hayal dünyasında bu tür süper kahramanlara ne kadar bol bol yer olduğunu ebeveynler olarak çok iyi biliyorsunuz zaten… Superman, en sevilen süper kahramanlar arasında ilk sıralarda geliyor diyebiliriz. Bu doğum günü konseptinde Superman logolu pelerinler hazırlatarak çocuğunuzu ve arkadaşlarını mutlu edebilirsiniz. Ayrıca Superman logosunun içine partiye katlan çocukların baş harflerini yazdırarak çok daha büyük bir sürprizin kapılarını aralamış olacaksınız. Çocuklar, kendi baş harflerinin yazılı olduğu pelerinleri gördüklerinde çığlık çığlığa sevinecekler. Ayrıca pastanızı ve kurabiyelerinizi de Superman logosu şekline hazırlayarak onların mutluluğunu ikiye katlamak sizin elinizde…

Prenses Temalı Doğum Günü Partisi

Prenses Temalı Doğum Günü Partisi

Aslında her kız çocuğu anne ve babası için bir prensestir. Eğer siz de çocuğunuzu prenses gibi yetiştiriyorsanız ve onu pamuklara sarmayı seviyorsanız bu konsept tam da sizin çocuğunuz için demektir. Prenses temalı doğum günü partisi kızının çok hoşuna gidecek çünkü pembeler içinde dekore edilmiş her parti kız çocuklarının ilgisini oldukça çeker… Bu parti için bir prenses arabası maketi de düşünebilirsiniz. Ayrıca yıldız şeklinde prenses çubukları ve kabarık prenses kıyafeti de bu partinin olmazsa olmazlarından… Eğer isterseniz, kendi kızınıza yaptığınız prenses tacının bir benzerini diğer çocuklar için de tasarlayabilir, onların da partiye katılımını sağlayabilirsiniz. Pembenin tonlarından oluşan farklı şekillerdeki kurabiye, kek ve pastalar ise çocukları çıldırtmaya yetecek. Herkes bir an önce bu güzel pastaların tadına bakmak isteyecek.

Şimdi gelelim çocuğumuza alacağımız hediyeye… Biliyorsunuz ki güzel bir doğum günü partisi ile yırtamazsınız, bunun yanında onlara güzel bir hediye de vermelisiniz. Bu günü daha kalıcı kılmak ve çocuğunuzun mutluluğunu ikiye katlamak için ona uygun bir hediye seçmelisiniz. Hatta bu seçtiğiniz hediyenin bir kenarına da çocuğa doğum günü mesajları yazarak anlamını arttırmalısınız.