Çim Adam Nedir, Yapımı Kolay Çim Adam Modelleri ve Bakımı

Çim Adam Nedir, Yapımı Kolay Çim Adam Modelleri ve Bakımı

İster kendi başınıza isterseniz de çocuklarınız ile birlikte evde çim adam yapımı sürecini başarıyla tamamlamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Severek sulayıp sabırla büyümesini bekleyeceğiniz çim adamlar ile çok eğlenceli bir aksesuar elde edebilirsiniz. Yapımı oldukça basit ve pratik olan çim adam ile çocuklarınızı eğlendirebilir veya kendi çocukluğunuza dönerek keyifli bir nostalji yapabilirsiniz. Aynı zamanda evinizde de hem dikkat çekici hem de yaratıcı bir aksesuar olarak çim adam dekorasyonu yapabilirsiniz.

Çim Adam Nedir?

çim adam

Çim adam nasıl yapılır sorusunun detaylarına geçmeden önce yılların bir türlü eskitemediği çim adamdan bahsetmek gerekir. Nesiller boyunca çocukların en çok ilgisini çeken aksesuarlardan biri olan çim adam, adından da anlaşılacağı üzere çimden yapılmış saçlarıyla adam yüzünü taşıyan eşyalardır. Çim adam yapma sürecinde pek çok farklı materyal kullanıldığı için çocukların el becerileri gelişir ve keyifli bir iş ortaya koyma heyecanı yaşarlar. Çim adam yapımı sürecinde çocuklarınıza yardımcı olmanız gereken bazı anlar da olacaktır. Çocuklarınızla birlikte eğlenip keşfedebileceğiniz çim adam, aynı zamanda sabırlı olmayı da öğretir. İlgi çekici tasarımının yanı sıra çocuklara sorumluluk bilinci ve iş bitirme alışkanlığı kazandıran çim adamı çok pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Çim Adam Nasıl Yapılır?

Emoji çim adam modelleri gibi pek çok çim adam tarzını göründüğünden çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Basit bir şekilde çim adam yapabilmek için gerekli olan malzemeleri de yazımızda bulacaksınız. İster kendi başınıza isterseniz de çocuklarınız ile birlikte yapabileceğiniz çim adamları, evinizin en güzel yerinde sergileyebilirsiniz. Şık ve ilgi çekici bir aksesuar olarak da kullanabileceğiniz çim adamlar ile çocuklarınızın da eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak çim adam yapımında kullanılan malzemeleri eksiksiz biçimde temin etmeniz gerekir. çim adam nasıl yapılır

Çim Adam Yapımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Basit bir şekilde yapılan çim adam malzemeleri arasında eksiksiz olarak bulunması gereken malzeme ve ekipmanlar şunlardan oluşur:

  • 1 adet naylon kadın çorabı (Bu aktivite için çoraplarınızdan birini veya birkaçını feda etmeniz gerekecek. Tercihen krem veya haki renklerde olması halinde çim adamın gerçek ten rengini daha iyi yansıtacağı unutulmamalıdır.)
  • 1 yemek kaşığı çim tohumu
  • Elenmiş talaş veya bahçeden alacağınız çim toprağı (Çim adam yapımında hem toprak hem de talaş kullanılabildiği için seçim size ait)
  • Süslemek için düğme, çeşitli kumaş parçaları, canlı veya kuru çiçekler, pul, payet, sim gibi ekipmanlar
  • Oynayan gözler (El işi malzemeleri satan yerlerde ya da kırtasiyelerde bulunabilir=
  • Yapıştırıcı
  • İplik
  • Çim adamın oturacağı minik bir saksı veya geniş ağızlı bir kavanoz (Pet bardak veya boş yoğurt kabı da işinizi görecektir)
  • Süslemek için renkli kağıtlar veya elişi kağıtları
  • Boya kalemleri
  • Makas
  • Renkli kartonlar veya plastik aksesuarlar (Daha yaratıcı süslemeler istiyorsanız gözlük vb.)

Bu malzemeleri tek bir yerden satın almak istediğinizde evinize en yakın el işi malzemeleri satışı yapan mağazaları tercih edebilirsiniz. Bunun dışında kırtasiye ve benzeri yerlerde de işinize yarayacak çok sayıda malzemeyi temin edebilir, fazla maliyetlere girmeden gerekli hazırlıkları yapabilirsiniz. Şimdi görsel açıdan muazzam görünen bir çim adam için gerekli tüm malzemeleri hazırladıysanız yapım sürecine geçebilirsiniz.

çim adam yapımı

Çim Adam Yapım Süreci

Evde kendi imkanlarınıza ve hatta çocuklarınızla beraber çim adam yapımı sandığınızdan çok daha basit bir süreçtir. Farklı çim adam modelleri ve farklı yapım teknikleri olduğu da unutulmaması gerekir. Şimdi çim adam yapım sürecinde hangi aşamaların yapılması gerektiğine geçebilirsiniz:

  • Naylon çorabınızı burun kısmından itibaren yaklaşık 20 cm uzunluğunda bir parça olacak şekilde keserek işe başlayın.
  • İlk önce kestiğiniz bu parçanın içine çim tohumlarınızı koyun ve tohumların en uca gelmesini sağlayın. Bu şekilde yerleştirmemeniz halinde istediğiniz sonuçlara ulaşamayabilirsiniz.
  • Çim tohumlarını güzelce en uca yerleştirdikten sonra üzerine talaş veya toprağı ekleyin. Çim adam için dilerseniz toprak dilerseniz de talaş materyalini seçebileceğinizi daha önce söylemiştik. Her ikisini birden eklemenize gerek yoktur, sadece birini seçmeniz yeterli.
  • Çim adamın kafasının ne kadar büyük olmasını istiyorsanız, çorabın içine o kadar toprak veya talaş doldurmanız gerekir. Burada sınırlama ve tasarım tamamen sizin isteklerinize göre şekillenir.
  • Daha sonraki adımda bir ip yardımıyla istediğiniz büyüklüğe ulaşan çorabınızın açık ucunu sıkıca bağlayın. Bu sayede çim adamınızın kafası ortaya çıkmış ve sürecin ilk aşaması tamamlanmış olacaktır.
  • Çim adam yapılışı konusunda dikkat etmeniz gereken husus, tasarımınızın nasıl olacağıdır. Çocuklarınıza çim adamınızın cinsiyetinin ne olmasını istediklerini sorarak başlayabilirsiniz.
  • Eğer kız çim adam istiyorsanız, kırmızı renkli keçe veya kumaştan bir dudak, siyah kumaştan uzun kirpikler yapmanız gerekir. Buna ek olarak aksesuar takmak için de boncuk veya pullardan bir kolye de yapabilirsiniz, seçim tamamen size kalmış.
  • Eğer erkek çim adam istiyorsanız bu durumda da siyah keçeden bir bıyık ve kalın kaşlar eklemeyi düşünebilirsiniz. Ya da çim adamınıza kumaşla keçi sakalı veya kalemle kirli sakal ekleyebilirsiniz.
  • Tüm bu malzemeleri ve tasarımı hazırladıktan sonra malzemeleri yapıştırıcı kullanarak çim adamın yüzüne yapıştırın.
  • Farklı çim adam modelleri de mevcut olduğu için internet üzerinden yaratıcılığınızı geliştirmek amacıyla farklı ve enteresan modelleri inceleyebilirsiniz.
  • Renkli kağıt, keçe, kumaş veya boya kalemleri ile çim adamın yüzünde istediğiniz tasarımı hazırlayabilirsiniz.
  • Oynayan gözleri de çim adamın kafasına orantılı bir şekilde yapıştırın.
  • Yüz tasarımı tamamlandıktan sonra şimdi de bir saksı veya kabın dış kısmını renkli kağıtlarla kaplayarak çim adamın oturacağı yeri hazırlayın. Bu saksının boyutlarına göre rengarenk giysiler yapabilir veya takıp çıkarabilecek aksesuarlar ile tasarımı şekillendirebilirsiniz.
  • Son olarak çim adamın kafasını saksında oluşan gövdesi üzerine güzelce yerleştirerek tasarımı tamamlayın.

Farklı çim adam örnekleri ve çim adam alternatiflerini değerlendirerek bunun yanına çeşitli çim adamlar ekleyebilirsiniz. Dilerseniz pelerinli bir süper kahraman motifinde çim adam yapabilirken isterseniz çim adamınızı köpek veya kedi olacak şekilde bıyıklı, burunlu ve kulaklı tasarımlarla zenginleştirebilirsiniz.

Farklı çim adam tasarımları arasında konserve kutusundan da çim adam yapabilirsiniz. Boş bir teneke konserve kutusunu iyice temizledikten sonra çim adamınızı bunun üzerine oturtabilirsiniz. Kendin yap aktivitelerinde sık sık kullanılan şöniller ile çim adamınıza kol ve bacaklar da yapabilirsiniz.

çim adam bakımı

Çim Adam Nasıl Sulanır?

Tasarım tamamlandıktan sonra sıra geldi çim adam nasıl büyütülür sorusuna. Çim adam hazır olduktan sonra en kritik noktalardan birisi de çim adam bakımının ve sulanmasının nasıl yapılacağıdır. Çocuklarınıza çim adamı nasıl ve ne kadar sıklıkla sulamaları gerektiğini öğretmeniz gerekir. Günde 1 kere sulama görevlerinin olması çim adam büyütme konusunda yeterli olacaktır. Eğer çim adamın toprağı çok kuruyorsa bu durumda mevsime göre günde 2 kere sulama yapabilirsiniz.

çim adam nasıl büyültülür

Çim Adam Bakımı

Çim adam konusunda en çok merak edilen sorulardan biri de çim adam nasıl bakılır sorusudur. Emeklerinizin karşılığı olarak güzel bir aksesuar şeklinde ortaya çıkan çim adamın bakımını aksatmamanız gerekir. Eğer yeterince ilgi göstermez ve bakımına dikkat etmezseniz, çim adamınız kuruyup deforme olabilir. Bu yüzden yeşil çim adam saçlarının her zaman yeşil kalmasını sağlamak için düzenli olarak sulamaya devam etmekte fayda vardır. Çim adamınızı aksesuar olarak da kullanabileceğiniz için evinizin güneş alan bir noktasına yerleştirebilirsiniz. Bu sayede çimlerin hem yeşil ve parlak kalmasını sağlayabilir hem de bir yandan bakımıyla birlikte büyümeye devam etmesini destekleyebilirsiniz.

Çim adam bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da yamuk ve dengesiz uzayan çimlerin kesilmesidir. Tıpkı insan saçı gibi çim adam saçınızın da güzel görünmesini istiyorsanız belirli aralıklarla tıraşlama yapabilirsiniz. Çimler yamuk uzamasa bile çocuklarınız ile eğlenceli bir aktivite yapmak ve onların el becerilerini geliştirmek için çim adamın saçlarının uç kısımlarından birlikte kesebilirsiniz. Bunun dışında çim adamın saçlarına toka tutturmak veya kurdele bağlamak da yaratıcı ve eğlenceli işler ortaya çıkarabilir. Bu kısım tamamen çocuklarınızın yaratıcılığına kalmıştır. Unutmamanız gereken bir diğer husus da çim adamın saçları uzamaya devam ettikçe bakım görevinin çocuklarınıza ait olmasıdır. Bu süreçte anne ve babalar olarak çim adamın bakımına müdahale etmemeniz iyi olacaktır.

İlginç Çim Adam Modelleri

Çocuklarınız ile birlikte eğlenerek yapacağınız çim adamları, sevdiklerinize unutamayacakları bir hediye olarak da verebilirsiniz. Örneğin çocuklarınızın el emeği ve göz nuru olarak hazırladığı çim adamlardan bazılarını büyükanne ve büyükbabasına ya da hala veya teyzelerine hediye etmelerini sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte yaratıcılığınızı kullanarak sıra dışı çim adam modelleri de hazırlayabilirsiniz. Değişik boyutlarda ve renklerde hazırlayacağınız çim adamları dilerseniz iç mekandaki mobilyaların tasarımlarıyla da uyumlu hale getirebiliriniz.

çim adam

çim adam modelleri

Daha küçük ve sevimli bir çim adam modeli arıyorsanız, yumurta adam tasarımını tercih edebilirsiniz. Kahvaltı yumurtalıkları içine oturtacağınız içi boşaltılmış bir yumurta kabuğunun içine çim tohumlarını ve toprağı doldurarak istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz. Bu tür yaratıcı tasarımlar için internet üzerinden farklı modellere bakmanız yeterlidir.

çim adam nasıl yapılır

çim adam yapımı

çim adam modelleri