Çiçeklerin Anlamları, Renklere Göre Çiçekler ve Anlamları

Çiçeklerin Anlamları, Renklere Göre Çiçekler ve Anlamları

Her çiçek kendisine özel anlamlar taşıyorlar bu yüzden çiçeklerin anlamları sevdiklerinize çiçek göndermeden önce göz önünde tutmanız gereken bir konu değeri taşıyor. Çiçekler ve anlamları yüzyıllar boyunca genel kabul edilen ve evrensel değerler taşıyan içeriklerden oluşuyor. Her ne kadar ufak farklılıklar taşısalar da genelde dünya genelinde tüm çiçekler aynı anlamlara geliyorlar ve her birisinin hem verilme hem de uygun anı içeren anlamları bulunuyor. Bu bakımdan çiçeklerin anlamlarını bilerek en doğru anda, doğru çiçeği verebilirsiniz.

Çiçekler bir zarafet, özel bir jest ve duyguların ifadesi olarak görüldükleri için zamanla anlamları da ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu bakımdan zaman geçtikçe evrensel değerler taşıyan bu anlamlar kapsamında sevdiklerinize doğru çiçekleri verebilirsiniz. Aynı şekilde çiçek anlamları yakınlarınızdan aldığınız çiçeklerin ne anlama geldiğini ve size ne söylenmek istendiğini de fark etmeniz açısından yardımcı olacaktır.

Beyaz Çiçeğin Anlamı; Masumiyet, Bağlılık ve Sadakat

beyaz çiçeğin anlamı

Beyaz gülün anlamı temelde bir gül olduğu için sevgiyi içermesidir. Daha eski dönemlerde beyaz gül doğrudan aşkın bir ifadesi olarak tercih ediliyordu ancak yerini kırmızı güle bırakmasından sonra beyaz gül daha başka anlamları da taşımaya başlamıştır. Günümüzde masumiyet, bağlılık ve sadakat gibi anlamlar için tercih edilen bir anlam taşımaktadır. Bunun yanında beyaz güller geleneksel olarak yaygın kabul edilen düğün çiçeklerinden birisi olmaktadır. Bu çiçekler düğünü daha masum ve romantik bir hale getirmek için idealdir. Ayrıca beyaz güller aşkın tazeliğini vurguladıkları için gelin buketinde de sıklıkla tercih edilirler. Beyaz güller umut duygusu da taşıdığı için yakınlarınıza beyaz gül göndermeniz halinde onların her zaman yanlarında olacağınızı ve asla kendilerini kötü hissetmemeleri gerektiğini de anlatabilirsiniz. Son zamanlarda cenaze törenleri için de tercih edilen beyaz güller bu sayede taziye amaçlı da kullanılan anlamlar taşımaktadırlar.

Kırmızı Çiçeğin Anlamı; Aşk ve Tutku

kırmızı çiçeği anlamı

Çiçek isimleri ve anlamları bakımından evrensel olarak kabul gören kırmızı gül aşkın ve tutkunun en zarif ifadesidir. Bu bakımdan özellikle sevgililer ve eşler arasında tercih edilirler çünkü karşı tarafa seni seviyorum demenin en güzel ifadesi olmaktadırlar. Özellikle birbirine tutku ile bağlı olan çiftlerin başta sevgililer günü, yıldönümü, doğum günü gibi günler başta olmak üzere sıradan bir günü özel güne çevirmek için tercih edecekleri kırmızı güller aşkın yansımasını içerirler. Yine kırmızı güller sevgili ve eşler arasında tebrik anlamı da taşırlar ve önemli bir gelişme yaşandığında çiftler arasında bu olayı kutlamak adına da kullanılabilirler. Aşkı her zaman zarafet ile yansıtan kırmızı güller, tüm dünyada aynı anlama gelecek şekilde kabul gören en önemli çiçekler arasında yer alırlar.

Mavi Çiçeğin Anlamı; Zerafetli ve Nadir

mavi çiçeğin anlamı

Mavi gül, diğer gül çeşitlerine göre daha seyrek bulunan bir tür olduğundan oldukça değerlidir. Mavi gül, doğal koşullarda bulunmayan bir güldür ve bu bakımdan manevi açından anlamlı görünmesine yol açmıştır. Mavi gül, içsel olana vurgu yapar ve sevdiklerinize daha özel ve ender bir çiçek vermek istediğinizde tercih edilmesini sağlar. Bunun yanında çok zor ya da elde edilemez olan durumlara karşı da bir mesaj içeren mavi gül, görünümü sayesinde de zarafeti ve nadir olmayı işaret etmektedir.

Pembe Çiçegin Anlamı; Nezaket ve Şirinlik

pempe çiçeğin anlamı

Sevimli rengi ile birlikte gül çeşitleri arasında sıcaklığın temsili olarak öne çıkan pembe gül hem sevgililer hem de arkadaşlar arasında verilebilecek bir çiçektir. Nezaket ve şirinliği temsil ettiği için doğum günü, tebrik, yıldönümü, önemli bir olayın gerçekleşmesi ve hasta ziyareti gibi anların tamamında tercih edilebilir. Pembe gül ayrıca karşı tarafa verdiğiniz özel anlamın da görülmesi açısından etkili olduğundan ona verdiğiniz değerin de yansıması olarak tercih edilen bir anlam taşımaktadır.

Sarı Çiçeğin Anlamı; Ayrılık

sarı çiçeğin anlamı

Sarı gül, güller arasında anlamı en değişken çiçektir. Bir arkadaşa verildiğinde arkadaşlık bağlarının güçlenmesine neden olarak bağlılığınızı ifade etmenizi sağlayan sarı gül, sevgili ya da eşe verildiğinde biraz daha hüzünlü anlamlar taşıyor. Sarı gül sevgili ya da eşler arasında ayrılık mesajı için kullanılmaktadır. Genelde sevginin bittiğini ve çiftlerin artık aynı duyguları yaşamadıklarını ifade eden sarı gülü bu yüzden sevgili ya da eşler birbirleri için pek tercih etmezler. Ancak arkadaşlar, dostlar, anne ve babalar gibi yakınlarınız için sarı güller ile bağlılığınızın ne kadar değerli olduğunu gösterebilirsiniz.

Orkidenin Anlamı; Geçmiş Olsun, Başarılar, Tebrikler, Kutlama

orkide çiçeğinin anlamı

Bilinmeyen çiçekler ve anlamları söz konusu olduğunda son dönemlerde özellikle orkide merak edilmektedir. Orkide kendi içinde farklı renklere ayrıldığından renklerine göre anlamı da değişebilmektedir. Beyaz orkide masumiyeti ve zarafeti ifade etmektedir. Genelde hediye olarak en çok tercih edilen orkide çeşidi olmaktadır. Özellikle düğün gibi törenlerde çifti tebrik etmek amacıyla kullanılır. Bunun yanında hastalara geçmiş olsun, anneler günü kutlamak ya da doğum günleri için de tercih edilen bir çiçektir. Yeni doğum yapanlar için de en çok tercih edilen çiçeklerden birisi olmaktadır.

Fuşya orkide ise sevimliliği temsil eder ve arkadaşlar arasında sıklıkla verilen bir çiçektir. Özellikle arkadaşlık bağlarının güçlenmesi ya da arkadaşlar arasında herhangi bir kırgınlık olduğunda bu kırgınlığın giderilmesi açsısından yardımcı olmaktadır.

Sarı orkide ise daha seyrek tercih edilmesine karşılık sıcaklığı ifade eder ve sevgililer ya da arkadaşlar arasında rahatlıkla verilen bir çiçektir. Özellikle yeni ev taşınmalarında evin havasına sıcaklık katmak için tercih edilmektedir.

Sürekli bulunmayan bir tür olan mor orkide ise asaleti temsil eder ve çok büyük kutlamalarda, gelişmelerde ya da büyük saygı duyulan kişilere sevgi göstermek amacıyla kullanılır. Dayanıklı ve kalıcı olması sayesinde de asaletin de uzun ömürlü olduğunu gösterir.

Aşkı göstermek için tercih edilen mavi orkide ise çok nadir bulunur ancak sevgilinin ya da eşin biricik olduğunu ifade etmek için harika bir seçimdir. Bu sayede sevgi bağlarının daha da güçlenmesi mümkün olur ve nadir olana vurgu yapılır.

Papatyanın Anlamı; Saf Aşk ve Sevgi

papatya anlamı ve önemli

Çiçekler ve anlamları resimli kutlamalar için de önem taşıyorlar ve bu resimler arasında özellikle papatyalar da öne çıkıyor. İster resimli tebriklerde ister bizzat gerçeği olarak tercih edilsin papatyalar her zaman sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz özel çiçekler arasında yer alıyor. Sevgiliye verildiğinde saf aşkı ve sevgiyi temsil eden papatya bolluk ve sağlık anlamına da gelmektedir. Bu bakımdan hasta olan yakınlarınız için şifa bulmaları için papatya tercih edebilirsiniz. Sevdiğiniz birisine karşı da sevginizin ne kadar temiz ve çıkarsız olduğunu ifade edebilmek için yine papatya tercih edebilirsiniz. Papatyalar kendi içlerinde de farklı renklere ayrılırlar ve her durumda sevginin, bağlılığın ve duruluğun bir yansıması olarak kullanılırlar.

Lale Anlamı ve Önemi; Sevgi ve Tutku

lale çiçeğinin anlamı

Zarifliğin çok eski zamanlardan beri özel bir yansıması olan lale çiçeği farklı renkleri ile birlikte değişken anlamlara sahiptir. Genel olarak zarafet, aşk ve asaleti temsil eden laleler sevdiklerinize verebileceğiniz en özel çiçekler arasında kendilerine yer bulurlar.

Kırmızı lale aşkın yansımasını ifade eder ve sevgilinize ya da eşinize seni seviyorum demek için kullanılır. Canlı kırmızı rengi ile birlikte çarpıcı bir görünüme sahip olan kırmızı laleler sevginin ne kadar değerli ve tutkulu olduğunu da ifade ederler. Beyaz laleler ise saflık ve temizlik anlamındadır. Özellikle arkadaşça duyguları belirtmek için kullanılırlar. Bunun yanında sıhhat anlamı da taşıdıklarından doğum sonrası, hastane sonrasında da yakınlarınıza tercih edebileceğiniz anlama sahiptirler. Sarı laleler ise sevgi ve hoşgörünün ifadesidir. Özellikle istenmeyen durumlar yaşandıktan sonra özür dilemek ve sevginin ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlatmak için sarı laleler tercih edilir. Laleler arasında daha az bulunabilen pembe laleler ise genelde eşler arasında tercih edilirler ve şefkat ve sadakat gibi duyguları içererek ömür boyu bağlılığın yansıması olurlar.

Sümbül Anlamı; Sevgi, Bağlılık ve Masumiyet

sümbül çiçeğinin anlamı

Çiçek türleri ve anlamları arasında sümbül de kendisine özgü hoş kokuları ile öne çıkıyor. Sümbül genel olarak sonsuz sevgi, bağlılık ve masumiyeti sembolize etmektedir. Ayrıca kış ayalarında bulunuyor olması sebebiyle bu mevsimlerde daha çok tercih edilir. Sümbül ayrıca renklerine göre farklı anlamlar da taşıyabilmektedir.

Mor sümbüller sevgililer ve çiftler arasında popüler olan çiçeklerdir. Derin bir bağlılık ve çekiciliği ifade etmeleri yüzünden özel anlamlara gelirler. Aynı zamanda mor sümbüller af dilenmesi gereken zamanlarda da özel bir özür anlamı taşırlar ve bu anlarda da yardımcı olurlar. Çok büyük kırgınlıklar olduğunda bile mor sümbüller af dilemek için hoş kokuları ile yarım sağlarlar.

Sarı sümbüller canlı renkleri ile dikkat çekseler de genelde kıskançlık duygularına karşılık gelirler ve bu anlamda tercih edilirler. Olumsuz ve huzursuz duyguları çağrıştırdıkları için genelde pek tercih edilmezler.

En çok bulunan renk olan beyaz sümbüller masumiyeti, saflığı ve duruluğu temsil ettikleri için başta sevgililer olmak üzere arkadaşlar arasında da yaygındır. Özellikle anneler günü gibi kutlamalar için de tercih edilirler. Ümit verici ve sevimli hisler uyandırmak için kullanılırlar.

Karanfil Anlamı; İçtenlik, Sevgi, Temizlik, Saflık

karanfil çiçeğinin anlamı

Çiçeklerin anlamları ve hikayeleri bulunduğundan karanfil çiçeğinin de renklerine göre anlamları bulunur. Özellikle sevimli görünümleri ile tebrik amacıyla tercih edilen karanfiller pek çok kişiye karşı kullanabileceğiniz çiçek türü olarak öne çıkarlar. Kırmızı karanfil aşkın ve sevginin temsili olduğundan sevgili ve eşler arasında yaygın olarak tercih edilen bir çiçektir. Kadınların zarafetini temsil ettiği için aynı zamanda çeşitli törenlerde, etkinlik gibi zamanlarda da tercih edilir.

Beyaz karanfil temizliği ve saflığı işaret eder ve kutlamalarda, tebriklerde ya da anmalarda tercih edilir. Özellikle yapısı itibariyle çeşitli aranjmanların yapımı için de sık tercih edilen karanfil türü olarak öne çıkar.

İçtenlik ve sevgiyi ifade eden pembe karanfil ise hem sevgililer hem de arkadaş, anne, baba, kardeş gibi kişilere karşı sevginizi göstermek için tercih edeceğiniz anlamlara sahiptir. Pembe karanfil sevimliliği ile birlikte ortama özel bir hava katar ve verdiğiniz kişinin de mutlu olmasına yardımcı olur.

Lilyum Anlamı; Sadakat, Sevgi, Güven

lilyum çiçeğinin anlamı

Zambakgiller ailesine mensup olan lilyum iddialı görünümü ile birlikte hediye vermek için özel çiçekler arasında yer alır. Farklı renklere sahip olmasına karşılık en çok tercih edilen rengi beyazdır. Özellikle beyaz lilyum saflık ve temizliği çağrıştırdığı için düğünlerde yaygın olarak kullanılır. Bunun yanında sevgilinizin ya da eşinizin özel bir gününü kutlamak için de beyaz lilyum yararlı olacaktır.

Pembe lilyum ise şefkat ve sadakat anlamları taşır. Buketlerde kullanım için çok uygundur, iri yapılı yaprakları ile birlikte hemen dikkat çeker. Hoş kokusu sayesinde de hediye olarak verdiğiniz kişinin kendisini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.

Sarı lilyum ise sevgi ve güvenin bir yansımasıdır. Bu bakımdan sevgili ve eşiniz olmak üzere arkadaşlarınız için de tercih edebilirsiniz. Her zaman özel bağların kurulduğunu ifade eden sarı lilyum bu özelliği ile birlikte sevdiklerinizin kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olur.

Turuncu lilyum ise birisine ne kadar özel olduğunu ifade etmek amacıyla kullanılır. Ender bulunduğu için turuncu lilyum ile birlikte özellikle sevgilinizi ya da eşinizi çok daha özel ve ayrıcalıklı hissettirebilirsiniz.

Nergis Anlamı; Saygı

nergis çiçeğinin anlamı

Seçkin ve saygın görünümü ile öne çıkan nergis çiçeği özellikle güzel kokulu olması nedeniyle tercih edilen bir çiçektir. Kokulu çiçek severler tarafından çok beğenilen nergis çiçeği beyaz ve sarı renkte bulunmaktadır. Beyaz nergis saygıyı ifade eder ve genelde saygı gösterisi için tercih edilir. Aynı zamanda hasta ziyareti için de tercih edilecek çiçekler arasında yer alır. Aynı şekilde sarı nergis de aynı anlamları taşır.

Gerbera Anlamı; Saflık ve Masumiyet

gerbera çiçeği anlamı

Papatya cinsinin büyük hali olarak bilinen gerbera çiçeği büyük ve gösterişli olduğu için özel anlamlar taşır. Özellikle uzun ömürlü ve dayanıklı olması sayesinde de sıklıkla tercih edilir. Renklerine göre ayrılan gerberada en çok kırmızı renk tercih edilmektedir. Kırmızı gerbera sıcaklık ve dostluk anlamlarına gelir. Bu bakımdan sevgili ve eş için tercih edileceği gibi arkadaşların aralarındaki bağları güçlendirmek için de tercih edilen bir çiçek türü olmaktadır. Beyaz gerbera ise düğün gibi özel kutlamalarda tercih edilen, saflık ve masumiyeti sembolize eden bir çiçektir. Özellikle düğün dışındaki özel kutlamalar için de tercih edilir.

Pembe gerbera ise arkadaşlar için uygundur. Arkadaşlık bağlarının güçlenmesine neden olacak pembe gerbera sevgiyi göstermek amacıyla tercih edilir. Sarı gerbera ise çok göz alıcı renkleri ile duyguların en şiddetli şekilde ifade edilmesine neden olur ve duyguların şiddetini yansıtmak açısından da önem taşır.

Şebboy Anlamı; Sıcaklık, Asalet, Sevgi

sebboy çiçeği anlamı

Kokusuyla ünlü bir çiçek olan şebboy saksı da yetişebildiği için saksı çiçekleri ve anlamları arasından da öne çıkıyor. Uzun saplı olan şebboy 100 cm gibi boylara da ulaşabilmektedir ve bu bakımdan gösteriş anlamına sahiptir. Ayrıca vazo ömrü de uzun olan çiçeklerden birisidir. Beyaz şebboy saflık ve temizlik anlamlarına geldiğinden çokça tercih edilir. Eşlerin yıldönümü kutlamaları için ideal bir çiçektir. Ayrıca hasta ziyareti için de tercih edilebilir. Bunun yanında özel törenler, düğünler, kutlamalar gibi alanlar için de hediye olarak tercih edilecek çiçekler arasında kendisine yer bulur.

Pembe şebboy ise sevgi ve sıcaklığı ifade eder. Güzel kokulu olması sayesinde de sevgililer arasında rağbet gören bir türdür. Her zaman bağımlılığı da içeren yapısı ile birlikte şebboy gönlün kime ait olduğunun yansımasını da içermektedir.

Mor şebboy ise asaleti temsil eder ve özellikle saygı duyulan kimselere hem bu saygıyı hem de duyulan sevgiyi ifade edebilmesi açısından önem taşımaktadır.

Frezya Anlamı; Umut

frezya çiçeği anlamı

En güzel çiçek türleri ve anlamları arasında öne çıkan frezya hoş kokusu ile dikkat çeker. Renklerine göre farklı anlamlar taşıyan frezya çiçeğini seçerken dikkat etmek gerekmektedir. Beyaz frezya umutları temsil eder ve özellikle sevdiklerinize moral vermek için tercih edilir. Sarı frezya sevgi anlamı taşır ve sevgililer arasında kullanılır. Mor frezya ise derin bağlılığı ifade ederek karşınızdakine verdiğiniz önemin görülmesine neden olur.