En İyi Babalar Günü Şiirleri - Babalar Günü İçin 30 Şiir

En İyi Babalar Günü Şiirleri - Babalar Günü İçin 30 Şiir

Babalar günü şiiri çocuklarından babalarına verilecek en güzel babalar günü hediyesi olacaktır. Doğumdan itibaren hiçbir karşılık beklemeden her durumda çocuklarının yanlarında olan babaları, böylesi özel bir günde dokunaklı bir şiir ile ödüllendirmek, babaları çok mutlu edecektir. Doğumdan itibaren çocuklarının üzerine titreyen babaların, her ne kadar yapmış oldukları fedakârlıklar tamamen hiçbir karşılık beklemeden olsa da yine de birbirinden güzel babalar günü şiirleri ile son derece özel anlar yaşayacaklardır.

Dikkatinizi Çekebilir; Babalar Günü Hediyeleri

Babalar günü için şiir seçeneklerini aynı zamanda tercih edeceğiniz hediyelerin içinde de kullanılabilmektedir. Bu bakımdan hediyelerin daha özel anlamlara sahip olmasını da neden olabilirsiniz. Babalar günü ile ilgili şiirler son noktada ise ister hediyeler ile ister ayrı olarak verilirsin her durumda babanızı ne kadar çok sevdiğinizi ve ona büyük bir değer verdiğinizi göstermenize yardımcı olacaktır.

Baba Sevgisi

Baba sevgisi, özeldir bu dünyada, Güçlü bir limandır, yol gösteren bir ışıktır. Sana olan minnetim hiç bitmez, Değerini anlamak için Babalar Günü gelmez.

Seninle geçirdiğim o kıymetli anlar, Bir ömre bedeldir, hiç unutulmazlar. Güvenin, sabrın ve sevginle dolu kalbini, Hiçbir şeyle değişmem, sensiz geçen her anımı.

babalar günü şiiri

Hayatımın En Büyük Hediyesi

Babalar Günü'nde kalbimden dökülen bu sözler, Dünyanın en iyi babasına adanmıştır. Seninle var olmak, hayatın en büyük hediyesi, Babam, sana olan sevgim sonsuz, bitmez.

Nice mutlu Babalar Günü'lere, Güzel anılarla dolu nice yıllara! İyi ki varsın, iyi ki benim babamsın, Babanı çok seven bir evladın şükranla anıyor seni bugün.

babalar günü şiiri

Kahramım Babam

Babam, seninle güneş doğar her sabah, Kollarında hissederim tüm dünya sıcak. Sevginle büyüdüm, adımlarımı attım, Babalar Günü'nde sana olan minnetim daima sürer.

Kalbimde bir sevda, babalık adıyla anılan, Yıllara meydan okuyan sevgi, eşsiz bir armağan. Sen benim kahramanımsın, sevgi dolu babam, Babalar Günü'nde sana olan aşkımı sunarım şanla.

baba şiiri

Biricik Babam

Biricik babam, dünyamın güneşi, Kalbimde açan bir gül misali eşi benzeri yok. Senin sevginle büyüdüm, şefkatinle sarıldım, İçimdeki sevgi, sana olan aşkla coşkuya dönüştü.

Seni çok seviyorum, her sözümde sana değiniyor, Omuzlarımda taşıdığım sevgi yükünü bilmeni istiyorum. Babalar Günü'nde sana olan aşkımı ilan ediyorum, Varlığınla dünyamı aydınlatan canım babam, seni seviyorum.

Babalar günü için şiir

Canım Babam

Babam sen evin kahramanı İyi ki hep yanımdasın Emin ol her zaman aklımdasın Çünkü sen benim canım babamsın

Hayat seninle her zaman güzel Babacığım senin yerin benim için her zaman özel Ben sana sadece sevgimi verebilirim Benim sana sevgim sadece göksel

babalar günü şiiri

Babalar Günü İçin

Canım babacığım bugün babalar günü Unutmadım seninle geçirdiğimizi dünü Benim için her zaman sende var bir büyü Bana yaşamı sen öğrettiğin çünkü

Nasıl unutabilirim yüzünü Her zaman sende gördüm bütünü Gözlerinde dağıtmalı sevgim hüznünü Senin kolların unutturur dertlerimin tümünü Babalar günün kutlu olsun Yüzün her zaman neşeyle dolsun Benim için hayatımda her zaman özelsin Ayrı kaldıklarımız artık bir son bulsun

babalar günü şiiri

Uzaktaki Babaya Özlem

Baba ben senden ayrı kimi sevsem Kime kızsam ya da kime gülsem Bir türlü bunları bilemem Çünkü senden başka kime gitsem?

Bir daha kimselere görünmem Senin bana yaptıklarını unutmam Affet babacığım seni üzdüysem Seni asla bir daha incitmem Babacığım şimdi uzaklardayız Ancak çift bir bedende tek canız Her zaman beni sevdin şartsız Şahittir buna göklerdeki yıldız. Özlemler bir gün son bulacak Gökte tekrar kuşlar uçacak Çocuğun senin söylediklerine uyacak İşte o zaman babam elimi tutacak

babalar günü şiiri

Babaların En İyisine

Baba tekrar ellerini bana uzatmak Şimdi çok zor bu durumdan kurtulmak Ama son bulacak acılı günler muhakkak İşte o zaman kalbimiz tekrar sevgiyle dolacak

Bulaşacağınız birbirimizle koşarak Şimdilik tek tek günleri sayacak Ardından tüm hüzünleri bir kenara atacak Ve kapımızı mutluluk çalacak Babalar günün bu şiirle mutlu olacak Yok seninleyken hiçbir şey korkacak Sensiz geçen günlerde her zaman çiçekler solacak Seni çok seven çocuğun da sana bu şiiri yazacak.

babalar günü şiiri

Babamın Düşleri

Her zaman benim içindi babamım düşleri Ne zaman düşünse binerdi omzuna yükleri Benim yüzümü görünce bilirdi gülmeyi Hiçbir zaman yoktu benden şüphesi

Şimdi büyüdüm ve kocaman insan oldum Her geçen gün ise babamdan uzakta soldum Anıları bugün bir bir cebime koydum Babacığım ben sadece senin sevginle doydum. Uzakta kaldığımızdan beri ben yoktum Her geçen gün daha fazla kahroldum Bitmeyen karanlıklar ortasında kayboldum Her şeye rağmen babam beni sever diyordum. Öyle oldu ve baba beni hiçbir zaman bırakmadın Benim kadar kimseyi göklere çıkarmadın Sen benim kalbimin diyarındasın Getirir sevgi dolu kokunu rüzgârların.

babalar günü şiiri

Karanlıktaki Mum

Karanlıktaki bir mum gibi babacığım senin sevgin Benim kalbim her zaman seninle oldu zengin Beni senden başka böyle kim sevsin? Kalbim her zaman sana karşı keskin

Benden ayrı olduğunda hiç gülmezsin Mutluluğu benden başka bilmezsin Seni kızdırdığımda ne edersin Ancak çocuğun senden başka kimi sevsin? Çocuğunu bir baba olarak affetsin Bir daha kızgınlık olmayacak yüreğimiz şenlensin Benim için karanlıklarda bir mum demeksin Evimizi de aydınlatan güneşsin.

babalar günü şiiri

Babam İçin Şarkı

Söylemek istiyorum babam için bir şarkı Anlayacaktır böylece onu sevmemdeki farkı Yaptıkları ile böyle bir şarkı duymak hakkı İşte şimdi yankılanacak sevgimin marşı.

Babacığım kalbin her zaman benimle çarpardı Senin sevginin getirdiği bana sadece bahardı Bana en büyük miras bıraktı Keşke herkesin senin gibi babası olsaydı. Ben senden öğrendim dünyayı Hiçbir şey öğrenemezdim babam olmasaydı Söylerim ona bu yüzden en güzel karşıları Bu şarkılar ile birlikte unuturum acıları

babalar günü şiirleri

Babam ve Ben

Babam ve ben harika ikiliyiz Birlikte her işi bitiririz Her zaman yeniden diriliriz Babamın sevgisinden daha başka sevgi yoktur bilirsiniz.

Babacığım, senle ben tek kişiyiz, Sevgimizle birlikte her zaman iyiyiz. Ne kadar mutludur birlikte geçmişimiz Her zaman böyle olsun sevgi dolu ilişkimiz.

babalar günü şiirleri

Uzak Yollarda

Bekliyorum babamı her zaman uzak yollarda Beni sevgiyle ve huzurla saracak kollarda Her şey biter benim saçlarımı okşarsa Güzel kokulu çiçekler açar toprakta.

Babacığım ne zaman geleceksin? Bakıp durduğum uzak yollardan ne zaman geçeceksin? Tekrar seni bekleyen çocuğunu ne zaman seveceksin? Bilirim ki sen çocuğun olmadan edemezsin. Ben her zaman burada seni beklerim Kaskatı olur sen gelmedikçe her yerim Yazarım aklıma gelenleri kalemim ve defterim Geriye kalan tek hazinem bu şeylerim. Baba bir gün geleceksin uzaklardan, Tüm renkler etrafa yayılacak duvarlardan, İşte o zaman olmayacağım duranlardan, Haber vereceğim her yere yayılacak mutluluk dumanlardan.

babalar günü şiirleri

Sevilen Babaya Minnetle

Benim babam her zaman en iyidir Hayatımda örnek aldığım tek kişidir. Beni sevmek onun işidir, İşte o her şeyi yapabilen biridir.

Ne zaman zorda kalsam Ne zaman gidip babamın kapısını çalsam Benden bir adım öndedir ne zaman baksam Onun yüzünü görmek isterim hangi vakit uyansam Babam bugün senin için en özel gün Birlikte kutlayalım bugün Sonra olma üzgün Canım babacığım babalar kutlu olsun babalar günün.

babalar günü şiirleri

Yüzün Hep Gülsün

Babacığım beni bu kadar sevdiğin için Yüzün her zaman gülsün Ben sensiz adeta olurum bir sürgün Senden ayrı kalmak gerçekten ne mümkün?

Benim için yaşamın tek gönlüsün, Bana her zaman mutluluk verir yüzün Havada kuşlar mutlulukla süzülsün, Sevgi yağmurları gökten minnetle dökülsün. Baba hiçbir zaman bizi bırakma, Ben her zaman seveceğim seni yıllarca, Eğer olur da uzaklarda kulakların çınlarsa, İşte o zaman çocuğundur seni düşünen her fırsatta.

babalar günü şiirleri

Babama Mektup

Baba sana bir mektup yazmak istiyorum Ama heyecanımdan titriyorum Çünkü sen benim için her zaman özelsin diyorum, Aklıma ne gelse hiçbirini beğenmiyorum. Baba sana bir resim çizmek istiyorum Bunun için nereden başlasam bilemiyorum Çünkü mutluluğun resmini çizemiyorum Her zaman yeniden baştan ekliyorum Baba sana bir şiir yazma istiyorum Ama dizelere sevgimi nasıl anlatacağım bilmiyorum Bu halde çaresiz birisine benziyorum Çünkü senden gelen sevgiyi mısralara sığdıramıyorum. Baba senin babalar gününü kutlamak istiyorum Yapmak istediğim her şeyden vazgeçiyorum Çünkü hiçbiri senin büyüklüğünü anlatmama yardımcı olmuyor Sadece beni ne kadar sevdiğini dinlemek istiyorum.

babalar günü şiirleri

Babalar gününe özel şiir seçerek babanızın bu özel gününde çok sevinmesine yardımcı olabilirsiniz. Her baba, çocuklarını karşılıksız sevmesine rağmen onlardan gelecek hediyeler ile mutlu olacaktır. Özellikle babalar günü şiirleri en güzel hediye olabilecektir çünkü bu şiirler duyguların doğrudan ifadeleri oldukları için babanızı ne kadar sevdiğinizi doğrudan göstermeye yardım edecektir. Bunun yanında ise babalar için şiir tercihleri her zaman saklayacağı bir armağan da olacaktır.

Eğer babanızdan uzaktaysanız bu durumda da babanıza şiirleri bir kağıda yazarak gönderebilir ya da telefon – bilgisayar üzerinden de gönderebilirsiniz. Bunun için babalar günü şiiri kısa olanları tercih edebilirsiniz. Kısa şiirler göndermek için daha kullanışlı olacaklardır. Ancak kısa ya da uzun olsun babalar günü için şiirler her zaman babanızı ne kadar önemsediğinizi ve sevdiğinizi göstermenin en iyi yolu olacaktır. Babaya şiir seçiminde yaparken ise farklı duygulara denk gelen babalar günü için şiirler arasında kolayca tercih yapabilirsiniz.

Ayrılıklar Bitse Diyorum

Ayrılıklar bitse artık babacığım diyorum Ben böyle sanki bomboşum Ne yapsam fayda vermiyor sanki kayboldum Senin sevgine sadece sende bulurum.

Aramızdaki engeller aşıldığında mutlu olurum, Ben her zaman sana şiirler okurum. Adeta sevginden ötürü susuzum, Ne yaptıysam sadece sana borçluyum. Babacığım bitecek bu günler İşte birlikte söyleyeceğiz o zaman türküler Seninle birlikte gökten her zaman bir yıldız düşer, Gelir konar ellerime sana yaptığım düşler. Ayrılıklar bittiğinde son bulacak hüzünler, İşte o zaman herkes mutluluk görsünler, Açacaktır dağ yollarında sümbüller Mutluluğumuzu anlatmaya yetmeyecek sözcükler.

babalar günü için şiir

Babam İçin Türkü

Babacığım sana en güzel şekilde söylüyorum türküler Sen varken benim yaşamımda her zaman açar güller Öter ben türkülerimi babam için söylerken bülbüller Aydınların onun ışığıyla tüm geceler.

Babacığım seni ne kadar çok sevdiğimi anlatamam, Senin sevgini kimseyle paylaşamam Senden ayrı kaldığımda sevgiyi hiçbir zaman anlayamam Canım babacığım iyi varsın sana kötü davranamam.

babalar günü için şiir

Babalar Gününde Babaların En İyisine

Babacığım sen olmasaydın ben yaşayamam İçimde kalır ve her zaman kötü olurum anlatmazsam Seni her zaman sevdim ben canımdan koparamam Seni bırakıp hiçbir yere kaçamam

Babacığım senden ayrı hiçbir şey yapamam Sen her zaman benimle birlikte olmasın tastamam Elimden tuttuğun ilk günlerdeki gibi anlasam Sensin benim her zaman baktığım manzaram.

babalar günü için şiir

Babama Şiirler Yazarken

Sana her zaman en güzel sözleri yazarken Hep bir tıkanma oluyor yeni sayfalar açarken Tek tek şaşırıp kalıyorum anılarımızı sayarken Seni kalbimin en derinliklerinde ararken.

Babacığım hiçbir şeyden korkmam sen varken Sana sorarım her şeye başlarken Sen bana yardımcı olursun ben ağlarken Hiçbir zaman olmaz bahanen. Ellerimden tutardın benim hep koşarken Yanımda dururdun ben her şeyden korkarken Ben her zaman seninle birlikte olmayı umarken Yıllar birden başladı bizi ayırmaya erken Ama babacığım sen ne yaptıysan şevkatten, Ben bunları yalnız kaldığımda gizlice düşünürken Her zaman acıyla uzun uzun içim sızlarken Yine de mutlu oluyorum senin gibi bir babam varken.

babalar günü ile ilgili şiirler

Mutluluğun İfadesi Babam

Hayatta göstermem gereken en büyük çabam Seni daha fazla sevmek olmalı, en önemli davam. Sen benim için çok özelsin canım babam, Her zaman güvendedir senin sayende arkam.

Bir an bile senin sesini duymasam, Ne faydası var ki sen olmadan yaşasam, Her şeyden kaçmak adına gözlerimi kapasam Ve tekrar senin yanında kendimi bulsam. Sen benim için çok özelsin baba ve seni kıramam, Böyle bir şey yaparsam hiçbir zaman mutlu olamam, Bana karşı yaptıklarından sonra sana hiç kıyamam, Senin sevgini kalbimden hiçbir zaman söküp atamam.

babalar günü ile ilgili şiirler

Hayatınızda bir kişiyi düşünün ki bütün sıkıntılarınızda arkanızı kollasın, her anınızda size destek versin ve ömrünüz boyunca onun varlığından güven duyun. İşte o kişi babanızdır. Çocukluğumuzdan bu yana bizim hep arkamızı kollamış ve her zaman en büyük destekçimiz olmuştur babalarımız. Bizi bu günlere kadar olmamız gerektiği gibi büyüten ve her daim arkamızı kollayan babamıza olan vefa borcumuzu ona babalar günü gibi özel günlerde ödeyebiliriz. Onun hak ettiği sevgiyi ona göstermemiz düşündüğümüz kadar zor değildir aslında.

Mesela babalar günü için ona bir hediye alabilir ve aldığımız hediyenin yanında ona babalar günü şiirleri okuyabiliriz. Ömrümüz boyunca en değerli insanlar arasında yerini almış olan babamıza şefkat dolu bir gün yaşatmak hem ona hem de kendimize iyi gelecektir. Bizler de sizin, babanız için bu özel günde bir şeyler yapmanız amacıyla babalar gününde ona okuyabileceğiniz babalar günü ile ilgili şiirler derleyip sizlerle paylaşıyoruz. Siz de kendinize babalar günü için şiirler seçip onun en özel gününde ona güzel bir anı yaşatabilirsiniz. Çünkü şiir insanı yumuşatan ve duygulandıran bir alt yapıya sahiptir. Hayatın anlamını ve karşımızdakilere verdiğimiz değeri şiirle anlarız, fark ederiz. İşte bu yüzden babalar gününde babalara şiir okumak kadar duygusal bir şey daha yoktur. Biz de sizler için en güzel babalar günü şiirleri’ni bir araya getirdik!