2024'de Babalar Günü Ne Zaman? Babalar Günü'ne Kaç Gün Kaldı?

2024'de Babalar Günü Ne Zaman? Babalar Günü'ne Kaç Gün Kaldı?

Her erkeğin en büyük hayallerinden biri, bir gün yuva kurup vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştiren bir baba olmak değil midir? Oğullarının ilk kahramanı, kızlarının ise ilk aşkları olan, yeri geldiğinde yüz öğretmene bedel tecrübeleriyle hayat dersi veren babaların günü yaklaşıyor. Babalar günü ne zaman 2024 yılı için de sorulmaya başlamış olan bir soru. Bu özel gün için hazırlıkları tamamlayacak vakti iyi planlamak istiyorsanız bu tarihe dikkat etmelisiniz.

Dikkatiniz Çekebilir; 1000'den Fazla Babalar Günü Hediyesi

Geçtiğimiz günlerde özel günlerini kutlayarak annelerini sevindiren evlatlar şimdi de babalarına ne kadar değer verdiklerini göstermek istiyor. Fakat bunu hangi gün yapmalı? 2024 babalar günü ne zaman? Ülkemizde de bütün dünyada olduğu gibi aynı zamanda kutlanacak olan bu özel gün tam olarak hangi tarihe denk geliyor? Hazırlık yapmak için ne kadar vaktiniz kaldığını hemen öğrenebilirsiniz. Sürprizleriniz ve hediye siparişleriniz için babalar gününe dek yeteri kadar vaktiniz olduğuna emin misiniz?

Babalar Günü 16 Haziran 2024 Pazar Günü'ne denk gelmektedir.
Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan anneler gününün aksine, babalar günü Haziran ayında ve bu ayın üçünü pazar gününde kutlanıyor. Bu hesaba göre bu yıl için babalar günü tarihi 16 Haziran 2024 Pazar. Pazar günlerinin tatlı telaşına, masa başı sohbetlerine ve dingin atmosferine Haziran ayında, 21'inde babalar günü de ekleniyor. Bu özel Pazar gününü babanızla ve ailenizle geçirmek için planlar yapmanızın tam zamanı; en tatlı anılar bu şekilde birikerek geleceğe kalıyor.

babalar günü ne zaman

Babalar Günü Tarihi Nedir ?

Babalar gününün ortaya çıkışında ilginç bir hikaye yatıyor; bir babayla kızının hikayesi. Sadece annelerin değil, babaların da yılda bir kere bile olsa özel bir güne sahip olması gerektiği fikriyle ortaya çıkan bir hareket bu günü meydana getiriyor. Anneliğin kutlandığı özel bir gün yıllık takvimlerde yer ettiyse babalarımız da bunu hak etmiyor mu?

İşte böyle düşünen Sonora Dodd şuanda kutladığımız babalar gününün temelini atan kişi sayılıyor. Eğer babalar günü ne zaman kutlanır diye düşünüyorsanız haziranın üçüncü haftasını beklemelisiniz. Babalar günü her yıl aynı gün kutlanan özel günlerden biri ancak ayın kaçıncı gününe denk geldiği değişiyor. Bu yüzden kaç gün kaldığını hesaplarken bu yıl haziranın kaçında kutlandığını not etmeniz gerekli.

İlgili öncü hareketi başlatan ve bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Amerikalı Sonora Smart Dodd bu fikri üstlenmiş durumda. Sonora büyük zorluklarla kendisini ve diğer beş kardeşini yalnız başına büyüten babasına ithafen bu günü armağan etmek istiyor. Bu amaçla da 5 Haziran’daki doğum gününde babasına kocaman bir sürpriz yapmayı planlıyor. Onu onurlandırmak istediği için de büyük bir kutlama tasarlıyor. Fakat geciken hazırlıklar nedeniyle, kutlama haziran ayının üçüncü pazarına erteleniyor.

Babalar günü ne zaman 2024 kaç gün kaldı soruları aklınızda yer ettiyse, tarihsel olarak da babalar günü tarihini artık biliyorsunuz. Haziranın üçüncü haftası kutlanarak gelenekselleşen ve yerleşen babalar günü 2024 ne zaman? Bu yıl tam olarak 21 Haziran’da babanıza içinizi dökmeniz için doğru tarihi yakalamış olacaksınız.

1910 yılında ilk kez kutlanan babalar günü, 1966 yılında ise (Amerika için) resmiyet kazanmış oluyor. Bunların ardından da her yıl haziran ayının üçüncü haftasında yer alan Pazar günü babalara özel kalıyor. Haziranın üçüncü pazarında herkes babasıyla vakit geçirip, onu onurlandırmak için hediye ve mesaj alışverişinde bulunuyor.  Bu noktadan sonra da dünyanın pek çok yerine yayılıp gelenekselleşiyor. Siz de babanızla kucaklaşmak için bu günü fırsat bilip mutluluğu paylaşın ve ona değerli olduğunu hissettirin.