Anneler Günü Mektubu - Duygusal Anneye Mektup Örnekleri

Anneler Günü Mektubu - Duygusal Anneye Mektup Örnekleri

Anneler günü mektubu ile annenize hem duygusal hem de özel bir sürpriz yapabilirsiniz. Anneler günü, annenizi ne kadar sevdiğinizi göstermek için harika bir fırsattır. Her ne kadar ona ne söylerseniz söyleyin, ona karşı hangi hediyeleri verecek olursanız olun her zaman eksik kalacağına rağmen yine de böyle bir günü anımsamak ve onun da verdiğiniz bu değeri görmesini sağlamak son derece önemlidir. Doğumdan itibaren çocuklarının üzerine titreyen kötü ya da iyi her anlarında fedakarca yanlarında bulunan anneler için mektup güzel bir fikir olacaktır. Anneye mektup vererek ona karşı duygularınızın daha iyi ifade edilmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda anneler günü için mektup bu özel günün daha iyi geçmesini sağlayacaktır.

Dikkatinizi Çekebilir; Anneler Günü Hediyeleri

Anneler Günü Mektubu Yazmanın Püf Noktaları
  • Mektubunuzu kişisel yapın ve annenizin özelliklerine, kişiliğine, hayatındaki katkılarına odaklanın.
  • Mektubunuzda anılarınızı paylaşın ve onunla geçirdiğiniz özel anıları hatırlayın.
  • Kendinizi ifade etmek için açık ve net olun.
  • Mektubunuzu samimi ve içten bir şekilde yazın.
  • Güzel bir şekilde bitirin ve annenizi ne kadar sevdiğinizi vurgulayın

Anneler günü mektup yazmak için ise zorlanabilirsiniz çünkü en saf ve özel duyguları ifade etmek oldukça zor olabilmektedir. Bunun için hazır anneler günü ile ilgili mektup kullanabilirsiniz. Annenize duygularınızı en temiz ve doğru şekilde ifade etmenizi sağlayacak mektuplar her yaş için uygun olduklarından herkes tarafından kullanılabilir. İster çocuk olun ister yetişkin birisi, anneniz sizin için her zaman özel olduğu için ona karşı vereceğiniz mektubu rahatlıkla bulabilirsiniz. İsterseniz anneye mektup kısa verebilir ya da kendinizin de yazacağınız anneler günü yazısı için hazır örnekleri inceleyebilirsiniz. Anneler günü mektup verirken yanında hediye de kullanabilir ve böylece daha da özel bir sürpriz yapabilirsiniz.


anneler günü mektubu

Sevgili Annem,

Bugün Anneler Günü ve seni ne kadar sevdiğimi söylemek için harika bir fırsat. Sen benim için her şeyimsin ve sana ne kadar minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum.

Senin hayatında olduğum için şanslıyım ve sen benim hayatımın en büyük ilham kaynağısın. Senin sevgin, desteğin ve öğretilerin sayesinde bugün buradayım ve senin izinde ilerliyorum. Sen her zaman benim yanımda oldun, benimle güldün, benimle ağladın ve her zaman beni sevdin.

Senin gibi güçlü, cesur ve fedakar bir kadın olmak benim için bir onurdur. Sen hayatın zorluklarında güçlü kalmayı öğrettin ve her zaman benim arkamda olduğunu hissettirdin. Benim için her zaman öncelikli oldun ve senin hayatındaki herhangi bir başarı benim için en büyük mutluluk kaynağıdır.

Sen benim için gerçek bir kahramansın ve seni ne kadar sevdiğimi ifade etmek için yeterli söz yok. Benim için yaptıkların ve benim için olduğun için teşekkür ederim. Sen benim her şeyimsin ve seni çok seviyorum.

Anneler Günü'n kutlu olsun, sevgili annem.

Seni seviyorum.


anneye mektup

Sevgili Annem,

Seni ne kadar sevdiğimi söylemek için bu mektubu yazıyorum. Bugün, Anneler Günü'nü kutlamak ve senin hayatımdaki önemini hatırlatmak istiyorum. Ama aklımda tek bir hikaye var. Çocukken senin bana öğrettiğin bir şey vardı ve bugün bile hayatımın her anında hatırlıyorum.

Hatırlıyor musun, beni okula götürmeden önce her sabah, ellerimi tutup dua ederdik? O dualardan biri hala benim için çok önemli. Sen bana hep, "Allah'a her gün şükret, hayatındaki her şey için" derdin. O duaları söyleyerek büyüdüm ve hayatımın her anında minnettarlık hissettim.

Bana öğrettiğin bu hayat dersi için sana teşekkür ederim. Şimdi, senin öğrettiğin gibi, hayatımın her anında şükrediyorum. Sen benim hayatımda her şeyimsin ve sana ne kadar minnettar olduğumu anlatmaya sözler yetmez. Seni çok seviyorum, Annem.

Anneler Günü'n kutlu olsun!

Sevgilerimle,


anneye mektup

“Canım annem,

Bu mektupta sana neler anlatacağımı bilmiyorum. Belki en başından başlamam gerekecek. Anne, doğduğumdan itibaren sen benim yanımda oldun. İlk hatırladığım bana ilk gülen, bana her şeyi öğretmek isteyen, benimle her zaman ilgilenen sen oldun. Çocukken oynadığım oyunlarda aslında hep başarısız oluyordum. Ama sen en gerekli anlarda yardımıma koşarak bana yardımcı olup oyunlarda başarılı olmamı sağlıyordun. Ya da daha başka insanları tanımadığım için herkesi senin gibi sanıyor ve benim için deli divane olacaklarını düşünüyordum. Öyle olmadığını çok geçmeden anlayacaktım.

Her zaman, her durumda hiçbir karşılık beklemeden yanımda dururdun. Bazen saatlerce beklerdin, sadece dışarıdan gelişimi görmek için uyumadığın bile olurdu. Ben yavaşça büyüyordum ve bana dışarısının sunduğu dünya çok daha büyülü, çok daha güzel geliyordu. Bu dünya ise beni evden ve senden biraz uzaklaştırıyordu annem. Ancak bunun adına büyümek denildiğini çok daha sonra öğrenecektim. Bu büyüme sancılarında senin gözünden bakamadığım için beni affet. Çünkü gerçekten o zamanlarda gözüm hiçbir şey görmüyor ve ne yapsam yanıma kâr kalır diye düşünüyordum. Zamanla bunun böyle olmadığını anladım ve anne sevgisinin ne kadar yaşamda büyük bir yer tuttuğunun farkına vardım.

Küçükken her zaman peşimden koşmanın, beni yaptığım tün yaramazlıklara ya da aksiliklere rağmen seviyor oluşunu şimdi o kadar çok özlüyorum ki canım anneciğim, seni bu zamana kadar kırmışsam beni affetmeni istiyorum. Yaşam hiçbir zaman senin bana sunduklarını sunmadı çünkü sen beni hiçbir karşılık beklemeden seviyordun ve hâlâ eminim seviyorsun. Ben bunlara layık olamadığım zamanlar olsa da şimdi aramızdaki sorunların anneler günü için biteceğini ve seni ne kadar çok sevdiğimi iyi anlatabileceğini düşünüyorum. Anneler gününü kutlar, seni her zaman sevdiğimi ifade ederim.”


anneler günü mektubu

“Biricik Annem,

Canım annem, bugün anneler günü ancak benim için anneler günü sadece bir gün değil, her gün. Bugün seni hatırlamak için bana yetmez. Sen her zaman benim yanımda oldun ve beni her şeyden üstün tuttun. Her ne kadar yollarımız şimdi uzak olsa da bu mektup biraz özlemimizi dindirecektir diye düşünüyorum. Mektup yazmayı çok beceremesem de sana olan hislerimi ifade etmek için sözcükleri bulmakta daha da zorlanıyorum. Çocuğunun bu kusurunu affedeceğini umarak, tekrar anneler gününü kutlarım, canım annem!


anneye mektup uzun

“Annelerin en güzeline,

Bir mektup yazmak fikri canım anneciğim, muhatap sen olunca gerçekten çok zor olabiliyor. Çünkü hangi özelliğini doğru bir şekilde ifade edebilirim ki? Benim için bebekliğimden beri her zaman etrafımda titizlikle döndün. Ağladım zaman beni yatıştırmaya çalıştın. Yaramazlık yaptığımda kızsan bile her zaman yanımda durdun. Bana hiç gücenmedin, bana hiç küsmedin. Ben bazı zamanlarda seni gerçekten çok kızdırsam bile her zaman benim iyiliğimi istedin.

Okula başladığımda tüm kıyafetlerimi ve ders araçlarımı benden çok sen hazırladın. Benim her zaman en başarılı olmamalı, her şeyden de önce iyi bir insan olmamı istedin. Okulda başarılı olduğumda kıvanç duyar, yaramazlık yaptığımda ya da düşük notlar aldığımda benden daha çok sen üzülürdün. Arkadaşlarım ile kavga ettiğimde bana da kızardın ama yine de hiç zarar görmememi ister, benimle anlaşamayan çocuklara sinirlenirdin. Öğretmenlerimin benim hakkımda iyi şeyler söylediğinde gözlerin parlar, saçlarımı nasıl da okşardın.

Sen hep aynı kalıyordun ancak anne benim boyum uzuyor, hareketlerim değişiyor ve başka birisi olmaya başlıyordum. Büyüdükçe yaşama karşı öfke duymaya, aslında seninle anlaşamadığımıza öfke duyuyordum. Benim önceliklerim başka şeyler olmuştu ve sen çocuğunun böyle bir değişim göstermesini belki de hoş karşılamıyordun. Ne de olsa biricik çocuğun artık bir yetişkin oluyor ve başka birisine dönüşüyordu.

Ancak yine de sen beni her halimle kabul ediyordun. Ben senden en uzaklaştığım anlarda bile sabırla, hiçbir şey demeden belki içten içe sadece üzülerek bugünlerin geride kalacağını, tekrar eskisi gibi birlikte oturacağımızı, benim dizlerine yatacağımı, birlikte yemek yiyeceğimizi, gülecek şeyler anlatacağımızı bekliyordun. Canım annem, bugünlerin geçmişte kaldığını bilemeyecek kadar ben küçük, sen de sevgi doluydun.

Bugünler geride kalıyordu, artık ben sadece fiziksel olarak değil manevi açıdan da yaşamında başka insanlara daha fazla değer vermeye başlamıştım. Büyüdükçe insanın yaşamı da büyüyor sanıyordum ancak temelde sadece oradan oraya savruluyordu. Ben henüz bunları bilmediğim için senden kaçarcasına uzak duruyor, benim için söylediklerini bir türlü anlamıyordum. Sonunda sen de pes ettin, her şeyi geride bırakmaya karar verdin.

Sonra biraz daha zaman geçti canım anneciğim. Zaman geçti ve ben yaşamın her istediğini elde edeceğin kadar bir yer olmadığını anladım. Nasıl anlamazdım ki, başkaları asla senin gibi sevemiyorlardı çünkü sevgiden söz ettiğimizde karşılıksız bir ilişkiden bahsetmemiz gerekir. Ancak başkaları her zaman gidiyordu ve her zaman talepte bulunuyorlardı. O zaman içimde burkulan, bir daha asla telafi edemeyeceğim bir şeyleri daha iyi anladım. Anne, keşke herkes senin gibi olsaydı demiyorum çünkü kimse senin gibi olamayacaktı, sadece keşke seninle daha fazla zaman geçirseydim.

Seninle birlikte biraz daha zaman geçirseydim anne, eminim şimdi kendimi çok daha iyi hissediyor olurdum. Seninle birlikte biraz daha zaman geçirseydim anne, şimdi çok daha mutlu birisi olurdum. Benim için geçmiş hep senin fedakârlıkların ve özlemin ile şekillenen, adeta sisli bir perdenin arkasından bakmaya çalışmak gibi. Oradaydım ve anımsıyorum anne, sen benim için her zaman en güzeliydin.

Anneler gününü tüm bu duygularım ile kutluyorum, seni her şeyden çok seven biricik çocuğun, artık sana hiç uzak değil. Sevgilerimle.”


Bir evlattan anneye mektup vermek onun bu yaşamda alabileceği en değerli hediyesi olacaktır. Anneye mektup kısa ya da uzun olsun her zaman özenle saklayacağı ve kendisini ne kadar sevdiğinizi gösterecek bir içerik olacaktır. Anne sevgisi ile ilgili mektup vermek aynı zamanda anneler günü için de hediye vermekte kararsızlık yaşadığınız anlarda yardımınıza koşarak, kolay ve başarılı bir hediye bulmanızı sağlayacaktır. Genelde anneler günü duygusal geçtiği için bu günde yani anneler günü ile ilgili yazı duygusal olduğunda daha etkili olacaktır. Küçük çocuklardan daha büyüklerine kadar her yaş aralığının kullanabileceği anneye mektup örnekleri annelerine özel bir gün sağlamak isteyenlerin ihtiyacını görecektir. Anneler günü ile ilgili mektup için örnekleri inceleyebilirsiniz.

anneler günü için mektup

“Benim Canım Annem,

Anne bugün anneler günüymüş. Babamla birlikte sana bir sürpriz hazırladık. Ama sana sürprizin ne olduğunu söylemeyeceğim çünkü bu eğlenceyi bozabilir. Bunun yerine sana bir mektup yazmak istedim.

Anne ben seni çok seviyorum çünkü sen benim için tüm yaşamın kaynağısın. Seninle zaman geçirmekten çok hoşlanıyorum. Keşke daha çok zaman geçirsek. Sen hep yanımda ol ve hep beni sev. Bugün de senin günün ve hazırladığım hediyeyi umarım beğenirsin.

Canım annem, öpüyorum seni!”


anneler günü mektup

“Annelerin en güzeline,

Annelerin en güzeline derken burada abarttığımı sakın düşünme anne. Artık çocuğun bir yetişkin olsa da her zaman senin küçük çocuğun hatta bebeğin olarak kaldığımı biliyorum. İnan bana anne ben de o günlere tekrar dönmek için neler vermezdim! Hani hep dizinde sızlanır, ben büyümek istiyorum derdim de sen de bana gülümseyerek sonra da küçülmek istersin derdin, ne kadar haklıymışsın annem.

Annem zaten sen hep haklıydın. Yaptığım tercihlerde, seçtiğim işlerde, okulda, arkadaşlarımda sen hep haklıydın. Hani hoşuna gitmeyen arkadaşlarım olurdu da bana bunu kırmadan söylemeye çalışır, sonra ben sana kızdığımda her şeyi benim iyiliğim için söylediğini belirtirdin. Gerçekten de benim iyiliğim için söylüyordun anneciğim. Ama o zamanlar bunları anlamak gerçekten çok zordu benim için.

İlk gittiğimiz tatil geliyor şimdi aklıma da ne kadar güzel ne kadar yapaylıktan uzak bir tatil olmuştu. Birlikte sürekli eğlenmiş ama benim yine şu anda hatırlamadığım bir şeye canımım sıkılması yüzünden tatilimiz de zehir olmuş, babamla birlikte bunu belli etmemeye çalışarak, tatilin eğlenceli geçmesi için çabalamıştınız.

Bunları hatırladıkça keşke önceden de ne büyük bir anlama sahip olduğunu daha iyi anlasaydım diyorum ama geç kaldığım için üzülüyorum. Bir taraftan da bunları hiçbir zaman da bilemeyeceğimi ve şimdi sayesinde öğrendiğim için kendimi şanslı görüyorum. Canım annem, her zaman seninle birlikte olmak isteyerek aramızdaki sevginin hiç bitmediğini sana belirtiyorum.

Anneler gününü böylesi bir mektup ile kutlayarak, benim için iyi ki varsın diyorum.”


anneler günü yazısı

“Sevgili Annem,

Sen bana her zaman gerçek bir rehber oldun. Hayatta alacağım kararların nasıl başka sonuçlara dönüşebileceğini bana gösterdin. Üstümde doğduğum günden beri her zaman gölgen oldu ve ben bu sayede yaşamda bu konuma gelebildim.

Her zaman benim için desteğin çok önemliydi ve bu desteği iyi ki bana vermişsin diyorum anneciğim. Benimle birlikte sabahları erken kalkar, okula gitmemi bekler, akşam döndüğümde de her zaman benimle ilgilenirdin. İsterdin ki başarılı olayım, iyi yerlerde olayım, her şeyden önce de iyi bir insan olayım.

Bu isteklerini bildiğim için senin değerini hep bildim ve hep seni sevdim. Canım anneciğim, anneler günü gibi bir gün benim sana olan hislerimi anlatmak için yeterli uzunluğa sahip değil. Hele mektupla duygularımı ifade etmek gerçekten zor çünkü kelimeler kifayetsiz kalıyor. Ama anne biliyorum ki aldığım tüm kararlarda senin etkinin olduğunu görmek şimdi beni mutlu ediyor. Bu sayede yaşamda hayal kırıklığına uğramadım, bazen zorlandığım anlarda bile sen hep yanında olduğunu bana göstererek harika bir rehberlik yaptın. Bu özel günü kutlar, seni çok sevdiğimi belirtirim.”


anneye mektup kısa

“Her Zaman Özel Olan Annem,

Anne bugün uyandığında baş ucunda bir mektup bulacaksın ve bu mektubu açtığında bu sözcükleri okuyacaksın. Bu mektubu sana özel bir hediye vermek istediğim için yazdım. Sana olan sevgimi ifade edecek sözcükleri bulamıyor olsam da anneler gününün daha özel geçmesi için bu mektubu gerekli gördüm. Benim için en büyük yol gösterici, hayat kurtarıcı tabii ki sensin anneciğim.

Senin bana yemek hazırlamanı, beni giydirmeni, saçlarımı taramamı, üzüldüğümde yanımda olmanı hiçbir zaman unutmuyorum. Annelerin en güzeline yazdığım bu mektubu okuduğunda yüzündeki gülümsemeyi görmekten çok mutlu olacağım.”


anneye mektup örnekleri

“Anne,

Bir mektup yazmak fikri aslında yeni değil ancak benim sana yazdığım ilk mektup bu olabilir. Mektupta neler yazacağımı bilmiyorum, sadece anneler günü için sana bir mektup yazmak istedim. Doğduğum güne dair neredeyse hiçbir şey hatırlamıyorum. Aslında küçüklüğüme dair anımsadıklarım da çok bulanık olan anılar. Zamanla her şeyin nasıl göründüğünü unutabiliyor insan. Bana bunu önceden söyleyen birisi deseydi ne demek istediğini tam olarak anlamazdım. Ancak şimdi anlıyorum, sen benden de daha iyi anlayacaksındır.

Bu anılarımın en belirgin kısmı ise seninle birlikte yapmış olduklarımız. Eğlenceler, yemekler, hasta olduğumda sabaha kadar baş ucumda beklemen, hepsi ama hepsi senin hiçbir karşılık beklemeden yaptığın fedakarca eylemlerdi. Bu eylemler şimdi bana asla yapılmaz gibi geliyor çünkü bunları yapmak için senin gibi büyük bir yüreğe sahip olunması gerekli. Hangi sözcüklerle ifade edeceğimi bilmiyorum ama benim için gösterdiğin sevgiyi son zamanlarda çok özlüyorum anneciğim. Çünkü başka hiçbir insan böyle bir sevgi gösteremiyor ve bu sevgiyi göstermek için kimsenin de zamanı olmuyor. Ancak sen benimle zamansız yaşardın ve birisiyle zamansız yaşamanın ne kadar değerli bir şey olduğunu ben ancak senden öğrenebilmiştim. Şimdi zamanı olmayan insanlarınız ve zamansız anların geride kaldığını da görebiliyorum.

Belki de bunların hepsi gerçek olamayacak kadar güzel bir hayale işaret ediyordur. Seninle geçirdiğimiz zamanlarda ben hiç de güzel ya da sevecen davranmamışımdır. Mesela hep ağlayıp sızlamış, seni çileden çıkarmış, senin sözünü dinlememişimdir. Evet, bunları yapmış olsam da doğru olarak hatırladığım senin her zaman güzel yüzün ile beni beklediğin ve her zaman bir sorun olduğunda yanımda duruşun. Benim için dünyadaki kimseyi görmeyişin. Bunlar oldu ve evet, anımsıyorum, senin beni her şeyden üstün sevmeni.

Şimdi daha iyi anımsıyorum canım anneciğim, verdiğin sevgini görüyor ve bunun için minnet duyuyorum. Seni her zaman iyilik ile hatırlayacak ve her fırsatta yanında olacak çocuğun, senin gibi bir anneye sahip olduğu için kendisini çok şanslı sayıyor. Umarım sen de benim gibi bir çocuğa sahip olduğun için kendini şanslı sayabilirsin. Eğer böyle yaparsan beni dünyadaki en mutlu insan yapar ve yaşamımın gerçekten mutlu olmasını sağlarsın. Canım annem benim, anneler gününü kutlar ve seni çok sevdiğimi bu vesile ile bir kez daha sana en içten duygularım ile duyururum.”