Yeni Yıl Tasarımlı 10 Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi - Yılbaşı Kurabiyeleri

Yeni Yıl Tasarımlı 10 Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi - Yılbaşı Kurabiyeleri

Acısıyla tatlısıyla yine bir senenin sonuna geldik. Şimdi yılbaşını sevdiklerimizle birlikte kucaklamanın tam zamanı. Yılbaşı denildiği zaman çoğumuz için zihinlere düşen ilk şey, muhtemelen mutfaktan gelen o harika kokulardır. O gün en nefis yemekler en nefis tatlılar ve ikramlar özenle hazırlanır. Yılbaşı günlerinin en olmazsa olmaz unsurlarından birisi kesinlikle yılbaşı kurabiyeleridir. Genelde başka zamanlarda yapılmadığı için Yılbaşı kurabiyesi bütün bir sene boyunca özlemle beklenir.  Pek çok mekan o güne özel yılbaşı kurabiyesi satışı yapsa da çoğumuzun favorisi evde yapılmış, anne yapımı kurabiyelerdir.

Dikkatinizi Çekebilir ► Yılbaşı Hediyeleri

Yılbaşı kurabiyesi süsleme açısından genellikle daha özel bir estetiğe sahiptir. Bu nedenle diğer kurabiyelerden yapım itibariyle belli farklar içerir. Yılbaşında hediye dükkanlarının pek çoğu, bu tip kurabiyeleri ürünlerine yerleştiriyor ve ortaya harika bir görüntü çıkabiliyor. Süslemelerde çoğu zaman yılbaşı temalı kurabiye kalıpları işi bir hayli kolaylaştırıyor. Ev yapımı kurabiyelerde ise çoğu zaman yılbaşı ağacı kurabiyesi şeklinde bir süsleme öncelikli olarak tercih ediliyor.

Görselliğin tam anlamıyla ön planda olduğu sempatik yılbaşı kurabiyelerini, mutlu bir yılbaşı geçirme noktasında asla es geçmeyin. Yılbaşı geleneğinin en önemli sembollerinden olan bu lezzeti, gelin hep birlikte bu sene de büyük bir mutlulukla yaşatalım. Geleneksel lezzetleri, daha modern, daha ezber bozan kurabiye trendleriyle birleştirmek adına yılbaşı oldukça ideal bir zaman. Bu sene sevdiklerimiz için yapabileceğimiz yılbaşına özel kurabiye tarifleri neler, gelin hep birlikte göz atalım.

Yılbaşına Özel Kurabiye Tarifleri

Yılbaşı kurabiyelerinin en önemli özelliklerinden birisi çiğken de piştikten sonra da şeklini bütünüyle koruyor oluşu. Dolayısıyla pişirme aşamasından ziyade şekil verme aşamasına daha özen göstermeniz gerekiyor. “Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt vermek adına pek çok alternatiften söz edebiliriz. Bu başlık altında yılbaşı için kurabiye tarifleri hangileri, kısaca göz atacağız.

3D Yılbaşı Kurabiyeleri

yılbaşı kurabiyesi süsleme

En trend yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır diye soruyorsanız, sizi 3D yılbaşı kurabiyeleri ile tanıştırmamız gerekiyor.  Geleneksel olarak hazırlanan kurabiyeleri arkanızda bırakarak yeni yönelimleri keşfedebilirsiniz. Kulağa oldukça güzel gelen 3D yılbaşı kurabiyeleri sayesinde kek heykelleri oluşturmak olası. Pişirme şekli itibariyle özgün figürler yaratabilir, pratik biçimde dilediğiniz kurabiyeye üç boyut kazandırabilirsiniz. Bu tarifle minik bir sanat eseri ortaya çıkarmanız bile mümkün. Yeter ki iyi bir yılbaşı kurabiye kalıbı ve zamanınız olsun.  Yılbaşı kurabiye kalıbı hamurunuza dilediğiniz ölçüde yaratıcı şekiller vermenizi sağlar ve ortaya ev, ağaç motifleri çıkarabilirsiniz. Hiç beklemediğiniz şekilde kurabiyelerin bir dekorasyon öğesi ne dönüştüğüne şahitlik edebilirsiniz. Bu arada mutlak suretle yılbaşı kurabiyesi şeker hamurlu olmak durumundadır.

Yılbaşına Özel Cake Pop

yılbaşı kurabiyesi tarifi

Harika bir yılbaşı kurabiye tarifi için hazır mısınız? Cake Pop, son zamanların yine trend tariflerinden. Çubuklarla hazırlanan özel kurabiye şekerleri olan Cake Pop’ları yılbaşı konseptine uygun olarak hazırlayabilirsiniz. Cake pop’ları kullanarak minik bir yılbaşı takvimi dahi yapabilirsiniz. Parlak şekerlemeler ve şekerli kalemler, materyal olarak değerlendirilebilir. Hazırladığınız Cake Pop’ları minik poşetlere sarabilir, arından da bir vazo içinde birleştirebilirsiniz. Oldukça renkli ve coşkulu bir görüntü yaratan bu özel kurabiye şekerlerini doğum günleri için de hazırlamanız mümkün. Harika görünen kurabiye şekerlerini yılbaşı boyunca yemeye kıymak, oldukça zor olacaktır.

Yılbaşı Ağacı Şeklinde Kurabiyeler

yılbaşı kurabiyesi yapımı

İşte klasikleşen bir yılbaşı kurabiye tarifi daha. Yılbaşına özel olarak hazırlanan kurabiye tarifleri denildiği zaman hiç şüphesiz akla gelen ilk tariflerden bir tanesi de yılbaşı ağacı şeklinde hazırlanan kurabiyelerdir. Bu kurabiyeleri zencefilli, fındıklı, çikolatalı veya tarçınlı olarak hazırlamak mümkün; fakat yılbaşı ağaçlı kurabiyeleri farklı kılan lezzetinden ziyade görüntüsüdür. Yılbaşı için kurabiye tarifleri araştırdığınızda karşınıza çok sayıda yılbaşı ağacı şeklinde hazırlanan kurabiye tarifleri çıkacaktır. Çocukların özellikle favori kurabiyelerinden olan bu kurabiyeler, minik minik yıldız şekillerinden oluşuyor. Ağacı oluşturan her bir yıldız, görece biraz daha büyük şekilde hazırlanılıyor. Birbiri ardına konulan kurabiyeler, ortaya yılbaşı ağacı şeklini çıkartıyor.

Mühürlü Yılbaşı Kurabiyesi

yılbaşına özel kurabiye tarifleri

Modern yılbaşı kurabiyelerinden biri olan mühürlü yılbaşı kurabiyeleri, aynı şekilde 31 Aralık akşamlarına büyük bir renk katıyor. Yemek sonrası nefis bir kurabiye ziyafeti için ideal seçimlerden biri olan mühürlü kurabiyeler, şekil itibariyle özellikle çocukların adeta bayıldığı kurabiye çeşitlerinden.  Mühürlü yılbaşı kurabiyesi şeker hamurlu olarak hazırlanır. Mühürlerinizi una batırarak yapışmasının önüne geçmelisiniz. Dilerseniz hazır olarak edindiğiniz yılbaşı konseptli kurabiyeler üzerine de mühür basabilirsiniz. Kurabiyeler aracılığıyla yeni yıl dilekleri sunulabilir ya da sevdiklerinize özel kısa mesajlar verilebilir. Hatta mühürlü kurabiyelerin ortasına bir delik açabilir, arasından ip geçirebilirsiniz. Birden çok kurabiye geçirdikten sonra ortaya şık bir hediye tasarımı çıkarmanız da mümkün.

Kajulu Karamelli Kalpler

yılbaşı gecesi kurabiye

Süsleme konusunda birbirinizle yarışacağınız bir diğer yılbaşı kurabiyesi de kajulu karamelli kalpler. Yaklaşık yarım saat gibi bir sürede kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle beraber ortaya 60 civarında minik kalpli kurabiye çıkarabilirsiniz. Kaju yerine badem parçacıkları da kullanabilirsiniz; ancak kajunun yerini pek tutmayacaktır, bizden söylemesi.

Yılbaşına Özel Linzer Kurabiyeleri

yılbaşı kurabiyesi

Üzerinde yer alan Frenk üzümü reçeli ile efsane bir lezzet sunan Linzer kurabiyesi, bütün bir sene boyunca beklediğinize değecek bir tarif içeriyor. Linzer kurabiyesinin adı, Avusturya’nın, kek ve pasta tarifleri konusunda dünyanın en meşhur bölgelerinden biri olan Linz şehrinden geliyor. Marmeladın ve tereyağının bol miktarda kullanıldığı bu nefis kurabiyeler, deyim yerindeyse ağzınıza alır almaz dağılıyor. Linzer kurabiyeleri bugün pek çok hanımın favori yılbaşı kurabiyesi tarifi durumunda.

Albertle Kurabiye

yılbaşı gecesi kurabiye

İşte karşınızda, bir başka popüler yılbaşı kurabiyesi tarifi: Alberte kurabiye. Yılbaşına özel olarak yuvarlak şekillerde hazırlayacağınız Albertle kurabiyeler, daha çok üzerindeki yazılarla meşhur bir kurabiye. Çeşitli dileklerin yazdığı hazır kalıpları kullanarak Albertle kurabiyelerinizi yılbaşı temasına uygun hale getirebilirsiniz.  Öte yandan bu kurabiyeleri, yılbaşı ağacı kurabiyesi olarak da değerlendirmeniz mümkün.

Yılbaşı Kurabiye Çizmeleri

yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır

Yılbaşı kurabiyelerini oluşturan hamurlar, muhteva olarak genelde birbirine benzer; ancak aralarındaki en büyük fark şekilsel düzeydedir. Genelde yıldız çörek şekilleri ön planda olmasına rağmen çok yaratıcı şekillere de rastlamak mümkün. Bunlardan bir tanesi olan yılbaşı kurabiye çizmeleri, çocukların adeta yemeye kıyamadıkları türden bir kurabiye. Yaklaşık 50 dakika içinde hazırlanabilen yılbaşı kurabiye çizmeleri, evde her daim bulunabilecek, basit malzemelerle pratik şekilde yapılabiliyor. Çizme şeklinde olan yılbaşı kurabiyesi süsleme açısından da büyük bir avantaj sunuyor.

Eriyen Kardan Adam Kurabiyesi

yılbaşı kurabiye tarifi

Son dönemlerde yılbaşı kurabiyesi yapımı genel olarak yaratıcı yönelimler içeriyor. Deneysel bir tarif olan eriyen kardan adam kurabiyesi özellikle çocukların bayıldığı bir tarif. Yılbaşının sembollerinden biri olan kardan adam, kurabiyenize müthiş bir sempati katacak. Çocukların favorisi olan eriyen kardan adam kurabiyesini yarım saat içinde şeker hamuru, marşemol ve çikolata parçalarından faydalanarak kolay şekilde hazırlayabilirsiniz.

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri

yılbaşı kurabiye

Yılbaşı kurabiyesi yapımı hem çocuklara hem de yetişkinlere mutluluk veriyor. Çocukken hayranlık duyduğumuz kurabiyelerden büyüdüğümüzde de kolay kolay vazgeçemiyoruz. Zencefilli yılbaşı kurabiyesi, tarçınlı tariflerle birlikte en sık başvurulan lezzetler arasında gösterilebilir.  Tadı ve sunumuyla dikkat çeken zencefilli kurabiyeler, aynı zamanda kullanılan malzemeler ölçüsünde oldukça da sağlıklı.

Kurabiyelerinizi Sevdiklerinize Hediye Olarak Verin

Yukarıda belirttiğimiz bütün yılbaşı konseptli kurabiyeler görselliğe hitap eden lezzetler olduğu için hediye açısından oldukça uygundur. Yaptığınız yılbaşı kurabiyelernii özenli bir şekilde şeffaf ambalajların içine koyabilir, kurdele gibi süs eşyalarıyla renklendirerek sunabilirsiniz. Bu noktada yılbaşı temalı kurabiye kalıpları size epey yardımcı olacaktır. Bu mütevazi hediyenin, büyük bir mutluluk duygusu uyandıracağından emin olabilirsiniz. Herkese mutlu seneler, harika lezzetler…