Kalıcı Tişört Boyama Nasıl Yapılır? Kumaş Boyası ile Tişört Boyama

Kalıcı Tişört Boyama Nasıl Yapılır? Kumaş Boyası ile Tişört Boyama

Dikkatinizi Çekebilir ► Kişiye Özel Tişörtler

Tişörtler günlük hayatta en çok kullandığımız, bize kendimizi rahat hissettiren kıyafetlerimizdir. Tişörtleri evde, dışarıda konfor için giyeriz ancak şıklığına da özen gösteririz. Tişörtler ile sevdiğimiz karakterleri, sanatçıları yansıtabilir veya tişört üzerindeki bir yazı baskısı ile bazı görüşlerimizi yansıtabiliriz. Tişört üzerindeki resim sayesinde zaman zaman ruh halimizi çevremizdeki insanlara aktarabilir ya da tişörtün rengiyle bile insanların ruhsal durumumuzu anlamalarını sağlayabiliriz. Örneğin bir rock grubunun fotoğrafı baskılı tişört  sizin müzik zevkinizi ortaya koyabilir. Tişörtler çok çeşitli ve özgür kıyafetlerdir. Gardıropta en fazla bulunan ve her zaman ihtiyaç duyulan, yaz kış giyilen tişörtler tarzınızı ve kişiliğinizi yansıtabilecek ürünlere dönüşebilir…

Tişört alırken bazen tam olarak istediğimiz duyguyu veya düşünceyi yansıtacak bir seçenek bulamayabilir ya da aklımızdan bazı tişört tasarımları geçirebiliriz. İşte bu tasarımların aklımızda kalmakla yetinmeden faaliyete dökülmesiyle çok ucuza istediğimiz tişörtleri elde edebiliriz. Aldığımız sade renkli baskısız ve düz tişörtleri resimlendirerek, boyayarak istediğimiz tişörtleri hazırlayabiliriz. Peki tişört nasıl boyanır, neyle boyanır? Tişört boyama kalemleri nasıl olmalı, tişört boyama seti hangi özelliklere sahip olmalıdır?

t-shirt boyama

Tişört boyama teknikleri merak edenler için öncelikle kullanılan boyama yöntemlerine dikkat çekilmelidir. Tişört boyama kalemi olarak satılan ürünler birçok marka adı altında yer alıyor, bunlardan bütçeye uygun olan marka tercih edilmeli tabii ki daha hoş ve renkli tişörtler için renk seçeneklerinin çokluğuna dikkat edilmelidir. Satın alacağınız ve parçalarla kendiniz oluşturacağınız tişört boyama seti içerisinde 3H ve 7B kalemler bulunmalıdır. Bu kalemler bir kağıtta yer alan detaylı çizimi tişörte geçirmenizi sağlayacaktır. Eğer doğaçlama boyamaya kalkışmayacaksanız, detaylı bir çizim istiyorsanız bu kalemlere ihtiyacınız olacak. Set içerisinde boyamayı kolaylaştıracak fırça ve tüpler halinde satın alınan kumaş boyaları da bulunmalıdır. Keçeli kaleme benzeyen tişört boya kalemleri ile tişört boyama seti tamamlanabilir.

tisort boyama

Peki tişört boyama teknikleri nelerdir? Boyama ile nasıl tişörtler elde edilebilir?

Başlangıçta basit şekilleri tercih etmelisiniz, zaten tişörtlerdeki basit şekiller genelde daha etkileyici bir görünüm sağlarlar. Tişört boyama korkulacak bir uğraş değildir, kalemle, boyayla veya baskılarla harika tişörtler hazırlanabilir.

Kumaş boyaları ile tişörtünüzü boyayacaksanız dikkat etmeniz gereken nokta kumaş boyalarının su bazlı olduğudur. Genelde sulandırılmadan kullanılsalar da bazen bir miktar su ekleme ile boyanın akışkanlığı arttırılarak daha etkili bir kullanım sağlanabilir. Boyaların markasına göre üreticilerin talimatları farklılık göstermektedir, buna dikkat etmenizde fayda var. Geniş alanların boyanması için sert fırçalar tercih edilebilir ancak çizgi ve detayların boyanması için küçük ve yumuşak fırçalar kullanılmalıdır. Çoğu boyayı kumaş üzerine bir kez uygulamanız yeterli olur. Boya kuruma aşamasında parçalı bir görüntü ile karşılaşmanıza neden olabilir ancak tereddüte gerek yok, tamamen kurumasını bekleyerek düzgün görünüme kavuşmasını gözlemleyebilirsiniz. Kumaş boyaları ile harika sevgili tişörtleri  hazırlayabilirsiniz. Bu tişörtlere sevgiliniz için anlamlı semboller çizebilir veya yazılar yazabilirsiniz. Tişört boyama çok keyifli bir uğraştır. El emeğine önem verenler için hazırladığınız tişörtler çok etkileyici hediyelere dönüşebilir.

tisort nasil boyanir

Tişört boyamayı eğer beğendiğiniz bir resim ile gerçekleştirmek istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler: Pamuklu ve  düz renk bir tişört, çizeceğiniz resmin çıktısı, kopya kağıdı, 3H ve 7B kalemler, mukavva, ütü, fırça ve tişört boya kalemleri, su dolu kavanoz.

Ve tişört boyama teknikleri:

  • Fotoğrafınızın kopyasını kopya kağıdına 3H kalem ile çıkarın, çok detaylı kısımları şekle dahil etmemeye çalışın.
  • Tişörtünüz açık renkse kalemler şekli çizmeniz için iyi bir tercih olacaktır ancak koyu renk bir tişörte şekli yansıtmak için beyaz renkli pastel boya kullanabilirsiniz.
  • Kopya kağıdındaki şekli tişörtün boyuna uygun olacak şekilde fotokopi çektirerek tişörte yayılacak bir boyut elde edebilirsiniz.
  • Çizimi tişörte aktarmak için kopyayı ters çevirin ve arkadan görünen çizgiler üzerinden 7B kalem ile geçin, koyu ve belirgin çizgiler için kalemi bastırarak kullanın. Kağıdı ters çevirerek tişörtün istediğiniz bölgesine yerleştirin.
  • Tişörtte lekelenmeye maruz kalmamak için doğru konumdan emin olmadan kalemi kumaşa değdirmeyin. Kağıt doğru konumda iken 3H ile hatların üzerinden geçmelisiniz.
  • Tişörtün sabit ve düzgün durması için, boyama sırasındaki taşmaları veya hataları önlemek için tişörtün boyanacak kısmının altına bir miktar mukavva koymalısınız. Böylece çalışma boyunca tişört düzgün bir şekilde kalacaktır.
  • Çizgileri kopya kağıdını ucundan kaldırarak kontrol edin, boyamaya uygun şekilde keskin ve net olmasına dikkat edin.
  • Öncelikle şeklin arka planını doldurun, bunu kısa fırça darbeleriyle yukarıdan başlayarak yapabilirsiniz. Kenarlardaki küçük şekiller ve detaylar için tişört boyama kalemleri kullanın.
  • Boyama sırasında çizimin diğer taraflarını elinizle lekelememeye dikkat edin, boyasız kısımları kağıtlarla kapatın.
  • Çalışmanın sizi zorlayacağını düşündüğünüz kısımlarında boyanın kurumasını bekleyerek öyle devam etmelisiniz.

T-hsirt Boyama Video'sunu Gelin Birlikte İzleyelim :)