Taş Boyama Sanatı ile Yapılmış Harika Taş Boyama Örnekleri

Taş Boyama Sanatı ile Yapılmış Harika Taş Boyama Örnekleri

Son zamanların en popüler dekorasyonlarından birisi de taş boyama… Şimdi herkes taş boyama ile kapı süsleri, çiçek dekorasyonu, masa süsleri ve çok daha fazlasını yapıyor. Tabi bu işi daha önce yapmamızsanız ve çizim yeteneğinize de güvenmiyorsanız taş boyama nasıl yapılır diye kafanızda soru işaretleri oluşmaya başlamıştır. Öncelikle siz bu taş boyamayı yapmak isteyip istemediğinize karar vermelisiniz. Daha sonra taş boyama örnekleri inceleyerek ne tarz bir taş boyama tekniği ve modeli yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Birçok taş boyama modelleri arasından istediğinizi seçebilirsiniz.

Dikkatinizi Çekebilir ►Taşa Baskı Hediyeler

Bu konular hakkında kararlarınızı verdikten sonra sıra geldi taş boyama malzemeleri konusunda araştırma yapmaya… Taş boyama malzemeleri nereden alınır, ne tür malzemeler kullanılır konusunda küçük bir araştırma yapmalı ve bulunduğunuz yere en yakın ya da en çok malzemenin bulunduğu yerlerden alışverişinizi tamamlamalısınız. Taş boyama malzemeleri nelerdir diye küçük bir araştırma yaparak alışverişinizi yapmalısınız. Taş boyama için taş nerden alınır konusuna gelince, bu konu hakkında da biraz araştırma yapmanız gerekecek. Eğer deniz kenarında bir yerlerde yaşıyorsanız işiniz biraz daha kolay. Ancak deniz kenarında yaşamıyorsanız da dekorasyon malzemeleri satan mağazalardan boyama taşlarınızı temin edebilirsiniz.

Kedili Taş Boyama

tas boyama

Son zamanların en popüler taş boyama modellerinden birisi olan kedili taş boyama yaşmak istiyorsanız birçok seçenek arasından istediğiniz kedi modeline karar vermekle işe başlayabilirsiniz. Çünkü konu, kedili taş boyama olduğunda önünüze birçok model ve örnek çıkıyor. Karar verdikten sonra taş boyama kalemi ile kedi modelinizin kontörünü oluşturabilir ve sonra da içini istediğiniz renkte boyayabilirsiniz. Bu kedili taş modellerini birçok yerde kullanabilirsiniz; odanızda, kapı önlerinde, masalarınızda, ofisinizde… Ya da sevdiğiniz insanlar için boyadığınız birbirinden farklı ve güzel kedili taşları hediye edebilirsiniz.

Baykuşlu Taş Boyama

taş nasıl boyanır

Sevebileceğiniz bir başka taş boyama modeli de baykuşlu taş boyama modeli olabilir. Bunun için sadece baykuş modeli boyayabileceğiniz gibi, manzara şeklinde de boyama yapabilirsiniz. Mesela görselimizde olduğu gibi ağaç dallarının üstünde oturan baykuşlar çizerek masanızda dekoratif bir eşya olarak bu taşları kullanabilirsiniz. Öncelikle nasıl bir baykuş modeli çalışacağınıza karar vermelisiniz. Daha sonra renkleri ayarlamalı ve modelinizi çizmeye başlamalısınız. Kullanacağınız yere göre baykuş modelini ve renklerini seçebilirsiniz. Baykuş, son zamanların en ilgi gören hayvan modellerinden birisi olarak her yerde karşımıza çıkıyor; yakılarda, kıyafetlerde, biblolarda, halılarda, duvar kâğıtlarında vb… Eğer siz de bu furyaya ayak uydurup baykuş çalışması yapacaksanız modelimizden yola çıkabilirsiniz.

Uğur Böceği Taş Boyama

taş boyama örnekleri

Taş boyama sanatı çıktığından beri uğur böceği taş boyama modellerini her yerde görüyoruz. Taş boyamaya en çok yakışan hayvan modellerinden birisi olan uğur böceği taş boyama, özellikle kapı önlerinde koruyucu olarak çokça kullanılmakta… Öncelikle taşınıza nasıl bir uğur böceği boyamak istediğinizi seçmelisiniz. Tüm taşı tek bir uğur böceği ile mi doldurmak istiyorsunuz yoksa birçok uğur böceği mi çizmek istiyorsunuz buna karar vermelisiniz. Daha sonra seçtiğiniz modele göre uğur böceğinizi önce kalemle çizip sonra içini doldurmalısınız… Uğur böcekli taş boyama modelleri oldukça dekoratif oluyor. Siz de evinizin ve iş yerinizin her yerinde bu uğur böceği modelli taşları kullanabilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize de bu taşları hediye edebilirsiniz.

Çizgi Karakter Taş Boyama

taş boyama modelleri

Genellikle çizgi karakter taş boyama modellerini çocuklar için kullanabilirsiniz. Ya da eğlenceli süsler yaparak evinizin bir bölgesinde kullanabilirsiniz. Eğer sevdiğiniz süper kahramanlar varsa onları da taşa çizebilir ve magnet olarak kullanabilirsiniz. Böylece buzdolabınızı sevimli süper kahraman ya da çizgi karakterlerle doldurarak mutfağınızı da neşelendirebilirsiniz. Ya da eğer dilerseniz küçük kasaların içine biriktirerek kendi küçük çizgi karakter dünyanızı da oluşturabilirsiniz. Bu çizgi karakter taşlarınızı çevrenizdeki küçük çocuklara dağıtarak onları da mutlu edebilirsiniz.

Fantastik Taş Boyama

taş boyama teknikleri

Bazılarımız da fantastik dünyanın içinde kendimizi daha mutlu ve huzurlu hissederiz. Kendi fantastik dünyamızda öyle güzel şeyler yaratırız ki bunları başkaları da görsün isteriz. Ya da zaten var olan fantastik karakterleri çizerek dekorasyonumuzda kullanmak isteriz. Eğer siz de fantastik dünyanın kahramanlarını seviyorsanız belki de bu tarz taş boyama teknikleri tam size göredir. Dilerseniz fantastik taş boyama için saydam taşlar kullanarak taşlarınıza bambaşka bir hava kazandırabilirsiniz. Önemli olan çizmek istediğiniz modele ve renklerine karar vermeniz. Daha sonra bu modele uygun boyamanızı gerçekleştirerek taşlarınızı istediğiniz yerlerde kullanabilirsiniz.

Penguen Taş Boyama

taş boyama sanatı

Çocukların en sevdiği taş boyama modellerinden birisi olan penguenler taşların üzerinde çok dekoratif duruyorlar. Birbirinden güzel ve eğlenceli penguenleri taşlarınızın üzerine çizerek çocuklarınızın odasına çok başka bir ruh kazandırabilirsiniz. Her bir taşa penguen havası da verebilirsiniz taşların üzerine birer penguen de çizebilirsiniz. Önemli olan nasıl bir penguen çizmek istediğinizi bulmak… Çocuklarınız penguenli taşları görünce sevinçten havalara uçacak. Onların test kâğıtlarının üzerine, kâğıtlar uçmasın diye bu taşlardan yapabilirsiniz. Ya da kapılarının önlerine de penguenli taş boyama modellerini koyabilirsiniz.

Takım Olarak Taş Boyama

taş boyama örnekleri

Eğer dilerseniz taşlarınızı tek tek boyayabileceğiniz gibi, takım halinde de boyayabilirsiniz. Çiçeklerinizin dibine ya da kapı önlerine bu taşları koyarak güzel bir ambiyans yakalayabilirsiniz. Önemli olan grup halinde boyayacağınız taşların konseptine karar vermek… Bir hayvan takımı, çiçek desenleri takımı ya da dekoratif bir takım oluşturabilirsiniz. Zevkinize göre boyayacağınız bu taşları hediye olarak da verebilirsiniz. Takım olarak taş boyamada en fazla dikkat etmeniz gereken şey ortak bir özellik olmasıdır. Birisi çiçek birisi hayvan birisi bulut deseni olduğunda yan yana çok alakasız duracağı için ilgi çekmez, merak uyandırmaz.

Kaplumbağa Taş Boyama

tas boyama sanati

Kaplumbağa taş boyama da yine taşa en çok yakışan desenlerden biri… Dekoratif olduğu kadar sevimli kaplumbağa modelleri ile kapılarınızın önünü süsleyebilirsiniz. Birbirinden farklı kaplumbağa desenlerinin arasından istediğinizi seçerek boyamaya başlayabilirsiniz. Önemli olan taşınızı düzgün seçmek… Kaplumbağa modelinize göre taş seçerek ilk adımınızı atmış olursunuz. Daha sonra renklerinizi seçmek de atacağınız ikinci önemli adım olacak. Kaplumbağa modelli taşlarınızı çevrenizdeki sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz ve onları sevindirebilirsiniz. Kaplumbağa ve daha birçok farklı hayvan desenleri ile evinizin dört bir yanını süsleyebilirsiniz.

Kalpli Taş Boyama

taş boyama örnekleri

Birbirinden farklı taş boyama modellerinin arasında en romantik olanları, kalpli taş boyamalar diyebiliriz. Eğer sevgilinize hediye vermek için dekoratif bir taş modeli arıyorsanız onun için kalp desenli taşlar boyayabilirsiniz. Birbirinden farklı taş modelleri ile sevgilinizin kalbini bir kez daha çalabilir, onun yaşam alanlarını renklendirebilirsiniz. Ancak öncelikle yapmanız gereken şey, kalp modeli bulmak ve onu istediğiniz renklerde boyamak… Bu kalpli taşlardan farklı renklerde boyayarak evinizin her yanını aşk ile doldurabilirsiniz…

Dekoratif Taş Boyama

dekoratif taş boyama

Evinizi küçük dokunuşlarla güzelleştirmek ve birbirinden dekoratif boyanmış taşlarla süslemek istiyorsanız öncelikle nasıl bir şekil ve desende boyama yapacağınıza karar vermelisiniz. Ona karar verdikten sonra çizim kaleminizle yavaş yavaş çizerek kontör çizgisini belirleyebilirsiniz. Sonrasında ise bu taşları rengârenk boyayarak evinizin her köşesini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, dekore edebilirsiniz. Hatta biraz sıra dışı taşlar seçerek, mesela büyük ya da kayaya benzeyen, onları da dekoratif boyayabilir ve evinize çok farklı bir bakış açısı kazandırabilirsiniz. Unutmayın, o ev sizin ve istediğiniz şekilde dekore edebilirsiniz.

Manzara Taş Boyama

taş boyama sanatı

Eğer dilerseniz manzara çeşitleri ile de taşlarınızı farklı desenlerde boyayabilir ve evinizi ya da iş yerinizi güzelleştirebilirsiniz. Taş boyamaya en çok yakışan modellerden birisi olan manzara taş boyama ile kendinize yepyeni dünyalar yaratabilirsiniz. Çocuklar için de birbirinden güzel ve farklı oyun alanları, parklar, bahçeler çizebilir ve onları da sevindirebilirsiniz. Sevimli, kasvetli, görkemli ya da muhteşem manzaralar sizin elinizde… Hayal gücünüzü kullanarak birbirinden farklı ve şahane manzara desenleri ile herkesi şaşırtabilirsiniz. Ayrıca bu farklı manzara modellerini çevrenizdeki sevdiklerinize de hediye olarak verip onları da sevindirebilirsiniz.

Köylüler Taş Boyama

taş boyama

Bazılarınız da köylü kadın, köylü adam ya da köyde doğmuş bir çocuk desenini beğeniyor olabilir. Belki de evinizde ya da iş yerinizde oluşturduğunuz bir şark köşeniz var ve bu tarz boyadığınız taşları orada kullanmak istiyor olabilirsiniz. Önemli olan konsepti belirlemek ve konsepte uygun boyamalar gerçekleştirmek. Eğer sizin de yaşam alanlarınızda bu konseptte bir köşe varsa köylüler taş boyama ile o köşeye ruh katabilir, oranın ambiyansını değiştirebilir ve o köşeye zenginlik kazandırabilirsiniz. Dilerseniz bu birbirinden güzel köylü boyamalarını çevrenizde sevdiğiniz yaşlılara da armağan ederek onlara köy yaşamından bir parça sunabilirsiniz.

Göz Taş Boyama

taş boyama

Eğer siz de nazar boncuğu ya da göz şekillerini seviyorsanız göz taş boyama modellerini inceleyebilirsiniz. Eskiden nazar boncuklu taş boyamalar çok popülerken onlar yerlerini yavaş yavaş göz desenli taşlara bıraktılar. Eğer bu desenler sizin de hoşunuza gidiyorsa kendinize bir örnek bulabilir ve onu işleyebilirsiniz. İstediğiniz renklerde, şekillerde ve büyüklükte gözler yaparak masanızda ya da evinizin istediğiniz herhangi bir köşesinde bunları kullanabilirsiniz. Ayrıca bunları çevrenizdekilere hediye ederek onları da sevindirebilirsiniz.

taş boyama