Dekoratif Kavanoz Boyama için 10 Harika Fikir

Dekoratif Kavanoz Boyama için 10 Harika Fikir

Son zamanlarda boş boş evde oturup da hiçbir hobi ile uğraşmayan insan bulmak çok zor çünkü artık herkes biliyor ki, yaratıcılığımız öldüğünde biz de ölürüz… Eğer hala nefes alıyorsak ve bu hayatın keyfini çıkarmak istiyorsak mutlaka bir hobi sahibi olmalı ve bu hobi ile uğraşırken keyfini çıkarmalıyız. İşte kavanoz boyama da böyle bir hobi; onunla uğraşırken dünyayı unutabilirsiniz. Bunun için çok tecrübeli olmanıza ya da çok fazla yetenekli olmanıza gerek yok çünkü zamanla kendinizi geliştirebilir ve kendinizden bir şeyler ekleyerek mükemmel kavanozlar ortaya çıkarabilirsiniz.

Dikkatinizi Çekebilir ► İlginç Hediyeler

Bu şekilde hem bir yandan kötü enerjinizi atabilir bir yandan da evinizi güzel kavanozlarla süsleyebilirsiniz. Cam kavanoz boyama ile sadece kendinizin değil, sevdiklerinizin hayatına da güzel ve kalıcı dokunuşlar yapabilirsiniz. Birkaç fırça darbesi ve renklerin büyülü dünyası ile cam kavanozlara bambaşka bir hayat verebilirsiniz.

Cam kavanoz boyama dekupaj yöntemi ile de ortaya inanılmaz derecede farklı kavanozlar çıkarabilirsiniz. Bu kavanozları evinizin her köşesinde farklı amaçlar için üretebilir, onlar ile yaşam alanlarınızın ruhunu yenileyebilirsiniz. Biraz işin içine girdiğinizde göreceksiniz ki kavanoz boyama süsleme sizi de yenileyecek ve estetik anlayışınıza yeni bir boyut kazandıracak. Üstelik bu kavanozları hediye ederek karşınızdakine ilginç hediyeler de sunmuş olacaksınız. Benzersiz olan bu hediyeler ile arkadaşınız ya da sevdikleriniz her zaman sizin kulaklarınızı çınlatacak.

Cam kavanoz boyama için henüz yeniyseniz küçük bir araştırma ile çevrenizde sanatsal malzemeler satan bir dükkân bulmalısınız. Cam kavanoz boyama malzemeleri bölümünden cam boyaları, süngerleri ve gereken tüm malzemeleri temin edebilirsiniz. Kavanoz boyama malzemeleri konusunda internetten de yardım alabilirsiniz.

Anime Kavanoz Modeli

kavanoz boyama

Çocuklar ve ergenler için en sevimli cam kavanoz boyama modellerinden birisi olan anime kavanoz modelleri ile onları çalışma masasına çekebilirsiniz. Birbirinden güzel ve değişik modellerde boyayacağınız anime kavanoz modelleri ile çocuklarınızın veya genç yakınlarınızın odalarını renklendirebilirsiniz. Tabi bu anime kavanoz modelleri sadece gençler ve çocuklar için değil, kendisini genç hisseden herkes için eğlenceli bir hediye olabilir. Eğer siz de sevdiklerinize farklı bir hediye yapmak ve onları sevindirmek istiyorsanız anime kavanoz modelleri ile onları sevindirmelisiniz.

Bu kavanozları yapmaya başlamadan önce birkaç tane küçük boy sevimli kavanoz almalı ve onları seçtiğiniz birbirinden güzel renklere boyamalısınız. Boyalarınızı iki kat geçerek çok daha güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Daha sonrasında üzerine, görselde gördüğünüz şekilde şekiller çizerek yeni ve güzel anime kavanozlara sahip olabilirsiniz.

Baykuşlu Kavanoz Modeli

kavanoz boyama

Son yıllarda moda olan baykuş modelleri şimdi kavanoz modellerinde de ruh bulmaya başladı. Birbirinden farklı baykuş modelleri ile kavanozlarınız çok daha güzel görünmeye ve kullanışlı olmaya başladı. Siz de eğer baykuş modelini seviyorsanız ve çizim kabiliyetinize güveniyorsanız birbirinden güzel baykuş modelleri çizebilir ve onları rengârenk boyayabilirsiniz.

Tabi öncelikle çizim konusunda kendinize güveniyor olmanız önemli… Eğer bu konuda kendinize güvenemiyorsanız dekupaj yöntemiyle de baykuşlu kavanozlar yapabilirsiniz. Burada önemli olan, boyama yapacaksanız birbirine uyumlu ve güzel renkler seçmek. Kullanma amacınıza göre istediğiniz renk ve şekilde baykuşlar yapabilirsiniz.

Çiçek Desenli Vintage Kavanoz Modeli

cam kavanoz boyama

Eskiyi seviyor ve geçmişin tozlu sayfalarının anlatacağı çok şey olduğunu düşünüyorsanız sizin için güzel olacağını düşündüğümüz bir fikrimiz var. Çiçek desenli vintage kavanoz modeli ile geçmişin söylediklerine kulak vermenin zamanı geldi. Evinizin ya da iş yerinizin dizaynı de buna uygunsa o zaman bir an önce işe başlamalı ve bu kavanozlardan yapmalısınız.

Burada önemli olan renklere, desene ve kavanozun şekline karar vermek. Bunlara karar verdikten sonra gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış. Belli bir döneme ait desenleri kavanozlarınızda uygulayabilir ve şahane kavanozlar yaratabilirsiniz. Görselde gördüğünüz gibi çiçek desenleri ile vintage bir hava yakalamak istiyorsanız öncelikle baz olarak pastel bir renk seçmeniz uygun olacaktır. Sonra da onun üzerine basit çiçek desenleri çizerek geçmişin ruhunu kavanozlarınızda yaşatabilirsiniz.

Çizgili ve Benekli Kavanoz Modeli

cam kavanoz boyama dekupaj

Bazıları çizgili olan desenlere bayılırlar bazıları da benekli modellere. Ama hangisini seçerseniz seçin bu kavanozlar için kullanım yeri mutlaka bulursunuz. Bu renkleri istediğiniz bir bayrak rengi ya da en sevdiğiniz renklere göre seçebilirsiniz. Eğer arkadaşınız ya da sevdiğiniz birisi için yapıyorsanız da onun en sevdiği renklerden oluşan çizgili ya da benekli kavanozlar yapabilirsiniz.

Bu kavanozlar için önemli olan kavanoz şekillerine ve renklerine karar vermek. Eğer bahçeli bir eviniz varsa bu çizgili ve benekli kavanozlar bahçe için de çok güzel olacaktır. Ya da balkonunuzda ve ya evinizin içinde de uygun köşelerde oldukça sevimli duracaklardır.

Dantelli Kavanoz Modeli

kavanoz süsleme

Bir diğer farklı kavanoz modeli olan dantelli kavanoz modelleri de oldukça ilgi çekici ve güzel olur. Özellikle yatak odalarında ya da romantik mekanlarda dekorasyona yardımcı olan bu modellerin yapımı zannettiğiniz kadar zor değil. Ancak bu kavanozlar için işe yaramaz dantel modellerine ihtiyacınız olabilir. Öncelikle kavanoz modellerinize karar vermeniz çok önemli. Biraz farklı formdaki kavanoz modelleri bularak yaratıcı tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Daha sonra dantel modeli için iki yöntemden birisini seçebilirsiniz. Bunlardan ilki, el becerinize güvenmektir. Eğer el becerinize güveniyorsanız şekildekine bakarak cam kalemi ile siz de bu deseni yapabilirsiniz. Ama kendinizi bu konuda yeterli görmüyorsanız o zaman ikinci yöntem olan gerçek bir dantelden faydalanmayı seçmelisiniz. Öncelikle kumaş boyası ile o danteli istediğiniz renge boyayıp kurutmalı ve ütü ile açmalısınız. Daha sonra da bu danteli kavanozun üzerine silikon ile dikkatlice yapıştırmalı ve üzerine koruyucu sprey kullanmalısınız.

Kalemlik Kavanoz Modeli

cam kavanoz susleme

Eğer masanızda güzel bir kalemlik kavanoza ihtiyacınız varsa istediğiniz şekilde bir kavanoz bularak kendinize özel kalemlikler yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle kavanozunuzu seçmeli ve sonrasında cam boyası onları şekillendirmelisiniz. Görselde gördüğünüz gibi beneklerle ya da çizgilerle yeni kavanozlar oluşturmak sizin elinizde.

Yapacağınız bu güzel kavanoz kalemlikler sayesinde çalışma masanız ya da iş yerindeki masanız güzelleşebilir. Ya da sevdiklerinize hediye edeceğiniz bu farklı karakterlerdeki kavanozlar ile mekânların havasını bir anda değiştirebilirsiniz.

Mutfak İçin Kavanoz Modeli

kavanoz

Artık mutfaklarda kullandığımız erzak kutuları yerine kavanozlar çok daha popülerleşmeye başladı.  Bu kavanozlar ile hem şıklığı yakalayabilirsiniz hem de erzaklarınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken en önemli şey, kullanışlı kavanozlar bulmaktır. Daha sonra da mutfağınıza uyacağını düşündüğünüz renklerde bu kavanozları birden fazla ya da tek renge boyayabilirsiniz. Kavanozlarınızın üzerine “çay, şeker” gibi şeyler yazarak içerisinde olanları belirleyebilirsiniz.

Mutfağınızda severek kullanabileceğiniz bu güzel ve farklı kavanoz modelleri için siz de yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Mutfağınızda kullandığınız farklı erzaklar için de bu tarz kavanoz boyala modelleri yaratabilirsiniz. Bu şekilde bir yandan erzaklarınızın ömrünü uzatırken bir yandan da mutfağınızı güzelleştirebilirsiniz.

Pastel Kavanoz Modeli

kavanoz boyama

Özellikle pastel renkler son zamanlarda popülaritesini oldukça arttırdı. Pastel kavanozlar boyayarak yaşam alanlarınıza yepyeni bir hava kazandırmak istiyorsanız bu pastel boyama modelini kullanabilir ve bulunduğunuz yeri güzelleştirebilirsiniz. Üstelik arkadaşlarınıza ya da sevdiklerinize bu güzel pastel kavanoz modellerini içine bir şeyler koyarak hediye edebilirsiniz. Birbirinden farklı çiçekler koyabileceğiniz gibi içerisini kendi yaratıcılığınıza bağlı olarak da süsleyebilirsiniz.

Eğer kavanozlarınızı pastel renklere boyayacaksanız birkaç farklı renkten bir seri oluşturabilirsiniz. Çalışma masanıza ya da evinizin güzel bir köşesine bu boyadığınız pastel kavanozları koyarak gelen misafirlerinizin beğenisini de toplayabilirsiniz.

Romantik Kavanoz Modeli

kavanoz boyama malzemeleri

“Kavanozun da romantiği olur mu?” demeyin çünkü eğer konu boyama ise mutlaka olur. Tabi sadece boyama ile kalmak istemiyorsanız, romantik modellerde kavanozlar bulduysanız o daha muhteşem olacaktır. Romantik kavanoz modeli için öncelikle kavanozlarınızı ve deseninizi seçmelisiniz. Belki bir çiçek deseni belki çizgili belki de puantiyeli boyamak isteyebilirsiniz. Her nasıl boyarsanız boyayın, eğer birkaç kavanoz yan yana kullanacaksanız, hepsini aynı desende değil farklı desenlerde boyamayı seçin.

Eşinize ya da sevgilinize de bu tarz romantik kavanoz modelleri hazırlayabilir, içini çiçeklerle ya da romantik süslerle süsleyebilir ve hediye edebilirsiniz. Bu kavanozlarla onun yaşam alanını güzelleştirmek ve orada romantizm rüzgârı estirmek sizin elinizde.

Simli Kavanoz Modeli

kavanoz boyama susleme

Eğer süsü ve süslü olan şeyleri seviyorsanız simli kavanoz modeli tasarlayabilir ve birbirinden renkli simli kavanoz modelleri yaratabilirsiniz. Simli kavanoz modellerini sevdiklerinize ya da arkadaşlarınıza hediye edebildiğiniz gibi kendi yaşam alanlarınızda ya da iş yerlerinizde de kullanabilirsiniz. Eğer renksiz olduğunu düşündüğünüz bir alanınız varsa, orası için bu güzel, renkli, simli kavanoz modellerinden hatırlayıp alanın havasını bir anda değiştirebilirsiniz. Ayrıca makyaj masanız için de birbirinden farklı simli kavanoz modelleri tasarlayabilirsiniz.

Eğer siz de simli kavanoz modelleri hazırlamak istiyorsanız öncelikle güzel bir ya da birkaç kavanoz bulmalısınız. Sonrasında bu kavanozların üzerine ince bir tabaka halinde yapıştırıcınızı sürmeli ve simlerinizi dökmelisiniz. Eğer aldığınız simler çok küçük olmazsa çok fazla dökülüp bulundukları ortamı kirletmezler. Biraz daha büyük formdaki simler çok daha kullanışlı olabilirler.

Tüm bu kavanoz modellerinden yola çıkarak kendinize ya da sevdiklerinize en uygun modeli bulabilirsiniz. Ama tabi her şey uygun kavanoz modelini seçmekle bitmiyor. Şimdi sırada arkadaşlarımız, sevdiklerimiz ya da sevgilimiz için ilginç hediyeler seçmeye geldi. Onlar için farklı hediyeler arıyor ve bulamıyorsanız sitemize mutlaka göz atmalısınız. Sizin için aşağıda seçtiğimiz hediye önerilerine bakarak hediye seçme serüveninize başlayabilirsiniz. Sonrasında daha fazla seçenek için sitemizde yer alan diğer hediye seçeneklerine de göz gezdirebilirsiniz.

Bir hediye seçerken öncelikle karşı taraf için özel olan bir hediye bulmayı hedeflemelisiniz. Daha sonra onun yıllarca kullanabileceği hediyeyi bulmak için onun karakterine uygun olan bir hediye seçmelisiniz. Eğer siz, karşı tarafın sevdiği ve sevmediği şeyleri bilirseniz hediye seçiminizi yapmak çok daha kolay olacaktır. Şimdi gelin hep beraber sizin için seçtiğimiz hediye önerilerine bir göz atalım.