Hediye Kutusu Yapımı İçin 10 Harika Fikir

Hediye Kutusu Yapımı İçin 10 Harika Fikir

Sevdiklerimizin tüm özel günlerinde onları mutle etmek için elimizden geleni yaparız. Doğum günü, sevgililer günü, anneler-babalar günü, doğum günü derken bu liste uzar da uzar. Kime ne hediye alacağım diye düşünüp o mükemmel hediyeyi bulduktan sonra öyle kuru kuru vermek olur mu? Tabii ki olmaz. Bir de bu hediyelere uygun bir hediye kutusu bulmamız gerekir. Genelde internetten veya mağazalardan hediyelik eşya aldığımız zaman hediye kutusu seçeneği sunuluyor, fakat bu hediye kutuları her zaman beklentimizi karşılamayabilir. Bu gibi durumlar için alternatif çözümleri kendiniz de üretebilirsiniz. Kendi yaptığınız el emeği göz nuru bir hediye kutusu yapımı ile verdiğiniz hediye karşınızdaki insanı daha da mutlu edecek ve hediyenizi daha da özel kılacaktır. Özellikle sizin aldığınız bir hediyeyi, yine sizin kendi ellerinizle hazırladığınız bir kutu ile armağan etmek son derece mutlu edecektir. Karşınızdaki insan “benim için o kadar uğraşmış, bana özel bir kutu tasarlamış, benim için emek sarf etmiş” sözlerini aklından geçirmeden duramayacaktır.

Peki, bir hediye kutusu nasıl yapılır? Hangi malzemeleri kullanmak gerekir? Hediye kutusunun içine ne koyabilirim? Bunun için tarzınıza uygun ve yapabileceğiniz onlarca çeşit hediye kutusu yapımı kolay seçeneklerini internetten kolayca bulabilirsiniz. Hem yapımı kolay, hem de görsel açıdan oldukça hoş hediye kutusu hazırlama tasarımları mevcut. “Ama ben el işin dersinde bile hiç iyi değildim, hediye kutusu nasıl yapacağım” diyenler için yapımı son derece basit hediye kutuları bulunuyor. Sevdiğiniz insanlara kendi ellerinizle yaptığınız bir hediye kutusu içinde verdiğiniz hediyelerle farklı bir deneyim yaşatabilirsiniz.

Notlu Hediye Kutusu

hediye kutusu yapımı

Bu hediye paketi yapım aşaması açısından son derece kolay ve asla sizi zorlamayacak. Bu hediye paketimiz için öncelikle ihtiyacımız olan eski bir ayakkabı kutusu, bir adet A4 çıktısı ve yapıştırıcı. Gazetelerdeki kelime oyunlarını hatırlarsınız değil mi? Bize verilen kelimeleri bulmaca üzerinde yukarıdan, aşağıya, sağdan, sola şeklinde çizerdik. Karışık harflerden oluşan harflerin arasına, anlamlı kelimeler yazarak bunun çıktısını alabilirsiniz. Geriye sadece ayakkabı kutusuna veya hazırladığınız farklı bir boyuttaki kutuya yazıcıdan çıkardığınız bu notu düzgünce yapıştırmak kalıyor. Harflerin içerisine gizlediğiniz kelimeleri kırmızı kalemle çizerek, hediyenizle birlikte notunuzu da iletmiş olursunuz. Dilerseniz işi biraz daha eğlenceli hale getirerek karşı tarafın gizlenmiş kelimeleri bulmalarını isteyebilirsiniz.

Ceviz Kabuğundan Hediye Kutusu

hediye kutusu yapımı

Eğer sıradan hediye paketlerinden farklı bir konsept arıyorsanız. İşte bu hediye kutusu tam size göre… Diğer hediye kutularına göre oldukça farklı bir tasarımı olan bu hediye kutusuna yüzük, kolye veya küpe gibi küçük hediyelik eşyalar koyabilirsiniz.  Son derece şık duran bu hediye kutusunu yapmak çok kolay. Malzemeler için ihtiyacınız olan bir adet ceviz, isteğinize göre simli ya da renkli boya, pamuk veya daha önce yüzük kutularınızın içinden çıkan elyaf kumaş parçası ve biraz kurdele hepsi bu… Cevizi dikkatlice ikiye böldükten sonra, içerisindeki yemişi temizleyerek çıkarabilirsiniz. Sonrasında renkli veya simli boyalarla boyayıp kurmaya bırakınız. Birkaç saat sonra içerisine yerleştireceğiniz pamuk ya da elyaf kumaşın üzerine aldığınız hediyeyi koyabilirsiniz. Son olarak diğer cevia kabuğu ile hediyeyi yerleştirdiğiniz ceviz kabuğunu kapatarak kurdele ile bağlıyorsunuz. İşte size hem yapımı kolay, hem de son derece şık bir hediye kutusu…

Kese Kağıdından Hediye Kutusu

hediye kutu

Bu hediye kutusu yapabileceğiniz en kolay hediye kutularından biri. İçerisine t-shirt, kravat veya alacağınız herhangi bir hediyeyi koyabilirsiniz. Son derece şık görünüme sahip bu hediye kutusu için malzemeleri kolaylıkla temin edebilirsiniz. Malzemeler için ihtiyacınız olan; bir adet kese kağıdı, bir adet dantelli bardak altlığı ve bir adet mangal. Dilerseniz kese kağıdını kendiniz de yapabilirsiniz veya manav ya da marketlerden de temin edebilirsiniz. Kese kağıdını temin ettikten sonra geriye sadece içerisine hediyeyi yerleştirmek kalıyor. Hediyeyi yerleştirdikten sonra dantel altlığı da üzerine düzgünce yerleştirerek mandalla tutturabilirsiniz. Hem yaratıcı, hem farklı bu hediye kutusunun içerisine farklı doğum günü notları da ekleyebilirsiniz.

Sevgiliye hediye kutusu hazırlama son derece romantik bir jest değil midir? O özenle seçerek aldığınız hediyenizi, kendi ellerinizle hazırladığınız hediye kutusu ile vererek sevgiliye sürpsiz yapabilirsiniz. Hediye alırken genelde en mükemmelini bulmaya çalışırız, bu yüzden sürekli kararsız kaldığımız durumlarla sıkça karşılaşırız. Onu mu alsam, bu mu daha güzel? Fakat en çok da sevgiliye hediye alırken zorlanırız. En iyisi, en çok hoşuna gidebileceğini düşündüğümüz tüm seçenekleri tek tek değerlendirmeye alarak en mükemmel hediyeyi vermeyi isteriz.

Sadece sevgiliye değil, anne-babaya, kardeşe ve hatta en yakın arkadaşa hediye kutusu hazırlama, onların bu özel günlerinde yüzlerinde hoş bir tebessüme sebep olacaktır. Hediye kutusunun içine ne konur diyenler için seçtiğiniz hediyeye göre ebatlandırabileceğiniz hediye kutularını tercih etmeniz önemlidir. Örneğin takılar için daha küçük hediye kutuları, hediye çikolata kutusu hazırlama içinse daha büyük kutuları tercih edebilirsiniz. Hediye kutusu büyük olsun, küçük olsun hiç önemli değil. Önemli olan alacağınız hediye ile hediye kutusunun uyumlu olmasıdır. Kızlara özel yapacağınız hediye kutusu süslemeleri ile farklı konseptler hazırlayabilirsiniz. Erkeğe hediye kutusu hazırlama işi biraz daha kolay olabilir sizin için.  Daha sade ve süs gerektirmeyen klasik hediye kutularından faydalanabilirsiniz. Yine de ben hiç hediye kutusu işine girmeyeyim “hediye kutusu nereden alınır?” diyenler içinse internetten sipariş verebileceğiniz çok sayıda siteden temin edebilirsiniz.

Papyon Hediye Paketi

sevgiliye hediye kutusu hazırlama

Erkeklere özel hediye paketi seçenekleriyle de arkadaşınıza, babanıza, eşinize veya sevgilinize farklı bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Görütüsü ile son derece farklı olan bu hediye kutusu doğum günü çocuğunu son derece mutlu edecektir. Papyondan bir hediye kutusu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; bir adet kese kağıdı, farklı renklerde el işi kağıdı veya renkli karton ve yapıştırıcı. Kese kağıdının üzerini, el işi kağıtlarını ya da renkli kartonları farklı boy ve cisimlerde katlayarak yapıştırabilirsiniz. Düğme görünümü vermek için küçük daireler keserek yapıştırınız. Son olarak kravat ve papyon için üçgen ya da farklı şekilleri de üzerine yapıştırınız. İşte size şık ve farklı bir hediye paketi…

Kağıt Bardaktan Hediye Kutusu

hediye kutusu hazırlama tasarımları

Kağıt bardaklar hayatımızı son derece kolaylaştıran icatlardan biridir. Size kağıt bardaktan son derece tatlı hediye kutusu yapılacağını söylesek peki? Kağıt bardaktan da hediye kutusu mu olurmuş canım demeyin. Yapacağınız kağıt bardaktan hediye kutularının içerisine kurabiye, saç tokaları, takı eşyaları gibi hediyelik ürünleri koyabilirsiniz. Bu hediye kutusunu yapmak için tek ihtiyacınız olan şey ise bir adet kağıt bardak, evet hepsi sadece bu kadar. Kağıt bardağın geniş tarafını sekiz eşit parçaya bölerek, bu parçaları iç içe geçiriyoruz. İsteğinize göre kapattığınız alanın üzerine farklı süslemelerle değişik bir hava katabilirsiniz.

Kavanozdan Hediye Kutusu

Hediye kutusunun içine ne koyabilirim

Kağıt bardaktan hediye kutusu olur da, kavanozdan olmaz mı peki? Kendi hazırlayacağınız kavanozdan hediye kutusu ile şık bir konsept yapabilirsiniz. Kavanoz hediye kutunuzun içerisine kurabiye, sakız, çikolata veya küçük not kağıtlarına yazılmış sevgi sözcükleri koyabilirsiniz. Kavanozdan hediye kutusu yapmak için gerekli malzemeler ise; bir adet kavanoz ve biraz kurdele. Kavanozun içerisine hediyeleri veya notları yerleştirdikten sonra, kurdeleye şekil verip kapatabilirsiniz. Kim bir kavanoz dolusu çikolataya hayır diyebilir ki? Ya da bir kavanoz dolusu sıcak, içten gelen sevgi notlarına…

Hediye kutusu yapımı her ne kadar zor gibi görünse de, internette yer alan birçok sitede yapımı kolay hediye kutularını bulabilirsiniz. Hediyeyi birazda gösteren nasıl paketlendiğidir aslında. Daha içindekini görmeden, hediye paketine bakmamız bile heyecanlanmamızı sağlar çoğu zaman. Günümüzde çok farklı ve yaratıcı hediye paketlerini görmemiz mümkün. Bunların satış kanalı olduğu gibi, kendi ellerinizle de çok şık ve kullanışlı kutular hazırlamanız da mümkün.

Bazı hediye paketleri o kadar güzel oluyor ki açmaya kıyamıyoruz, bazı hediye paketlerini de dikkatle açıldıktan sonra saklanabiliyor, küçük takılar içerisine konulabiliyor veya kutusu o kadar çok hoşumuza gidiyor ki süs olarak bile kullanabiliyoruz. Herkesin zevkine uygun olarak tasarlayıp, kolayca hazırlayabileceğiniz hediye kutularını sonrasında da değerlendirebileceğinizi unutmayınız.

Oldukça kolay bir yapımı olan bu hediye kutularıyla sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Dilerseniz birkaç tane farklı renk ve kombinler kullanarak arkadaşlarınıza ve sevdiklerine bu hediye kutularından hediye edebilirsiniz. Ya da evinizde takı, küçük süs eşyaları veya pamuk vs. gibi ürünlerle süs olarak banyo, yatak odasında kullanabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdından Hediye Kutusu

sevgiliye hediye kutusu hazırlama

Evet, ilk etapta kulağa biraz delice geldiğinin farkındayız. Şimdi tuvalet kağıdından hediye kutusu da ne alaka diyebilirsiniz ama dünyanın en tatlı hediye kutuları için ihtiyacını olan tek şeyin bir adet tuvalet kağıdı, biraz renkli el işi kağıdı ya da simli boya ve son olarak seçeceğiniz renklerde kurdele olduğunu söylesem.  Biten tuvalet kağıtlarınızı atmak yerine farklı hediye kutuları için kullanabilirsiniz. Boş tuvalet kağıdınızın içerisine hediyenizi yerleştirdikten sonra şekildeki katlamanız yeterli olacaktır. İster katlayıp sadece üzerine kurdele ile süsleme yapın, isterseniz üzerine farklı renkli kağıtlardan özel süslemeler yaparak son adımı kurdele ile tamamlayabilirsiniz. İçerisinde vereceğiniz küçük hediyelerin artık el emeği göz nuru büyük anlamları olacak.

Piramit Hediye Kutusu

hediye kutusu yapımı

İçerisine küçük sevimli objeler koyabileceğiniz farklı bir konsepte sahip olan, piramit hediye kutusu görüntü itibari ile son derece sevimli gözüküyor. Bu sevimli piramit kutuların içerisine takı, şekerleme ve ya küçük boyuttaki objeleri kolayca sığdırabilirsiniz. Yapımı son derece kolay olan piramit hediye kutusu ile sevdiklerinize farklı bir kutlama yaşatabilirsiniz. Piramit hediye kutusu için ihtiyacınız olan şeyler; biraz karton, biraz el işi kağıdı, yapıştırıcı ve isteğe göre son süslemeleri için biraz kurdele. Fotoğrafta göreceğiniz şekilde kestiğiniz kutuyu, köşelerden yapıştırarak piramit görünümünü elde edebilirsiniz. Üzerine yapacağınız süsleme ise tamamen sizin hayal gücünüze kalmış durumda.  Sevdikleriniz için farklı şeyler yapmayı seviyorsanız, bu özel piramit kutu ile hediyenizi ilginç bir sunumla verebilirsiniz.

Klasik Kalp Hediye Kutusu

kalp hediye kutusu yapımı

Sürpriz yapmayı severim ama ben klasiklerden şaşmam diyenler içinse, son derece klas ve bir o kadar da modası geçmeyen her zaman klasikler arasında yer alan kalpli hediye kutusu yapımı da mevcut. Son derece şık bir kalpli kutu içerisinde hediye ettiğiniz çikolatalar bile artık daha anlamlı. Nasıl yapılır bu klasik kalpli hediye kutusu derseniz. Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeleri söyleyelim. Biraz karton, el işi kağıdı ve yapıştırıcı. Fotoğraftaki örnekteki gibi kartonu kestikten sonra yapıştırıcı ile kenarlarını sabitliyorsunuz. Sonrasında üzerini süsleme işi artık sizin hayal gücünüzde. Farklı süsleme seçenekleri ile kalpli hediye kutusunu klasik olmanın biraz daha dışına taşıyabilirsiniz.