Doğum Günü Ev Süslemeleri için Muhteşem 10 Konsept

Doğum Günü Ev Süslemeleri için Muhteşem 10 Konsept

Dikkatinizi Çekebilir ► Doğum Günü Hediyeleri

Doğum günleri en özel günler olmasının yanı sıra hayatımızın da en renkli günleridir aslında. Doğum günü sahibinin dört gözle beklediği bu gün ne yazık ki senede sadece bir gün gelir ve göz açıp kapayıncaya kadar da geçip gider. Eğer bu zamanı yavaşlatmak istiyorsanız sevdiklerinize sürprizler yapmalı ve onlar için güzel bir doğum günü partisi düzenlemelisiniz.

Doğum günü ev süslemeleri ile onun bu özel gününe ruh katmak istiyorsanız bu konuyu biraz araştırmanızda fayda var. Özellikle sevgiliye doğum günü ev süslemeleri konusu gerçekten biraz araştırılması gereken bir konu… Çünkü onun beğeneceği ve şık duran bir süsleme için biraz zaman ayırtmanız şart…

Evde doğum günü süsleri yapımı konusunda bu makalemiz size yardımcı olacaktır, yeter ki siz bu işe gönüllü ve hevesli olun… Evde doğum günü süslemeleri nasıl yapılır diye merak edip araştırmaya başladıysanız siz de sevgiliniz kadar bu günü önemsiyorsunuz demektir… Bunun için en önce bir doğum günü konsepti belirlemenizde fayda var, bu şekilde nasıl bir harita çizeceğinizi net olarak belirlemiş olursunuz. Sonrasında belirlediğiniz konsepte uygun olarak doğum günü ev süsleme malzemeleri için bir liste yaparak araştırmanıza devam etmelisiniz. Doğum günü süsleri listenizi belirlerken doğum günü sahibinin seveceği tarzdaki süsleri belirlemenizde fayda var, bu şekilde onun için bu günü çok daha güzel ve anlamlı kılabilirsiniz. Doğum günü ev süsleme malzemeleri listemizi belirledikten sonra artık işimiz çok daha kolaylaştı demektir. Artık, evde doğum günü süsleme örnekleri araştırmamıza dönüp bu örneklerde gördüklerimizi uygulama zamanı geldi demektir.

Doğum günü için ev süsleme konusu zannedildiği kadar zor değil, işe başlamadan önce gözünüzde her ne kadar büyüse de işin içine girdiğinizde göreceksiniz ki hiçbir şey o kadar da zor değil. Üstüne üstlük bir de bu işte çok eğleneceğinize şüphe yok. Dilerseniz size yardımcı olması için birkaç kişi belirleyebilir ve birlikte bu işin üstesinden gelebilirsiniz. Tabi tüm hazırlıklar bitmeden önce doğum günü hediyeleri konusuna da eğilmeniz gerekecek…

Pembe Konseptli Süsleme

doğum günü ev süslemeleri

Kadınlar rengi pembe olan her şeye bayılırlar. Onlar için pembe aşkın ve mutluluğun simgesidir. Hal böyle olunca doğum günleri için yapılan ev süslemelerinde de pembe rengin kullanılmasını çok sevecekleri garanti… Eğer sizin sevgiliniz de pembe rengi seviyorsa ve siz de onun doğum günü için yapacağınız süslemede kullanacağınız pembe süsleri seveceğini düşünüyorsanız bu süsleme tarzı tam da size göre olabilir.

Böyle bir süsleme için öncelikle ihtiyacınız olan şey, süs kâğıtlarından yapılmış parti süsleri, kraft ipler. Eğer dilerseniz tüm bunların dışında vintage bir süsleme için samanlardan faydalanabilirsiniz. Belirlediğiniz konsepte bağlı olarak yardımcı nesneler kullanabilirsiniz. Önemli olan yaratıcı bir konsept belirleyebilmeniz. Bunun için köy konsepti yaparak samanları ve yumurta şeklindeki kurabiyeleri kullanabilirsiniz. Hatta doğum günü pastasını da çitlerden oluşan güzel bir kır evi şeklinde tasarlatırsanız sevgilinizi o çok sevdiği köy yaşamına döndürebilirsiniz. Bazıları sevgililerinin çocukluklarının geçtiği köy yaşamını simüle ederek ona kocaman bir sürpriz yapıyorlar, eğer siz de dilerseniz bu şekilde bir kurgu gerçekleştirebilirsiniz.

doğum günü ev süslemeleri

Bu tarz bir pembe konseptinde tüm pasta ve kekleri de pembe ve tonlarından hazırlar ya da hazırlatırsanız sevgilinize farklı bir süsleme sunabilirsiniz. Tabi tavan süslemelerinin ve duvar süslemelerinin hepsini de bu tarz pembe ve vintage süslemeler ile tamamlarsanız sevgilinize unutulmaz bir doğum günü armağan etmiş olursunuz.

Bu doğum günü kutlamasını bahçeli bir evde ya da giriş katı ve kendine özel bahçesi olan bir evde gerçekleştirirseniz köy havasını çok daha iyi yakalarsanız ama tabii ki eğer eviniz konum itibariyle buna el vermiyorsa bu sadece bir öneri olarak kalacaktır.

Bahçede Nostaljik Süsleme

doğum günü ev süslemeleri Bahçeli evlere sahip olan kişiler bu anlamda biraz daha şanslı olabilirler çünkü bahçe süslemeleri ve bahçede kutlanan doğum günleri bir adım daha farklı olabiliyor. Ev süslemeleri elbette ki çok farklı şekillerde ve konseptlerde olabiliyor ancak bahçeli bir evin süslemesi oldukça farklılaştırılabiliyor. Eğer siz de bahçeli ya da giriş kat ve kendisine ait alanı olan bir eve sahipseniz süsleme ve konsept belirleme konusunda sınırınızı biraz daha genişletebilirsiniz.

Eğer bahçede kutlanacak bir doğum günü partisi hayal ediyorsanız ve bahçenizde de çitleriniz ve ağaçlarınız varsa sizin için güzel, nostaljik ve romantik bir süsleme önerimiz olacak. Bu süsleme için öncelikle kalın, uzun ve rengârenk kurdelelere ihtiyacınız olacak. Ancak daha da önemlisi birçok ışık, spot ya da muma ihtiyacınız olacak. Eğer mum ile hazırlayacağınız bir ışıklandırma düşünüyorsanız o mumları içine koyacağınız küçük kavanoz dekorasyon malzemeleri de ihtiyaç listenizde yer almalı. Ampul kullanmak istiyorsanız da bununla ilgili elektrik tesisatını önceden düşünmelisiniz. Ya da elektriğe gerek duymayacağınız küçük spot ışıkları ile süslemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

dogum gunu suslemeleri

Eğer bahçenizde büyük ve görkemli bir ağacınız varsa onu süslemek çok daha güzel ve eğlenceli olacaktır. Ağaçtan sarkan rengârenk kurdeleler ile bahçeniz şenlenecek, ağacınız ruh kazanacaktır. Ayrıca u ağacın altına hazırlayacağınız kocaman ve güzel bir masa ile doğum günü konseptinizi de tamamlamış olacaksınız. Masanızı kır çiçekleri ve mumlar ile süsleyerek ortamın enerjisini çok daha fazla yükseltebilirsiniz.

Kokteyl Parti Süslemesi

doğum günü ev süsleme

Her zaman dediğimiz gibi bir parti için en önemlisi konsepti belirlemektir. Konsepti belirledikten sonra süsleme için işin yarısını bitirmişsiniz demektir. Herkes kendi doğum günü partisini çok başka şekillerde ve konseptlerde kutlamak isteyebilir. Eğer sizin sevgiliniz tam bir parti insanı ise o zaman onun için hazırlayacağınız home party kendisini çok mutlu edecek demektir.

Güzel bir home party hazırlamak için öncelikle bir ihtiyaç listesi hazırlamalı ve o doğrultuda adım adım hareket etmelisiniz. Güzel kekler, pastalar, kokteyller, atıştırmalıklar, müzik ve daha fazlası için kolları sıvamanın vakti gelmiştir. Bu konseptte bir parti hazırlamak her zaman çok daha eğlenceli olmakla birlikte biraz daha fazlaca da zahmetlidir. Ama emin olun günün sonunda tüm yorgunluğunuza değecektir.

Evde doğum günü süsleri yapımı

Öncelikle tüm malzemeler için bir liste yaparak işe başlayabilirsiniz. Sonrasında müziği ayarlamak en doğrusu olacaktır. Bu durumda iki seçeneğiniz olacaktır; birincisi DJ ayarlamak, ikincisi ise kocaman bir müzik sistemi ile eğlencenin sınırlarını zorlamak. Bu iki seçenek ile de çok fazla eğlenebilir, uzun zamandır hissetmediğiniz enerjiyi içinizde hissedebilirsiniz.

Bu şekilde öncelikle farklı kokteyller hazırlayabilir ve bunları farklı fanuslarda sunabilirsiniz. Onun dışında alkollü ve alkolsüz içkilerinizi kocaman kovaların içinde salaş bir şekilde sunabilir ve herkesin kendi evinde gibi rahat davranmasını sağlayabilirsiniz. Başka bir masada da abur cuburları, pasta, kek ve kurabiyeleri sunabilirsiniz. Emin olun bu samimi ve güzel partinizden herkes mutlu olarak dönecektir ve en çok da sevgiliniz bu parti kutlamasına çok sevinecektir.

Beyaz Konseptli Süsleme

Evde doğum günü süslemeleri nasıl yapılır

Eğer sevgiliniz için sade ve sadece çekirdek ailenizden oluşan bir doğum günü partisi düzenlemek ve süslemelerinizi de ona göre yapmak isterseniz bununla ilgili daha mütevazi ve daha sade bir doğum günü konsepti düşünebilirsiniz. Mesela beyazlardan oluşan bir doğum günü süslemesi ile küçük bir yemek planlayabilirsiniz. Buna özel hazırlanırken unutmamanız gereken sevgilinizin dikkatini çekmek ve onu şaşırtmak olmalı. Çok fazla abartıya kaçmadan kekler, patlamış mısırlar, şekerlemeler ve böreklere harika bir iş çıkarabilirsiniz.

Bu kadar güzel bir düzenleme ile onun gönlünü bir kez daha fethetmemeniz için hiçbir sebep yok. Aşk ile yaptığınız her şey kendini belli edecektir. Hatta şişme harflerle onun yaşını duvara yazabileceğiniz gibi, bunun daha uzun olacağını düşünüyorsanız, birlikte geçirdiğiniz doğum günü sayınızı da yazabilirsiniz. Mesela altı yıldır birlikteyseniz bunu da şişme harflerle duvara yazarak doğum günü konseptinizi zenginleştirebilirsiniz.

Doğum günü için ev süsleme

Belki bu kadar beyazlar içinde, kalpli balonlarla ve birbirinden lezzetli pasta ve böreklerle hazırladığınız bu doğum gününü daha da ölümsüz kılmak ve sevgilinize evlenme teklif etmek bile isteyebilirsiniz. Çekirdek ailenizin yanı sıra en sevdiğiniz arkadaşlarınızı da çağırarak bu güzel gününüze ve heyecan dolu anlarınıza eşlik etmesini isteyebilirsiniz.

Aşkınızı yaşamak ve sevgilinizin doğum gününe farklı bir anlam katmak için bu evlilik teklifini de konseptin ayrılmaz bir parçası olarak düşünebilirsiniz. Çünkü beyaz zaten saflığın, sonsuzluğun ve evliliğin sembolü iken bu özel ve güne de çok yakışacaktır…

Asya Sitili Doğum Günü Süsleme

evde doğum günü süsleme Alışılmış olanın dışına çıkmak ve biraz olsun farklılaşmak istemez misiniz? Kimsenin yapmaya cesaret edemediği bir konseptte doğum günü partisi yapmayı düşünmez misiniz? Eğer cevabınız “evet” ise o zaman size önerimiz, Asya stilinde bir parti düzenlemeniz ve süslemelerinizi de bu doğrultuda yapmanız olacaktır.

Eğer sevgilinizin Japonya, Çin, Kore gibi Asya ülkelerine bir ilgili varsa ya da o sevgiliniz dünyanın tarafında bir süre yaşadıysa bu konsepte bayılacaktır. Kültürel olarak en belirgin şekilde altını çizebileceğiniz Asya’nın bir doğum günü partisinde konsept olarak belirmesi bile oraya bir farklılık, başka boyut kazandıracaktır.

Bunun için yapmanız gereken ilk şey Asya kültürüne ait ne kadar tema varsa onları toplamak; onların şemsiyeleri, çubukları, çiçekleri, örtüleri, tabakları ve çok daha fazlası için bir arama timi oluşturmanızda fayda olabilir. Çünkü bir sirkülasyon ile herkes bir yerde başka bir parça bularak partiniz için size yardımcı olabilir. Daha sonra bulabildiğiniz her şeyi toplayarak elinizdekileri oluşturduktan sonra onların masa düzenleri ile ilgili de bir araştırma yapmalısınız. Nasıl otururlar, nasıl yerler, masalarında neler olur vs gibi…

sevgiliye doğum günü ev süslemeleri

Tüm bu araştırmalar neticesinde artık masanızı kurmaya başlayabilirsiniz ancak en önemli ayrıntıyı henüz konuşmadık; yemekler… Bunun için bir Uzakdoğu restoranından yardım alabilirsiniz çünkü Uzakdoğu yemeklerini, eğer bir aşçı değilseniz ya da daha öncesinden deneyiminiz yoksa hazırlamak pek de kolay olmayacaktır. Ancak bir restorandan destek alırsanız bu doğum günü gecesi çok daha lezzetli ve keyifli geçecektir.

Şimdi geldik doğum günü için hediyeleri seçmeye… Bakalım sizin için en doğru hediyeyi bulabilecek misiniz? Eğer aşağıda sunduğumuz hediye önerileri tam da aklınızdakini yansıtmazsa sitemizden ayrıntılı olarak diğer hediye çeşitlerimize de bakabilirsiniz.