2024 Anneler Günü Ne Zaman? Anneler Günü Tarihi

2024 Anneler Günü Ne Zaman? Anneler Günü Tarihi

Yaz mevsiminin habercisi, bahar ayının ışık saçan zamanıdır mayıs ayı... Dolu dolu yaşanan uzun günler, günden güne ısınan hava ve rengarenk çiçekler kendisini mayıs ayında gösterir. Keyifli günlerin, açan çiçeklerin habercisi mayıs ayını anlamlı kılan asıl sebep ise, anneler günüdür.

Anneler günü, hepimiz için ne kadar da anlamlı ve özel bir gün değil mi? Canından bir parça olduğumuz annemize, sevgimizi her anneler gününde en içten dilekleriniz ile gösterebilmek için sabırsızlanırız. İçinizi ısıtan mayıs ayı, cennetten birer melek olan annelerimize olan sevgimizi bir kez daha gösterme fırsatı sunmaktadır. Tüm dünyada, kalplerde aynı sevgi ile hissedilen anneler günü biricik annelerimize olan sevgimizi gösterip, onları onurlandırmak için önemli bir gündür.

Her yıl mayıs ayının 2. pazar günü kutlanan anneler günü, beraberinde ‘’anneler günü ne zaman?’’ sorusunu getirmektedir. Ülkelere göre farklı zamanlarda kutlanan anneler günü 2024 yılında 12 Mayıs’a denk gelmektedir.

Dikkatinizi Çekebilir ► Anneler Günü Hediyesi

Anneler, bir güne sığdırılamayacak kadar özeldir. Onlara olan sevgimiz ise, bir ömre sığmayacak kadar derindir. Dünyaya gözlerimizi açmamızı sağlayan ve evladını binbir zorluğa rağmen sevgi ve şefkatle büyüten biricik anneniz için çocuklarından gelen her hediye sonsuz anlam içermektedir. Anneler günü, yeri doldurulamayacak annelerimizi onurlandırmak içindir. Yılda bir kez kutlanacak anneler gününün ‘’anneler günü ne zaman?’’ karmaşasını yaratmasına izin vermemeliyiz.  Onun için özenle seçilmiş bir hediyeye önceden karar verip, o muhteşem günü yani 12 Mayıs 2024 tarihini beklemeniz yeterlidir.

anneler günü

Anneler Gününün Geçmiş Tarihi

Anneler Günü'nün ilginç bir hikayesi var. Hikaye, Amerikalı Anna Jarvis'in annesi Ann Reeves Jarvis'in ölümünden sonra başlar. Ann, antebellum dönemde Virginia'da yaşayan bir öğretmendi ve savaş sırasında, hem Kuzey hem de Güney askerleri için sağlık koşullarını iyileştirmek için çalışmıştı.

Ann Reeves Jarvis'in ölümünden sonra, kızı Anna, annesinin ölüm günü olan 2 Mayıs'ta bir anma töreni düzenledi. Bu tören, annesi gibi diğer annelerin de fedakarlıklarını ve hayatlarının önemini kutlamayı amaçlamaktaydı. Anna, annesinin onuruna beyaz karanfillerden oluşan bir buket satın alarak törene katıldı. Bu, Anna'nın hayatında bir dönüm noktasıydı ve o günden itibaren annelerin hayatındaki önemine dair farkındalık yaratmak istedi.

Anna, Anneler Günü'nü ulusal bir tatil olarak ilan etmek için çalışmaya başladı. İlk olarak, 1908 yılında, West Virginia'da ilk Anneler Günü kutlaması gerçekleştirildi. Daha sonra, Anna, bu fikri tüm Amerika Birleşik Devletleri'ne yaymak için çaba sarf etti. 1914 yılında, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Woodrow Wilson, Anneler Günü'nü resmi bir tatil olarak ilan etti.

Anna Jarvis'in orijinal fikri, annelerin fedakarlıklarını hatırlamak ve takdir etmek için bir gün olarak başlamıştı. Ancak, zamanla bu gün, ticari bir şekilde kutlanmaya başladı ve Anna bu durumdan rahatsız oldu. Sonunda, kendi yaratığı kutlama gününün ticarileşmesine karşı savaşmak için çabaladı ve bu konuda yasal yollar kullanmaktan çekinmedi.

Bu hikaye, Anneler Günü'nün nereden geldiği ve nasıl kutlandığına dair ilginç bir bakış açısı sunmaktadır. Anna Jarvis'in annesi Ann Reeves Jarvis ve diğer annelerin fedakarlıklarını kutlamak amacıyla başlattığı bu gelenek, bugün tüm dünyada kutlanmaktadır.

Anneler Günü Hediye Önerileri;